4 lastnosti otrok, rojenih v nebesnem znamenju škorpijona

Otroški horoskop: Škorpijon

Škorpijoni so nežne duše, vendar tega običajno ne pokažejo. So izredno intuitivni otroci in zvesti prijatelji, ki se bodo zmeraj postavili na stran svojih bližnjih. Njihovi odnosi temeljijo na zaupanju, največji zgled pa bodo našli v tistih, ki imajo v njihovih očeh največjo moč. Kljub temu, da imajo radi stabilnost, ne marajo rutine, ki bi jih dolgočasila in so ves čas na preži za izzivi.

Želite izvedeti še več? V nadaljevanju razkrivamo vse, kar morate vedeti, če ste starš malega škorpijona.

Nežne duše v navidezno hladnem pakiranju

Škorpijoni so zapleteni otroci. Pogosto ne pokažejo, da jim je za nekaj mar. Naj vas njihova navidezna brezbrižnost ne preslepi; gre za eno najbolj občutljivih in nežnih astroloških znamenj. Vsako negativno izkustvo, bo otroka, rojenega v škorpijonu, izredno prizadelo, vendar, v primerjavi z ostalimi otroci, tega ne bo pokazal. Škorpijoni lahko za svojo pogumno masko skrijejo marsikaj. Pogosto se zdi, da jim ni mar, vendar temu skoraj zagotovo ni tako.

Otroci, rojeni v škorpijonu, so običajno bolj introvertirani od svojih vrstnikov. Svoje misli pogosto zadržijo zase, saj ne vedo, kako bi jih delili z drugimi ali pa po deljenju niti ne čutijo nobene potrebe. Potrebujejo dovolj časa in prostora zase. Svoj prosti čas radi preživljajo v udobju svoje sobice ali igralnega kotička.

Starši jih moramo naučiti, kako izraziti svoja čustva, namesto, da jih nosijo v sebi in skrbno skrivajo pred drugimi. V nasprotnem primeru se nakopiči cela vrsta neizraženih občutkov, ki kar naenkrat, nepričakovano, pridejo na površje.

Njihovo počutje in vedenje se včasih zelo hitro spremeni. Kot bi trenil začnejo kuhati mulo, tudi če so še nekaj trenutkov pred tem bili odlične volje. Škorpijoni se včasih odločijo, da bodo svoje prijatelje ali starše kaznovali tako, da se z njimi enostavno ne bodo pogovarjali. Pri tem so lahko tudi zelo vztrajni! Takšno vedenje je lahko za otrokove bližnje zelo boleče, hkrati pa je bolje, da se, če je to le mogoče, starši z otrokom o težavah ali nestrinjanju iskreno pogovorimo.

Kadar so pripravljeni deliti svoje misli, je pomembno, da jim starši prisluhnemo. Nobena tema ne sme biti pretežka.

Zvestoba

Škorpijoni so izjemno zvesto znamenje. Najbolje se znajdejo in počutijo v družbi ljudi, s katerimi imajo dolgotrajne odnose, ki temeljijo na zaupanju. Vedno se bodo postavili na stran svojih družinskih članov in bližnjih prijateljev. So zelo intuitivni in zaupajo svojim instinktom. Tujcem ne zaupajo, zato so v odnosu z njimi zelo previdni. Ne bodo verjeli kar vsakomur - potrebno jih bo prepričevati. 

Če je vaš prijatelj škorpijon, ste lahko prepričani, da imate najbolj zvestega prijatelja na svetu.

Starši jih moramo naučiti, da morajo zaupati ljudem in pogledati na stvari iz več različnih zornih kotov. Včasih enostavno nimajo razumevanja do drugih. Kadar nekomu ali nečemu ne zaupajo, si ne bodo kar zlepa premislili. Ravno zato potrebujejo nekaj več časa, da se privadijo na morebitne spremembe.

Ločitve, selitve in podobne prelomnice so za vsakega otroka veliki koraki, vendar škorpijoni se na novosti, zaradi svoje nezaupljive narave, še posebej težko privadijo. Nestabilnosti ne marajo in pomembno je, da jim starši v takih trenutkih stojimo ob strani ter jim damo vedeti, da niso sami.

Moč

Škorpijoni obožujejo in spoštujejo moč (seveda ne govorimo izključno o fizični moči) in se že od malih nog zgledujejo po tistih, ki so v njihovih očeh močnejši.

Otrok, rojen v tem znamenju, svojo moč izkazuje tudi v odnosih s sovrstniki. Kadar se škorpijon ne strinja, nima nobenih težav reči »ne«. So zelo odločni, včasih tudi tekmovalni otroci. Zelo hitro lahko v odnosih postanejo pretirano dominantni.

Svojo moč izražajo tudi pri materialnih stvareh. Otroci, rojeni v škorpijonu, niso naklonjeni deljenju svojih igrač in prigrizkov. Starši jih moramo naučiti poiskati ravnotežje med materialnim in duhovnim ter jih spodbujati k deljenju. Hkrati moramo biti pozorni, da v odnosu z nami ne postanejo manipulativni. Čeprav se včasih zdi, da se je najlažje predati in otroku pustiti, da zmaga, nikar ne dovolite, da mali škorpijon pometa z vami. To mu lahko zelo hitro pride v navado, nikakor pa si ne želimo, da bi naši otroci takšno toksično vedenje prenesli v odnose tudi kasneje, ko odrastejo.

Detektivska žilica

Škorpijonom v rutini postane izredno dolgčas. Zanimajo jih izzivi. Želijo si videti pod površino in razkriti tisto, kar ni vidno že na prvi pogled. Stvari, ki so preveč očitne in ki nimajo dovolj globine, jih ne zanimajo. So pravi mali detektivi!

Med njihove najljubše igre sodijo tiste, ki jih postavijo pred izziv. Čarovnije, skrivnosti, fantazije, pa tudi skrivalnice!

Ko jim je dolgčas lahko postanejo nezainteresirani in začnejo povzročati težave. Ravno zaradi tega imajo nekateri škorpijoni težave v šoli. Na prvi pogled se namreč zdi, da so neubogljivi in preveč živahni, v resnici pa jim manjka izzivov in priložnosti za razmislek. Pogosto potrebujejo več, kot se zdi na prvi pogled.

Otroci, rojeni v škorpijonu, imajo, v primerjavi s svojimi sovrstniki, bolj prefinjeno razumevanje nekaterih kompleksnejših stvari. Le-te so jim enostavno jasne. Starši nekaterih škorpijonov celo pravijo, da se v njihovih otrocih skriva stara duša, ujeta v telesu malčka. Njihov pogled na življenje in svet je na marsikaterem področju zelo odrasel.

Kaj je najboljše darilo za otroka, rojenega v znamenju škorpijona?

Če se odpravljate na rojstni dan malega škorpijona in ne veste, katero darilo bi izbrali, imamo za vas pripravljenih nekaj zanimivih predlogov.

Ob preveč enostavnih igrah se lahko mladi škorpijoni, ki obožujejo izzive, začnejo precej hitro dolgočasiti. Predlagamo, da izberete sestavljanko ali miselno igro, ki je primerna njihovi starosti in interesom. Novega izziva se bo malček zagotovo razveselil!

Škorpijoni svoje igračke neradi delijo, zato predlagamo, da izberete plišasto igračo ali akcijsko figuro, ki bo le njihova.

V tem pomenu je odlična ideja za obdarovanje škorpijona tudi otroški fotelj ali šotor, ki ga lahko postavite v malčkovi sobici. Škorpijoni v otroštvu namreč veljajo za eno bolj introvertiranih znamenj in potrebujejo več časa zase. Opremite otrokovo sobo tako, da se bo v njej karseda dobro počutil in bo imel svoj »skriti« kotiček, kjer bo lahko napolnil baterije. Predlagamo, da preverite tudi Pikapoloničin dekorativni program in čudovite nočne lučke in projektorje, s katerimi bo vzdušje v otroški sobi še bolj prijetno.

Nočne lučke so sedaj na voljo tudi v obliki prikupnih živalic. Primerne tudi za crkljanje!
Nočne lučke so sedaj na voljo tudi v obliki prikupnih živalic. Primerne tudi za crkljanje!

Veliko škorpijonov ima dober posluh in smisel za glasbo. Če to velja tudi v vašem primeru, predlagamo, da pokukate v Pikapoloničin glasbeni kotiček, kjer najdete celo vrsto čudovitih otroških glasbil.