Igrače in ustvarjanje

Igra je nepogrešljiv del otroštva in je osnovno sredstvo za učenje in razvoj. Igrače vseh vrst vplivajo na razvoj otrokovih motoričnih in komunikacijskih sposobnosti ter spodbujajo otroško domišljijo. V prodajalnah Pikapolonica najdete izredno pestro ponudbo igrač blagovnih znamk Bruder, Chicco, Dimian, Fehn, Lego, Nikko, Sophie La Giraffe, Top Model, Top Bright, Vtech, Zapf Creation in drugih.
Preberi več

Nakupujte otroške igrače po starosti

Pobrskajte po naši zakladnici uporabnih nasvetov.

Nagradna igra

Nagradna igra "Brezskrbno v vrtec ali šolo s povrnjeno kupnino"

Sodelujte v nagradni igri in osvojite super nagrado

Čas je za zabavo ob bazenu!

Čas je za zabavo ob bazenu!

Prihaja vroče poletje, imate vse potrebno za super zabavo v bazenu? 

Spodbujajte otroke k igri, saj so čudovito sredstvo za razvoj in učenje

Otroci se zelo radi igrajo. Igra je nepogrešljiv del otroštva. Pogosto sicer pravimo, da je igra otrokov prosti čas in odmik od obveznosti, ko je večji, a pozabljamo, da je igra pravzaprav izredno pomembna za razvoj in učenje. Otroci se skozi igro razvijajo, učijo, rastejo in pridobivajo neprecenljive izkušnje. Primerne igrače so jim pri tem v veliko pomoč in spodbudo, zato vedno izbirajte igrače, ki so kakovostne in primerne otrokovi starosti.

Kakšne igrače lahko izberete? 

Nabor igrač, ki jih najdete na naših policah, je velik in pester. Ponujamo igrače za vse starostne skupine. Našli boste tako igrače za dojenčke, kot tudi za malčke in večje otroke. Ne pozabite, da bo igra z otroki prebudila tudi ustvarjalnost in otroka v vas, zato se jim ne pozabite tu in tam pri igri tudi pridružiti. Seveda ni primerno, da silite v njih in poskušate diktirati igro, pač pa se prepustite njihovim navodilom.

Pri izbiri igrač morate biti pozorni, da so izdelane iz kakovostnih in predvsem varnih materialov. To lahko zagotovimo za vse igrače, ki jih najdete v prodajalnah Pikapolonica. 

Tudi dojenčki se igrajo 

Čeprav se zdi, da pogosto le nemo opazujejo svet okoli sebe, se dojenčki radi igrajo in igra zelo pozitivno vpliva na njihov razvoj. Pri tem jim boste morali seveda malo pomagati. Všeč jim bodo igrače, ki jih odlikujejo močni kontrasti ter nežni zvoki. Ropotuljice in mehke ninice so zagotovo pravi hit pri vseh dojenčkih. Ko se posedejo in začnejo bolj raziskovati svet okoli sebe, jih bodo vedno bolj zanimale tudi aktivnostne igrače, velike kocke za zlaganje in interaktivne igrače, ki jih bodo očarale z zvočnimi in svetlobnimi učinki. 

Igra vlog ima pomembno vlogo pri razvoju otroka 

Zelo pomemben del igre je igra vlog. Otrokom pomaga, da se postavijo v različne vloge, skozi igro predelajo določene situacije, ki se jim ali se jim bodo dogajale v realnem življenju. Igra vlog jim pomaga, da na situacije pogledajo z drugega zornega kota in vadijo dialoge, ki jih bodo morda potrebovali. 

Igro vlog odlično spodbujajo figurice, Barbie punčke, ki navdušujejo vse deklice, pa tudi otroške kuhinje, delavnice in pripomočki za kozmetični salon. Otroci bodo navdušeni, če se jim boste pri igri vlog kdaj tudi pridružili. Takrat se prepustite in jim dovolite, da vas vodijo skozi igro. To je odlična priložnost, da se z otrokom zbližate in mu zares prisluhnete. 

Igrače z aktualnimi junaki so vedno pravi HIT 

Otroci radi gledajo risanke in junake iz najljubših risank vzamejo za svoje. Junaki postanejo njihovi vzorniki in najboljši prijatelji. Zato nam verjemite, ko vam povemo, da so igrače, ki so povezane z risanimi junaki, res pravi hit. Tako malčki, kot starejši otroci, jih obožujejo. Igra s trendi igračami bo še bolj zanimiva in atraktivna, otroška domišljija pa bo poletela. 

S takšno igračo lahko otroka razveselite kar tako ali pa jo prihranite za posebne priložnosti, kot je rojstni dan ali božič.

5 nasvetov za premišljeno izbiro igrače 

  1. Prvi korak pri izbiri igrač je, da se osredotočite na otrokovo starost. Če boste izbrali igračo, za katero je premajhen, mu bo morda igra predstavljala prevelik izziv in se bo hitro dolgočasil ali celo jezil. Igrača, ki je primerna za starejšega otroka, lahko vsebuje drobne delce, ki bi jih dojenčki ali malčki lahko pogoltnili. Takšna igrača je za otroka nevarna, zato je upoštevanje priporočljive starosti zelo pomembno.
  2. Druga stvar, na katero se lahko osredotočite je, stopnja otrokovega razvoja. Če še ne stoji in ne hodi, mu igra s kuhinjo ali delavnico zagotovo ne bo zanimiva, saj jo bo težko dobro doživel. Različne igrače spodbujajo razvoj in krepitev različnih sposobnosti – fine motorike, grobe motorike, učenje besed, zlogov ali števil. S tem, ko izberete igračo, ustrezno otrokovemu razvoju, boste razvoj spodbudili. Poleg tega bo otroku igra res zanimiva in v izziv. 
  3. Pomislite tudi, s čim se vaš otrok rad igra. Če je trenutno v obdobju, ko rad gleda priljubljeno risanko, ga bodo zagotovo navdušile trendi igrače. Če gre za dojenčka, bo lesena ropotuljica ali kocka z različnimi aktivnostmi odlična izbira. Morda otrok obožuje avtomobilčke ali Barbie punčke – v tem primeru ga razveselite z novo igračo, ki bo dopolnila njegovo zbirko in igro še bolj popestrila. 
  4. Igračo lahko izberete tudi glede na priložnost, za katero jo bo otrok dobil. Rojstni dan, božič in drugi pomembni prazniki in prelomnice si zagotovo zaslužijo nekaj več pozornosti. Za takšne trenutke lahko prihranite igračo, ki si jo otrok zelo želi. Izpolnjena želja bo tako prinesla še večje veselje in zadovoljstvo. 
  5. Vsaka igrača na svoj način spodbuja razvoj, a določene igrače so še posebej usmerjene v razvoj določenih sposobnosti – na primer učenja števil ali besed. Premislite s kakšnim namenom kupujete igračo. Gre zgolj za izpolnitev želje in bolj za prosto igro ali želite otroku pomagati pri učenju govora oziroma razvoju fine motorike?

Zakaj je igra za otroke zelo pomembna?

Igra je za otroka osnovno sredstvo učenja in zato je zelo pomembna. Preko igre bo otrok pridobil različne izkušnje in se naučil več, kot si na prvi pogled lahko predstavljate. Otroška igra vpliva na razvoj možganov in nevronske povezave, kar pa je pomembno tudi za to, da bodo boljši in uspešnejši na marsikaterem področju kasneje v življenju. 

S primernim okoljem spodbujate to, da otrok čim več uporablja svojo domišljijo. Na pripravo primernega okolja pa neposredno vpliva tudi izbor igrač. Nikar ga ne zasujte z vsemi možnimi igračami, samo zato, ker se vam zdijo uporabne. Upoštevajte starostna priporočila in se pozanimajte za kaj je določena igrača pomembna. Tako boste ustvarili izjemno spodbudno okolje, v katerem bo otrok užival in se hkrati veliko naučil.

Nikar ne pozabite tudi na ustvarjanje in raziskovanje, ki krepi fino motoriko, pomaga pri učenju in močno spodbuja otroško domišljijo. Za nekaj trenutkov pozabite na nered, ki bo nastal in samo opazujte otroka, kako ga ustvarjanje in raziskovanje ponese v povsem domišljijski svet.

Vabljeni, da obiščete spletno ali fizično prodajalno Pikapolonice in izberete igračo, ki bo najbolj primerna za vašega otroka. Pri izbiri vam bodo z veseljem pomagale naše izkušene prodajalke, za nasvet ali idejo pa se lahko obrnete tudi na naše nakupovalne vodiče, izkušnje Pikapoloničinih mamic ali nasvete strokovnjakov

 
Prikaži več
Zapri