Družabne in miselne igre

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. ALIAS 3 Izdelki
 2. BARBIE 1 Izdelek
 3. BRAINBOX 2 Izdelki
 4. CARS 1 Izdelek
 5. CAYRO 1 Izdelek
 6. CLEMENTONI 3 Izdelki
 7. DEXYCO 2 Izdelki
 8. DJECO 3 Izdelki
 9. GOKI 4 Izdelki
 10. GOLIATH 3 Izdelki
 11. HASBRO 21 Izdelki
 12. IMC 1 Izdelek
 13. LEGNOLAND 1 Izdelek
 14. LISCIANI 12 Izdelki
 15. LOL SURPRISE 1 Izdelek
 16. MARVINS MAGIC 3 Izdelki
 17. MATTEL 3 Izdelki
 18. PAW PATROL 1 Izdelek
 19. PERPLEXUS 6 Izdelki
 20. PIATNIK 15 Izdelki
 21. QUERCETTI 1 Izdelek
 22. RAVENSBURGER 21 Izdelki
 23. RECENT TOYS 5 Izdelki
 24. RUBIKS 5 Izdelki
 25. SCHMIDT 4 Izdelki
 26. SINGA 1 Izdelek
 27. SMARTGAMES 17 Izdelki
 28. THE PURPLE COW 13 Izdelki
 29. TOMY 2 Izdelki
 30. TREFL 11 Izdelki
 31. UNIKATOY 17 Izdelki
 32. VIGA 6 Izdelki
 33. ZANZOON 1 Izdelek
Cena
Barva
 1. Modra 1 Izdelek
 2. Rdeča 1 Izdelek
 3. Rumena 1 Izdelek
 4. ulticolor 1 Izdelek
 5. Večbarvna 207 Izdelki
Starost otroka
 1. 8 let 37 Izdelki
 2. 6 mesecev 1 Izdelek
 3. 9 let 3 Izdelki
 4. NULL 1 Izdelek
 5. 8 mesecev 1 Izdelek
 6. 3 let 44 Izdelki
 7. 10 let 5 Izdelki
 8. 12 let 6 Izdelki
 9. 4 let 21 Izdelki
 10. 3 mesecev 2 Izdelki
 11. 12 mesecev 4 Izdelki
 12. 5 let 19 Izdelki
 13. 4 mesecev 1 Izdelek
 14. 6 let 27 Izdelki
 15. 7 let 15 Izdelki
 16. 2 let 4 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 2 Izdelki
Prikazanih 24 od 210 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Novo
  UNO Phase 10 UNO Phase 10
  MATTEL 
  UNO Phase 10
  Redna cena 10,99 €
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Barbie Color reveal mavrična morska deklica Barbie Color reveal mavrična morska deklica
  BARBIE 
  Barbie Color reveal mavrična morska deklica
  Akcijska cena 17,07 € Redna cena 38,99 €
  Quickview
  -56%
 3. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Spomin Baby COCOMELON Spomin Baby COCOMELON
   
  Spomin Baby COCOMELON
  Akcijska cena 8,49 € Redna cena 9,99 €
  Quickview
  -15%
 4. Dodaj na seznam želja
  Gravitrax Pro začetni set Gravitrax Pro začetni set
  RAVENSBURGER 
  Gravitrax Pro začetni set
  Redna cena 79,99 €
  ali od 14,15 € / mesec
  Quickview
 5. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Imc družabna igra Gravity Tower IM81536 Imc družabna igra Gravity Tower IM81536
  IMC 
  Imc družabna igra Gravity Tower IM81536
  Akcijska cena 16,99 € Redna cena 22,99 €
  Quickview
  -26%
 6. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Piatnik družabna igra 4 Mation 716492
  PIATNIK 
  Piatnik družabna igra 4 Mation 716492
  Akcijska cena 10,99 € Redna cena 14,99 €
  Quickview
  -27%
Prikazanih 24 od 210 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Igrajmo se družabne in miselne igre!

Družabne igre so odlična priložnost za prijateljsko ali družinsko zabavo in druženje. Tako odrasli, kot tudi otroci, izredno radi igrajo miselne igre, ki od igralcev zahtevajo tudi nekaj razmisleka, spretnosti, spomina in strategije.

Igranje družabnih in miselnih iger nam nudi obilo zabave in sprostitve, hkrati pa skozi igro otroci širijo obzorja, poglabljajo medsebojne vezi ter krepijo svojo domišljijo in kreativnost.

Družabne igre lahko igrate ob različnih priložnostih. Še posebej, če vas na pikniku ali ob rojstnodnevnem slavju preseneti slabo vreme, utegne dobra družabna igra v zadnjem trenutku rešiti zabavo in poskrbeti za obilo prijetnih trenutkov, kljub nesrečnemu vremenu.

Potrebujete družabno ali miselno igro za otroško zabavo? V Pikapolonici najdete številne zanimive družabne igre blagovnih znamk Dexyco, Hasbro, The Purpe Cow, Schmidt, Singa, Trefl, Mattel, Unikatoy in drugih.

Najboljše miselne in družabne igre za otroke

Miselne igre so izredno pomembne za otrokov razvoj. Nekatere miselne igre v obliki sestavljank na primer pomagajo naše najmlajše učiti o oblikah, krepiti fino motoriko ter spodbujati pri reševanju težav in doseganju zastavljenih ciljev. Prav tako se ob sestavljanju učijo potrpežljivosti in sistematičnega pristopa, ki sta odlični vrlini tudi pri kasnejšem učenju.

Spomin je vsem dobro znana igra iskanja parov kart. Karte razporedimo po mizi tako, da so s hrbtno stranjo obrnjene navzgor, nato pa jih premešamo. Nato poskušamo poiskati čim več parov, zmaga pa tisti igralec, ki jih zbere največ.

Človek ne jezi se je odlična družabna igra, ki smo jo v otroštvu igrali skoraj vsi. Cilj gre je svoje 4 figurice pripeljati na cilj, brez, da bi se ob tem razjezili.

Med ostale najbolj priljubljene miselne igre sodijo tudi bingo, domino, Obrazi, Črni Peter in druge. Igre so na voljo v klasičnih barvah, prav tako pa so številne okrašene z najbolj priljubljenimi risanimi ali literarnimi junaki.

Miselne igre so zraven otrokovega razvoja izredno pomembne tudi za učenje. Različne tematike naše najmlajše učijo o številih, črkah, besedah, živalih, vremenih, pokrajinah, mestih, državah, zgodovini, običajih in še in še! Prav tako pa s pomočjo nekaterih miselnih iger otroci urijo svoje spretnosti osnovnih računskih operacij; seštevanja, odštevanja, množenja in deljenja.

Učenje tujih jezikov z družabnimi in miselnimi igrami

Več jezikov znaš, več veljaš. Znanje tujih jezikov pride prav skozi celo življenje, saj se mlade generacije vedno pogosteje odpravljajo na v tujino na delo, študijske izmenjave ali pa na dopust. V vsakem primeru je poznavanje tujih jezikov izredno koristno.

Otroci se novih besed in tujega jezika običajno naučijo bistveno hitreje, kot odrasli. Zraven tega, da znanje tujih jezikov osvojijo s pomočjo formalne izobrazbe, so tujim jezikom izpostavljeni tudi v prostem času – ob gledanju risank, filmov, poslušanju glasbe in tako naprej.

Družabne in miselne igre lahko služijo kot odličen pripomoček za učenje tujega jezika. Z njihovo pomočjo učenje ne bo monotono, zato je manj verjetno, da bodo otroci izgubili interes. Če boste igrali s svojimi najmlajšimi, pa lahko svoje znanje tujega jezika seveda izpopolnite tudi starši.

Družabne in miselne igre za vse generacije

Miselne igre seveda niso namenjene le otrokom! Včasih se družabne igre igrajo naši najmlajši, včasih se jim pri igri pridružijo tudi starši, nemalokrat pa kakšno partijo odigrajo tudi samo odrasli, brez otrok. Pomembno je, da izberete igro, ki bo primerna glede na starost in zmožnosti igralcev.

Ali veste, katere družabne in miselne igre so najbolj priljubljene med odraslimi?

Šah je vsem dobro poznana igra za dva igralca, ki številnim ljudem priraste k srcu že v času otroštva, potem pa jo z veseljem igrajo tudi takrat, ko že odrastejo.

Sudoku je klasična miselna igra z različnimi stopnjami težavnosti, zato je primerna tako za otroke, kot tudi za odrasle. Začne se z vnaprej podanimi ciframi, njihovo število pa je odvisno od težavnosti posamezne igre. Cilj igre je dopisati vsa manjkajoča števila.

Karte so nepogrešljiv dodatek na vsakem pikniku, dopustu ali večernem druženju. Katera je pa vaša najljubša igra s kartami? Remi, UNO, šnops, tarok, poker ali katera druga? Tudi otroci imajo običajno zelo radi igre s kartami, še posebej priljubljena igra med našimi najmlajšimi pa je Črni Peter.

Katere družabne igre lahko igra cela družina?

Ena izmed najbolj priljubljenih družabnih iger ta družinsko druženje je zagotovo Activity! Igralci morajo pokazati svoje risarske in komunikacijske spretnosti, ob tem pa se tudi neizmerno zabavajo! Več različic igre Activity omogoča, da izberete tisto, ki bo najbolj primerna za starost in zmožnosti vaših najmlajših. Če se vaši otroci izredno radi likovno izražajo, lahko izberete na primer tisto igro, ki je fokusirana v risanje. Če vaši otroci radi pripovedujejo, lahko izberete družabno igro, v kateri si morajo igralci izmisliti in pripovedovati zgodbo. Tovrstne igre so odličen pripomoček za krepitev domišljije!

Tudi Monopoly sodi med najbolj priljubljene družabne igre, ki se je lahko loti več generacij. Gre za klasično igro prekupčevanja z denarjem, nepremičninami in drugo lastnino. V Pikapolonici najdete tudi slovensko različico klasične igre Monopoly, z domačimi kraji. Zakaj ne bi med igranjem spoznavali tudi čudovitih slovenskih krajev? Morda najdete tudi inspiracijo za družinski izlet in lahko katero izmed lokacij v lepem vremenu tudi obiščete!

Podarite družabno igro!

Se odpravljate na rojstni dan otroka, pa še nimate idej o tem, s čim bi ga/jo obdarovali? Družabna ali miselna igra je tudi odlična ideja za obdarovanje otrok!

V pestri ponudbi zanimivih družabnih iger boste zagotovo našli tisto, ki se bo odlično ujemala z otrokovimi interesi. Bodite pozorni na to, da boste izbrali izdelek, ki je primeren za otrokovo starost.

Družabne igre otrokom omogočajo, da na sproščen način osvajajo družbena pravila in norme, hkrati pa se na prijeten način naučijo izživljati svoja čustva. Začenjajo razumeti, da se je za zmago potrebno potruditi, prav tako pa se učijo prenesti poraze.

Prikaži več
Zapri