nakupni vodič
Prva zobna ščetka in čiščenje zobkov

Čiščenje zobkov

Čiščenje zobk naj se začne že zelo zgodaj. Vsak trud, da se vaš malček navadi na ustno higieno bo dobro poplačan, vaš otrok pa vam bo hvaležen za lepe zobke. V ta namen predstavljamo izdelke za nego otroških zobkblagovne znamke MAM!

MAM-set zobnih ščetk za učenje je sestavljen iz 2 otroških zobnih ščetk:

  • zobne ščetke za učenje za skupno čiščenje zob
  • in iz manjše Moje prve zobne ščetke.

Moja prva lastna zobna ščetka pomaga vašemu otroku, da se na igriv način navadi na čiščenje zob.

Posebne lastnosti MAM zobnih ščetk

  • Kratke, posebej mehke, zaobljene ščetine omogočajo nežno odstranjevanje zobnih oblog, pri tem pa ne poškodujejo občutljive zobne sklenine. Kratke, roza ščetine prikazujejo, koliko zobne kreme je potrebno uporabiti.
  • Ročaj je ergonomsko oblikovan in odporen proti zdrsu.
  • Zaradi posebej dolgega ročaja lahko odrasla oseba otroka brez težav spodbuja pri čiščenju zob.
  • S pomočjo mehkega masažnega dela lahko nežno očistite jezik in otrokovo čeljust že pred predorom prvih zob.

Postopek čiščenja

Vzemite svojega otroka v naročje ali ga položite na previjalno mizo. Nagnite njegovo glavo rahlo nazaj in se, najboljše od zadaj, z zobno ščetko približajte ustom svojega otroka. Če je potrebno, lahko usta nežno držite odprta z enim prstom. Tako lahko potem vi sami ali skupaj z otrokom čistite zobe.

S približno enim letom je motorika vašega otroka tako dobro razvita, da začne posnemati dejavnosti odrasle osebe - tudi čiščenje zob. Spodbujajte to naravno potrebo svojega otroka.

Opozorilo! Za preprečitev nesreč smejo otroci uporabljati zobno ščetko samo pod nadzorom odrasle osebe. Kar zgodaj naučite otroka, da bo redno čiščenje zob imel za samoumevno navado, kot tudi druge situacije, kot npr. uživanje nekaterih jedi, nošenje določenih oblačil ali igranje z določenimi igračami.