10 izdelkov, brez katerih novopečeni starši ne morejo

Ali veste, kaj vse potrebujete ob rojstvu otroka?

Ste v veselem pričakovanju? Potem ste najbrž že začeli z nakupi izdelkov, ki jih potrebujete za življenje z dojenčkom.

Preverite spodnji seznam in se prepričajte, da imate vse, kar potrebujete. Nikar ne odlašajte z nakupi in bodite čim bolje pripravljeni na nekoliko kaotične, a hkrati zelo srečne trenutke z vašim novim družinskim članom.

1. Avtosedež

Otroški avtosedež je prva večja stvar, ki jo boste kot novopečeni starš potrebovali in sicer že zato, da svojega novorojenčka pripeljete iz porodnišnice domov. Ob tem velja, da je varnost zmeraj na prvem mestu, še posebej takrat, ko postanemo starši, zato se prepričajte, da izberete visokokakovosten izdelek, primeren za novorojenčke.

Če ste v široki ponudbi otroških avtosedežev nekoliko zmedeni in ne veste, kateri je pravi za vašo družino in primeren za vašega otroka, pa predlagamo, da pokukate v naš nakupni vodič otroških avtosedežev.

Ali ste vedeli, da je uporaba otroških avtosedežev iz druge roke odsvetovana?

Tako je. Avtosedež, ki ga je pred vami uporabljala druga družina, lahko ima zgodovino, za katero ne veste. Morebitne predhodne poškodbe izdelka bi lahko pomenile, da vaš otrok v njem ne bo optimalno zavarovan.

2. Voziček

Tudi otroški voziček je eden tistih pripomočkov, brez katerih ne gre, ko pride v družino dojenček. Ponudba je široka, zato je pomembno, da mu namenite pri izbiri dovolj pozornosti preden opravite nakup kot novopečeni starš.

Pomembno je, da izberete otroški voziček, ki je primeren glede na starost vašega otroka. Športni vozički, na primer, nikakor niso primerni za novorojenčke. Uporabljati jih lahko začnete šele takrat, ko otrok že samostojno sedi. Izberete lahko tudi sete 3 v 1 ali 2 v 1, kjer prejmete različne kombinacije ogrodja za voziček, športnega dela, globoke košare in celo otroškega avtosedeža.

Nič hudega, če vam izbira otroškega vozička povzroča preglavice. Gre za zelo pomembno odločitev, saj boste izdelek uporabljali praktično vsak dan. Zato smo v Pikapolonici pripravili tudi nekaj uporabnih nasvetov:

3. Gnezdece

Ležanje v gnezdecu ni le udobno in mehko, temveč tudi varno. V gnezdecu se dojenčki počutijo odlično, prav tako pa zaradi estetske dovršenosti Pikapoloničina gnezdeca lepo dopolnjujejo vsak prostor.

4. Obposteljna posteljica

Izjemno praktična posteljica je odlična izbira za vse starše, ki si želijo spati v neposredni bližini svojega dojenčka ter hkrati ohraniti meje svojega spalnega prostora.

Obposteljna otroška posteljica je izjemno priročna predvsem v obdobju dojenja, saj dojenčku omogoča enostaven dostop do mleka tudi ponoči.

5. Postelja in komoda

Pohištvo za otroško sobico vsaka družina potrebuje prej ali slej. Tudi če otrok spi pri vas, v spalnici, boste potrebovali prostor za previjalni kotiček. Komoda je za to daleč najbolj praktična, saj ima velike predale, v katere lahko spravite vse previjalne pripomočke.

Ne spreglejte pa tudi uporabnih nasvetov o ustvarjanju popolnega previjalnega kotička.

6. Ležalnik ali gugalnik

Gre za odličen pripomoček, v katerem si lahko vaš dojenček spočije ali pa se poigra s prikupnimi igračkami na loku. V vsakem primeru vam ležalnik ali gugalnik nudi priložnost, da za nekaj minut na dan odpočijete svoje roke. Verjemite, da to v življenju z dojenčkom pride še kako prav.

Na voljo so ležalniki in gugalniki različnih velikosti, barv in oblik ter z različnimi funkcijami (počasno pozibavanje, prijetno guganje, sproščujoče vibracije itd.).

7. Prsna črpalka

Številne mamice si pri dojenčkovi glavni prehrani, materinem mleku, pomagajo s prsnimi črpalkami. Črpalke lahko izjemno pomagajo pri začetnih težavah pri dojenju (razpokane bradavice ali mašenje mlečnih vodov), prav tako pa spodbujajo naravni pretok mleka.

Prsna črpalka je izredno praktičen pripomoček, ki vam bo v obdobju dojenja zagotovo prišel prav.

8. Tetra pleničke

Tako kot navadnih pleničk tudi tetra pleničk kar naprej zmanjkuje. Poskrbite, da bo vaša zaloga tetra pleničk zadostna.

Nekoč so bile staršem na voljo v glavnem navadne bele tetra pleničke. Danes so tetra pleničke na voljo v raznovrstnih barvnih odtenkih in z raznolikimi potiski.

9. Elektronska varuška

Ko dojenček končno zaspi, je njegov počitek najbolj praktično spremljati iz drugega prostora. Tako se izognete tveganju, da bi ga z odpiranjem in zapiranjem vrat ali prižiganjem luči po nesreči zbudili.

Elektronske varuške so v takšnih situacijah nepogrešljive. S tehnološkim napredkom se je bistveno povečala tudi njihova raznolikost. Sedaj lahko starši izbirajo med audio in video varuškami, številne pa delujejo s pomočjo Bluetootha in jih lahko povežete s svojim pametnim telefonom.

10. Stolček za hranjenje

Med zadnje nakupe (vendar nič manj pomembne) pa uvrščamo nakup stolčka za hranjenje, saj gre za izdelek, ki ga potrebujemo šele okoli 6. meseca. Stolčka za hranjenje vam bo prišel še kako prav, ko boste začeli uvajati gosto hrano.

Izberite stolček za hranjenje, ki lepo dopolnjuje vaš dom, hkrati pa se prepričajte, da je varen, trpežen in stabilen. Prav tako je pomembno, da izberete izdelek, ki ga ni težko očistiti. Saj veste, da pri otrocih hrana pogosto pristane povsod, razen v njihovih ustih.