Živalce na ritki – prava izbira pleničk

Amai je star dobrih 8 mesecev in če pogledam nazaj, lahko brez oklevanja trdim, da smo zagotovo izbrali NAJBOLJŠE pleničke za našega dojenčka.

Darila ob rojstvu so vključevala tudi paketke pleničk, katere smo seveda porabili. Vse znamke pleničk so bile ok, nekatere so sicer premočile čez noč, tako da te zagotovo ne bi bile naša nadaljnja izbira. Če sem popolnoma iskrena – v mislih sem že imela izbrane in dejansko sem komaj čakala, da grem v nabavo (: Sama sem vizualni tip in večkrat oz. prevečkrat kupujem z očmi. To se kdaj pa kdaj izkaže kot zelo slaba izbira, v večini pa je moj nakup dobro opravljen. Tako je bilo tudi v primeru, ko sem kupila pleničke Kit&Kin.

Zdaj po 7 in pol mesecih uporabe vem, da je bil nakup “pandic“ prava odločitev.

Kot sem omenila, simpatične živalce na ritki, so me v trenuku prepričale. Piko na i pa k celotnemu paketu doda to, da so ekološke, kar je pomembno tako Amaiu, kot okolju. To je bil zame dovolj dober razlog za nakup mesečne zaloge. Odločitev je bila prava, saj nas mala ritka vsak dan razveseljuje z novimi motivi. Trenutno imamo velikost 4, tigra in lisičko.

Glede na vso statistiko in glede na to, da so plenice kar tretji največji onesnaževalec na svetu, pralne plenice pa pri nas sploh niso imele možnosti, so Kit&Kin vsekakor najboljša izbira.

Pleničke so skupaj s pakiranjem razgradljive v 3-6 letih, medtem ko navadne, izdelane iz plastike, za razkroj potrebujejo kar do 500 let!

Naj še omenim, da v Sloveniji letno odvržemo več kot 50.000.000 plenic. Številke so nore, vredno temeljitega razmisleka in ukrepanja.

 

Članek je objavljen na blogu Dream big Never stop, kjer ji lahko sledite in tako izveste še več zanimivosti >> Blog - Dream big Never stop.

Mojca Mitev, Dream Big Never Stop

Mamica, ki je delila izkušnje:

Mojca Mitev, Dream Big Never Stop