Takšni so otroci, rojeni v znamenju device

Otroški horoskop: devica

Zelo pogosto se pri ljudeh že zgodaj v otroštvu pokažejo nekatere osebnostne lastnosti in značilnosti astrološkega znamenja, v katerem smo rojeni, kasneje v življenju pa postanejo še veliko bolj izrazite. Značilnosti device se, pri otrocih, rojenih v tem nebesnem znamenju kažejo predvsem v ubogljivosti, intelektu, nagnjenosti k perfekcionizmu in včasih tudi v pretirani samokritičnosti.

Ste starši otroka, rojenega med 23. avgustom in 23. septembrom? V nadaljevanju razkrivamo, katere so najbolj značilne lastnosti otrok, rojenih v devici.

Ubogljivi in premišljeni

Najbolje se počutijo v svoji skrbno načrtovani rutini. Starši otrok, rojenih v znamenju device, pravijo, da jih običajno ni treba opominjati, da morajo umiti zobe, pospraviti čevlje ali napisati domačo nalogo. Device svojim staršem običajno zelo rade priskočijo na pomoč pri domačih opravilih. Starševa navodila običajno pridno upoštevajo, vendar zaradi svoje premetenosti v njih pogosto iščejo takšne in drugačne »luknje«. Ko otroka prosite, da vzame oblačila iz pralnega stroja, jih bo morda pustil v košari, saj niste jasno povedali, da jih je potrebno tudi obesiti ali posušiti v sušilnem stroju. Premetene device so v takih primerih pravi mali brihtneži!

Otroci, rojeni v devici, neradi odstopajo od pravil in norm. Veliko premišljujejo o posledicah svojih dejanj in ne marajo nepotrebnih tveganj. Problem lahko nastane, kadar preveč razmišljajo in premlevajo vsak svoj korak, saj jih tako početje lahko spravi v neprijeten občutek tesnobe.

Mali perfekcionisti

Ne glede na to, katero področje devica izbere, vedno se trudi doseči najboljše rezultate. To pri otrocih velja tako za šolske kot tudi za obšolske dejavnosti.

Saj veste, vaja dela mojstra. Ko se na devičinem urniku pojavi vaja, jo otrok vzame skrajno resno in prepričani ste lahko, da se bo za doseganje perfekcije maksimalno potrudil. Gre za astrološko znamenje, ki se lahko pohvali z veliko mero vztrajnosti.

Zanimivo je, da device, v primerjavi z ostalimi otroci, običajno niso pretirano tekmovalne. Tekmujejo le v odnosu s samimi seboj, kar pomeni, da si vsak dan želijo biti boljše, kot so bile včeraj.

Niso pretirano avtoritativno znamenje, čeprav se včasih zdi, da ni detajla ali podrobnosti, ki je device ne bi opazile. Nikoli jim ne zmanjka pripomb in predlogov, tudi pri igri. Radi popravljajo druge in delijo raznorazne nasvete o tem, kako se igrati v peskovniku, kako se spuščati po toboganu in tako naprej. Njihov način je zanje najbolj popoln in najbolj pravilen. Kljub temu pa si ne želijo prevzeti vodilnega položaja za vsako ceno. Ko drugi otroci njihovih nasvetov in navodil ne upoštevajo, so device pogosto razočarane in se iz šole ali vrtca vrnejo slabe volje.

Njihov perfekcionizem se odraža tudi pri pospravljanju in čiščenju. Svoj red pri razvrščanju igračk. Tudi če je otrokova soba v vaših očeh razmetana, imajo device v svojem neredu zagotovo vzpostavljen svoj red.

Perfekcionizem lahko vodi tudi v pretirano samokritičnost. Otroci, rojeni v devici, lahko hitro postanejo žalostni, če ne napredujejo in se počutijo, da ne dosegajo ciljev, ki so si jih zadali. Strah jih je poskusiti nekaj novega, če menijo, da pri tem ne bodo odlični. Pomembno je, da jih starši opomnimo, da jim ni potrebno biti zmeraj najboljši in da je včasih dobro poskušati nove stvari, izven naše cone udobja, tudi če ne bomo nikoli dosegli perfekcije. 

Brihtni otroci in dobri učenci

Učenje devicam običajno ne predstavlja nobenih težav. Kljub temu, da so otroci, rojeni v tem znamenju, včasih tišji od svojih sovrstnikov, naj vas to ne preslepi; njihove glavice zagotovo delajo na polno! Veliko devic začne že zelo zgodaj govoriti in brati. V šoli so običajno zelo pozorni, imajo dobre ocene, učitelji pa jih imajo radi. Dobro se počutijo, kadar lahko aktivno sodelujejo pri pouku. Če le zmorejo, pri domači nalogi sošolcem pomagajo z največjim veseljem. Prijateljstva pogosto spletajo tudi z odraslimi ali starejšimi otroci, še posebej takrat, ko imajo občutek, da so miselnost svojih sovrstnikov že zdavnaj prerasli.

Včasih dobimo občutek, da device nerade izražajo svoja čustva, predvsem pa ne želijo pokazati svoje ranljive plati. Pa vendarle si želijo ljubezni in naklonjenosti, kljub temu, da včasih tega jasno ne pokažejo dovolj jasno. Nekatera druga astrološka znamenja od svojih staršev namreč kar naprej zahtevajo pozornost in hkrati jim izkazujejo naklonjenost, device pa pogosto ne vedo, kako na pravi način izkazati svoja čustva.

Samosvoji

Otroci, rojeni v devici, so običajno bolj introvertirani, od ostalih otrok. To nikakor ne pomeni, da ne uživajo v družbi svojih prijateljev. Enostavno potrebujejo nekaj več časa zase. Kljub temu jim prijateljstvo pomeni veliko in so v prijateljskem odnosu zelo zvesti. Svojim bližnjim so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč.

Zvestoba prijateljem pa pri devicah nikakor nima prioritete nad premišljenostjo. Otroci, rojeni v devici, so namreč izredno premeteni in svojim prijateljem ne bi brezglavo sledili, če se sami ne bi strinjali z njihovim početjem. Niso namreč pretirano naklonjeni tveganjem in o vseh stvareh raje premislijo dvakrat. To je staršem devic še posebej v tolažbo v najstniških letih, saj bodo njihovi otroci veliko premišljevali o svojih dejanjih in njihovih posledicah ter se bodo posledično manj pogosto znašli v težavah.

Kaj podariti otroku, rojenemu v astrološkem znamenju device?

Se odpravljate na rojstni dan k otroku, rojenem v znamenju device in ne veste, katero darilo bi izbrali? Brez skrbi! V Pikapolonici smo za vas pripravili nekaj predlogov.

Device običajno začnejo govoriti in brati zelo zgodaj, pogosto pred svojimi vrstniki. V prikupnih kartonkah malčki spoznavajo različne besede, števila, živali, vozila, pojme in še in še. Pokukajte v Pikapoloničin knjižni kotiček, kjer najdete celo vrsto prikupnih kartonk, knjig za dojenčke ter mnogo drugih zanimivih knjig z raznolikimi vsebinami za malčke in starejše otroke.

Čudovite kartonke iz Pikapoloničinega knjižnega kotička.
Čudovite kartonke iz Pikapoloničinega knjižnega kotička.

Otroci, rojeni v devici običajno zelo radi pomagajo pri domačih opravilih, kot so na primer, kuhanje, čiščenje in delo na vrtu. So pravi mali perfekcionisti in najboljše se počutijo, kadar sami ustvarijo svoj red. Če to velja tudi v vašem primeru, lahko otroka pri tem spodbudite z nakupom otroškega čistilnega seta, vrtnega orodja ali zalivalke. Malček se bo zagotovo razveselil, če bo lahko na pomoč priskočil s pripomočki, prilagojeni njegovi velikosti.