nasvet pikapolonice
Starši otrok, rojenih v tehtnici, pozor!

Otroški horoskop: tehtnica

Očarljive tehtnice imajo veliko prijateljev in so srce vsake zabave. V odnosih in svetu iščejo harmonijo. S svojo neverjetno energijo in odličnimi komunikacijskimi veščinami očarajo vsakogar in so odlični sogovorniki.

Vas zanima več? V nadaljevanju razkrivamo karakterne značilnosti in lastnosti otrok, rojenih med 24. septembrom in 23. oktobrom. Tako si boste še lažje razlagali besede in vedenje otrok, rojenih v tem nebesnem znamenju.

Pripravite se na rojstnodnevne zabave

Otroci, rojeni v tehtnici, imajo običajno veliko prijateljev. Če pričakujete, da se bo vaši družini pridružila tehtnica, se pripravite, da boste svojega otroka precej pogosto morali peljati na rojstnodnevno zabavo.

Saj je res; večina otrok ima veliko prijateljev. Ampak predstavniki tehtnic so, v primerjavi z ostalimi znamenji zodiaka, resnično eno najbolj družabnih znamenj. V družbi svojih prijateljev neizmerno uživajo, prav tako imajo izredno močno razvito empatijo in zmeraj upoštevajo počutje, čustva in želje svojih bližnjih. Če si malček, rojen v tehtnici, želi igrati v peskovniku, njegov prijatelj pa ne, bo prvi to upošteval. Potrudil se bo poiskati kompromis, ki bo ustrezal obema. Mogoče bi se lahko najprej igrala skrivalnice in potem v peskovniku? Ali pa bi bilo bolje igro v peskovniku prestaviti na jutri? Skratka, otrok, rojen v tehtnici, se bo vedno potrudil, da se bodo vsi njegovi prijatelji počutili vključeni in upoštevani.

Tehtnice so očarljive in večina se nas v njihovi družbi dobro počuti. Ljudje v njih najdemo prijetne sogovornike in se jim z lahkoto zaupamo. So izredno komunikativne in zmeraj najdejo prave besede, hkrati pa so tudi izredno dobri poslušalci.

Vedno in povsod najdejo nova prijateljstva. Vsakič, ko spoznajo koga novega, se v njihovih glavah porodi cela vrsta vprašanj; kdo si? Kaj imava skupnega? Kaj si želiš biti, ko odrasteš?

Zaradi njihove očarljive osebnosti sošolci ali prijatelji v tehtnicah pogosto najdejo simpatije. Vsi si želijo njihove družbe in naklonjenosti. Nikar ne bodite preveč presenečeni, če bo vaša mala tehtnica v najstniških letih nehote privabila veliko oboževalk in oboževalcev.

 

Ker imajo toliko prijateljev, se včasih celo zdi, da v odnosih kvantiteto postavljajo pred kvaliteto. Prav tako obstaja nevarnost, da otrok v družbi pozabi nase ali postane preveč odvisen od svojih prijateljev. Starši moramo poskrbeti, da naša tehtnica ne podleže družbenim pritiskom. Samo zato, ker ima prijatelj novo igračo, ne pomeni, da jo potrebuje tudi vaš otrok. Samo zato, ker lahko prijatelj ostane zunaj do desetih, ne pomeni, da bi morali tudi vi spreminjati uro, za katero ste se predhodno dogovorili. Tehtnice enostavno ne morejo iz svoje kože in si zmeraj prizadevajo, da bi bili vsi okoli njih srečni. Zmeraj razmišljajo o odzivu in mnenju svojih prijateljev, zato je pomembno, da jih kdaj pa kdaj opomnite, da morajo pomisliti tudi nase.

V iskanju harmonije

Otroci, rojeni v tehtnici, na vsakem koraku težijo k harmoniji, tako pri odnosih kot tudi na drugih življenjskih področjih. Želijo si, da bi bilo življenje harmonično in da bi bili vsi okoli njih srečni.

Zaradi njihovega izjemnega občutka za harmonijo in estetiko, se med najboljšimi oblikovalci in umetniki najde kar nekaj takih, ki so rojeni v znamenju tehtnice.

Tehtnice so zelo nesebične in vedno mislijo na druge. V iskanju harmoničnih odnosov želijo, da so njihovi bližnji zadovoljni, ob tem pa prepogosto pozabijo nase in na svojo srečo. Otroci, rojeni v tem znaku, veliko razmišljajo in se obremenjujejo s tem, kaj si o njih mislijo drugi. Starši jih moramo kdaj pa kdaj opomniti, da morajo srečo in zadovoljstvo poiskati tudi v sebi in ne izključno v svoji okolici.

Tehtnice se morajo naučiti, kako imeti dobra prijateljstva in hkrati kdaj pa kdaj sebe postaviti na prvo mesto. To je še posebej pomembno, če je otrok, rojen v tehtnici, obkrožen s prijatelji, ki znajo pokazati svojo manipulativno stran. Starši moramo svoje male tehtnice opomniti naj nikomur ne dovolijo, da pometa z njimi. Le tako bodo našli pravo harmonijo v sebi in v odnosih z drugimi.

Jagode ali borovnice? Peskovnik ali tobogan?

Tehtnice so že v zgodnjem otroštvu pogosto neodločeni otroci. Neradi sprejemajo odločitve in se jim, kadar je le možno, tudi izognejo. Že pri malčkih, rojenih v tehtnici, se pogosto zgodi, da na primer ne vedo, kaj bi najraje jedli, katera je njihova najljubša sladica ali s katero igračko bi se danes najraje igrali. Kocke ali avtomobilčki? Jagode ali borovnice? Peskovnik ali tobogan? Kako naj bi se vendar odločili, ko pa obstaja toliko možnosti!

Pomembno je, da otroka pri sprejemanju odločitev ne preganjate preveč. Pustite mu čas, da se (če je le možno) odloči sam, ali pa mu pomagajte z dobronamernim in nevsiljivim nasvetom.

Ena najbolj občudovanja vrednih lastnosti otrok, rojenih v tehtnici, je ta, da znajo na katerokoli situacijo pogledati iz različnih zornih kotov. Vidijo, da nič v življenju ni črno-belo. Zavedajo se, da ima vsaka zgodba dve plati in da na svetu ni ničesar absolutno dobrega ali popolnoma slabega. Prav tako so harmonične dušice in zato se neradi prepirajo. Veliko raje imajo miren pogovor ali zanimivo debato, ki temelji na skrbno premišljenih argumentih. Če jih nasprotnik prepriča in uvidijo, da so se motili, pa so si več kot pripravljeni premisliti.

Kaj podariti otroku, rojenem v nebesnem znamenju tehtnice?

Tehtnice imajo izredno močan občutek za harmonijo, ki se kaže povsod: na glasbenem, likovnem, tehničnem ali katerimkoli drugim področjem. Ne glede na to, česa se lotijo, je končni izdelek harmoničen, funkcionalen in običajno tudi estetsko dovršen.

Hkrati so otroci, rojeni v tehtnici zelo družabni in radi preživljajo čas s svojimi prijatelji. Podarite jim kocke, ki jih bodo lahko sestavljali skupaj s svojimi sovrstniki. Tako bodo lahko hkrati izrazili svojo kreativnost in preživljali čas s svojimi prijatelji. Za najmlajše lahko izberete lesene kocke ali kocke LEGO Duplo. Za večje otroke pa najdete tudi celo vrsto LEGO kock z različnimi vsebinami.

Za malo tehtnico, ki neizmerno uživa v družbi svojih prijateljev, boste zanimivo darilo zagotovo našli tudi med izdelki skupinskih športov in iger. Preverite pestro ponudbo žog, loparjev in skupinskih iger.

Veliko otrok, rojenih v znamenju tehtnice, je glasbeno nadarjenih. Spodbujajte jih z nakupom mehke glasbene igrače, otroškega instrumenta, kreativnega ali risalnega seta. Mladi glasbeniki se bodo zagotovo razveselili čisto svojih klaviatur ali mikrofona. Skupaj s svojimi prijatelji lahko ustvarijo svojo glasbeno skupino! Uau! Likovne ustvarjalce pa bo zagotovo navdušila nova priložnost za ustvarjanje.