Kampiranje na vrtu

Počitnice so tukaj in vi iščete načine, kako popestriti proste dni, ne da bi izpraznili denarnico? Zakaj ne bi izkoristili toplih večerov, ki nas vabijo na domač vrt? Kampiranje na domačem vrtu bo doživetje, ki ga vaši otroci ne bodo pozabili. Vi pa ne boste porabili celega premoženja.

1. Brez šotora ni taborjenja

Tudi za taborjenje na domačem vrtu potrebujete šotor. A ne skrbite, zadovostoval bo otroški šotor, ki ga že imate. Namesto šotora pa lahko uporabite tudi igralno hiško.

Poiščite šotor ali igralno hiško

2. Na trdih tleh ne bo udobno

Da ne boste ležali na trdih tleh, uporabite vzmetnico iz otroške postelje, ležišče iz prenosne posteljice, igralno podlogo ali kar mehke zimske odeje. Uporabite lahko tudi napihljivo blazino za vodo, ki jo boste kasneje uporabili na morju.

Poiščite mehko ležišče


3. Poskrbite za popolno udobje

Šotor napolnite z okrasnimi blazinami in udobnimi dekicami. Ne pozabite tudi na vse plišaste prijatelje, ki bodo delali družbo vašim najmlajšim.

Poiščite udobne dekice

4. Družabne igre in pravljice za druženje v krogu

Na kampiranju običajno televizija ali telefon ne obstajata. Pripravite raje zabavne družabne igre, ki jih lahko igrate v poltemi. Priporočamo igro Alias ali morda Karte pripovedovalke. Odlična izbira pa bodo tudi vedno popularne pravljice. Če so otroci dovolj stari, jim lahko poveste tudi kakšno bolj srhljivo. Pazite le, da otrok pred spanjem ne prestrašite preveč. ;)

Poiščite priljubljene pravljice


5. Ne pozabite na lučke za prijetno atmosfero

Lučke bodo v vašem "kampu" ustvarile prijetno atmosfero. V šotoru lahko uporabite tudi projektor, ki bo na strop šotora izrisal prikupne zvezdice. Otrok pa se bo z mehkim prijeteljem, ki oddaja nežno svetlobo, počutil varnega celo noč. 

Preverite ponudbo lučk in projektorjev

6. Tudi brez vrta bo šlo

Nimate vrta? Ne skrbite. Kampiranje lahko organizirate kar v domači dnevni sobi. Rjuha, preproga, blazine iz sedežne garniture in že ste pripravljeni na kampiranje. Prebiranje večerne pravljice v šotoru sredi dnevne sobe bo zagotovo vznemirljivo za vaše najmlajše.

Preverite tudi druge nasvete za preživljanje prostega časa med počitnicami