Katero vrečo za otroški voziček izbrati?

Dnevi so vedno krajši, temperature nižje, narava pa nas je razveselila s čudovito paleto zlato-rumenih barv. Jesen je tukaj in z njo tudi nižje temparature. Ne glede na to pa bi morali poskušati z otrokoci vseeno čim več časa preživeti zunaj na svežem zraku. Da bo vašemu malčku vedno udobno in toplo, vam priporočamo, da izberete primerno zimsko vrečo. Da vam nekoliko olajšamo izbiro, smo pripravili majhen pregled najpomembnejših razlik in nekaj nasvetov za nakup.

Poznamo več vrst vreč, ki imajo različen značilnosti:

- poletna vreča,
- celoletna vreča,
- zimska vreča.

Opis in razlike med posameznimi vrečami si oglejte spodaj.      

Poletna vreča

Poletne vreče so narejene iz lahkega materiala, imajo koži prijazno in zračno tkanino in zagotavljajo optimalno izmenjavo zraka brez kopičenja toplote. Idealne so v prehodnem obdobju ali v hladnejših poletnih dneh ali večerih. Tudi poletne so vodoodporne in ščitijo pred prepihom.

Celoletna vreča

Celoletne vreče so primerni za vsako sezono. Toplotno funkcionalni materiali zagotavljajo uravnoteženo toplotno ravnovesje. Z zamenljivimi prevlekami lahko vrečo prilagodite ustrezni sezoni, temperaturam in vremenu.

Zimska vreča

Zimske vreče so idealne za hladno sezono. Lahko so narejene iz posebne termo podloge, jagnječje kože, puha ali flisa in poskrbijo, da je vašemu dojenčeku prijetno in toplo. Modeli iz sintetičnega materiala so tudi odporni na veter in dež. Nekateri modeli imajo ločen predel nog in zato ponujajo veliko svobode gibanja, ne da bi se otrokove noge ohladile. Kapuca zagotavlja dodatno toploto in zaščiti malčkovo glavico.

Izberete lahko zimske vreče s flisom v notranjosti,  bionik eko prevleka (ekološka impregnacija), z odstranljivim umetnim krznom na kapuci, ki je univerzalna in primerna za vse vozičke. Prednost te zimske vreče je stranska zadrga po celotni dolži, ki omogoča lažji dostop do malčka in odpornost materiala na veter in dež.  


Izberite FreeOn zimske vreče za tople sprehode tudi v hladnješih dneh. 

 

 

 

Elegantna, udobna in topla zimska vreča Cottonmoose bo vašega malčka prijetno grela.

Nasvet za nakup

Pri nakupu bodite najprej pozorni na univerzalno prileganje zimske vreče vozičku ali podnožju vozička. Seveda pri izbiri primerne dolžine igrata pomembno vlogo tudi starost in velikost vašega malčka. Pozorni bodite tudi na vrsto pritrditve v vozičku, pa tudi na odprtine za pas. Upoštevati je treba tudi vrsto odpiranja in zapiranja z zadrgo. Prednost zimskih vreč s stranko zadrgo je lažji dostop do malčka in lažje zapenjanje, malček pa je pri tem ves čas pokrit.

V košari pa lahko namesto zimske vreče uporabite tudi debelejše dekice, ki bodo malčku zagotovile udoben in topel prostor za opazovanje narave in prijeten počitek.