Brezplačno predavanje z Markom Juhantom

Marko Juhant - pedagog, vzgojitelj in avtor knjig o vzgoji otrok

Marko Juhant je specialni pedagog (s področja obnašanja, čustvovanja in osebnosti), bivši ravnatelj, večni vzgojitelj, oče in avtor številnih najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok. Z vzgojo otrok se ukvarja že 40 let.

Prvih deset let je delal v dijaškem domu v Kranju (najprej kot vzgojitelj, nato kot vodja enote in na koncu kot pomočnik ravnatelja), potem deset let kot ravnatelj v Mladinskem domu Malči Beličeve, kasneje pa je ustanovil svoje podjetje, vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

Zagovarja konkreten in praktičen pristop k vzgoji otrok. Skozi izkušnje, vodenje taborov in spremljanjem pouka se je naučil, kateri vzgojni ukrepi dejansko delujejo in kateri ne. Opustil je tiste, ki niso delovali, in uvajal nove, na katere so se otroci odlično odzivali. Ni pristaš teorije, ki jo je v praksi nemogoče uporabiti. Pa tudi nepotrebnega razvajanja otrok ne. Zagovarja zdravo kmečko pamet ter praktične pristope in prijeme, ki v praksi dejansko delujejo.

O vzgoji otrok je napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti, ...), v zadnjih letih pa predava na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto izvede več kot 500 predavanj.

 

Konec prepirov zaradi igric, TikToka in buljenja v ekran

V sodelovanju s strokovnjakom Markom Juhantom vabimo vse člane kluba Pikapolonica na brezplačno spletno predavanje "Zdrave meje uporabe elektronskih naprav", ki bo potekalo v torek, 31. maja 2022, ob 20.30h.

Namenjeno je staršem, ki imate težave s prekomerno uporabo elektronskih naprav vaših otrok in jih težko motivirate za karkoli drugega.

 

Na predavanju boste spoznali:

  • katere so pasti na internetu;
  • s čim se otrok srečuje ob vsakdanji uporabi elektronskih naprav in interneta;
  • kako postaviti trdne meje pri uporabi telefonov/računalnikov;
  • kako otroka soočiti z omejitvami ekranov;
  • kako otroke odlepiti od ekranov in jih navdušiti nad realnim življenjem.

Več o začetkih, knjigah in nasvetih pa si lahko ogledate na spletni strani vzgoja.si.