Otroška hrana

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. APTAMIL 6 Izdelki
 2. BEBIVITA 3 Izdelki
 3. GALEX 3 Izdelki
 4. HIPP 27 Izdelki
 5. HIPPIS 6 Izdelki
 6. HOLLE 12 Izdelki
 7. KINDER 6 Izdelki
 8. MEDEX 16 Izdelki
 9. MILUPA 13 Izdelki
 10. MOGLI 4 Izdelki
 11. NOVALAC 6 Izdelki
 12. NUTRINO 16 Izdelki
 13. YIPPY 3 Izdelki
Cena
Barva
 1. Bela 18 Izdelki
 2. light blue 1 Izdelek
 3. Modra 9 Izdelki
 4. Roza 3 Izdelki
 5. Rumena 11 Izdelki
 6. Večbarvna 2 Izdelki
 7. Vijolična 1 Izdelek
 8. Zelena 9 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 1 Izdelek
Prikazanih 1 od 1 izdelkov
Razvrsti po
Prikazanih 1 od 1 izdelkov
Razvrsti po

Najbolj okusna in kakovostna hrana za vaše najmlajše

V prvih mesecih je mleko edina hrana, ki jo dojenček zaužije. Če dojenje in črpanje mleka ne steče, potem dojenček vsa potrebna hranila pridobiva iz mleka, posebej prilagojenega za dojenčke. A vsak starš ve, da ga slej, kot prej, čaka uvajanje goste hrane. Običajno se starši odločijo, da bodo gosto hrano začeli uvajati s kašicami, lahko pa se odločijo tudi za metodo, po kateri otroku ponujajo hrano v kosih. Otroška hrana naj bo v vsakem primeru kakovostna, zdrava in varna za vašega otroka. 

V prodajalnah Pikapolonica vam stojimo ob strani od prvih trenutkov naprej, saj v naši pestri ponudbi najdete tako začetna, kot nadaljevalna mleka, okusne sadne, zelenjavne in žitne kašice, slastne sokove, čaje in prigrizke.

Kakovostna otroška hrana je pomembna od prvega dne naprej

Dojenje je najbolj naraven in najboljši način, kako dojenčku zagotoviti vsa potrebna hranila že od prvega dne naprej in mleko je prva otroška hrana. A dojenje je zahtevno. Lahko se zgodi, da niti dojenje, niti črpanje materinega mleka, ne stečeta. Brez skrbi, to še ne pomeni, da bo vaš dojenček zdaj lačen. V prodajalnah Pikapolonica so vam na voljo tako začetna, kot nadaljevalna mleka za dojenčke, ki jim zagotavljajo vsa potrebna hranila in kalorije, ki jih potrebujejo za zdravo rast in razvoj. 

Adaptirano mleko je kot otroška hrana primerno tudi, če dojenčka dojite, a kljub temu potrebuje še nekaj dodatka ob obroku. V tem primeru dojenčka najprej podojite, nato pa mu ponudite še manjšo količini prilagojenega mleka. O mleku, ki je najbolj primerno za vašega dojenčka, se posvetujte s pediatrom, na pomoč pa vam bodo z veseljem priskočili tudi v prodajalnah Pikapolonica.

Uvajanje goste hrane

Uvajanje goste hrane je prav posebna prelomnica – tako za starša, kot za dojenčka. Uvajanje hrane se običajno prične s sadjem in zelenjavo, ki ju ponudimo v obliki gladkih kašic. Najbolje je, da je otroška hrana vedno pripravljena sproti in sveža, močnih začimb in soli pa pri tem še ne uporabljajte. Če vas skrbi, da kašice ne boste pripravili tako, da bo dojenčku všeč, mu lahko ponudite eno izmed že pripravljenih sadnih ali zelenjavnih kašic Hipp, ki bodo dojenčku zagotovo všeč. 

Otroška hrana, ki je že pripravljena, se odlično izkaže tudi na poti, zato naj uvajanje goste hrane ne bo izgovor, da ostanete doma. Brez skrbi se lahko odpravite na izlet, po opravkih ali na daljše počitnice. Z izbranimi kašicami v kozarčku ali v obliki praktičnih blazinic boste imeli okusno, hranilno in zdravo malico vedno pri roki. Še posebej praktične so sadne blazinice, ki jih lahko dojenčku postrežete tudi brez žličke.

Pri izbiri otroške hrane upoštevajte otrokovo starost

Na žitnih kašicah, ki jih lahko pripravite z mlekom ali vodo, na kašicah v kozarčkih in sadnih blazinicah boste lahko vedno opazili starostne oznake. Starostne oznake so določene glede na smernice, kdaj je priporočljivo pričeti z uvajanjem katerega izmed živil, ki jih kašica vsebuje. Prve kašice, ki jih lahko dojenčku ponudite že od 4. meseca naprej so bolj preproste, sestavljene le iz enega ali morda dveh živil. Večji, kot je dojenček, bolj pestre, raznolike in s tem tudi okusne postajajo kašice. 

Otroška hrana mora biti primerno označena, a naj vas starostna oznaka ne obremenjuje preveč. Pri izbiri prave kašice, se ravnajte po svojem otroku in mu jo ponudite, ko veste, da je za to pravi čas.

Kako popestriti kašico?

Čeprav imajo sadne kašice običajno bogat in dober okus, jih lahko tu in tam vseeno popestrite ali dopolnite še s kakšnim živilom. Če bodo kašice na začetku predstavljale cel obrok, pa se bodo s tem, ko dojenček raste, vedno bolj pogosto izkazale kot dodatek k drugim živilom ali kot preprosta malica. Kako lahko popestrite kašice? Pomagamo vam z nekaj nasveti.

 • Poleg sadne kašice lahko dojenčku ponudite tudi kakšen piškot ali rižev vafelj. V naši ponudbi najdete okusne piškote za dojenčke, izdelane iz ekoloških sestavin.
 • Sadne kašice iz kozarčka ali sadne blazinice se odlično podajo preprostim mlečnim kašicam, ki jih lahko dojenčku pripravite z mlekom ali vodo.
 • Zelenjavno kašico lahko, ko je dojenček že večji, uporabite kot okusno zelenjavno omako za testenine, riž ali krompir.
 • K sadnim in zelenjavnim kašicam se odlično poda prepečenec, ki kašico popestri, obogati in poskrbi, da je bolj nasitna.

Prigrizki – obvezna oprema vsake previjalne torbe

Starši bodo vedeli, o čem govorimo, ko vam povemo, da so prigrizki za otročke nepogrešljiv del vsake previjalne torbe ali nahrbtnika. Nemalokrat vas bodo rešili iz zagate, ko boste še vedno po opravkih, ko bo že čas za malico ali pa boste ravno na poti na počitnice. Okusni in zdravi proseni hrustljavčki, sladki piškoti in riževi vaflji, z okusom borovnice, bodo šli v slast prav vsakemu dojenčku in malčku.

Poleg prigrizkov, naj v vaši torbi ne manjkajo niti sadne blazinice. Poleg tega, da so okusne, so izredno preproste in praktične za uporabo. Kašico iz blazinice lahko ponudite na žlički, še lažje pa vam bo, če jo stiskate dojenčku kar v usta. Nič umazanije, sit dojenček in zadovoljni starši.

Kakovost in varnost hrane sta na prvem mestu

Ko izbirate hrano za vaše najmlajše, vedno izberite le najboljše. Čeprav boste povsod slišali in brali, da je najboljša hrana sveže pripravljena doma, se mi zavedamo, da pridejo situacije, ko za pripravo domače hrane ni ne časa, ne priložnosti. Takrat vam stojimo ob strani in pridemo naproti, saj boste v prodajalnah Pikapolonica našli široko ponudbo otroške hrane za dojenčke in malčke, ki je tako okusna, da jim boste kakšen grižljaj vzeli še sami. 

Z bogato izbiro začetnih in nadaljevalnih mlek vam stojimo ob strani od samega začetka. Ker so si otroci med seboj različni, lahko v naši ponudbi najdete mleka, ki so izdelana na različnih osnovah. Tako vam lahko zagotovimo, da boste našli pravega za vašega dojenčka. 

Sadne, zelenjavne in žitne kašice hitro postanejo nepogrešljiv del vsake kuhinje, saj so okusne, praktične in hitro pripravljene. Poleg tega vsebujejo prava hranila, tista, ki so za vašega dojenčka najboljša. Kombinirate jih lahko tudi s hrano, ki jo pripravite sami doma in tako ustvarite hiter, okusen in uravnotežen obrok. Ob okusni hrani pa nikar ne pozabite tudi na zadostno količino tekočine. 

 

 

Prikaži več
Zapri