nasvet pikapolonice
Ideje za otroške pustne maske, ki jih lahko ustvarite le v nekaj trenutkih

Ali so vaši najmlajši družinski člani že izbrali svojo masko za letošnjo pustno sezono? Prepričani smo, da ima vsak otrok že cel kup domiselnih predlogov o tem, v katerega pravljičnega junaka, čarobno bitje ali prikupno živalco bi se želel preobraziti letos.

Skupaj z vašimi najmlajšimi tudi Pikapolonica že nestrpno pričakuje veselo pustno rajanje! Za vse tiste, ki še vedno iščete sveže ideje za maskiranje, smo pripravili tri predloge za hitro in enostavno ustvarjanje otroških ali družinskih pustnih mask.

Miki Miška ali Mini Miška

Klasična junaka Mickey in Minnie Mouse že dolga leta razveseljujeta otroke po vsem svetu. V veliki družini Disney risanih junakov sicer največjo priljubljenost med pustnimi kostumi v zadnjih letih zagotovo dosegajo junaki risane uspešnice Ledeno Kraljestvo, vendar kljub temu se čarobnima princeskama Elzi in Ani vsako pustno sezono pridružijo tudi razigrane Miki in Mini Miške.

Otroka lahko v Miki ali Mini miško našemite v le nekaj trenutkih. Enostavno izberite enega izmed prikupnih Mickey ali Minnie kostumov in ustvarite preprost make-up. Praviloma zadostujejo že brčice in smrček, tisti bolj kreativni pa se lahko lotite tudi česa bolj zahtevnega.

Tudi starši, ki se sicer neradi maskirajo, se lahko skupaj s svojimi otroki hitro in enostavno preobrazijo v Miki ali Mini Miško. Na svojo glavo preprosto nadenite obroč z mišjimi ušesi in se pridružite veseli Disneyjevi družini!

Klovnesa ali klovn

Klovn je klasična maska, ki na pustnem rajanju vsekakor ne sme manjkati. Vsako pustno sezono se številni otroci in odrasli preobrazijo v razigrane pisane klovne.

V navihanega klovna se lahko s kančkom domišljije in živobarvnimi klovnskimi pripomočki preobrazite tudi vi oziroma vaš najmlajši družinski član!

Preverite tudi našo ponudbo pustne kozmetike in poiščite tiste barve, ki se bodo vašemu nagajivemu klovnu najbolje podale. Pri klasičnih klovnih pridejo na beli podlagi najbolje do izraza živobarvni make-up odtenki, žalostnim klovnom pa se bolje podajo temačne barve, kot so na primer črna, siva in temno rdeča.

Ne pozabite klovnskega pustnega kostuma dopolniti z noro frizuro! Ustvarite jo lahko s pomočjo barvnega laka za lase, ali pa na glavo enostavno nadenete pisano lasuljo.

Čarovnica ali čarovnik

Noč čarovnic ni edina priložnost, ob kateri nas obiščejo strašljivi čarovniki in čarovnice! Vsako leto nam namreč pomagajo pričačrati tudi veselo pustno vzdušje in s svojo čarovnijo pomagajo odgnati zimo.

Dajte svoji domišljiji in kreativnosti prosto pot in pričarajte čudovit čarovniški make-up. S pustnimi barvami za obraz lahko ustvarite različne čarovniške motive, kot so na primer strašljivi pajki in čarobne pajčevine.

Maskirajte se s skupaj s svojim otrokom

Pustni čas je idealna priložnost, da tudi starši prebudite otroka v sebi in veselo zarajate skupaj s svojimi najmlajšimi. Premislite o skupinski maski, v kateri lahko sodelujejo vsi družinski člani! Namesto, da bi v klovna ali čarovnika našemili le svojega otroka, predlagamo, da se našemite tudi starši in skupaj postanete prava klovnska ali čarovniška družina.

Pri izbiri družinske pustne maske vam ni treba komplicirati – izberite preprosto masko, ki jo lahko ustvarite v nekaj trenutkih. Vaš otrok se bo zagotovo razveselil, če se bodo z njim našemili tudi ostali člani družine.

Pustno rajanje s Pikapolonico

Otroci se najraje maskirajo v svoje najljubše živali, risane junake in poklice, ki bi si jih želeli opravljati, ko odrastejo. V Pikapolonici smo pripravili širok nabor izdelkov, s katerimi se bodo lahko vaši domiselno otroci našemili.

Želimo vam veselo maskiranje in obilo prijetno pustno rajanje. Prepričani smo, da bomo z združenimi močmi in kreativnimi pustnimi maskami brez težav odgnali zimo in se skupaj razveselili pomladi.