nasvet pikapolonice
Otroški horoskop

Dragi starši in bodoči starši, ali tudi vas zanima, katere so (ali v primeru bodočih staršev bodo) najbolj vidne značilnosti vašega otroka, glede na njegovo astrološko znamenje?

Na karakterne in vedenjske značilnosti otrok vpliva veliko dejavnikov, tudi čas in obdobje, v katerem malček ugleda luč sveta. Z astrologijo lahko pojasnite nekatere otrokove lastnosti in že v naprej nekoliko previdevali kako zelo trmast, vztrajen, občutljiv, zamerljiv, vesel, navihan bo vaš malček.

Otroci, rojeni v znamenju ovna (20.03. - 20.04.)

V zodiaku predstavlja horoskopski znak Ovna prvo znamenje. Znak Ovna predstavlja odločnost, nov začetek, izžarevanje močne energije ter poguma. Tako lahko od vašega malčka pričakujete veliko gibanja, ki mu sploh ne bo hotelo biti konca, pokazal vam bo tudi pravi pomen izraza trma. Tega pa ne vzemite kot nujno nekaj slabega, saj se bo ta trma v življenju morda pokazala tudi kot pozitivna lastnost v obliki vztrajnosti, vendar le pri stvareh, ki so Ovnu zares pomembne in dokler so mu pomembne. Med horoskopskimi znaki se lahko prav Oven pohvali z veliko mero odločnosti za reči, ki si jih želi. Kadar bo vaš malček želel vašo pozornost, mu boste morali le-to takoj nameniti. Malček Oven bo pokazal veliko interesa za nove podvige in predvsem nove igračke, ki pa se jih bo tudi hitro naveličal. Zaradi hitre naveličanosti vam predlagamo, da občasno kakšne igrače pospravite ter jih malčku čez čas ponovno ponudite. Tako mu bo dlje časa zanimive.

Starši malčkov rojenih v Ovnu boste vsekakor vedno v dinamiki in gibanju, zato boste verjetno težko dohajali celotno dogajanje. Predvsem boste pri vašem malčku morali brzdati nepotrpežljivost in vzkipljivost, zaradi katere bo nemalo krat zelo ali celo preveč iskren, kar pa vedno ne bo najboljše. Razpoloženje in občutke vašega Ovnčka boste lahko skoraj vedno jasno razbrali, saj svojih čustev običajno ne zmorejo pretirano skriti.

Otroci, rojeni v znamenju bika (21.04. - 20.05.)

Vaš Bikec bo svoje rogce kazal na vsakem koraku in tudi vam tega ne bo odrekel. Pa vendar je zanimivo, da so Bikci precej umirjeni in stabilni ljudje. Niso pretirani oboževalci novosti, radi pa imajo veliko lepih reči, vaš malček bo zagotovo oboževalec vedno novih igrač, s katerimi se lahko dolgo zamoti. Bikci so izredno vztrajni ter odločni, vendar kljub temu ne gredo z glavo skozi zid. Svoje odločitve sprejemajo počasi in premišljeno, zato boste včasih na kakšne odločitve morali počakati kar nekaj časa, precej časa pa bo potrebnega tudi, da odločitev preide v dejanja. Značilnost tega astrološkega znamenja je tudi, da so biki zelo dobri prijatelji, zato brez skrbi, vaš otrok bo vedno obdan s kopico prijateljev, saj so izredno zanesljivi, ko se jim zamerite pa jim raje ne hodite blizu.

Starši, namenite svojemu Bikcu namenite kar nekaj pozornosti, saj se bo tako počutil varnega, ta občutek pa zelo potrebuje. Vso naklonjeno pozornost bo zelo cenil, kar vam bo tudi jasno pokazal s tem, ko vam tudi sam namenil veliko svoje pozornosti.

Otroci, rojeni v znamenju dvojčka (21.05.-21.06)

Zodiakovemu znaku Dvojčka vlada planet Merkur. Znak Dvojčka spada med zračna znamenja. Malčki, rojeni v tem znaku so skoraj zagotovo veliko nemirni, igrivi, želji novih spoznanj, novih reči, tako tudi novih igrač in prijateljev. Dvojčki so zelo družabni ljudje, kar boste pri svojem malčku opazili dokaj hitro. Se izredno enostavno vklopijo v novo okolje ter novo družbo. Malček v znamenju Dvojčka vam ne bo delal pretiranih preglavic pri odhodu v vrtec ali šolo, saj bo v novem okolju precej hitro našel prijatelje. Za ta horoskopski znak je značilno, da je želja po odkritju novosti vedno prisotna, vaš malček se bo zaradi tega določenih stvari dokaj hitro naveličal. Kakor hitro igrača ne bo zanimiva več, jo bo brez težav odvrgel in poiskal novo. Veliko dvojčkov zna biti precej razdražljivih. Dvojčki so zelo površinski ljudje. Bodite pozorni, malček rojen v tem znaku ima močno izraženo dvojnost svojega karakterja, ta dva pola se med seboj dopolnjujeta in tako ustvarja pravo celoto.

Starši, vaš malček bo tudi vas poskusil s svojim načinom izražanja velikokrat prepričati v svoj prav. Ohranite svojo trdnost in odločnost.

Otroci, rojeni v znamenju raka (22.06.-22.07)

Astrološko znamenje Raka je četrto po vrsti. Rakci spadajo med vodna znamenja, vlada jim Luna. Pripravite se na občutljivost in ranljivost vašega malčka, s tem pa tudi na nihanje razpoloženja. Rakci so izredno navezani na svoje starše in družino, zato jim podpora in razumevanje svojih najbližjih pomeni največ. Vaš malček bo neverjetno užival v risanju, slikanju, prepevanju in v vsem, kar je povezano z umetniškim izražanjem. Rakci imajo zelo močno razvit občutek za ljudi, zato je njihovo zaupanje v lastno intuicijo veliko. Vaš rakec bo spremembe prenašal nekoliko težje, saj se raki težko privajajo na novosti, čeprav se v novem okolju po določenem času počutijo zelo dobro. Rakci sočustvujejo in se znajo vživeti v misli in občutke drugih ljudi. Tako bi vaš rakec znal biti prava mešanica čustev in ta se lahko v kratkem času odvijejo iz skrajnega veselja do skrajne žalosti. Malčku ne bo tako zelo pomembno, da mu pogosto podarite kaj novega, saj se na svoje igračke zelo naveže in jih težko izpustil iz rok, čeprav so te že stare.

Starši rakcev boste občutek svojega malčka lahko prebrali iz razpoloženja, ki ga zelo težko prikrijejo, čeprav je lupina oklepa debela. Verjetno boste morali za vzroke žalosti precej drezati vanj, vsekakor pa se vam bo rakec po določenem času odprl ter zaupal svoje občutek in vzroke za njih. Podpirajte ga in mu stojte ob strani, tu bo rakcu veliko pomenilo.

Otroci, rojeni v znamenju leva (23.07.-23.08.)

Horoskopsko znamenje Leva je peto po vrsti, vlada mu Sonce. Otroci rojeni v znamenju Leva bodo hitro pokazali značilnosti svojega znaka. Materialne dobrine, blišč, slava, pozornost so levu tako pomembni, da bo temu posvetil vso svojo vnemo. Od svojega levčka lahko pričakujete, da bo vedno in povsod zahteval veliko mero pozornosti, za katero bo pripravljen veliko narediti. Da je pomemben, bo lev pokazal tudi med prijatelji, v vrtcu in šoli, vsekakor pa tudi doma. Obožuje, da ga imajo ljudje radi, da se počuti pomembnega, in da mu ljudje namenjajo veliko pozornosti in komplimentov. Bratec ali sestrica vašega levčka bo verjetno vedno v ozadju, saj tipični lev ne pusti nikomur v ospredje.

Vsekakor energije, zabave, smeha in gibanja v vašem domu ne bo manjkalo. Da so levi ponosni nase, boste kaj hitro opazili, saj bo vaš malček začel svojo podobo v ogledalu dokaj hitro spremljati in opazovati. Levčku samozavesti zagotovo ne bo manjkalo.

Starši, pomembno je, da pohvalite vašega malčka in ga ne grajate preveč, saj si bo lev to dobro zapomnil. Kolikor je le to mogoče, poskusite tudi kritiko in grajo povedati na način, ki ne izražal le tega, ampak grajo vedno zavijte v celofan.

Otroci, rojeni v znamenju device (24.08.-22.09.)

Vaš malček bo zagotovo priden, tako pri igri, kakor pri drugih opravilih. Device so dokaj mirne, inteligentne, veliko opazujejo in razmišljajo. Morda so zaradi tega manj sproščene in samozavestne, kot bi lahko bile, zato je pomembno, da starši devic začnete že zelo zgodaj pozitivno vplivati na razvoj malčkove osebnosti in samozavesti s pozitivnimi vibracijami. V vrtcu in šoli bo verjetno vaš malček raje ostajal v ozadju, saj device raje delujejo iz zadnjih vrst. Zaradi tega niso nič manj sposobne, inteligentne ali dejavne, le pametno najprej premislijo in šele nato stopijo v akcijo. Tako bo vaš malček najprej igro drugih otrok opazoval od daleč, ko bo prepričan, da to zmore tudi sam, se bo v igro nemudoma vključil in bil ob tem uspešen. Device so dokaj potrpežljive in natančne, rade se lotijo dela, kar boste hitro tudi sami opazili, saj bo vaš malček z veseljem sodeloval pri kakšnem gospodinjskem opravilu.

Starši, do svojega malčka bodite s kritikami čim bolj skopi, saj kritike slabo vplivajo na tako že nekoliko manjšo samozavest devic. Povejte mu, da se v vsaki slabi reči najde tudi kaj pozitivnega, saj so device po naravi nekoliko bolj kritične do sebe in drugih, kot je to potrebno.

Otroci, rojeni v znamenju tehtnice (22.09.-22.10.)

Verjemite, malček v znamenju tehtnice vas bo znal prepričati v stvari, za katere bi prisegli, da to ni mogoče. Tehtnice so namreč izredno simpatične, očarljive, zgovorne in družabne, zato jim boste težko karkoli odrekli. Ne marajo vpitja in prepirov, zato so velikokrat zelo ustrežljive. Rade imajo vse kar je lepo, zato začnejo skrbeti zase, kakor hitro je to mogoče. Težko boste vašo malčico v znamenju tehtnice prepričali, naj obleče hlače, ki ji niso všeč. Malčki v tem znamenju bi verjetno lahko bili splošno precej neodločni, saj vse postavljajo tako rekoč na tehtnico, ki pa potrebuje dolgo časa, da se prevesi na eno stran in sprejme odločitev, zato bodo reakcije vašega otroka na dogodke morda nekoliko počasnejše. Odločitev pač zahteva svoj čas. Tehtnice so nekoliko nagnjene k lenobnosti, zato se ne čudite, če boste morali vašega malčka drezati, naj pospravlja za seboj. Malčki tehtnice se znajo močno vživete v različne vloge in v njih prav pošteno uživajo.

Starši, naučite vašo tehtnico sprejemanja odločitev že zgodaj, saj bo tako razvijala svojo odločnost, kar bo pomembno za njeno prihodnost. Prav tako je pomembno, da se nauči sprejemanja slabih dogodkov, saj je za tehtnice značilno, da vse slabo raje nekoliko potlačijo oziroma pustijo za kasneje.

Otroci, rojeni v znamenju škorpijona (23.10.-21.11 .)

Vaš škorpijonček bo nekoliko posesiven in ena od značilnosti škorpijonov je, da se močno navežejo, kar boste tudi sami hitro začutili. Istočasno bo vaš škorpijon precej bolj umirjen od ostalih otrok, tih in morda nekoliko skrivnosten, najverjetneje rahlo zaprt vase. Ker so škorpijoni po naravi nekoliko tišji, ne računajte na prevelik rompompom na domačem vrtu. Verjetno boste morali nekoliko krat preveriti kaj se dogaja, saj bo tišina prevelika. Škorpijončki so dokaj muhasti in od drugih veliko pričakujejo. So ostri in direktni, včasih celo pikri pa tudi zelo pridni, delovni, vztrajni in zanesljivi. Imajo veliko notranje energije, zato je pomembno, da jo dobro usmerijo. Znajo biti precej občutljivi pa vendar zelo čvrsti.

Starši, naučite vašega malčka nežnosti in mehkobe. Ravno tako ga naučite deliti stvari z drugimi, saj so škorpijončki izredno posesivni in zahtevni do drugih. Naučite jih ljubeznivosti in zaupanja v ljudi, to je namreč škorpijonova šibka točka, saj bodo le tako delovali v življenju na primeren način.

Otroci, rojeni v znamenju strelca (22. 11. – 20. 12.)

Strelcem vlada Jupiter, planet sreče. Ti ljudje so po naravi zelo pozitivno naravnani in oddajo dobro energijo. Zelo močno imajo izraženo intuicijo, katere pa žal ne uporabljajo pri svojih odločitvah, te namreč sprejemajo predvsem na podlagi razuma, čustva dajejo v drugo vrsto. Vaš strelec bo odprtega duha, veliko bo smeha in veselja. Pa kljub temu znajo strelci pokazati nekaj pikrosti, saj so veliko krat zelo direktni in odkriti. Vaš malček s horoskopskim znakom strelca obožuje dogajanje, zato bo nenehno v gibanju in težko ga boste ustavili. Verjetno je najboljše, da se prepustite njegovemu tempu in uživate v vsakem koraku, ob tem pa skrbite, da je vse pod nadzorom. Med prijatelji bo vedno precej priljubljen, saj je njegov smeh prav nalezljiv. Strelci imajo radi novosti, zanima jih vse kar je neobičajno in tuje. Ničesar se ne bojijo. Malčki strelci se navdušujejo nad prav vsemi risanimi bojevniki in prav z veseljem pustijo svoji domišljiji prosto pot.

Starši, vsekakor podpirajte vašega malčka pri njegovih odločitvah ter mu ob tem prijateljsko svetujte, tako boste dosegli največ. Tega bojevniškega duha ne boste kar tako ugnali, zato raje pojdita v roko v roki, kot pa v nasprotja.

Otroci, rojeni v znamenju kozoroga (21. 12. - 19. 01.)

Od vašega malčka lahko pričakujete veliko mero odgovornosti in resnosti glede na otrokovo starost. Ti otroci so precej bolj previdni od drugih ter nekoliko bolj nezaupljivi. Niso ravni navdušeni nad presenečenji. Vaš malček, rojen v znamenju kozoroga bo umirjen in vsekakor mu bo verjetno manjkalo otroške razposajenosti in nemirnosti, zato je pomembno, da ga vzpodbujate v njegovih dejavnostih, ki jih ima rad, igri, druženju z vrstniki. Naš vaš kozorog izživi svoje otroštvo v polni meri. Vsekakor pa lahko računate na njegov uspeh v življenju, saj so kozorogi zelo vztrajni, delovni in marljivi. Ne bodo si dovolili vsiljevanj, saj so izredno samosvoji, zato imajo nekoliko težave z avtoritativnostjo. Da je vaš otrok nekoliko bolj resne narave, boste odkrili že pri njegovi izbiri iger, te bodo vedno z delovno in nekoliko resnejšo tematiko.

Starši, poskrbite, da bo vaš malček doživljal svoje otroštvo in življenje bolj lahkotno, vzpodbujajte ga pri vsem, kar ima rad, namenjajte mu veliko ljubezni.

Otroci, rojeni v znamenju vodnarja (20. 01. - 18. 02.)

Vaš malček rojen v znanju Vodnarja bo naravnost oboževal igro s prijatelji in druženja. Vodnarji imajo neizmerno radi avanture, dogodke in ljudi, prav tako imajo radi vse, kar je povezano z novostmi. Vaš vodnar bo velikokrat v vlogi glavnega upornika, zato se pripravite in že zdaj izberite taktiko, s katero ga boste usmerjali vstran od vragolij. Med prijatelji in sploh med svojimi vrstniki bo precej priljubljen, predvsem bo nastopal kot pobudnik. Glede na veliko mero družabnosti, ki je pogosta med karakternimi lastnostmi vodnarja, ne boste imeli večjih težav z odhodom v vrtec ali šolo. Vodnarji so precej manj čustveni ljudje od drugih, kar boste zagotovo opazili pri vašem malčku in se ne navežejo pretirano na posamezno osebo, razen staršev. Pri vašem vodnarju vas bo zagotovo razveselila odprtost, ki jo izžareva ter inteligenca.

Starši, vzpodbujajte vašega malčka na pravi poti pa vendar ga ob njegovih željah in idejah ne zavirajte pretirano. Verjetno boste morali zaradi vragolij, ki jih lahko pričakujete, biti bolj pozorni.

Otroci, rojeni v znamenju ribi (19. 02. – 20. 03.)

Vaš malček, rojen v horoskopskem znamenju Ribi bo zagotovo zelo nežen in precej občutljiv. Da je sanjač in obožuje domišljijski in sanjski svet, boste odkrili že prav kmalu. Ljudje rojeni v tem znamenju so precej prilagodljive narave, pomembno jim je, da ustrežejo drugim. Ne marajo agresije in grobosti, to jih prizadene in takrat se bodo umaknili, zato bo vaša vzgoja morala biti nekoliko nežnejša. Pravzaprav so med vsemi znaki nekako Ribi kot horoskopski znak ostale najbolj neraziskane in nedoločene, verjetno zaradi nasprotij, ki so značilne za ta znak. Vaš malček bo verjetno nekoliko manj odločen in v svojih odločitvah predvsem zaradi previdnosti tudi bolj počasen. Vsekakor pa se bo zanašal na svoj notranji občutek, ki je pri ribah zelo razvit. Velika skupina prijateljev okrog vašega malčka bo verjetno pogosta, saj so ljudje rojeni v tem znamenju dokaj družabni, tako vam za družbo vašega malčka ni potrebno skrbeli, le paziti bo treba, da ta družba ni pregroba zanj, ker je občutljivost rib zares velika.

Starši, vzpodbuda bo prav vedno dobrodošla, opazujte v kakšnih dejavnostih uživa vaš malček in ga pri tem vzpodbujajte ter mu tako krepite samozavest.