nasvet pikapolonice
Značilnosti otrok, rojenih v astrološkem znamenju ovna

Je vaš otrok rojen med 21. marcem in 20. aprilom? Ali pa morda pričakujete, da se bo vaši družini v tem obdobju pridružil novi družinski član? Potem je (oziroma bo) vaš otrok rojen v prvem znamenju zodiaka – ovnu.

Že poznate značilnosti otrok, rojenih v tem astrološkem znamenju? So polni energije in svežih idej, uživajo v pozornosti, vendar so hkrati izredno samostojni in neustrašni. Med igro s sovrstniki in pri pripravi skupinskih šolskih nalog največkrat prevzamejo vodilne položaje, njihova domiselnost in kreativnost pa ne poznata meja.

V nadaljevanju razkrivamo tudi vse ostale značilnosti otrok, rojenih v ognjenem ovnu.

Odlično se znajdejo v vlogi vodje

Ovni se že od malih nog odlično znajdejo na vodilnih položajih. Nikar ne bodite presenečeni, če bo vaš mali oven med igro z drugimi otroki prevzemal vodstvene funkcije. V parku, na dvorišču ali v igralnici se najbolje počuti, kadar lahko določa potek igre ali pa še bolje – kadar lahko igro izbere kar sam in mu ostali otroci sledijo.

Tudi pri skupinskih šolskih projektih ovni zelo pogosto prevzamejo vodilno funkcijo. Koordinacija in organizacija dela jim je pisana na kožo, do težave pa lahko pride, če se v skupini znajde več otrok, ki najraje prevzamejo vodstvo. Takrat bi lahko prišlo do nesoglasij. Zaradi naravnih sposobnosti vodenja lahko mali ovni hitro postanejo tudi pretirano ukazovalni. Še posebej, kadar so ostali manj entuziastični ali pa pretirano samosvoji. Pomembno je, da se ovni naučijo sprejemati kompromise. Tako bodo lahko svoj naravni talent vodenja in potencial najbolje izkoristili.

Kljub temu, da se ovni običajno znajdejo na vodstvenih položajih, so do svojih sovsrtnikov izredno prijazni in radodarni. Svoje prigrizke in igrače delijo brez težav, zato jih utegne presenetiti, ko se drugi otroci ne obnašajo enako.

Nikoli jim ne zmanjka energije

Ko se vaši družini pridruži oven, morate biti pripravljeni na zelo energično obdobje, saj so otroci, rojeni v tem znamenju, zmeraj pripravljeni na akcijo! Običajno zelo radi poskušajo nove stvari in zmeraj so pripravljeni na nove izzive. Kar naprej so v pogonu in iščejo nove zanimive aktivnosti, s katerimi bi si lahko krajšali čas. V primerjavi s svojimi vrstniki, dojenčki, rojeni v ovnu, tudi nekoliko hitreje shodijo ter začnejo govoriti. Tudi na teh področjih gre za pravi mali vodje svoje generacije.

Energija, ki je pri ovnih nikoli ne zmanjka, zna biti za marsikaterega starša velik izziv. Kljub temu je nujno, da spodbujamo njihove aktivnosti in prisluhnemo tudi najbolj norim idejam.

Uživajo v pozornosti

Mali ovni zelo uživajo v pozornosti svojih staršev. Kadar jim le te primanjkuje lahko postanejo tudi nekoliko nepotrpežljivi, česar jim ni težko pokazati. Takrat lahko pričakujete kričanje, brcanje in tolčenje ob mizo - še posebej pri najmlajših ovnih, ki še nekoliko težje razumejo, da so oči in ušesa njihovih staršev namenjena tudi drugim stvarem in ne le njim. Vendar brez skrbi! Mladi ovni se hitro ujezijo, prav tako pa jim lahko zelo hitro in enostavno vrnemo nasmeh na obraz.

Njihove domislice so izven okvirjev

V majhnih glavicah otrok, rojenih v ovnu, se skriva cela vrsta inovativnih idej in včasih se zdi, da njihova domišljija resnično ne pozna meja. Starši ovnov prej ali slej opazijo, da imajo njihovi otroci svoje posebne načine zlaganja igrač, ustvarjanja in igranja – njihove vsakodnevne aktivnosti so včasih čisto izven okvirja.

Tudi v šolah imajo ovni običajno inovativne metode reševanja takšnih in drugačnih problemov ter k nalogam pogosto pristopijo na čisto svoj način. Domiselnost in sveže ideje se v njihove misli prikradejo kar same od sebe, brez, da bi jim vanje bilo potrebno vložiti veliko truda in energije. Kadar njihove ideje naletijo na gluha ušesa in niso sprejete tako, kot bi si želeli, ovnov to ne potre, pač pa začnejo brž iskati nove zamisli, ki bi utegnile biti še boljše.

So neodvisni in neustrašni

Ovni običajno niso pretirano naklonjeni družbenim normam in pričakovanjem, kar se tu in tam pokaže tudi pri otrocih, rojenih v tem znamenju. Malčke radovednost pogosto odnese sem ter tja in kar naprej iščejo nove dogodivščine. So izredno samostojni in zdi se jim, da morajo poskusiti čisto vse, kar jim planet zemlja ponuja. Nobenih težav nimajo pri tem, da si poiščejo takšno ali drugačno zaposlitev - od iskanja nenavadnih žuželk po vrtu, do plezanja na najvišjo točko drevesa.

Kljub temu, da neradi delijo pozornost svojih staršev, se odlično znajdejo tudi brez nje. Starši se nikar ne obremenjujte preveč z vsako malenkostjo, ki pride na pot vašemu malemu ovnu. Poskušajte biti razumevajoči ter svojemu otroku dati dovolj prostora in samostojnosti.

Kaj je najboljše darilo za otroka, rojenega v znamenju ovna?

Če se odpravljate na rojstni dan malega ovna in ne veste, katero darilo bi izbrali, imamo za vas nekaj predlogov.

Nove dogodivščine, raziskovanje in iskanje izzivov je pri ovnih zmeraj aktualno. Poiščite družabno igro ali zanimivo knjigo o daljnih deželah širnega sveta. Fantastično darilo za malega ovna zagotovo najdete tudi v kategoriji igrač za ustvarjanje in raziskovanje.

Prav tako se bodo zagotovo razveselili, če bodo za darilo dobili šotor – tako se bodo lahko v poletnih dneh spali na prostem, tudi če gre le za kampiranje na domačem dvorišču (dogodivščina je dogodivščina, ne glede na lokacijo). Očaralo jih bo tudi kolo ali poganjalec, s katerim se bodo lahko odpravili na sprehod oziroma novim dogodivščinam naproti.

Šotor je odličen igralni prostor ter fantastično darilo za malega ovna.
Šotor je odličen igralni prostor ter fantastično darilo za malega ovna.

Otroci, rojeni v ovnu, obožujejo ustvarjalne, ki jim omogočajo, da izrazijo svojo kreativnost in skozi katera pridobivajo nova znanja. Podarite jim lahko na primer Play-Doh plastelin ali pa različne detektivske, zdravniške, kemijske ali raziskovalne igre. Najbolj všeč so jim tiste družabne igre, ki so izredno dinamične, jih tu in tam tudi presenetijo in jim nudijo obilo zanimivih informacij o tem ali onem področju.