Družabne igre, sestavljanke, karte

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. ALIAS 3 Izdelki
 2. APLI KIDS 1 Izdelek
 3. ASMODEE 1 Izdelek
 4. BRAINBOX 2 Izdelki
 5. CARS 1 Izdelek
 6. CLEMENTONI 8 Izdelki
 7. CUBIC FUN 4 Izdelki
 8. DEXYCO 2 Izdelki
 9. DJECO 5 Izdelki
 10. GOKI 3 Izdelki
 11. GOLIATH 3 Izdelki
 12. HASBRO 10 Izdelki
 13. IMC 1 Izdelek
 14. LEGNOLAND 1 Izdelek
 15. LISCIANI 7 Izdelki
 16. MAGIC: THE GATHERING 3 Izdelki
 17. MARVINS MAGIC 3 Izdelki
 18. MATTEL 2 Izdelki
 19. MODIANO 3 Izdelki
 20. PERPLEXUS 7 Izdelki
 21. PIATNIK 19 Izdelki
 22. POKEMON 5 Izdelki
 23. QUERCETTI 1 Izdelek
 24. RAVENSBURGER 22 Izdelki
 25. RECENT TOYS 5 Izdelki
 26. RUBIKS 3 Izdelki
 27. SCHMIDT 3 Izdelki
 28. SINGA 1 Izdelek
 29. SMARTGAMES 10 Izdelki
 30. SPIN MASTER 1 Izdelek
 31. THE PURPLE COW 13 Izdelki
 32. TOMY 1 Izdelek
 33. TREFL 43 Izdelki
 34. UNIKATOY 4 Izdelki
 35. VIGA 2 Izdelki
 36. Yu Gi Oh 3 Izdelki
 37. ZANZOON 1 Izdelek
Cena
Barva
 1. Črna 1 Izdelek
 2. Modra 2 Izdelki
 3. Rdeča 1 Izdelek
 4. Večbarvna 219 Izdelki
 5. Zelena 2 Izdelki
Starost otroka
 1. 2 let 6 Izdelki
 2. 7 let 11 Izdelki
 3. 8 let 41 Izdelki
 4. 8 mesecev 1 Izdelek
 5. 3 let 33 Izdelki
 6. 9 let 3 Izdelki
 7. NULL 4 Izdelki
 8. 10 let 5 Izdelki
 9. 4 let 32 Izdelki
 10. 12 let 3 Izdelki
 11. 3 mesecev 2 Izdelki
 12. 5 let 20 Izdelki
 13. 13 let 2 Izdelki
 14. 4 mesecev 3 Izdelki
 15. 6 let 39 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 3 Izdelki
Prikazanih 3 od 3 izdelkov
Razvrsti po
Prikazanih 3 od 3 izdelkov
Razvrsti po

Družabne igre so zabava za vso družino

Če se želite povezati in družiti s svojimi otroci, prijatelji ali družinskimi člani, potem so družabne igre prava izbira. Spodbujajo zdravo tekmovalnost, poskrbijo za aktiviranje možganov in zagotovijo obilo smeha. Med široko ponudbo družabnih iger se najdejo prave za vse – otroke, odrasle in družine. Med igranjem družabnih iger posamezniki oblikujejo svoj značaj in vedenjske vzorce. Poleg tega se otroci učijo sodelovanja, medsebojne pomoči, sprejemanja porazov in veselja ob uspehu. 

Družabne igre za skupno preživljanje prostega časa

Otroci so v vrtcu ali šoli, vi pa v službi. Skupnega časa, ki ga lahko preživite z otroki, je pogosto premalo. Ravno zato je pomembno, da poskrbite, da je ta čas kakovosten. Družabne igre so odličen način, da se z otroki povežete in da skupaj preživite nekaj kakovostnega časa. Med igranjem se lahko pogovorite o dnevu, ki je za vami in naredite načrte za novega. Tako boste združili prijetno s koristnim – igranje družabnih iger ima namreč številne pozitivne lastnosti.

Družabne igre pozitivno vplivajo na razvoj

Medtem ko otrok raste in se razvija, se spreminja njegovo mišljenje in pogled na svet. Pri igranju družabnih iger pogosto prihaja do zapletov, ki jih je potrebno rešiti – včasih s pomočjo soigralcev, včasih pa jih moramo rešiti sami. Takšne situacije otrokom pomagajo, da se bodo bolje znašli, ko bodo težave morali reševati tudi v resničnem življenju. Družabne igre spodbujajo tudi samostojnost, predvsem tiste, kjer vsak igralec igra zase. 

Igranje spodbuja otroke tudi k sledenju navodilom. Sledenje navodilom je pomembna veščina, ki se jo morajo otroci dobro naučiti tako za življenje doma, kot kasneje v šoli ali službi. Med igranjem družabnih iger morajo otroci poslušati in razumeti navodila, nato pa jih ustrezno uporabiti in upoštevati. Tako spoznavajo, da morajo včasih delovati znotraj določenih meja in navodil, skozi igro pa se učijo načinov, kako to izpeljati. 

Otrok mora zmagati in izgubiti

Vsi radi zmagujemo, saj je občutek ob tem zelo prijeten. A žal v resničnem življenju ni mogoče vedno zmagovati. Otroci poraz pogosto težko sprejemajo in na nas je, da jim pri tem pomagamo. Skozi igranje družabnih iger se lahko otroci naučijo sprejemati poraz in razumeti, da je tudi izguba del igre. Ker družabne igre igrajo s prijatelji ali družino, se izgubljanja naučijo v varnem okolju, kar je za njih zelo pomembna izkušnja.

Dobro je, da se otroci naučijo, da se situacije ne odvijejo vedno povsem tako, kot si želimo, da bi se. Če bodo to uspešno osvojili pri igranju iger, jim bo zagotovo lažje tudi v resničnem življenju.  

Družabne igre kot pomoč pri učenju branja

Vsaka družabna igra vsebuje navodila, ki jih je ob začetku potrebno prebrati. Pogosto pa so del igre tudi kartice ali napisi na igralni plošči. Otrok bo igro lahko igral tudi, če teh napisov sam še ne bo znal prebrati. A večkrat kot jih bo videl, bolj se mu bodo vtisnili v spomin. Prepoznal in povezal bo črke in tako bo igranje iger pripomoglo tudi k učenju branja

Spodbujajte otroke k sestavljanju

Del družabnih iger so tudi sestavljanke, čeprav se jih otroci pogosto lotevajo kar sami. Sestavljanke so odlična igra, ki bo otroka skozi zabavo naučila življenjsko pomembnih spretnosti. Preprosto sestavljanko, ki ima le nekaj delov, lahko ponudite že dojenčkom. 

Zaradi majhnih delov, sestavljanje spodbuja razvoj fine motorike in uporabe pincetnega prijema. Ker sestavljank, še posebej ne tistih z več deli, ni mogoče sestaviti v kratkem času, se bodo otroci naučili potrpežljivosti. Prisiljeni bodo, da razmislijo, kako bi prišli do cilja in se sistematično lotili sestavljanka izbranega motiva. Tudi sestavljanke so družabne igre, zato se pridružite svojim otrokom in sestavljanje izkoristite za povezovanje in druženje. Obilo smeha in zabave je zagotovljeno. 

Katero igro s kartami boste izbrali?

Vsak izmed nas pozna vsaj eno igro s kartami. Črnega Petra iz zgodnjih let otroštva, dobro klasično Enko, Remi ali slavni Poker. Igre s kartami krepijo spomin in spodbujajo koncentracijo. Za uspešno zaključeno igro, moramo razmišljati strateško in naše korake načrtovati vnaprej – to so sposobnosti, ki bodo tako otrokom, kot odraslim prišle še kako prav pri različnih situacijah v življenju. Igre s kartami so primerne za vse – mlade in mlade po srcu. Poleg tega pa jih lahko s seboj vzamete na vsak izlet, oddih ali potovanje, saj zavzamejo zelo malo prostora.

Dobre komunikacijske sposobnosti

Ko otroci postajajo večji, vedno bolj hrepenijo po samostojnosti. A ta želja je lahko tako močna, da bo vaš, nekoč zgovoren otrok, postal tih in zadržan. Če želite krepiti in spodbujati komunikacijo in razvoj govora, potem so družabne igre odlična izbira. Med igro se otroci pogovarjajo o navodilih, naslednjih potezah, slej kot prej pa pogovor nanese tudi na druge teme. Tako nevede izgubljajo strah in postajajo bolj samozavestni v komunikaciji z drugimi.

5 razlogov zakaj vsaki družini svetujemo igranje družabnih iger

Družabne igre so odličen recept za odklop. V današnjem svetu se je uporabi elektronskih naprav skoraj nemogoče izogniti. A prekomerna uporaba lahko načne tudi družinske odnose. Zato si privoščite družinski večer igranja družabnih iger, kjer so telefoni, tablice in računalniki prepovedani.

 • Igranje družabne igre brez prekinitev, spodbuja in pomaga otrokom pri vzdrževanju pozornosti. 
 • Otrokom pomagajo pri zmanjševanju anksioznosti. Ker imajo družabne igre vnaprej napisana pravila in strukturo igre, otroci vedo kaj pričakovati. 
 • Igranje družabnih iger spodbuja razmišljanje in aktivnost možganov. Aktivni in močni možgani pa bodo veliko kasneje podlegli kognitivnemu upadu.
 • Med igranjem z družino in prijatelji se sproščajo hormoni sreče, zato se boste dobro počutili. Poleg tega je kakovosten čas, ki ga preživite z družino, zlata vreden.
 • Igranje družabnih iger ustvari okolje, kjer otroci postajajo motivirani in tekmovalni, kar spodbuja verbalno izražanje, poleg tega pa se razvijajo pomembne lastnosti, kot so potrpežljivost in predanost. 

Ker imamo na naših policah širok nabor družabnih iger, boste brez težav našli pravo zase in svojo družino. Nekatere so primerne že za zelo majhne otroke, medtem ko druge zahtevajo več spretnosti in razumevanje. Že zgodaj se lahko z otroki začnete igrati družabne igre in jih tako navadite na sledenje navodilom, sodelovanje v skupini ali samostojnost. S tem ko bo vaš otrok rasel in se razvijal, boste lahko izbirali bolj zahtevne družabne igre. V igranju vsake boste zagotovo uživali. Naj igranje družabnih iger postane vaša družinska tradicija.

Prikaži več
Zapri