nakupni vodič
9 stvari, ki ne smejo manjkati v previjalni torbi

Previjalna torba je nepogrešljiv pripomoček, kadar se odpravljamo od hiše z majhnim otrokom. Novopečeni starši se njene uporabe običajno poslužujejo vsak dan, tudi, ko se s svojim najmlajšim družinskim članom odpravijo le na krajši sprehod ali obisk. 

Previjalna torba je odlična za organizacijo vseh stvari, ki jih moramo imeti pri roki. Zaradi številnih predalčkov za boljšo organizacijo je poglavitna prednost previjalne torbe tudi to, da točno veste, kje so shranjene najpomembnejše stvari, ki jih na poti utegnete potrebovati.

Previjalna torba je nepogrešljivi dodatek za družinske izlete ali počitnice, pa tudi za krajše sprehode, obiske in vsakodnevne opravke.
Previjalna torba je nepogrešljivi dodatek za družinske izlete ali počitnice, pa tudi za krajše sprehode, obiske in vsakodnevne opravke.

Seveda si vsak starš previjalno torbo organizira po svoje. Vanjo pa praviloma sodijo vse stvari, ki jih je smiselno imeti pri roki. Za lažjo organizacijo smo pripravili seznam 9 stvari, ki morajo biti v vsaki previjalni torbi.

1. Pleničke

Glede na to, da se torba imenuje »previjalna« torba, ni nobeno presenečenje, da so prve na našem seznamu potrebščin ravno pleničke. Seveda lahko za vrhunsko nego kože vašega dojenčka izberete tudi ekološke plenice, ki so hkrati okolju prijazne.

2. Vlažilni robčki

Zraven pleničk so vlažilni robčki prva stvar, na katero pomislimo ob previjanju. Vlažilni robčki morajo biti pri roki v vsakem dobro organiziranem previjalnem kotičku, tudi takrat, ko ga v previjalni torbi »vzamete s seboj«.

3. Otroška negovalna kozmetika

Ne pozabite pa tudi na druge izdelke, ki negujejo nežno dojenčkovo kožo in so nepogrešljivi del previjanja. Negovalna kozmetika v vaši previjalni torbi ne sme manjkati, prav tako pa je pomembna tudi zaščita pred komarji, soncem itd.

4. Tetra pleničke

Vsestranske pripomočki, ki jih lahko uporabljate na sto in en način. Tetra pleničke lahko uporabite pri negi, v času hranjenja in podiranja kupčka (tudi namesto slinčka), tudi kot odejico ali odejico pri dojenju. Odlično se odnese tudi za zaščito pri vožnji v otroškem vozičku ali lupinici.

5. Termovka

Termovke ohranjajo temperaturo tekočine in otroke spodbujajo pri dnevni hidraciji. Takšne stekleničke so primerne za večkratno uporabo oziroma ponovno polnjenje, kar pripomore pri otrokovemu odnosu do okolja in okolju prijaznega vedenja. Izbirate lahko med termo stekleničkami in termo torbicami.

6. Rezervna oblačila

Dojenčki se mimogrede popacajo in jih je potrebno preobleči. Hranjenje, vožnja, podiranje kupčkov in (bolj ali manj) vse ostale aktivnosti dojenčkov zahtevajo dodaten set rezervnih oblačil. Dodaten bodi vam bo zmeraj prišel prav. Prav tako nikoli ni odveč vzeti zraven kratkih ali dolgih rokavov, s katerimi lahko otrokovo garderobo prilagodite, v primeru, da se temperatura drastično spremeni. V vročih poletnih dneh ne pozabite tudi na zaščito klobukom, ki ščiti glavico vašega najmlajšega pred škodljivimi sončnimi žarki.

7. Steklenička

Za priročno pitje mleka, vode, čaja, soka, kašic in ostalih okusnih napitkov. S pomočjo stekleničke dojenček zadovolji svojo potrebo po sesanju.

8. Duda ali grizalo

Duda dojenčka zelo pogosto potolaži, zato jo je smiselno vzeti zraven, ne glede na to, kam greste. Pri nekaterih dudah dobite tudi potovalno torbico, v kateri lahko dudo lažje prenašate v previjalni torbi. Prepričajte se, da je duda pred vsako uporabo čista. Kot alternativo dudi lahko poskusite tudi grizalo.

9. Otrokova najljubša igračka

Ko je treba zaustaviti neutolažljive solze, nam otrokova najljubša igračka še kako pogosto pride prav. Dojenčki imajo še posebej radi plišaste igračke ali ninice, ki jih lahko nežno stisnejo k sebi.

S previjalno torbo boste ob odhodu od doma dobro organizirani

Dojenček potrebuje toliko stvari, da se je včasih res težko organizirati.

Na srečo so previjalne torbe opremljene s številnimi predalčki, kamor lahko spravite tudi svoj telefon, denarnico in ključe.

Po potrebi v previjalno torbo spravite tudi nekaj hrane za vašega najmlajšega – kašico ali kakšen drugi prigrizek, ki ga ima vaš dojenček rad. Če se odpravljate na daljšo pot, pa ne pozabite tudi na razkužilo in nujna zdravila, ki bi jih utegnili potrebovati in bi jih bilo smiselno imeti pri roki.

Previjalna torba je nepogrešljiv dodatek za vse družine z dojenčkom.
Previjalna torba je nepogrešljiv dodatek za vse družine z dojenčkom.

Da boste na življenje z dojenčkom še bolje pripravljeni pa ne spreglejte tudi:

Previjalna torba ali previjalni nahrbtnik?

Odgovor na to vprašanje je popolnoma odvisno od posameznikovih preferenc. Pomislite, kako boste previjalno torbo največkrat uporabljali. Če se od doma največkrat odpravite z vozičkom, se prepričajte, da izberete tisto torbo, ki jo lahko enostavno pritrdite nanj. Previjalni nahrbtnik je po drugi strani zagotovo bolj udoben za dolgotrajno nošenje, saj se njegova teža razporedi na obe rameni.

Mnogi starši izberejo kar previjalne nahrbtnike, ki so ravno tako praktični, kot torbe z eno naramnico.
Mnogi starši izberejo kar previjalne nahrbtnike, ki so ravno tako praktični, kot torbe z eno naramnico.