nasvet pikapolonice
Ste starš malega bikca? To morate vedeti!

Pričakujete, da se bo vaši družini med 21. aprilom in 20. majem pridružil novi član? Ali pa ste morda že starš otroka, rojenega v biku?

Že poznate tiste značilnosti bikov, katere njihovi starši najhitreje opazimo in na katere moramo biti najbolj pozorni?

Zraven trme in temperamenta vam bo mali bikec postregel z veliko mero poljubčkov in objemov. Najbolje se počutijo v družbi ljudi, ki jih dobro poznajo, rutinske situacije pa so jim pisane na kožo. Ob velikih spremembah, kot je na primer selitev ali menjava šole, vam utegnejo bikci povzročiti kar nekaj sivih las. So pa tudi izredno vztrajni, odločni in predani otroci, zelo pogosto tudi glasbeno nadarjeni.

V nadaljevanju še podrobneje razkrivamo, katere so glavne značilnosti otrok, rojenih v znamenju bika.

Izražanje naklonjenosti z dotikom in bližino

Njihov najljubši način izražanja ljubezni je neposredna bližina ljubljene osebe – bikci se počutijo najbolj ljubljene, ko jim starši namenijo veliko mero objemov in poljubčkov. Izredno dobro se počutijo v naročju svojega starša. Svojo naklonjenost ali pohvalo za dobro delo lahko zraven lepih besed izrazite tudi z objemom in vaš otrok bo to zagotovo cenil. Prav tako lahko svojo hvaležnost ali pohvalo izrazite tudi z materialnim darilom, katerih se biki še posebej razveselijo.

Trma in temperament

Bik velja za eno najbolj trmastih astroloških znamenj, kar starši pri svojih otrocih, rojenih v biku, običajno opazijo že zelo zgodaj. Njihov temperament jih pogosto privede do tega, da se na glas ujezijo ter z brcami in kričanjem pokažejo, da z njimi ni šale. Takrat, ko bi večina otrok že obupala in se vdala v usodo, biki vztrajajo in trmarijo, dokler ne dosežejo svojega.

Nikar se ne vdajte otrokovi trmi! Tako mu boste namreč pokazali, da je kričanje in trmarjenje ustrezen način reševanja nesoglasij. K težavi raje pristopite sistematično in jo poskušajte rešiti racionalno. Običajno pomaga, če se z malim bikcem odpravite na sprehod v naravo ali na igrišče, kjer lahko skozi fizično aktivnost nekoliko umiri svojo razgret temperament.

Radi imajo rutino

Otroci, rojeni v znamenju bika, se najbolje počutijo v okolju in situacijah, ki so jim dobro poznane. Prav tako najbolj uživajo v družbi ljudi, ki jih poznajo že dovolj časa, da so imeli priložnost zgraditi močan odnos, ki temelji na zaupanju. Tudi, ko biki odrastejo, zelo pogosto ohranijo dobre odnose z ljudmi, ki so jim bili v času otroštva najbolj pri blizu.

Vzpostavljanje vsakodnevne rutine je za male bikce izredno pomembna. Ko najdejo sistem, ki jim ugaja, ga ne bodo želeli zamenjati za nič na svetu. Starši bikcev imajo, v primerjavi z ostalimi astrološkimi znamenji, običajno najmanj težav pri jutranji in večerni družinski rutini umivanja zobkov in prehranjevanja.

Nenaklonjeni spremembam

Ker imajo biki tako radi rutino, potrebujejo bikci kar nekaj časa, da se dodobra navadijo na spremembe. Situacije, ki niso rutinske, znajo zanje biti včasih nekoliko stresne. Velike spremembe, kot so na primer selitev ali menjava šole, utegnejo bikca spraviti v izredno slabo voljo. Zelo težko se poslovijo od svojih prijateljev, svoje sobice in vseh stvari, ki jih morajo v takšnih situacijah pustiti za seboj.

Starši lahko velike spremembe, kot je na primer selitev, olajšate tako, da, če je le mogoče, otroku že predhodno razkažete novo šolo, novi kraj ali novo stanovanje. Kljub temu bodite pripravljeni na nejevoljo in dolgotrajen proces prilagajanja novemu okolju.

Predanost in odločnost

Biki jemljejo takšne in drugačne obljube in zaveze zelo resno, kar se na nekaterih področjih pokaže že v otroštvu. Predani so tako svojim bližnjim, kot tudi interesom in hobijem, ki jih izberejo. Vendar pozor! To ne pomeni, da bodo biki noro uspešni v vsakem krožku ali obšolski dejavnosti. Pri nekaterih bodo celo precej hitro obupali. Običajno traja nekaj časa, da najdejo tisto, kar jim je resnično všeč, zato se včasih zdi, da niso dovolj odločni ali vztrajni. Brez skrbi! Ko bo vaš bikec našel tisti hobi, ki mu bo pisan na kožo, bo vanj vložil ogromno časa in truda. Lahko ste prepričani, da bo s svojo predanostjo dosegal odlične rezultate na področju, ki ga bo izbral. Konec koncev gre za enega najbolj predanih in odločnih astroloških znamenj.

Predanost in zvestoba otrok, rojenih v biku, pa se kaže tudi pri odnosih. So izredno zvesti prijatelji. Navadno vložijo ogromno truda v družinske in prijateljske vezi. Edino, na kar morate biti pozorni, je možnost, da se odnosi malih bikcev ne bi spremenili v posesivnost. Za nekatera astrološka znamenja zna biti tako intenzivna prijateljska naveza nekoliko preveč obvezujoča in stresna.

Kaj podariti otroku, rojenemu v znamenju bika?

Biki svojo naklonjenost zelo pogosto izražajo skozi materialne dobrine. Obdarovanje jim je blizu že od malih nog in skrbno izbrano darilo cenijo bolj, kot si lahko predstavljamo. Vas zanima, katera so najboljša darila za otroke in malčke, rojene v biku?

Otroci, rojeni v znamenju bika, imajo običajno zelo dober glasbeni posluh. Seveda pa moramo naravne talente naših otrok tudi spodbujati, zato priporočamo, da bikcu za rojstni dan ali božič podarite igračo iz naše ponudbe Zapleši, zapoj in zaigraj. V njej najdete celo vrsto otoških inštrumentov, setov za karaoke in še in še! Bikci se bodo zagotovo razveselili čisto svoje kitare, seta bobnov, harmonike ali klaviatur!

Prav tako cenijo udobje in radi živijo v lepo urejenem okolju. Čudovito darilo za malčke, rojene v biku, je udoben fotelj, ki bo samo njihov in ga bodo lahko postavili kamorkoli bodo želeli. Bikci imajo včasih težave z deljenjem svojih stvari, zato jim bo gotovo všeč, če bo kos pohištva v hiši pripadal izključno njim.

Bikci so presrečni, kadar si lastijo najbolj "frajerske" stvari. Z izborom vozila na akumulator ali trendi igračo ga boste zagotovo očarali!