nakupni vodič
Z električno prsno črpalko MAM do več mleka

Dojenje v čudovita izkušnja, vendar včasih novopečenim mamicam povzroča tudi nekaj preglavic. Knjige, razne revije in spletni nasveti so včasih nekaj kar bi si mamica želela, vendar ji telo ali otročiček ne sprožita željenega scenarija. Ženske so si namreč različne in laktacija, torej proizvajanje mleka v mlečnih žlezah, poteka pri vsaki nekoliko drugače.

V porodnišnicah srečaš mamice, ki imajo že takoj po porodu ali pa vsaj v prvih nekaj dneh velik naval mleka, medtem ko pri drugih lahko traja celo nekaj tednov, da se začne mleko proizvajati v velikih količinah. Ene imajo pravilno zasnovane bradavice, ki jih lahko dojenček brez težav sesa, spet druge potrebujejo pomoč v obliki nastavkov za dojenje.

Nenazadnje pa so si tudi dojenčki, ki so najpomembnejši člen, da dojenje lepo steče, zelo različni. Vsak je zgodba zase. Medtem, ko imajo eni dobro razvit sesalni refleks in močno ter redno sesajo, so spet drugi bolj zaspani in na dojki namesto, da bi sesali, se pomirijo in v trenutku zaspijo.

Črpanje mleka iz dojke pomaga pri vzdrževanju laktacije

Ne glede na težave, ki lahko pestijo mamico pri dojenju, je sila pomembno, da hkrati z njihovim odpravljanjem mamice pridno vzdržujejo laktacijo.

Pri tem igra pomembno vlogo izčrpavanje mleka, zato je ustrezna prsna črpalka nepogrešljiv pripomoček. Pri laktaciji gre namreč za proces, ki mu laično rečemo ponudba in povpraševanje. Torej toliko kot je ‘povpraševanja’ po mleku, toliko ga bo mamica proizvajala. Ali drugače: bolj kot bo dojka stimulirana s sesanjem, več mleka se bo delalo. Pa najsi jo stimulira otroček ali prsna črpalka.

Da bi bilo črpanje mleka kar se da preprosto in prijetno opravilo, imate mamice sedaj na voljo novo električno prsno črpalko 2 v 1, blagovne znamke MAM. Ko jo boste enkrat preizkusile, bo ta postala vaša vsakodnevna stalnica. Gre namreč za revolucionarno 2 v 1 električno prsno črpalko, ki je edina tovrstna na tržišču, saj kombinira možnost ročnega in električnega črpanja mleka. Mamice si torej lahko z MAM črpalko mleko črpate ročno ali preprosto preklopite na električni način. Črpalka, ki zagotavlja učinkovit in neboleč iztis mleka, ima 9 programov stimulacije in 9 programov črpanja ter omogoča individualno prilagoditev delovanja črpalke vsaki mamici.

Pri uspešnem dojenju sta ključni vztrajnost in mirnost!

Za ustrezno laktacijo je zelo pomembna pravilna, uravnotežena prehrana. Doječa mamica mora dnevno zaužiti dovolj tekočine in se tudi dovolj spočiti. Predvsem pa skušajte ostati mirne in k dojenju ne pristopati preveč obremenjeno in nemirno, četudi se pojavijo kakšne začetniške težavice. Z voljo vam bo uspelo!

Povzeto iz www.nosecka.net