nasvet pikapolonice
Ali veste, kaj je značilno za otroke, rojene v nebesnem znamenju dvojčka?

Pripadniki dvojčkov so že od malih nog izredno očarljivi in premeteni, občasno pa tudi nepredvidljivi. Odlikuje jih neizmerna radovednost in starši dvojčkov zelo hitro ugotovijo, da ima njihov otrok za vsak odgovor pripravljena tri nova vprašanja. So izredno komunikativni in družabni, v svetu okrog sebe pa ves čas iščejo zanimivosti, ki jih je treba spoznati in priložnosti, ki jih je treba izkoristiti.

Morda se tudi vi sprašujete, kako razumeti vedenje in osebnostne značilnosti otroka, rojenega v dvojčku. Brez skrbi!

V nadaljevanju izveste, katere osebnostne značilnosti so običajno najbolj izrazite pri otrocih, rojenih v tem nebesnem znamenju. Tako si boste nekatera njihova dejanja in besede lažje razlagali.

Neskončna radovednost in vedoželjnost

Dvojčke na vsakem koraku ženeta radovednost in želja po novem znanju. Že odkar se začnejo plaziti ali osvojijo prve korake, kar naprej raziskujejo. Zmeraj so na preži za zanimivostmi, ki jih morda še ne poznajo. Zanimajo jih številna področja, zato se nikar ne čudite preveč, če bo vaš mali dvojček po pouku želel obiskovati 10 popolnoma različnih obšolskih dejavnosti. V njihovih očeh je svet poln zanimivosti in znanja, ki ga morajo osvojiti.

Otroci, rojeni v dvojčku, imajo zaradi svojega raziskovalnega duha običajno izjemno radi počitnice in izlete. Veliko dvojčkov že od malih nog rado raziskuje naravo, ki jim nudi celo vrsto zanimivih doživetij.

Pomembno je, da jim zagotovite dovolj prostora za raziskovanje in odkrivanje novosti. Kljub temu, da se včasih zdi, da niso dovolj vztrajni in bi si starši želeli, da bi bolj odločno vztrajali pri neki stvari, jim nikar ne preprečujte njihovega raziskovanja in odkrivanja novih področij, ki jih zanimajo. Dovolite jim odkriti vse male skrivnosti velikega sveta.

Družabnost in komunikativnost

Dvojčki so eno izmed najbolj družabnih nebesnih znamenj, kar pride do izraza že v otroštvu. Radi imajo druženje s svojimi sovrstniki, uživajo pa tudi v družbi odraslih. V družbi so dvojčki zaradi svoje pozitivne energije in smisla za humor običajno zelo priljubljeni. Gre za zelo komunikativno znamenje in veliko raje od tišine imajo pogovor, ne glede na njegovo vsebino.

Včasih dvojčki v odnosu s sovrstniki pokažejo tudi svojo dominantno stran. V obdobju odraščanja s svojim vedenjem vplivajo na svoj prijateljski krog, tudi takrat, ko to ni njihov namen. Rojeni so z namreč z naravnimi vodstvenimi sposobnostmi.

Starši lahko njihovo nadarjenost dodatno spodbujate z veliko mero komunikacije, poskrbite pa tudi, da bo otrok imel dostop do otroških knjig, s katerimi bo lahko iz dneva v dan bogatil svoj besedni zaklad.

Pomanjkanje odločnosti in fokusa

Dvojčke zanima toliko stvari, da se včasih težko odločijo, katera je tista, ki bi ji bilo smiselno posvetiti največ pozornosti. Njihovi interesi se spreminjajo iz meseca v mesec, včasih tudi iz tedna v teden ali celo iz dneva v dan. Danes je najbolj zanimivo igranje klavirja, jutri bi se raje osredotočil na karate, naslednji teden bo aktualen astronomski krožek, teden za tem pa plesanje hip-hopa. Kako naj bi se vendar odločili, na kateri hobi ali obšolsko dejavnost bi se osredotočili, ko imajo pa toliko zanimivih možnosti? Dvojčki prepoznajo priložnosti, ki jih želijo izkoristiti, povsod okrog sebe in ravno zaradi tega zelo hitro izgubijo fokus.

Sicer pa odločitve dvojčkom (tako odraslim kot otrokom) niso pisane na kožo. Otrokom pri sprejemanju odločitev pomaga zanesljiva in močna spodbuda staršev. Prav tako se s podporo staršev otroci naučijo, da metanje puške v koruzo ni zmeraj prava odločitev in da je treba biti glede nekaterih stvari v življenju vztrajen.

Nepotrpežljivost

Dvojčki utegnejo že v otroštvu pokazati veliko mero nepotrpežljivosti. Vse si želijo takoj, zdaj! Pogosto jim primanjkuje potrpljenja v marsikaterem pogledu; od odnosov s starši in sovrstniki do učenja in osvajanja novih veščin. Včasih bi malčki, rojeni v dvojčku, najraje preskočili plazenje in se kar takoj postavili na noge.

Njihova nepotrpežljivost pride še posebej do izraza pri druženju s sovrstniki, saj običajno hitro naveličajo igre z nekom, ki jim ne zmore slediti. Učenje potrpežljivosti je pri teh otrocih še posebej pomembno. Razumeti morajo, da vsi enostavno ne morejo slediti njihovem hitrem tempu učenja, pogovora, druženja ali igre.

Kako izbrati darilo za otroka rojenega v dvojčku?

Se v kratkem odpravljate na rojstni dan k dvojčku in ne veste, katero bi bilo tisto darilo, ki bi se ga otrok najbolj razveselil, vam v nadaljevanju priskočimo na pomoč z nekaj praktičnimi nasveti.

Že dojenčki, rojeni v tem nebesnem znamenju, so izredno komunikativni in vedoželjni. Zagotovo jih bo razveselila didaktična ali interaktivna igrača, s katero se bodo lahko učili novih zvokov, besed, melodij in drugih zanimivih novosti. Prav tako imajo radi prikupne ročne lutke, s katerimi postane komunikacija z odraslimi še veliko bolj zabavna!

Čudovite ročne lutke iz Pikapoloničine ponudbe.
Čudovite ročne lutke iz Pikapoloničine ponudbe.

Dvojčki so izredno radovedni otroci. Njihovo radovednost in komunikacijske sposobnosti lahko dodatno spodbujate z zanimivimi poučnimi knjigami in raziskovalnimi seti. V Pikapoloničini ponudbi najdete tudi zanimive družabne in miselne igre, skozi katere otroci (in tudi odrasli) izboljšujejo znanje izbranega tujega jezika. Dvojčki so običajno izredno dovzetni za učenje tujih jezikov, zato je takšno darilo kot nalašč zanje.

V našem knjižnem kotičku najdete številne knjige s poučnimi vsebinami.
V našem knjižnem kotičku najdete številne knjige s poučnimi vsebinami.

Druženje s sovrstniki ob dobri družabni igri je za male dvojčke odlična oblika zabave! Družabne in miselne igre ali pa set zanimivih kart, ki jih bo dvojček lahko igral s svojimi prijatelji, so gotovo eno izmed daril, ki se jih bodo otroci tega nebesnega znamenja najbolj razveselili.

Pomislite nase in na svoje prijatelje iz otroštva. Kako ste najraje preživljali svoj prosti čas? Morda ste igrali skupinski šport ali pa se skupaj s kolesi vozili sem ter tja po soseski ter tu in tam morda kakšno ušpičili. Dvojčki so komunikativni in družabni raziskovalci. Vsako darilo, ki jim bo omogočalo druženje in/ali raziskovanje, jih bo zagotovo razveselilo.