Dan družine - Majboljše ideje za preživljanje časa z družino

Mednarodni dan družine poteka 15. maja z namenom, da bi proslavili pomen družine. Da bi ta dan preživeli najbolj kvalitetno, vam spodaj prilagamo nekaj predlogov, kako si lahko popestrite ta dan!

 

  • POJDITE NA IZLET

Odpravite se na izlet na krajšo ali daljšo pot, pri tem pa ne pozabite na varnost in izberite le najboljše za vašega otroka. Prilagamo vam nekaj nasvetov za lažjo pot in praktično pakiranje, ki vam bodo zagotovo pomagali pri organizaciji potovanja z vašim najmlajšim družinskim članom:

  • ZABAVA NA DOMAČEM VRTU

Ostanite doma in se zabavajte na domačem dvorišču! Naredite si poligon in drvite z avti na akumulator, vozili na pedala, rolerji ali kotalkami. Igrajte badminton, nogomet ali mečite žogo na koš. Postavite peskovnik in se igrajte v pesku ali pomagajte urejati vrt in okolico. Pojdite na krajši sprehod s kolesom, skirojem ali poganjalcem in raziskujte okolico. Ne pozabite na varnost z otroško čelado.

  • USTVARJAJMO

Odlična ideja je ustvarjanje, risanje na temo družine ali pa izdelovanje živalic iz papirja. Vzemite barvni ali bel papir in naredite živalice iz papirja. Da bo še zabavnejše, uporabite barvice, flomastre, voščenke in bleščice. Uporabite lahko tudi karton od toaletnega papirja ali karton od papirnatih brisač. Naredite pikapolonico, zajčka ali medveda! Karton od papirnatih brisač lahko napolnite s peskom, zaprete iz obeh strani in dobili boste ropotuljico. Narišite svojo družino na izletu, na sladoledu ali kako se igrate. Svojo domišljijo lahko preizkusite tudi z risanjem na skodelice z vodenimi barvicami. Čas pa si lahko krajšate tudi s kreativnimi seti za otroke – ustvarjate lahko s pomočjo plastelina, modelirne mase, izdelujete nakit, lepite nalepke, naredite svoj parfum ali kaj drugega.

  • BRALNI ŠOTOR

Ko pa sonček zaide, je čas za nočne vragolije! Zberite nekaj najljubših knjig in se skupaj odločite, katero boste prebrali. Postavite poseben šotor za branje, na tla položite več odej in blazin ter v šotor namestite majhne svetilke. Naj bo branje še zabavnejše!

Šotor je odličen prostor za igro ali počitek.
Šotor je odličen prostor za igro ali počitek.

  • DRUŽABNE IGRE

Deli prijetne trenutke s svojimi najdražjimi ob igranju družabnih iger, ustvarjanju s plastelinom ali zlaganjem lego kock. Pripravite lahko tudi tekmovanje v družabnih igrah – kdo zmaga največkrat? Odigrajte vse družabne igre, ki jih imate doma, lahko pa tudi sami izdelate kakšno svojo, na primer Človek ne jezi se ali pa Twister.

  • IGRA VLOG

Igra vlog je zelo pomembna za otroka. Za igro vlog se lahko igrate kuharje v otroški kuhinji ali restavraciji. Postanite mamica in ati z dojenčki ali pa šefa svoje otroške delavnice. Če boste zboleli ali se poškodovali, pa hitro pokličite na pomoč zdravnika. Odlične ideje za igro so tudi igra frizerskega salona, trgovine, čistilnega servisa ali igra z različnimi gospodinjskimi pripomočki.

  • ŠOLA KUHANJA

Skupaj skuhajte špagete, specite palačinke ali vaše najboljše piškote! Da bo zabavnejše naj si vsak nadene predpasnik in prevzame pripomočke za njegov del priprave. Vključite še radijski sprejemnik in s plesnimi koraki pripravite mizo. Pa dober tek!

                                                                                       

Kuhanje v čisto pravi otroški kuhinji.

  • DRUŽINSKI KONCERT

Pripravite si čisto pravi družinski koncert. Vsak družinski član naj si izbere svoje glasbilo, pripravite oder in pred vami je čisto pravi nastop talentov. Katero glasbilo pa boš ti izbral/a?

Dan preživite skupaj s svojimi najdražjimi in ga maksimalno izkoristite.