Katero vrečo za otroški voziček izbrati?

Dnevi se krajšajo, temperature nižajo, narava pa nas razveseljuje s čudovito paleto zlato-rumenih barv. Prišla je igriva jesen. Naj vas nizke temperature ne zaustavijo, da se odpravite na sprehod po čudoviti jesenski idili. Da bo vašemu malčku prijetno toplo in udobno, izberite primerno zimsko vrečo zanj. V nadaljevanju smo vam pripravili majhen pregled pomembnih razlik med vrečami ter nasvete za nakup, da vam olajšamo izbiro.

Vrste vreč po njihovih značilnostih:

- poletna vreča,
- celoletna vreča,
- zimska vreča.

Kakšne so razlike med posameznimi vrečami?   

Poletna vreča

Poletne vreče so narejene iz lahkega materiala, imajo koži prijazno in zračno tkanino ter zagotavljajo optimalno izmenjavo zraka brez kopičenja toplote. Idealne so v prehodnem obdobju ter v hladnejših poletnih dneh ali večerih. So vodoodporne in ščitijo pred vetrom in prepihom.

Celoletna vreča

Celoletne vreče so primerne za vsako sezono. Toplotno funkcionalni materiali zagotavljajo uravnoteženo toplotno ravnovesje. Z zamenljivimi prevlekami lahko vrečo prilagodite ustrezni sezoni, temperaturam in vremenu.

Zimska vreča

Zimske vreče so idealne za hladno sezono. Lahko so narejene iz posebne termo podloge, jagnječje kože, puha ali flisa in poskrbijo, da je vašemu dojenčeku prijetno in toplo. Modeli iz sintetičnega materiala so tudi odporni na veter in dež. Nekateri modeli imajo ločen predel nog in zato ponujajo veliko svobode pri gibanju, ne da bi se otrokove nogice ohladile. Velika kapuca pa zagotavlja dodatno toploto in ščiti malčkovo glavico.

Izberete lahko zimske vreče s flisom v notranjosti, bionik eko prevleke (ekološka impregnacija), z odstranljivim umetnim krznom na kapuci, ki je univerzalna in primerna za vse vozičke. Prednost te zimske vreče je stranska zadrga po celotni dolžini, ki omogoča lažji dostop do malčka.  


Izberite FreeOn zimske vreče za tople sprehode v hladnješih dneh. 

 

Dooky zimska vreča

 

 

Elegantna, udobna in topla zimska vreča Dooky bo vašega malčka prijetno grela.

Nasvet za nakup

Pri nakupu bodite pozorni na univerzalno prileganje zimske vreče vozičku ali podnožju vozička. Pri izbiri primerne dolžine igrata pomembno vlogo tudi starost in velikost vašega malčka. Pozorni bodite na vrsto pritrditve v voziček, pa tudi na odprtine za pas. Upoštevati je treba vrsto odpiranja in zapiranja z zadrgo. Prednost zimskih vreč s stransko zadrgo je lažji dostop do malčka in lažje zapenjanje, malček pa je pri tem ves čas pokrit.

V košari pa lahko namesto zimske vreče uporabite tudi debelejše dekice, ki bodo malčku zagotovile udoben in topel prostor za opazovanje narave in prijeten počitek.