Dojenje

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. ALISA 6 Izdelki
 2. AVENT 6 Izdelki
 3. BUBABA BY FREEON 20 Izdelki
 4. CANPOL 1 Izdelek
 5. CARRIWELL 16 Izdelki
 6. CHICCO 5 Izdelki
 7. HAAKAA 10 Izdelki
 8. MAM 6 Izdelki
 9. MEDELA 5 Izdelki
 10. MINIKOIOI 1 Izdelek
 11. NUK 3 Izdelki
 12. THERALINE 7 Izdelki
 13. TOMMEE TIPPEE 1 Izdelek
Cena
Barva
 1. bela 3 Izdelki
 2. Bela 18 Izdelki
 3. Bež 5 Izdelki
 4. Črna 10 Izdelki
 5. light orange 1 Izdelek
 6. modra 1 Izdelek
 7. Modra 6 Izdelki
 8. multicolour 1 Izdelek
 9. Oranžna 4 Izdelki
 10. Prozorna 13 Izdelki
 11. Roza 5 Izdelki
 12. Rumena 1 Izdelek
 13. Siva 1 Izdelek
 14. siva 1 Izdelek
 15. Siva 5 Izdelki
 16. Večbarvna 27 Izdelki
 17. veČbarvno 2 Izdelki
 18. Zelena 2 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 2 Izdelki
Prikazanih 24 od 87 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Materinska blazina flamingo multicolor Materinska blazina flamingo multicolor
  BUBABA BY FREEON 
  Materinska blazina flamingo multicolor
  Akcijska cena 42,49 € Redna cena 49,99 €
  Quickview
  -15%
 2. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Materinska blazina pozicioner zvezdice green Materinska blazina pozicioner zvezdice green
  BUBABA BY FREEON 
  Materinska blazina pozicioner zvezdice green
  Akcijska cena 33,99 € Redna cena 39,99 €
  Quickview
  -15%
 3. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Materinska blazina poletna rapsodija Materinska blazina poletna rapsodija
  BUBABA BY FREEON 
  Materinska blazina poletna rapsodija
  Akcijska cena 42,49 € Redna cena 49,99 €
  Quickview
  -15%
 4. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Materinska blazina minky baloni beige Materinska blazina minky baloni beige
  BUBABA BY FREEON 
  Materinska blazina minky baloni beige
  Akcijska cena 42,49 € Redna cena 49,99 €
  Quickview
  -15%
 5. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Materinska blazina živali pikice blue Materinska blazina živali pikice blue
  BUBABA BY FREEON 
  Materinska blazina živali pikice blue
  Akcijska cena 42,49 € Redna cena 49,99 €
  Quickview
  -15%
 6. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Materinska blazina pikice grey Materinska blazina pikice grey
  BUBABA BY FREEON 
  Materinska blazina pikice grey
  Akcijska cena 42,49 € Redna cena 49,99 €
  Quickview
  -15%
 7. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Materinska blazina patchwork pink Materinska blazina patchwork pink
  BUBABA BY FREEON 
  Materinska blazina patchwork pink
  Akcijska cena 36,54 € Redna cena 42,99 €
  Quickview
  -15%
 8. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Materinska blazina zoo blue Materinska blazina zoo blue
  BUBABA BY FREEON 
  Materinska blazina zoo blue
  Akcijska cena 42,49 € Redna cena 49,99 €
  Quickview
  -15%
 9. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  ščitnik za bradavice ščitnik za bradavice
  MAM 
  ščitnik za bradavice
  Akcijska cena 7,22 € Redna cena 8,49 €
  Quickview
  -15%
Prikazanih 24 od 87 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Dojenje - najboljše, kar lahko ponudite svojemu dojenčku

Dojenje – najbolj naravna hrana, ki jo lahko mama ponudi svojemu dojenčku. Pa ne le hrana, je tudi varnost, občutek bližine, pomirjenost in ljubezen. Čeprav je povsem naravno, pa ni vedno najbolj preprosto. Kljub zapletom, ki lahko nastanejo, je pomembno, da se mamica še vedno počuti udobno, sproščeno in varno, saj se bo tako bolje počutil tudi dojenček.

Prvi dnevi in tedni, včasih tudi meseci, po porodu so lahko zelo zahtevni, tako psihično, kot fizično. Vse to pomembno vpliva na nastajanje mleka in počutje mamice, ki si za svojega dojenčka želi le najboljše. Kakovostni in predvsem praktični pripomočki za dojenje so tako nepogrešljivi. V želji, da bi se vsaka mamica počutila varno, dobro in samozavestno, smo police v prodajalnah Pikapolonica opremili s pripomočki, ki vam bodo ob dojenju v pomoč in podporo. 

Udobna oblačila za dojenje 

Dojke se že v času nosečnosti povečajo, saj v njih začne nastajati mleko, ki bo kasneje nahranilo in pomirilo dojenčka. Za dobro počutje in čim manj bolečin je pomembno, da si bodoča mamica izbere kakovosten nedrček – takšen, ki bo nudil ustrezno oporo in bil hkrati priročen tudi za dojenje. 

Nedrčki za dojenje blagovnih znamk Alisa in Canpol, ki jih dobite v vseh prodajalnah Pikapolonica, so izdelani iz kakovostnih materialov, ki zagotavljajo udobje in oporo. Vse nedrčke odlikuje praktičen kroj, ki zagotavlja hiter in enostaven dostop do dojke, ko dojenček postane lačen ali nemiren. Zaradi izbranih materialov in čudovitih krojev, bodo mamice nedrček brez težav nosile pod vsemi najljubšimi oblačili in se ob tem odlično počutile. Dobro počutje mamice pa neposredno vpliva tudi na počutje dojenčka. 

Udobje med dojenjem 

Hranjenje dojenčka v položajih, ki mamici povzročajo bolečine in neprijetne občutke, ne bo osrečilo dojenčka. Zelo pomembno je, da je mamici med hranjenjem kar se da udobno. Naj se vam pri dojenju nikar ne mudi, zato vedno poskrbite, da se lahko udobno namestite. Nepogrešljiv pripomoček, ki ga mamice preprosto obožujejo, je zagotovo blazina za dojenje

Blazina je pripomoček, ki se ga bo večina bodočih mamic razveselila že v nosečnosti. Z mehko blazino se bo nosečnici z velikim trebuščkom veliko lažje namestiti v udoben položaj. Spanec bo tako bolj miren in okrepčilen, kar pa je za bodočo mamico in dojenčka zelo pomembno. 

Blazine blagovnih znamk Bubaba by FreeOn in Ceba Baby so izdelane iz kakovostnih materialov. Mehka, na otip prijetna prevleka, je polnjena s polnilom, ki se odlično prilagaja in tako zagotavlja maksimalno udobje. Izbira vzorcev in barv je pestra in bogata, zato bo vsaka bodoča mamica našla tisto, ki jo bo z veseljem uporabljala. Poleg tega, da blazina omogoča bolj udobne in prijetne položaje za hranjenje dojenčka, pa se odlično izkaže tudi kot varovalna ograjica ali opora, ko dojenček začne z raziskovanjem sveta okoli sebe. 

Kaj pa, ko ne gre vse po načrtih? 

Dojenje ni samoumevno in včasih je potrebnega veliko truda, da steče tako, kot bi si mamica želela. A brez skrbi, v prodajalnah Pikapolonica so na voljo pripomočki, s katerimi boste dojenčku kljub težavam lahko ponudile le najboljše – materino mleko. Nudimo pestro izbiro nastavkov za dojenje Avent, Medela, Chicco in Mam, izdelanih iz mehkega, tankega silikona, različnih velikosti in oblik. Ravno zaradi raznolikosti ponudbe lahko zagotovimo, da bo vsaka mamica našla tiste nastavke, ki jo bodo ustrezali. S pomočjo nastavka se bo dojenček lažje priklopil na dojko in dojenje bo bolj prijetno, lažje in manj boleče. 

Črpanje materinega mleka 

Črpanje zagotovo ni prva izbira mamic, toda prsna črpalka je pripomoček, ki vas lahko reši marsikaterih skrbi. Včasih dojenje ne steče, a to še ne pomeni, da vaš dojenček ne more piti materinega mleka. Med pestro izbiro ročnih in električnih črpalk, ki jih imamo v prodajalnah Pikapolonica, boste našle tisto, s katero bo črpanje najlažje in najbolj prijetno. S pomočjo prsne črpalke lahko dojenčku zagotovite materino mleko takrat, ko dojenje ne steče ali ko veste, da boste odsotne, dojenčka pa ne želite prikrajšati za najboljšo hrano, ki mu jo lahko ponudite. 

Če imate dovolj ali celo več mleka, kot ga dojenček popije, ga lahko s pomočjo prsne črpalke izčrpate ter shranite v za to primernih posodicah ali vrečkah. Zaloga načrpanega mleka vas lahko reši v situacijah, ko ne boste mogli biti ob dojenčku, še posebej priročna pa je, ko začnete z uvajanjem goste hrane. Dojenčku lahko prve kašice pripravite s svojim mlekom, kar jim bo dodalo hranilno vrednost.

Dobro počutje mamice vpliva tudi na dojenčka 

Prvi dnevi in tedni so lahko bolj zahtevni, kot ste si predstavljale. Pomanjkanje spanca in neuspeli poskusi vzpostavljanja ritma, ki bi vsem ustrezal, vas lahko spravijo v slabo voljo. To so situacije, ki se jim ne gre izogniti, zato je pomembno, da poskrbite za svoje udobje, saj boste tako lažje kos vsem izzivom materinstva. Ko izberete nedrček za dojenje, ne pozabite tudi na nakup prsnih blazinic, saj gre uporaba obeh z roko v roki. Prsne blazinice uspešno preprečujejo, da bi vam mleko, ki vam lahko izteka, zmočilo nedrček ali majico. Si predstavljate, kako neprijetno bi se lahko počutile, če bi se vam to zgodilo na kavi, sprehodu ali sredi trgovine?

Dobro vpojne prsne blazinice vpijejo in zadržijo mleko, poskrbijo za prijeten občutek na koži in za suha oblačila. Izbirate lahko med blazinicami različnih blagovnih znamk, prav vse pa odlikujejo izbrani, kakovostni, dobro vpojni a tanki materiali ter oblika, ki vas ne bo ovirala pri nošenju najljubših oblačil. 

Prvi meseci in leta minejo hitreje, kot si lahko predstavljate. Vsaka mamica si za svojega dojenčka želi le najboljše, kar v prvi vrsti pomeni tudi dojenje. A kljub temu, da je še tako naravno in normalno, je tudi dojenje včasih pravi izziv. Naj vam težave in zapleti ne pokvarijo trenutkov z vašim dojenčkom. K sreči lahko danes izbirate med pestro ponudbo pripomočkov, ki vam bodo stali ob strani v še tako zahtevnih situacijah. Načinov, kako dojenčku ponuditi materino mleko je veliko, zato se čim manj obremenjujte in raje uživajte v vseh čudovitih trenutkih, ki vas še čakajo.

 
Prikaži več
Zapri