Tudi tebi primanjkuje časa za pripravo obroka?

Chicco soparnik in mešalnik Easy meal 4 v 1 je idealen pripomoček v fazi uvajanja prvih obrokov za vašega malčka. Ponuja možnost dušenja, sekljanja, odmrzovanja in pogrevanja hrane. Vse štiri lastnosti v enem aparatu prihranijo kupe umazane posode in čas pri pripravi obrokov. Dušenje hrane v živilih ohrani hranilne snovi kot so vitamini in minerali, ki so ključni za zdravo rast in razvoj otroka. Posebna oblika košarice zagotavlja enakomerno in učinkovito razporeditev pare in s tem hitro dušenje. Pri tovrstni pripravi hrane živila ohranijo svoje hranilne vrednosti in naraven okus. S pomočjo kuhalnika sami izbirate kakovost hrane, ki jo boste ponudili otroku.

Mamica Anja nam je zaupala njene trenutke uporabe Chicco soparnika.

Soparnik je pripomoček, brez katerega si ne predstavljam priprave hrane za svojega malčka.

Ena izmed meni najljubših lastnosti Chicco soparnika je nož/rezilo, ki se enostavno pritrdi na vrh posode in izbrano živilo preprosto nareže neposredno vanj. Tega še pri drugih soparnikih nisem zasledila. Ker sem ena izmed tistih, ki ji vedno zmanjka časa, mi izredno veliko pomeni, da lahko pripravim zdrav obrok v eni sami posodi, pri tem pa ne umažem še kupa nožev in desk. Uporaba Chicco soparnika je enostavna, še bolj pomembno pa je, da hrana ohrani veliko več vitaminov, kot če jo kuhamo v navadnem loncu. Soparnik nam omogoča funkcijo segrevanja in odtaljevanja hrane, kar je super, saj imam v zamrzovalniku vedno zalogo domače zelenjave z maminega vrta.

Z velikim veseljem ga priporočam vsem meni podobnim mamicam, ki jih vedno preganja čas, svojemu malčku pa želijo pripraviti hiter, zdrav in okusen obrok.

Mamica Nadja pravi:

Ker je Nija počasi pridobivala na teži, sem začela z uvajanjem goste hrane pri 4 mesecih in 2 tednih starosti. S Chicco Easy meal je vse skupaj zelo preprosto. Všeč mi je, da ima aparat tudi strgalnik, ki ga pritrdiš kot pokrov ter lahko kar v mrežico nastrgaš zelenjavo ali sadje, potem preprosto zapreš pokrov, naliješ vodo in skuhaš.

Delovanje je zelo tiho. Za vso pripravo s kuhanjem in odmrzovanjem sem porabila cca. 25 min. Samo kuhanje nekje 15 min. Sveža ter zamrznjena zelenjava, tudi meso se tako istočasno super pripravijo.

Po končanem soparjenju na kar te opozori pisk, obrneš mrežico v posodo za mešanje, v kateri je ostala voda od kuhanja, ter že lahko zmešaš sestavine v okusno kašico, polno vitaminov. Posodo vzameš iz aparata ter vsebino preliješ v skledico. Tudi mešalnik je zelo tih ter super zmeša pripravljeno hrano, naj bo to zelenjava, meso ali sadje (deluje tudi na surovem sadju, prosu in ajdovi kaši).

Nija je navdušena in ko sliši, da se hrana meša že komaj čaka, da dobi postrežen obrok. Med mešanjem in uživanjem hrane naju vedno spremlja en velik “mljask”.

Sama bi ga priporočala prijateljicam mamicam, ker:

  • ni več kupa umazane posode, saj vse pripraviš v eni,
  • ni več popackanega kuhinjskega pulta,
  • dovolj velika posoda za pripravljanje večje količine hrane (ostanek lahko zamrzneš),
  • tiho delovanje,
  • hitro odmrznjena in hitro pripravljena hrana,
  • odlično zmešana kašica, prijetno kremasta (gumb obrneš in pridržiš do želene gostote), uporabno tudi, kadar otroka navajaš na hrano v koščkih,
  • hrana ostane okusna in ohrani vitamine,
  • preprost za uporabo ter čiščenje,
  • pisk, ki te opozori kdaj je hrana pripravljena,
  • zavzame malo prostora.

"Življenje nam že ponuja vse, kar potrebujemo za prehrano in zdravje. Bolj preprosto kot jemo, bolj smo zdravi." ( Louise Hay)

Pa dober tek !

Mamici, ki sta delili izkušnje:

Mamica Nadja in mamica Anja.