nakupni vodič
Zakaj so Chicco igrače tako priljubljene?

Zgodba blagovne znamke Chicco se je pred mnogimi leti začela v sosednji Italiji. Z mislijo na naše najmlajše že skoraj pet desetletij ustvarjajo visokokakovostno otroško opremo in igrače. Danes družina Chicco igrač šteje več atraktivnih linij izdelkov, kjer se najdejo izdelki za vse starosti in želje naših najmlajših. Gre za največjo blagovno znamko otroških igrač v evropskem prostoru.

Tudi med slovenskimi starši je blagovna znamka Chicco že vrsto let izredno priljubljena. Ali veste, zakaj je Chicco osvojil srca številnih družin v Sloveniji in v svetu?

Linije igrač Chicco

Chicco je skozi dolga desetletja oblikoval številne linije igrač, primerne za različne starostne skupine in interese naših najmlajših.

First Dreams je linija čudovitih Chicco izdelkov, namenjenih našim najmlajšim, ki v prvih mesecih življenja glavnino svojih dni prespijo. Zraven aktivne in živahne igre jim moramo zato omogočiti tudi umirjen prostor za sproščujoče trenutke, kjer se bodo lahko v miru spočili.

Vrsta izdelkov v liniji First Dreams je zasnovana z namenom, da dojenčkom in malčkom pomaga zaspati. Igrače nudijo možnost samostojne igre, z njihovo pomočjo pa boste lahko ustvarili tudi svoj večerni ritual, s katerim bo uspavanje bolj prijetno tako za otroka kot tudi za starše.

Z igračami First Drems si lahko pomagate pri ustvarjanju večerne rutine.
Z igračami First Drems si lahko pomagate pri ustvarjanju večerne rutine.

Linija First Dreams ima vse, kar dojenček potrebuje, preden zaspi:

Tudi linija Baby Senses je namenjena novorojenčkom. Njihove igračke starši izbiramo s posebno mero pozornosti in ljubezni, saj si zanje želimo le najboljše. Dojenčki z zanimanjem opazujejo svojo okolico in poslušajo zvoke, ki se pojavljajo. Živahne barve in prijetni zvoki pa kaj kmalu spodbudijo tudi željo po dotikanju.

Igrače linije Baby Senses so odlične spremljevalke pri otrokovem zgodnjem razvoju.
Igrače linije Baby Senses so odlične spremljevalke pri otrokovem zgodnjem razvoju.

V liniji izdelkov Baby Senses je združena skrbno izbrana kombinacija različnih vrst tekstila in dodatkov, ki pri dojenčkih sproža razne dražljaje ter s tem pripomore k njegovemu zgodnjemu razvoju. Igrače so zasnovane in oblikovane tako, da jih lahko ima dojenček zmeraj ob sebi.

Skozi različna razvojna obdobja se spreminjajo tudi otrokove potrebe glede zahtevnosti igrač. Otroci so vse bolj radovedni in imajo vse več znanja. Temu moramo prilagajati tudi igrače, saj bomo s tem otroku omogočili neprecenljivo učenje skozi igro.

Pomembno je, da naše najmlajše spodbujamo k samostojnemu soočanju z izzivi. Le-ti naj bodo prilagojeni otrokovi starosti in sposobnostim. Kasneje naj se tudi stopnjujejo in postajajo kompleksnejši, da otrok ohrani zanimanje in razvija kreativnost.
Pomembno je, da naše najmlajše spodbujamo k samostojnemu soočanju z izzivi. Le-ti naj bodo prilagojeni otrokovi starosti in sposobnostim. Kasneje naj se tudi stopnjujejo in postajajo kompleksnejši, da otrok ohrani zanimanje in razvija kreativnost.

V liniji izdelkov Smart 2 Play so igrače zasnovane tako, da otroku nudijo številne aktivnosti, ki mu bodo pripomogle pri zgodnjem učenju; prepoznavanju barv, oblik, kasneje tudi prvih števil in črk. Seveda bo igra pripomogla tudi k razvoju fino-motoričnih spretnosti, koordinacije oko-roka in prepoznavanju vzročno-posledičnih zvez. Vse to so pomembne vrline, na katerih bo otrok kasneje zgradil kompleksnejša znanja.

Otroci na poti svojega razvoja potrebujejo veliko podpore. Skozi vse razvojne faze, jih korak za korakom lahko spremljajo tudi njihovim zmožnostim primerne igrače, ki pa jih bodo spodbujale k vedno novim aktivnostim in tako pripomogle k nenehnemu napredku.

Move 'n' Grow spodbuja otrokovo željo po gibanju.
Move 'n' Grow spodbuja otrokovo željo po gibanju.

V liniji igrač Move 'n' Grow najdete izdelke, ki so zasnovani z namenom, da otrokom omogočijo aktivnosti, ki bodo pripomogle k razvoju fine in grobe motorike ter pri otrocih spodbudile naravno željo po gibanju in učenju. Vse od igre na trebuščku, do vožnje s kolesom.

  • Chicco linija Sense & Focus

Hiter tempo življenja nas vse bolj oddaljuje od tega, da bi se lahko celostno posvetili sebi, svojim bližnjim in naravi. Prav tako se znižuje zmožnost ohranjanja pozornosti in koncentracije. Pri otrocih je še posebej pomembno, da jim že zgodaj, skozi igro, poskušamo približati zmožnost osredotočenosti, saj bodo tako zmožni le-to ohraniti tudi v odrasli dobi.

V ta namen je bila v sodelovanju s pedagogi in nevrologi (ANPE-Italijansko nacionalno združenje pedagogov in AITA-znanstveni nevropsihiatrični center) razvita linija igrač Sense & Focus. Igrače otroke spremljajo med odraščanjem in jim pomagajo pri razvoju sposobnosti koncentracije in zbranosti. Pomembno je, da imajo otroci pravo mero svetlobnih in zvočnih dražljajev, ki jih pa lahko starši pri igračah linije Sense & Focus individualno prilagodijo potrebam otroka.

  • Chicco linija WOW Pets

Le kateri otrok si ne želi čisto svoje živalce, za katero bi lahko skrbel in se z njo pocrkljal?

Prikupne živali linije WOW Pets razveselijo prav vsakega otroka.
Prikupne živali linije WOW Pets razveselijo prav vsakega otroka.

Plišaste živali so mehke in prijetne na dotik. S prijaznim videzom  pritegnejo malčke že zelo zgodaj. Skozi igro s plišastimi igračkami naši najmlajši razvijajo empatijo in druge kompetence, prav tako pa jim topel objem njihove najljubše plišaste živali v najtežjih situacijah nudi podporo, ki jo potrebujejo.

Nekatere Chicco plišaste igračke malčkom pripovedujejo zanimive zgodbice, kar dodatno pripomore k jezikovnemu razvoju in malčke spodbudi k aktivni pozornosti in interakciji.

Ali je Chicco upravičeno ena izmed najbolj priljubljenih otroških blagovnih znamk pri nas?

Vsekakor. Chicco je osvojil srca številnih otrok in staršev v Sloveniji in po svetu.

  • Blagovna znamka z več kot 50 let izkušenj in strokovnih znanj.
  • Največja blagovna znamka otroških igrač v evropskem prostoru.
  • V srcu njihovih vrednost so inovativnost, hkrati pa spoštujejo dolgoletno tradicijo.
  • Pri oblikovanju novih linij izdelkov zmeraj upoštevajo želje in potrebe sodobnih družin.

Z igro se otrok uči in razvija

Vsi se spominjamo svojih najljubših igrač, vendar malokrat ob tem pomislimo, da smo ravno zaradi načina svoje igre odrasli v takšne posameznike, kot smo danes.

Tukaj je le nekaj veščin, ki jih otroci razvijajo skozi igro:

  • Kognitivne sposobnosti: Od trenutka, ko se otrok rodi se uči o svojem okolju in ves čas spoznava pojave, ki so zanj popolnoma novi. Igrače pri temu služijo kot orodje za raziskovanje, spodbuda pri zaznavi okolice ter razmišljanju.
  • Čustveni razvoj: Ko rastemo, razumemo, kako prepoznati svoja čustva in se na njih odzvati, toda za dojenčke so to povsem novi pojmi, ki jih še ne razumejo. Otroci se skozi igro naučijo izražati, sprostiti svojo ustvarjalnost in najti svojo osebnost.
  • Fizične sposobnosti: Aktivna igra ne pomaga le pri boljši fizični kondiciji, temveč tudi pri razvoju ravnotežja, učenju hoje in razvoju ostalih motoričnih sposobnostih.
  • Socialne veščine: Igra je odlično sredstvo za ustvarjanje novih prijateljskih vezi in komunikacijo, tako z odraslimi kot s sovrstniki.