7 nepogrešljivih kosov otroške opreme za to zimo

Temperature so že skoraj čisto zimske, čakamo le še prvi sneg. Da boste pripravljeni na vse izzive, ki vam jih prinaša letošnja zima, smo pripravili seznam 7 izdelkov, ki so nepogrešljivi za vsakega starša in otroka, ne glede na to, kje ste – doma, na prostem ali na počitnicah.

1. Otroški voziček, ki je kos vsakemu vremenu

Naj vas nizke temperature, slabo vreme ali snežinke ne odvrnejo od vozičkanja tudi pozimi. Že tako ali tako preveč časa preživimo doma, nekaj minut sprehajanja na svežem zraku pa bo poskrbelo za gibanje, dobro počutje, krepitev imunskega sistema ter prijetnejši spanec. Vsi otroški vozički so v osnovi zasnovani tako, da jih lahko uporabljate ne glede na letni čas, čeprav so nekateri bolj primerni za zimo kot drugi. Na primer, za vožnjo po snegu, lužah ali drugih ovirah na poti je dobro, da ima voziček nekoliko večja kolesa, ki imajo boljši oprijem in blažijo tresljaje. Košara naj bo iz kakovostnega materiala, ki zadržuje toploto in ne premoči v primeru, če vas nas sprehodu ulovijo snežinke. Za vsak primer naj bo v spodnji košari vedno tudi prevleka za dež. Še najbolj pomembno pa je zlaganje vozička. Pozimi namreč veliko več prehajamo iz zunanjosti v notranje prostore in obratno, zato je pomembno, da je voziček praktičen, enostaven za zlaganje in sestavljanje ter prenašanje.

2. Zimska vreča za voziček - da vama mraz ne pride do kosti

Obožujete dolge zimske sprehode? Potem zimska vreča za voziček ni slaba izbira.  Izdelane so iz toplih materialov, ki zadržujejo toploto in skrbijo za udobje otroka med vožnjo. Njihova glavna prednost je ta, da otroka ob odhodu na zrak ni treba oblačiti v nešteto slojev oblačil, kombinezon ali zavijati v odejico. V zimski vreči je otroku med sprehodom vedno toplo in udobno, saj lahko svobodno premika ročice in nožice. V kolikor mu postane vroče, negodovanje hitro odpravite tako, da odprete zadrgo na strani. To je še posebej priročno, če vaš malček na sprehodu vedno zaspi, saj ga ne rabite zbujati s slačenjem in premikanjem. Poleg funkcionalnosti pa so zimske vreče tudi zadnji trend modnih mamic. Dizajnersko premišljen videz se poda v vsak voziček, še posebej prikupne pa so zimske vreče FreeOn, ki imajo kapuco z umetnim krznom.

3. Otroška dekica za občutek topline in domačnosti

Verjetno ni malčka, ki se ne bi med spanjem oprijemal svoje najljubše odejice. In kako ne, ko pa so tako mehke, udobne in tople! Morda ne veste, ampak dekica je več kot samo odeja, ki skrbi, da je otroku toplo. Je pripomoček za miren spanec, je tolažba v času bolezni ali pri zdravniku, je nepogrešljiva spremljevalka na sprehodu in je občutek domačnosti, ko otrok spi zdoma. Zato izberite takšno, ki bo prenesla vse otroške tegobe, povrhu pa bo skrbela za udobje in toplino. Pozimi so pri mamicah in otrocih posebej priljubljene pletene odejice ali zimske odejice z muckasto podlogo.

4. Zimska oblačila

Kako pozimi obleči otroka, da mu ne bo pretoplo ali premrzlo, se sprašuje marsikatera mamica. Nasvet vsakega izkušenega starša je, da otroka oblečete v oblačila, ki se enostavno slečejo ali oblečejo ter da ga oblečete po principu čebule. To pomeni, da oblačila, ki so bližje telesu, dihajo in grejejo, oblačila, ki so zunaj, pa ščitijo pred vlago, vetrom ali snegom. Za sprehod v mrzlem vremenu je priporočljivo otroku obleči dva debelejša sloja oblačil, ki pa ju lahko nadomestite tudi z zimsko vrečo za voziček. Ne pozabite na šal, kapo in rokavičke, saj skozi okončine in glavo izgubljamo največ temperature. Ponoči otroka oblecite v pižamo, vendar ne pretiravajte. Raje kot da otroka oblečete v več slojev oblačil, ga pokrijte s debelejšo odejico. Če ponoči malček rad zbrca odejo s sebe, si omislite spalno vrečo. Za vse zimske vragolije na snegu pa ga oblecite v kombinezon, kjer mu nič ne pride do živega.

Pobrskajte po bogati ponudbi toplih oblačil, ki bodo naredila zimske radosti brezskrbne.

5. Termovka, ki pogreje trebušček in telo

Otroci z igro na snegu izgubijo občutek za čas in mraz. Ne glede na to, ali greste delat snežaka pred hišo, se sankat na bližnji hrib, na dolgi sprehod ali smučat z družino, topel napitek ali malica naj bo vedno z vami. Za to uporabite termovke za pijačo ali termo posodice za hrano, ki držijo temperaturo do več ur. Saj veste, kako hitro tekočina v klasični steklenički postane ledeno mrzla, vneto in boleče grlo pa je zadnja stvar, ki si jo želite.  

6. Kopalni plašči za manj drame po kopanju

Verjetno sami veste, kako neprijetna je tista minuta, ko stopite izpod tuša ali iz banje. Pri otrocih zna ta trenutek prijetno in zabavno kopanje hitro spremeniti v dramo pred spanjem. Da se temu izognite, vašemu malčku omislite kopalni plašček, v katerega ga odenete takoj po kopanju. Kopalni plašči Bubaba by FreeOn so ročno izdelani iz mehkega bombaža, ki vpija vlago in greje telo, ob pogledu na prikupne dizajne z živalskimi elementi pa se vam bo stopilo srce.  

7. Ostala oprema, ki pride prav pozimi

Ogrevanje prostorov izsušuje zrak, kar povzroča suho kožo ter draži oči in dihala. Težavo enostavno rešite z vlažilcem zraka, ki skrbi, da je vlažnost v prostoru vedno optimalna (med 40 in 60%). Če velike temperaturne razlike povzročajo suho kožo vašemu malčku, jo negujte z nežnimi kremami ali vlažilnimi olji, ki ji povrnejo prožnost in vlažnost. Za vseh tegobe, prehlade in bolezni, ki vaju z malčkom čakajo to zimo, pa naj vama bo v tolažbo grelna blazinica Fehn z gelom ali polnilom iz semen.

Zima je odlična priložnost tudi za vse zimske vragolije. Pobrskajte po ponudbi sani, bobov, lopatk in ostalih dodatkov.