nasvet pikapolonice
Vse o otrocih, rojenih v znamenju strelca

Otroški horoskop: Strelec

Strelci so vedoželjni otroci, polni energije in zmeraj pripravljeni na pustolovščine in raziskovanje. S svojo komunikativnostjo in pozitivnim pogledom na svet vedno znova ustvarjajo prijetno vzdušje. Njihova družba je neizmerno zabavna in če je vaš prijatelj strelec, ste lahko prepričani, da vam ne bo nikoli dolgčas. Otroci, rojeni v tem znamenju, so včasih slabo organizirani in pozabljivi, vendar izredno brihtni in premeteni. Njihovi starši pravijo, da nemalokrat strelci kar prekipevajo od energije!

V nadaljevanju razkrivamo še več podrobnosti o otrocih, rojenih med 23. novembrom in 21. decembrom. Starši malih strelcev boste zagotovo našli zanimive informacije, s katerimi si boste lažje razlagali nekatere besede in vedenje vaših malčkov.

Mali raziskovalci

Strelci so po naravi raziskovalci in pustolovci. Saj je res, da vsi otroci radi raziskujejo, vendar strelci v tem, v primerjavi z ostalimi znamenji zodiaka, najbolj uživajo. Pogosto odrastejo v ljudi, ki veliko potujejo in si želijo odkriti vsak skriti kotiček planeta Zemlje (ali pa kar vesolja, če bi se dalo).

Včasih imajo strelci težave z upoštevanjem pravil, ker jih skrbi, da bi le-ta ogrožala njihovo svobodo, ki jo tako zelo obožujejo. Ni jim všeč, ko jih nekdo ali nekaj omejuje. Ravno zaradi tega imajo strelci včasih težave z avtoriteto.

Očarljivi in pozitivno naravnani

Strelci so že v rosnih letih izredno očarljivi. V odnosu z drugimi se vedno trudijo ravnati pravično, saj si želijo, da se vsi njihovi prijatelji počutijo dobro in upoštevano. Imajo izredno pozitiven pogled na svet in večino časa so optimistično naravnani. Ravno zato večina ljudi uživa v njihovi družbi.

Vzgajati otroka, rojenega v strelcu, je pravo veselje. Starši občudujejo pozitivno naravnanost in neizmerno dobro voljo svojih malčkov!

Odlikuje jih odličen smisel za humor. Med sovrstniki so izredno priljubljeni, prav tako pa se lahko odlično prilagodijo svojemu okolju, zato v njihovi družbi pogosto uživajo tudi odrasli. Strelci so že od malih nog sposobni izredno odraslega razmišljanja in intelektualnega pogovora. Včasih starši kar ne morejo verjeti, kaj vse pride iz ust njihovih malčkov!

Polne glave zanimivih informacij

Strelci znajo, kljub svoji razigranosti, pokazati tudi svojo resno, intelektualno stran. So izredno razgledani in že v otroštvu so njihove glave polne zanimivih informacij o najrazličnejših temah. Zelo hitro se učijo, kar se pri številnih strelcih odraža tudi v učnem uspehu. V odlične učne rezultate jim običajno ni treba vložiti preveč truda. Prav tako se ne marajo zadrževati pri njim nezanimivih področjih in se veliko raje lotijo tistega, kar jih interesira. Nikar jih ne poskušajte siliti v nekaj, kar jim ni pisano na kožo, saj bi vam to utegnili strašansko zameriti.

Pogosto se zanimajo za področja, ki so običajno bliže odraslim.

Imajo dober spomin in razumevanje sveta na globlji ravni. Nikar ne bodite presenečeni, če vam vaš otrok, rojen v strelcu, nekega dne postreže s celo goro informacij o vesolju ali o drugi svetovni vojni. Najbolj ga namreč zanimajo ravno tiste »odrasle« stvari, za katere večina sovrstnikov še nekaj let ne bo pokazala interesa.

Prekipevajo od energije

Strelci imajo ognjeno energijo! Ves čas se premikajo, govorijo, pojejo, plešejo, raziskujejo, plezajo, rišejo, barvajo, igrajo nogomet, rolkajo, kolesarijo in tako naprej. Zdi se, da niso nikoli pri miru. Zmeraj bodo kaj pripomnili, tudi takrat, ko nimajo ničesar za povedati.

Starši, pozor! Strelci veljajo za najbolj živahne otroke, vendar jim zelo hitro postane dolgčas. Še posebej takrat, kadar morajo sedeti na mestu. Kljub temu, da se radi učijo in so izredno pametni otroci, imajo včasih težave s tradicionalnimi metodami poučevanja, ki niso dovolj dinamične in zanimive. Zgodi se tudi, da strelci izgubijo fokus, ker so osredotočeni na preveč stvari hkrati.

Hitra jeza in neorganiziranost

Otroci, rojeni v strelcu, so izredno temperamentni in zelo hitro spremenijo svoje razpoloženje. Pogosto prehitro odreagirajo, ker še nimajo občutka, da ni vedno in povsod pravi prostor za vsako obnašanje. So zelo impulzivni. Jeza in bes sta sicer popolnoma normalni čustvi, vendar je potrebno, da se ju otrok nauči obvladati in izraziti na pravi način. Predvsem pri strelcih morajo pri tem včasih na pomoč priskočiti tudi starši.

Včasih strelci ne vedo, kaj ima prioriteto oziroma katera stvar je najbolj pomembna in jo je treba narediti najprej. Veliko strelcev je slabo organiziranih. Že v otroštvu so njihove sobice pogosto razmetane.

Starši se včasih razjezimo, ker ima naš mali strelec v svojem igralnem kotičku spet nered ali ker je spet pozabil narediti domačo nalogo. Brez panike! Kljub temu, da strelec ni naredil domače naloge, se veliko stvari nauči sproti, kar sam od sebe. In kljub temu, da je sobica razmetana, se v svojem neredu otrok, rojen v strelcu, zagotovo čisto dobro znajde.

Kako izbrati darilo za otroka, rojenega v strelcu?

Se odpravljate na rojstni dan malega strelca in nimate pravih idej, kako se lotiti izbire darila? Vas zanima, katera so najboljša darila za dojenčke, otroke in malčke, rojene v astrološkem znamenju strelca?

V Pikapolonici smo pripravili nekaj zanimivih predlogov.

Že dojenčki, rojeni v strelcu, so pravi mali raziskovalci in vso svojo moč vložijo v to, da niso nikoli pri miru. Ker so izredno energični, se bodo najbolj razveselili darila, ki ga bodo lahko čim bolj aktivno uporabljali. Pri dojenčkih ne morete zgrešiti z izbiro ropotulje ali grizala, vrtiljaka ali igralne blazine.

Tudi starejši otroci, rojeni v tem znamenju, bodo najbolj veseli darila, ki ga lahko aktivno uporabijo pri svojih pustolovščinah. Strelci ne marajo biti predolgo vezani na samo en prostor. Njihov raziskovalni duh jih kar naprej žene v neznano!

Strelcu lahko podarite otroško kolo (ali pa na primer kolesarsko čelado), s katerim bo lahko skupaj s svojimi prijatelji raziskoval sosesko. Ali pa mogoče nahrbtnik, v katerega bo lahko spravil svojo najljubšo igračko in prigrizek, ko se bo naslednjič odpravil na družinski ali šolski izlet. 

Zanimiva ideja za obdarovanje otrok, rojenih v strelcu je tudi zanimiv zabojnik za shranjevanje igrač. Tako jim bo pospravljanje in organizacija njihovih stvari morda za odtenek lažja.