Družabne igre, sestavljanke, karte

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. 4M 1 Izdelek
 2. ALIAS 3 Izdelki
 3. APLI KIDS 1 Izdelek
 4. ASMODEE 1 Izdelek
 5. BARBIE 1 Izdelek
 6. BLUE ORANGE 1 Izdelek
 7. BRAINBOX 2 Izdelki
 8. CARS 1 Izdelek
 9. CLEMENTONI 8 Izdelki
 10. CUBIC FUN 8 Izdelki
 11. DEXY CO 2 Izdelki
 12. DEXYCO 3 Izdelki
 13. DJECO 17 Izdelki
 14. FORMATEX 1 Izdelek
 15. GOKI 3 Izdelki
 16. GOLIATH 6 Izdelki
 17. HASBRO 21 Izdelki
 18. IMC 2 Izdelki
 19. LEGNOLAND 1 Izdelek
 20. LISCIANI 23 Izdelki
 21. LOL SURPRISE 1 Izdelek
 22. MAGIC: THE GATHERING 1 Izdelek
 23. MARVINS MAGIC 3 Izdelki
 24. MATTEL 5 Izdelki
 25. MODIANO 3 Izdelki
 26. NEBULOUS STARS 6 Izdelki
 27. PAW PATROL 1 Izdelek
 28. PERPLEXUS 7 Izdelki
 29. PIATNIK 31 Izdelki
 30. POKEMON 10 Izdelki
 31. QUERCETTI 1 Izdelek
 32. RAVENSBURGER 23 Izdelki
 33. RECENT TOYS 5 Izdelki
 34. RUBIKS 7 Izdelki
 35. SCHMIDT 3 Izdelki
 36. SINGA 1 Izdelek
 37. SMARTGAMES 23 Izdelki
 38. SPIN MASTER 2 Izdelki
 39. THE PURPLE COW 13 Izdelki
 40. TOMY 2 Izdelki
 41. TREFL 107 Izdelki
 42. UNIKATOY 19 Izdelki
 43. VIGA 5 Izdelki
 44. Yu Gi Oh 10 Izdelki
 45. YULU 1 Izdelek
 46. ZANZOON 1 Izdelek
Cena
Barva
 1. Modra 4 Izdelki
 2. Oranžna 1 Izdelek
 3. Rdeča 2 Izdelki
 4. Roza 1 Izdelek
 5. Rumena 1 Izdelek
 6. ulticolor 1 Izdelek
 7. Večbarvna 409 Izdelki
 8. Vijolična 1 Izdelek
 9. Zelena 2 Izdelki
Starost otroka
 1. 3 leta 1 Izdelek
 2. 4 let 57 Izdelki
 3. 12 let 7 Izdelki
 4. 13 let 1 Izdelek
 5. 3 mesecev 2 Izdelki
 6. 12 mesecev 5 Izdelki
 7. 5 let 38 Izdelki
 8. 4 mesecev 3 Izdelki
 9. 6 let 71 Izdelki
 10. 2 let 20 Izdelki
 11. 7 let 21 Izdelki
 12. 6 mesecev 1 Izdelek
 13. 8 let 56 Izdelki
 14. NULL 5 Izdelki
 15. 3 let 90 Izdelki
 16. 9 let 3 Izdelki
 17. 10 let 5 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 30 Izdelki
Prikazanih 24 od 420 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Novo
  fliper Spiderman fliper Spiderman
  IMC 
  fliper Spiderman
  49,99 €
  ali od 17,55 € / mesec
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Družabna igra Monopoly potovanje - svetovna turneja Družabna igra Monopoly potovanje - svetovna turneja
  HASBRO 
  Družabna igra Monopoly potovanje - svetovna turneja
  Akcijska cena 29,99 € Redna cena 41,99 €
  Quickview
  -29%
 3. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Preskakovanje ovir (80 izzivov) SG 097
  SMARTGAMES 
  Preskakovanje ovir (80 izzivov) SG 097
  Akcijska cena 23,99 € Redna cena 27,99 €
  Quickview
  -14%
 4. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  IQ XL Igra s palčkami (120 izzivov) SG 304
  SMARTGAMES 
  IQ XL Igra s palčkami (120 izzivov) SG 304
  Akcijska cena 12,99 € Redna cena 15,99 €
  Quickview
  -19%
 5. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Noč&Dan (48 izzivov) SG 033 AKD22
  SMARTGAMES 
  Noč&Dan (48 izzivov) SG 033 AKD22
  Akcijska cena 31,99 € Redna cena 36,99 €
  Quickview
  -14%
 6. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Kiki Ricky 21044 Kiki Ricky 21044
  RAVENSBURGER 
  Kiki Ricky 21044
  Akcijska cena 25,99 € Redna cena 31,99 €
  Quickview
  -19%
 7. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Korenček Lotti DE LUXE 20903
  RAVENSBURGER 
  Korenček Lotti DE LUXE 20903
  Akcijska cena 25,99 € Redna cena 31,99 €
  Quickview
  -19%
Prikazanih 24 od 420 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Družabne igre so zabava za vso družino

Če se želite povezati in družiti s svojimi otroci, prijatelji ali družinskimi člani, potem so družabne igre prava izbira. Spodbujajo zdravo tekmovalnost, poskrbijo za aktiviranje možganov in zagotovijo obilo smeha. Med široko ponudbo družabnih iger se najdejo prave za vse – otroke, odrasle in družine. Med igranjem družabnih iger posamezniki oblikujejo svoj značaj in vedenjske vzorce. Poleg tega se otroci učijo sodelovanja, medsebojne pomoči, sprejemanja porazov in veselja ob uspehu. 

Družabne igre za skupno preživljanje prostega časa

Otroci so v vrtcu ali šoli, vi pa v službi. Skupnega časa, ki ga lahko preživite z otroki, je pogosto premalo. Ravno zato je pomembno, da poskrbite, da je ta čas kakovosten. Družabne igre so odličen način, da se z otroki povežete in da skupaj preživite nekaj kakovostnega časa. Med igranjem se lahko pogovorite o dnevu, ki je za vami in naredite načrte za novega. Tako boste združili prijetno s koristnim – igranje družabnih iger ima namreč številne pozitivne lastnosti.

Družabne igre pozitivno vplivajo na razvoj

Medtem ko otrok raste in se razvija, se spreminja njegovo mišljenje in pogled na svet. Pri igranju družabnih iger pogosto prihaja do zapletov, ki jih je potrebno rešiti – včasih s pomočjo soigralcev, včasih pa jih moramo rešiti sami. Takšne situacije otrokom pomagajo, da se bodo bolje znašli, ko bodo težave morali reševati tudi v resničnem življenju. Družabne igre spodbujajo tudi samostojnost, predvsem tiste, kjer vsak igralec igra zase. 

Igranje spodbuja otroke tudi k sledenju navodilom. Sledenje navodilom je pomembna veščina, ki se jo morajo otroci dobro naučiti tako za življenje doma, kot kasneje v šoli ali službi. Med igranjem družabnih iger morajo otroci poslušati in razumeti navodila, nato pa jih ustrezno uporabiti in upoštevati. Tako spoznavajo, da morajo včasih delovati znotraj določenih meja in navodil, skozi igro pa se učijo načinov, kako to izpeljati. 

Otrok mora zmagati in izgubiti

Vsi radi zmagujemo, saj je občutek ob tem zelo prijeten. A žal v resničnem življenju ni mogoče vedno zmagovati. Otroci poraz pogosto težko sprejemajo in na nas je, da jim pri tem pomagamo. Skozi igranje družabnih iger se lahko otroci naučijo sprejemati poraz in razumeti, da je tudi izguba del igre. Ker družabne igre igrajo s prijatelji ali družino, se izgubljanja naučijo v varnem okolju, kar je za njih zelo pomembna izkušnja.

Dobro je, da se otroci naučijo, da se situacije ne odvijejo vedno povsem tako, kot si želimo, da bi se. Če bodo to uspešno osvojili pri igranju iger, jim bo zagotovo lažje tudi v resničnem življenju.  

Družabne igre kot pomoč pri učenju branja

Vsaka družabna igra vsebuje navodila, ki jih je ob začetku potrebno prebrati. Pogosto pa so del igre tudi kartice ali napisi na igralni plošči. Otrok bo igro lahko igral tudi, če teh napisov sam še ne bo znal prebrati. A večkrat kot jih bo videl, bolj se mu bodo vtisnili v spomin. Prepoznal in povezal bo črke in tako bo igranje iger pripomoglo tudi k učenju branja

Spodbujajte otroke k sestavljanju

Del družabnih iger so tudi sestavljanke, čeprav se jih otroci pogosto lotevajo kar sami. Sestavljanke so odlična igra, ki bo otroka skozi zabavo naučila življenjsko pomembnih spretnosti. Preprosto sestavljanko, ki ima le nekaj delov, lahko ponudite že dojenčkom. 

Zaradi majhnih delov, sestavljanje spodbuja razvoj fine motorike in uporabe pincetnega prijema. Ker sestavljank, še posebej ne tistih z več deli, ni mogoče sestaviti v kratkem času, se bodo otroci naučili potrpežljivosti. Prisiljeni bodo, da razmislijo, kako bi prišli do cilja in se sistematično lotili sestavljanka izbranega motiva. Tudi sestavljanke so družabne igre, zato se pridružite svojim otrokom in sestavljanje izkoristite za povezovanje in druženje. Obilo smeha in zabave je zagotovljeno. 

Katero igro s kartami boste izbrali?

Vsak izmed nas pozna vsaj eno igro s kartami. Črnega Petra iz zgodnjih let otroštva, dobro klasično Enko, Remi ali slavni Poker. Igre s kartami krepijo spomin in spodbujajo koncentracijo. Za uspešno zaključeno igro, moramo razmišljati strateško in naše korake načrtovati vnaprej – to so sposobnosti, ki bodo tako otrokom, kot odraslim prišle še kako prav pri različnih situacijah v življenju. Igre s kartami so primerne za vse – mlade in mlade po srcu. Poleg tega pa jih lahko s seboj vzamete na vsak izlet, oddih ali potovanje, saj zavzamejo zelo malo prostora.

Dobre komunikacijske sposobnosti

Ko otroci postajajo večji, vedno bolj hrepenijo po samostojnosti. A ta želja je lahko tako močna, da bo vaš, nekoč zgovoren otrok, postal tih in zadržan. Če želite krepiti in spodbujati komunikacijo in razvoj govora, potem so družabne igre odlična izbira. Med igro se otroci pogovarjajo o navodilih, naslednjih potezah, slej kot prej pa pogovor nanese tudi na druge teme. Tako nevede izgubljajo strah in postajajo bolj samozavestni v komunikaciji z drugimi.

5 razlogov zakaj vsaki družini svetujemo igranje družabnih iger

Družabne igre so odličen recept za odklop. V današnjem svetu se je uporabi elektronskih naprav skoraj nemogoče izogniti. A prekomerna uporaba lahko načne tudi družinske odnose. Zato si privoščite družinski večer igranja družabnih iger, kjer so telefoni, tablice in računalniki prepovedani.

 • Igranje družabne igre brez prekinitev, spodbuja in pomaga otrokom pri vzdrževanju pozornosti. 
 • Otrokom pomagajo pri zmanjševanju anksioznosti. Ker imajo družabne igre vnaprej napisana pravila in strukturo igre, otroci vedo kaj pričakovati. 
 • Igranje družabnih iger spodbuja razmišljanje in aktivnost možganov. Aktivni in močni možgani pa bodo veliko kasneje podlegli kognitivnemu upadu.
 • Med igranjem z družino in prijatelji se sproščajo hormoni sreče, zato se boste dobro počutili. Poleg tega je kakovosten čas, ki ga preživite z družino, zlata vreden.
 • Igranje družabnih iger ustvari okolje, kjer otroci postajajo motivirani in tekmovalni, kar spodbuja verbalno izražanje, poleg tega pa se razvijajo pomembne lastnosti, kot so potrpežljivost in predanost. 

Ker imamo na naših policah širok nabor družabnih iger, boste brez težav našli pravo zase in svojo družino. Nekatere so primerne že za zelo majhne otroke, medtem ko druge zahtevajo več spretnosti in razumevanje. Že zgodaj se lahko z otroki začnete igrati družabne igre in jih tako navadite na sledenje navodilom, sodelovanje v skupini ali samostojnost. S tem ko bo vaš otrok rasel in se razvijal, boste lahko izbirali bolj zahtevne družabne igre. V igranju vsake boste zagotovo uživali. Naj igranje družabnih iger postane vaša družinska tradicija.

Prikaži več
Zapri