nasvet pikapolonice
Lev – kralj zodiaka že od rosnih let

Otroški horoskop: lev

Očarljivi levčki so dobrovoljčki, zmeraj pripravljeni priskočiti na pomoč. So izredno marljivi otroci, včasih tudi nekoliko preveč tekmovalni. Poraz zanje ne obstaja! Kadar jih starši pohvalimo, jim zaigra srce, s sprejemanjem dobronamernih kritik pa imajo običajno več težav, kot drugi otroci. Veliko levov si, ko odrastejo, želi biti slavnih. Pod sojem žarometov je namreč njihov drugi dom! Za doseganje svojih ciljev so vsekakor pripravljeni tudi na odrekanje in trdo delo.

Vas zanima, kako si razlagati vedenje in besede otrok, ki imajo rojstni dan med 23. julijem in 22. avgustom? V nadaljevanju podrobno razkrivamo najbolj vidne značilnosti otrok, rojenih v nebesnem znamenju leva.

Kralj zodiaka

Levi so rojeni z naravnimi vodstvenimi sposobnostmi in se že od malih nog odlično znajdejo v vodilnih vlogah. To se v odnosih s sovrstniki kaže na primer med igro, prav tako pa pogosto prevzemajo idejno in operativno vodenje šolskih in obšolskih projektov. Otrok, rojen v levu, z veseljem prevzame organizacijo, še raje takrat, ko mu to zagotavlja mesto v središču pozornosti.

V svojem prijateljskem krogu se počutijo odlično. Zmeraj so pripravljeni na veselje in smeh. So pravi mali dobrovoljčki. Včasih se staršem celo zdi, da njihovemu entuziazmu ni videti konca, še posebej takrat, ko je čas za spanje. Levčki se včasih namreč bojijo, da bi se med njihovim počitkom zgodilo kaj zanimivega, oni pa bi to zamudili.

V odnosu s svojimi bližnjimi so izredno radodarni in vedno so pripravljeni priskočiti na pomoč. Želijo si, da se tudi drugi v njihovi družbi dobro počutili, zato so do drugih otrok, predvsem svojih bratcev in sestric, izredno ljubeznivi. Radi se zabavajo, še posebej takrat, ko se znajdejo v vlogi gostitelja (rojstnodnevne zabave, igralnih uric itd.).

Pozor! Pri otrocih, rojenih v levu, lahko pride do sporov predvsem v odnosih z otroki, ki prav tako radi prevzemajo vodilne vloge. Običajno so to otroci, rojeni v znamenju ovna. Naše najmlajše je zato treba naučiti vzajemnosti in sodelovanja. S pravo spodbudo bodo še tako različni otroci zagotovo našli skupen jezik.

Središče pozornosti

Številni otroci, rojeni v levu, sanjarijo o tem, da bi odrasli v zvezdnike. Stene njihovih otroških sobic so pogosto okrašene s plakati njihovih najljubših slavnih športnikov, glasbenikov in igralcev.

Mali levčki pogosto najdejo svoj poseben način, kako bodo nekaj izvedli – tudi pri čisto vsakodnevnih stvareh. Sledijo poti, ki so si jo sami začrtali. Hkrati pa živijo za pohvale in pozornost. Želijo si, da ste starši ponosni nanje. Pohvala ali nagrada za odlično opravljeno delo bo otroka, rojenega v levu, prav posebej razveselila.

Levi si običajno izberejo takšne hobije, ki jim dajejo možnost, da se pokažejo pred drugimi. Zelo radi se pohvalijo s svojimi naravnimi talenti, prav tako pa so za doseganje odličnih rezultatov pripravljeni vložiti tudi veliko truda. Otroci, rojeni v tem znamenju, se bodo lotili tudi nekaterih stvari, ki jim sicer niso najljubše, vendar menijo, da bodo za odlične rezultate dobili pohvalo ali nagrado. To je običajno bistvo njihove motivacije in zaradi nje levčki običajno sodijo med bolj pridne in manj lene otroke. Zelo radi se potrudijo, še posebej takrat, ko vedo, da bodo straši na njihovo delo in rezultate ponosni.

Leve lahko najdemo med najboljšimi umetniki, plesalci, pevci, igralci in praktično povsod, kjer lahko razkazujejo svoja znanja, zmožnosti in talente.

S svojimi talenti se trudijo otroci, rojeni v levu, impresionirati tako odrasle kot tudi svoje vrstnike.

Pozor! Levčki se morajo naučiti, da niso edini, ki si zaslužijo pozornost in pohvale. Vedno žal ne morejo biti v središču pozornosti in razumeti morajo, da so pohvale nagrada za vsakogar, ki nekaj dobro opravi ter niso namenjene izključno njim. Pomembno je, da jih starši opomnimo, da je v tem pomenu treba včasih pomisliti tudi na druge.

Levji ponos, moč in neustrašnost

Lev je eno izmed najbolj ponosnih astroloških znamenj in že od malih nog je za ljudi, rojene v tem znamenju, pomembno, kako jih njihova okolica dojema. Starši malih levčkov bodite posebej pozorni na to, da jih v njihovem prijateljskem krogu ne osramotite. To bi vam le stežka oprostili.

Otroci, rojeni v levu, so lahko v odnosu z drugimi tudi nekoliko dominantni in trmasti. Starši, nikar ne dovolite, da vaš mali levček pometa z vami. Kadar pride do nestrinjanj, se jih lotite z veliko mero racionalnosti. Levji ponos ne pozna razumevanja za nerazumsko ukazovanje in argumente, brez prave podlage.

Prav tako levčki zaradi svojega ponosa stežka prenašajo kritike. Preveč si jih vzamejo k srcu, tudi takrat, kadar gre za dobronameren nasvet. Pazite, da otroka ne užalite, seveda pa je pomembno, da se takrat, kadar otrok stori napako, o tem tudi pogovorite, ne glede na užaljenost. Prepričani ste lahko, da si bodo malčki, rojeni v levu, vaše besede zelo dobro zapomnili.

Kaj podariti otroku, ki je rojen v nebesnem znamenju leva?

Iščete darilo za malega levčka pa nimate pravih idej? Brez skrbi! V nadaljevanju razkrivamo, katera darila so otrokom, rojenim v levu, najbolj pri srcu.

Dojenčki, rojeni v levu, običajno zelo uživajo v pisanih in glasnih igračkah, ki imajo več namenov uporabe. Z njimi se lahko objemajo, stiskajo, pogovarjajo, pojejo in še in še. V Pikapoloničini ponudbi mehkih glasbenih igrač ali didaktične in interaktivne igrač boste zagotovo našli pravo za vašega malega levčka.

Levi uživajo, kadar je vsa pozornost usmerjena vanje. Zelo radi nastopajo ali pa se pokažejo s svojimi talenti. Podarite mu nekaj, s čimer se bo lahko pokazal.

Ne pozabite njegovega nastopa ali izdelka pohvaliti. Vsi otroci imajo radi pohvale, vendar mali levčki, v primerjavi z ostalimi znamenji, v ponosu svojih staršev najdejo največ sreče.

Če vaš levček rad riše, mu podarite risalni set. Če se bolje znajde pri ustvarjanju različnih skulptur, mu podarite kocke. LEGO kocke so odlično darilo za vsakega otroka. Tisti levčki, ki radi plešejo in pojejo, se bodo zagotovo razveselili glasbenega instrumenta ali mikrofona, s katerim bodo lahko priredili glasbeni koncert. Čudovito darilo za kreativne otroke, rojene v levu, so tudi ročne lutke, s katerimi lahko uprizorijo domiselno lutkovno predstavo.

Levi se najbolje počutijo, kadar živijo kraljevsko življenje. Zagotovo se bodo razveselili darila, ki bo v njihovih očeh luksuzno in veličastno. Predlagamo, da preverite Pikapoloničino ponudbo vozil na akumulator, kjer najdete otroške motorje, avtomobile in traktorje ter štirikolesnike. Zagotovo boste našli tistega pravega za vašega levčka ali levinjo!