nasvet pikapolonice
6 značilnosti malih kozorogov

Otroški horoskop: kozorog

Kozorogi so, v primerjavi s svojimi vrstniki, običajno najbolj odgovorni in samodisciplinirani otroci. Zmeraj sledijo svojim ciljem, po potrebi pa so na poti do njihovega doseganja tudi precej tekmovalni. Zaradi svoje nepopustljive trme se včasih znajdejo v težavah, še posebej, kadar gre za sprejemanje avtoritete, s katero se ne strinjajo. Zaradi njihove zagnanosti, entuziazma in izjemnega smisla za humor, ste lahko starši prepričani, da vam v družbi malega kozoroga ne bo nikoli dolgčas!

Pričakujete, da se bo med 22. decembrom in 20. januarjem vaši družini pridružil novi član? Preverite, kaj je značilno za otroke, rojene v znamenju kozoroga. Tako boste vedeli, kaj vse vas v življenju z vašim malim kozorogom še čaka.

Fokus in ciljna usmerjenost

Kozorogi so že zelo zgodaj v otroštvu ciljno usmerjeni. Ustvarijo si svojo predstavo o tem, kaj pomeni uspeh ter oblikujejo cilje in strategijo, s katero bodo uspeh tudi dosegli. Na svoji poti do cilja so pripravljeni pošteno zavihati rokave in se po potrebi tudi marsičemu odreči. Otrok, rojen v kozorogu, se bo na primer odpovedal popoldnevu na igrišču, če to pomeni, da bo imel več časa za pripravo na jutrišnji matematični test.

Mali kozorogi so, v primerjavi z ostalimi znamenji zodiaka, običajno najbolj samodisciplinirani otroci. Tako šolske kot tudi obšolske dejavnosti jemljejo precej resno in vanje vložijo veliko truda. Zlahka se osredotočijo na eno stvar in fokusa jim ne zmanjka kar tako. V iskanju področij, v katerih bi lahko bili uspešni, so kozorogi zelo pogumni. Že v otroštvu jih ni strah novosti in skoraj vsake nove stvari se lotijo z veliko mero entuziazma. Kljub temu pa ničesar ne naredijo na vrat na nos. Svoje odločitve dobro premislijo in se, kadar je to mogoče, izognejo brezglavemu tveganju.

Odgovornost in stabilnost

Otroci, rojeni v kozorogu, se običajno vedejo in razmišljajo izredno odraslo. So izredno odgovorni, veliko bolj od večine svojih vrstnikov. Nanje se lahko zanesemo.

Tudi v odnosih se kozorogi vedejo zelo racionalno in odraslo. Bolje se počutijo v manjših skupinah ljudi, ki jih imajo radi in ne ljubi se jim biti v družbi tistih, ki jih ne marajo. Rutina in stabilnost sta zanje izredno pomembni vrednoti.

Odličen smisel za humor

Kozorogi se na prvi pogled zdijo zelo resni otroci, vendar naj vas njihovo odraslo vedenje in odnos ne preslepita. Tako kot vsi otroci, se tudi kozorogi izredno radi sprostijo in zabavajo ter v igri neizmerno uživajo. Večino ljudi, rojenih v kozorogu, odlikuje odličen smisel za humor, ki ima običajno zelo močno intelektualno komponento. Njihove šale nasmejijo prav vsakogar. Že od malih nog so pravi mojstri sarkazma. Tako se mali kozorogi pogosto znajdejo v vlogah razrednih zabavljačev in največjih šolskih šaljivcev.

Vedno morajo imeti prav

Kozorogi imajo v otroštvu pogosto težave s sprejemanjem avtoritete, še posebej, če se le ta ne sklada z njihovimi prepričanji. Prav tako so izredno trmasti in nikakor ne želijo spremeniti svojega načina razmišljanja ali vedenja.

Zelo dobro se znajdejo v vlogi vodij in nemalokrat prevzamejo pobudo. Imajo močno voljo in brez posebnega truda so med svojimi sovrstniki zelo vplivni. Prav tako imajo jasno začrtane cilje in strategije, v primeru, da pride do nestrinjanj, pa se lahko v hipu zaneti resen prepir. Tudi takrat, ko se izkaže, da njihova pot ni edina pravilna, to le s težavo sprejmejo.

Tekmovalnost

Kozorogi si želijo zmage za vsako ceno. V odraslih letih kozorogi razumejo, da cilj ne opraviči vsega, otroci pa se tega še ne zavedajo. Zato moramo biti starši pozorni, da naši mali kozorogi ne manipulirajo svojih soigralcev, sotekmovalcev ali pravil igre.

Otroci, rojeni v tem znamenju, običajno izredno stežka prenašajo poraze, tudi če gre samo za igro. Saj je res, vsak otrok si želi zmage, vendar si kozorogi, v primerjavi s svojimi sovrstniki, vsak poraz vzamejo še posebej k srcu. Od vseh otrok v razredu, bo najverjetneje prav kozorog tisti, ki učiteljico opozori, da en izmed sošolcev goljufa pri testu.

Potrebujejo veliko ljubezni, čeprav tega vedno ne pokažejo

Za razliko od nekaterih astroloških znamenj, katerih pripadniki se želijo v otroštvu kar naprej objemati in stiskati s svojimi družinskimi člani, je kozorog na prvi pogled v odnosih nekoliko bolj hladen. Brez skrbi! Tako, kot vsi otroci, si tudi kozorog želi objemčkov in poljubčkov. Prav tako hrepenijo po pohvalah in nagradah za dobro delo in uspešno doseganje svojih ciljev. Izredno se veselijo ponosa svojih staršev. Je pa res, da svojih čustev včasih ne znajo dovolj jasno pokazati.

Starši malega kozoroga, pokažite svojemu otroku, da je izražanje tega, kar čuti, dobro. Poskrbite, da se zaradi svojih čustev otrok ne počuti osramočenega.

Vedeti moramo, da kozorogi potrebujejo nekaj časa, da se odprejo. Globoke odnose lahko vzpostavijo samo v okolju, kjer se lahko popolnoma sprostijo. Nikar se ne jezite, če vaš mali kozorog potrebuje nekoliko več časa za vzpostavitev zaupanja z osebo, ki je še ne pozna dobro. Takšen je pač njihov proces. Dajte jim dovolj časa in prostora, da ustvarijo svoje pogoje, v katerih jim bo prijetno.

Kaj podariti otroku, rojenemu v znamenju kozoroga?

Se odpravljate na rojstni dan ali pa morda izbirate darilo, ki bo malega kozoroga razveselilo za božič, konec šolskega leta ali ob kateri drugi posebni priložnosti? Če nimate pravih idej o tem, kaj kozorogu podariti, vam Pikapolonica priskoči na pomoč z nekaj zanimivimi predlogi.

Dojenčki, rojeni v tem znamenju, glede svojih igračk običajno niso preveč zahtevni. Razveselila jih bo katerakoli igračka za dojenčka. Preverite pestro ponudbo Pikapoloničinih ropotulj in grizal, mehkih glasbenih igrač, didaktičnih in interaktivnih igrač ter igrač ta vodo.

Za malčke in otroke pa boste popolno darilo zagotovo našli med otroškimi kuhinjami, delavnicami in ostalimi »ko bom velik/a« seti. Zelo radi se namreč igrajo, da so odrasli in posnemajo odraslo vedenje. Preverite našo ponudbo igrač:

Tukaj boste zagotovo našli popolno darilo za vašega malega kozoroga!