Igrače za dojenčke

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. ARTESAVI 82 Izdelki
 2. BABY CLEMENTONI 1 Izdelek
 3. BABY EINSTEIN 10 Izdelki
 4. BRIGHT STARTS 13 Izdelki
 5. CANPOL 11 Izdelki
 6. CHICCO 29 Izdelki
 7. CLEMENTONI 2 Izdelki
 8. DANTOY BIO 5 Izdelki
 9. DJECO 3 Izdelki
 10. DOUDOU 4 Izdelki
 11. FEHN 74 Izdelki
 12. FISHER-PRICE 24 Izdelki
 13. FREE 2 PLAY BY FREEON 1 Izdelek
 14. GOKI 4 Izdelki
 15. HOLA 27 Izdelki
 16. INFUNBEBE 9 Izdelki
 17. INGENUITY 5 Izdelki
 18. JOLLEIN 14 Izdelki
 19. KIDS II 4 Izdelki
 20. KIDZ DELIGHT 6 Izdelki
 21. LES DEGLINGOS 2 Izdelki
 22. LUDI 6 Izdelki
 23. LUMIPETS 3 Izdelki
 24. MAM 5 Izdelki
 25. MLADINSKA KNJIGA 3 Izdelki
 26. NAVYSTAR 15 Izdelki
 27. NUK 1 Izdelek
 28. OBALL 7 Izdelki
 29. OOPS 2 Izdelki
 30. RABBIT AND FRIENDS 4 Izdelki
 31. SEVEN 1 Izdelek
 32. SMOBY 1 Izdelek
 33. SMOBY COTOONS 2 Izdelki
 34. SOPHIE LA GIRAFFE 13 Izdelki
 35. SPIRIT 1 Izdelek
 36. STERNTALER 10 Izdelki
 37. SWEET DREAMERS 3 Izdelki
 38. TINY LOVE 7 Izdelki
 39. TOLO 1 Izdelek
 40. TOMY 2 Izdelki
 41. TOP BRIGHT 1 Izdelek
 42. UNIKATOY 3 Izdelki
 43. VTECH 14 Izdelki
 44. YOOKIDOO 13 Izdelki
 45. ZAZU 1 Izdelek
 46. ZURU 1 Izdelek
Cena
 1. 0,00 € - 99,99 € 449 Izdelki
 2. 100,00 € in več 1 Izdelek
Barva
 1. Bela 22 Izdelki
 2. Bež 7 Izdelki
 3. Črna 3 Izdelki
 4. mint 2 Izdelki
 5. Modra 37 Izdelki
 6. multucolor 1 Izdelek
 7. Oranžna 10 Izdelki
 8. Rdeča 6 Izdelki
 9. Rjava 11 Izdelki
 10. Roza 47 Izdelki
 11. Rumena 8 Izdelki
 12. Siva 47 Izdelki
 13. Večbarvna 314 Izdelki
 14. Vijolična 4 Izdelki
 15. Zelena 11 Izdelki
Starost otroka
 1. 3 let 9 Izdelki
 2. 0 mesecev 1 Izdelek
 3. 0 mesecev 250 Izdelki
 4. 9 mesecev 3 Izdelki
 5. 10 mesecev 6 Izdelki
 6. 4 let 3 Izdelki
 7. 3 mesecev 29 Izdelki
 8. 12 mesecev 35 Izdelki
 9. 4 mesecev 2 Izdelki
 10. 18 mesecev 18 Izdelki
 11. 2 let 2 Izdelki
 12. 6 mesecev 54 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 3 Izdelki
Prikazanih 24 od 450 izdelkov
Stran
Razvrsti po
Prikazanih 24 od 450 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Kakšno igračo boste izbrali za vašega dojenčka?

Bodoči starši, predvsem mamice, v nosečnosti pripravljajo dolge sezname, kaj morajo nujno kupiti in pripraviti za novega družinskega člana. Tudi igrače za najmlajše pridejo na seznam, a kmalu za tem se pojavi vprašanje, kakšne igrače dojenčki sploh potrebujejo. Prve tedne se zdi, da dojenček le spi, jé in se previja. V resnici pa že takrat poteka razvoj, ki ga lahko s pravo izbiro igrač še spodbudite. 

Zakaj kupovati igrače za dojenčka?

Dojenčki že od prvega dne najprej intenzivno sprejemajo vse dražljaje iz okolice, ki pomembno vplivajo na njihov razvoj. Igra je odlična priložnost, da se s svojim dojenčkom še bolj povežete. Koliko bo dojenček od igre odnesel, je odvisno predvsem od tega koliko časa in truda boste v igro vložili. Pri doseganju pomembnih razvojnih mejnikov in usvajanju novih znanj imajo pravi materiali in izkušnje, ki so dojenčku na voljo, zelo pomembno vlogo. Ko izberete in kupite igračo, ki je primerna za vašega dojenčka, naredite največ kar lahko, da dobro izkoristite čas budnosti in postavite dobre temelje za učenje.

Kakšna naj bo igrača za dojenčka?

Igrače za najmlajše morajo biti v prvi vrsti izdelane iz varnih materialov, kar lahko zagotovimo za vse igrače v prodajalnah Pikapolonica. Čeprav bi mogoče raje izbrali nežne, pastelne barve, ki se dobro podajo v vaš dom, vam svetujemo drugače. Za prve tedne izberite igrače, ki so močno kontrastne, dojenčki namreč ne vidijo barv, zato jim igrače v nežnih barvah ne bodo zanimive. Igrače za najmlajše naj bodo torej črno-bele, z rdečimi detajli, kasneje pa v pisanih, živahnih barvah. To je pomembno za dobro vizualno stimulacijo. 

Igrače za najmlajše naj spodbujajo razvoj

Igra je del otroštva in ima zelo velik pomen. Otroci se skozi igro učijo in razvijajo. Igrače za najmlajše naj bodo primerne starosti in razvojni stopnji otroka, saj bo s takšno igračo otrok utrdil znanje, ki ga ima, hkrati pa ga še nadgradil. Izberite igračo, s pomočjo katere bo otrok spoznaval barve, like, števila ter krepil grobo in fino motoriko. 

Katere igrače bodo najbolj zanimive vašemu dojenčku?

Dojenček v prvih tednih vidi kontraste, zato mu bodo všeč črno-bele igrače ali takšne, z močnimi rdečimi vzorci. Ker izstopajo, jih bo lažje opazil in z veseljem opazoval. Med igrače za najmlajše pogosto uvrstimo tudi ropotuljice. Ker imajo prijeten in zanimiv zvok, pritegnejo otrokovo pozornost. Na začetku jih lahko stresate vi, kmalu pa bo interes za držanje pokazal tudi dojenček sam. S tem, ko raste in se razvija, pa se bo večalo tudi njegovo zanimanje za igrače. Vedno aktualne bodo takšne, ki oddajajo različne zvoke in se ponašajo z zanimivimi vzorci

Vrtiljak nad posteljo

Pomembno je, da se dojenček čim prej navadi na svojo posteljico in da mu bo v njej kar se da prijetno. Nad ležišče lahko namestite vrtiljak, ki bo z nežno melodijo pomiril in morda celo uspaval vašega dojenčka. Vrtiljak, na katerem visijo prisrčne živali ali drugi motivi, je nepogrešljiv dodatek za otroško sobico. Ko izbirate igrače za bodočega člana svoje družine, tako ne pozabite tudi na vrtiljak, saj ga boste potrebovali takoj, ko novorojenčka pripeljete iz porodnišnice.

Igralna blazina za dober gibalni razvoj

Za dojenčka je najbolje, da čim več časa preživi na tleh. Na tleh ima dovolj prostora, da se lahko pretegne in premika. S tem spoznava svoje telo in kaj vse zmore. Igralne blazine so dovolj mehke, da se bo dojenček dobro počutil, hkrati pa niso premehke – dojenčku tako omogočajo gibanje. Igralna blazina naj bo v živih in pisanih barvah, saj bodo te dojenčku veliko bolj zanimive, hkrati pa bodo spodbujale njegov razvoj. Izberete lahko blazino, ki ima že všite ropotuljice ali pa takšno, ki ima poleg še igralni lok. 

Zabava v avtosedežu in vozičku

Dokler so dojenčki v vozičku še v košari, težko opazujejo okolico. Med vožnjo se lahko zabavajo in zamotijo z zanimivimi igračami, ki jih lahko obesite na strehico vozička. Tudi te naj bodo črno-bele ali pisane. Zelo všeč jim bodo tudi takšne, ki šumijo, se svetijo in so zelo interaktivne. Podobno igračko lahko izberete tudi za avtosedež. Vožnje bodo tako hitreje minile in bodo bolj prijetne. Igrače za najmlajše vam bodo prav prišle na vsakem koraku. Izberite zanimivo sponko ali spiralo, ki bo ostala pritrjena na voziček in je na sprehodu ne boste izgubili.

Ne pozabite na knjige

Med igrače za najmlajše seveda sodijo tudi knjige. Branje ima številne pozitivne učinke – od povezovanja, do tega da pomirja ter spodbuja razvoj. Začnete lahko s preprostimi mehkimi knjigami, ki jih bo dojenček zgolj opazoval. Kmalu mu bodo postale zanimive kartonaste knjige z zanimivimi in kontrastnimi vzorci. Čez dan ali pred spanjem mu lahko berete pravljice, saj vas bo otrok z veseljem poslušal.

Igrače za najmlajše glede na posamezna razvojna obdobja

Da bo izbira igrač za vašega najmlajšega člana lažja, vam pomagamo z nekaj predlogi. Če vaš dojenček napreduje počasneje ali hitreje, mu bo morda kakšna igrača zanimiva že prej ali pa mu sploh nikoli ne bo. V našem širokem naboru pa boste zagotovo našli pravo zanj.

0–3 mesecev

Dojenčki sprva ne vidijo jasno, še posebej ne predmetov, ki so preveč oddaljeni od njih. Všeč jim bodo predmeti, ki se počasi premikajo in oddajajo zvoke.

 • Ogledalo za dojenčke, v katerem se lahko opazujejo
 • Senzorične igrače, ki piskajo ali se tresejo
 • Nogavice ali zapestnice z ropotuljico
 • Mehke igrače z uspavankami
 • Mehke knjige s kontrastnimi vzorci

3–6 mesecev

Po tretjem mesecu dojenčkom postanejo zanimive njihove roke, saj niso več ves čas zaprte v pest. Začeli bodo segati po igračah in jih poskušali prijeti. Igračo, ki jo bodo prijeli v roke, bodo opazovali iz vseh smeri. Bodite pozorni, da so igrače za najmlajše iz varnih materialov, saj jih bodo v tem obdobju začeli intenzivno raziskovati z usti.

 • Senzorična ropotulja z grizalom
 • Igralna blazina z igralnim lokom
 • Igrače, ki jih lahko zlaga, kotali in prestavlja – kocke, mrežaste žoge, škatle z liki
 • Glasbene igrače 
 • Mehke knjige iz različnih materialov, ki šumijo in imajo različne teksture

6–9 mesecev

Dojenčki postanejo bolj mobilni in začnejo sedeti. Predmete in igrače suvereno primejo, jih držijo, lahko pa jih celo vržejo. Začnejo se plaziti in postavljati na noge. Z rokami radi udarjajo po mizi, po tleh in po različnih predmetih.

 • Senzorična kocka
 • Račke in lončki za kopanje
 • Igrače, ki spodbujajo fino motoriko
 • Igrače, ki jih lahko dojenček zlaga drugo v drugo ali drugo na drugo
 • Preprosta ritmična glasbila - boben

9–12 mesecev

Dojenčki v tem obdobju postanejo bolj zainteresirani za interaktivne igre in igrače. Igrače še vedno raziskujejo tudi z usti. Ker se lahko vedno več samostojno premikajo, tudi igra postaja bolj zanimiva in atraktivna. 

 • Mehke kocke z različnimi ilustracijami
 • Leseni avtomobilčki in druga vozila
 • Interaktivne zvočne knjige
 • Preprosta glasbila
 • Gugalni konjiček 
 • Poganjalček 

Če še niste izbrali igrače za najmlajše člane svoje družine, potem je čas, da pobrskate po naših spletnih poličkah ali nas obiščete v najbližji prodajalni, kjer bomo zagotovo našli igračo, ki bo najboljša za vašega dojenčka. 

 
Prikaži več
Zapri