nakupni vodič
Starši, ali že poznate blagovno znamko Bambo Nature?

Številne družine prisegajo na uporabo ekoloških plenic in naravne kozmetike. Zakaj?

Nežna dojenčkova koža si zasluži le najboljše. Če je včasih prevladovalo mišljenje, da so ekološki, naravni in okolju prijazni izdelki le marketinški larifari, danes vemo, da temu ni tako. Starši se namreč vedno bolj zavedamo, da visoki standardi in strogi certifikati, pomenijo tudi višjo kakovost.

Prav tako postajamo pri nakupovanju vedno bolj premišljeni, saj z izdelki, ki jih izberemo danes neposredno vplivamo na kakovost otrokovega življenja v prihodnosti. Vsi si želimo, da bi naši najmlajši živeli na čistem in zdravem planetu, mar ne?

Ravno zato se vedno več družin odloča za družbeno odgovorne blagovne znamke. Ena izmed njih je tudi Bambo Nature, proizvajalec naravne kozmetike in ekoloških pleničk.

Bambo Nature: Naravno za vas in za vašega dojenčka

Izdelki blagovne znamke Bambo Nature so del družinskega podjetja ABENA, ki obstaja že več kot 4 desetletja. Gre za dansko podjetje, ki razvija in proizvaja pleničke ter ostale izdelke, ki so koži in okolju prijazni.

Izdelki Bambo Nature v svoji zasnovi zagotavljajo udobje in varnost in to zaradi kakovostnih sestavin in materialov.

Izdelki so učinkoviti, hkrati pa tudi trajnostni in varni. Ne vsebujejo agresivnih kemikalij in alergenov, ki bi lahko bili nevarni za dojenčkovo občutljivo kožo. O visoki kakovosti njihovih izdelkov pričajo tudi številne nagrade, ki so jih skozi leta zadovoljnih uporabniških izkušenj pridno nabirali. Med drugim so prejeli:

  • Babylist 2017 »Must Have Diaper« oziroma »Plenička, ki jo morate imeti«
  • Priznanje »Loved By Parents« oziroma »Starši nas obožujejo« leta 2018
  • Priznanja Mumii v letih 2017 in 2018
  • Priznanje kot najboljši nakup v okviru projekta Etični potrošnik
  • Priznanja »Gentle Parenting« oziroma »Nežno starševstvo« leta 2017

Kozmetični izdelki Bambo Nature so odlična izbira za starše in za dojenčka.
Kozmetični izdelki Bambo Nature so odlična izbira za starše in za dojenčka.

Družbeno odgovorna, transparentna in najvišje certificirana blagovna znamka

Blagovna znamka se lahko pohvali z najbolj kakovostnimi in najbolj transparentno pridobljenimi surovimi materiali. Sestavine so navedene v opisih izdelkov, če pa sodite med tiste bolj radovedne starše, pa lahko o izvoru in namenu sestavin preberete tudi tukaj.

Da bi zmanjšali vpliv na okolje, so se v podjetju Abena (proizvajalec izdelkov Bambo Nature) prostovoljno odločili podvreči se strogim okoljskim pregledom njihovih izdelkov in sicer vse od pridelovanja surovih materialov, proizvodnje izdelkov, njihove porabe do ravnanja z odpadki.

Podjetje sodeluje z najstrožjimi agencijami za certifikacijo na svetu, saj želi ponuditi varne in okolju prijazne pleničke in izdelke za nego kože Bambo Nature.

To je le del certifikatov, s katerimi se lahko pohvali blagovna znamka Bambo Nature.
To je le del certifikatov, s katerimi se lahko pohvali blagovna znamka Bambo Nature.

Koži in okolju prijazne otroške pleničke

Koži prijazne pleničke Bambo Nature so fantastična izbira za vašega novorojenčka, malčka ali predšolskega raziskovalca. So enostavne za uporabo, mehke, udobne in zmeraj neprepustne.

Namen in oblika izdelkov Bambo Nature se prilagajata naravnemu spoštovanju do sočloveka in okolja. Pleničke sledijo nordijskemu načinu življenja.

Ekološka oznaka in potrdilo združenja za astmo in alergije »Asthma Allergy Nordic« sta dokaz popolne predanosti proizvodnji pleničk brez dodanih parabenov, parfumov, barvil in drugih nevarnih konzervansov. Zraven varnih materialov pa pleničke ustrezajo tudi drugim najstrožjim mednarodnim varnostnim predpisom in sicer:

  • Surovi ali reciklirani materiali so pridobljeni iz trajnostnih virov.
  • Preglednost proizvodne vrednostne verige in standardi poštene trgovine.

V proizvodnih objektih podjetja na Danskem je recikliranih kar 98 % vseh odpadkov iz proizvodnje otroških pleničk.

V pleničkah in hlačnih pleničkah Bambo Nature se otrok počuti udobno, suho ter lahko aktivno in raziskuje svet okrog sebe. Kar je najbolj pomembno: tudi ponoči bo na suhem. Mehko oblikovana plenička je odlična izbira tudi za najobčutljivejšo kožo.
V pleničkah in hlačnih pleničkah Bambo Nature se otrok počuti udobno, suho ter lahko aktivno in raziskuje svet okrog sebe. Kar je najbolj pomembno: tudi ponoči bo na suhem. Mehko oblikovana plenička je odlična izbira tudi za najobčutljivejšo kožo.

 

Podjetje večinski delež odpadkov, ki nastanejo v proizvodnji, reciklira (na primer folije za zavijanje iz surovih materialov in presežki tekstila). Odpadni material se zbira in proda podjetjem, ki se ukvarjajo z reciklažo in s predelavo, tako da ta material preobrazijo v novo surovino.

Družbeno odgovorne blagovne znamke v Pikapolonici

Zraven izdelkov blagovne znamke Bambo Nature, najdete v Pikapolonici tudi druge družbeno odgovorne izdelke.

Preverite tudi čudovite izdelke za nego blagovne znamke Kit & Kin. Več o naravni kozmetiki, pleničkah in sami blagovni znamki lahko preberete tukaj. Svojo izkušnjo s pleničkami Kit & Kin je delila tudi Mojca Mitev, ustvarjalka bloga Dream Big Never Stop. Pravi takole:

»…simpatične živalce na ritki, so me v trenutku prepričale. Piko na i pa k celotnemu paketu doda to, da so ekološke, kar je pomembno tako Amaiu, kot okolju. To je bil zame dovolj dober razlog za nakup mesečne zaloge."

Mojco so med drugim prepričali tudi prikupni motivi, s katerimi so okrašene pleničke Kit & Kin.
Mojco so med drugim prepričali tudi prikupni motivi, s katerimi so okrašene pleničke Kit & Kin.

Družbeno odgovorni izdelki pa v Pikapolonici vsekakor niso omejeni na naravno kozmetiko in pleničke. Ne spreglejte naše ponudbe dantoy bio igrač. Čudoviti izdelki danskega podjetja, ki je nedavno predstavilo tudi BIO linijo igrač.

Čudovita BIO linija igrač družbeno odgovorne blagovne znamke dantoy.
Čudovita BIO linija igrač družbeno odgovorne blagovne znamke dantoy.