Vrtiljaki

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. CHICCO 6 Izdelki
 2. FEHN 7 Izdelki
 3. TINY LOVE 3 Izdelki
 4. VTECH 2 Izdelki
Cena
Barva
 1. Bela 1 Izdelek
 2. Črna 1 Izdelek
 3. Modra 1 Izdelek
 4. Večbarvna 16 Izdelki
 5. Zelena 1 Izdelek
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 2 Izdelki
Prikazanih 18 od 18 izdelkov
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Glasbeni lok za posteljo mavrica Glasbeni lok za posteljo mavrica
  CHICCO 
  Glasbeni lok za posteljo mavrica
  Akcijska cena 23,09 € Redna cena 32,99 €
  Quickview
  -30%
 2. Dodaj na seznam želja
  Vrtiljak z ovčkami Vrtiljak z ovčkami
  VTECH 
  Vrtiljak z ovčkami
  69,99 €
  ali od 12,41 € / mesec
  Quickview
 3. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Glasbeni vrtiljak Loopy & Lotta Glasbeni vrtiljak Loopy & Lotta
  FEHN 
  Glasbeni vrtiljak Loopy & Lotta
  Akcijska cena 31,99 € Redna cena 39,99 €
  Quickview
  -20%
 4. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Glasbeni vrtiljak Glasbeni vrtiljak
  FEHN 
  Glasbeni vrtiljak
  Akcijska cena 31,99 € Redna cena 39,99 €
  Quickview
  -20%
 5. Dodaj na seznam želja
  Vrtiljak Zvezdno nebo Vrtiljak Zvezdno nebo
  CHICCO 
  Vrtiljak Zvezdno nebo
  69,99 €
  ali od 12,41 € / mesec
  Quickview
 6. Dodaj na seznam želja
  Vrtiljak Zvezdno nebo Vrtiljak Zvezdno nebo
  CHICCO 
  Vrtiljak Zvezdno nebo
  69,99 €
  ali od 12,41 € / mesec
  Quickview
Prikazanih 18 od 18 izdelkov
Razvrsti po

Kakšen naj bo vrtiljak za otroško posteljico?

Morda se zdi, da dojenčki v prvih mesecih ževljenja ne počnejo kaj drugega kot jedo in spijo, a temu ni tako. Dojenčki so na začetku svojega življenja kot majhne gobice, ki vpijajo vse dražljaje iz okolja in se preko vseh svojih čutov učijo. Dojenček se zagotovo veliko nauči iz interakcije z vami, a bo pravilna izbira prvih igrač zagotovo pomagala pri hitrejšem učenju in dojemanju. Med prve otrokove igrače zagotovo sodi tudi otroški vrtiljak oziroma vrtiljak za otroško posteljico.

A je vrtiljak za dojenčka sploh potreben?

Vrtiljak (lahko tudi mobil) ni le zabaven element pri dekoraciji dojenčkove sobice, temveč tudi zelo dobro vpliva na dojenčkov razvoj. Kot pravi razvojna psihologinja dr. Ljubica Marjanovič Umek: "Ustrezno izbrane in kakovostne igrače nudijo dojenčku nove in različne možnosti za pridobivanje izkušenj iz okolja in prilagajanje na dejavnosti predmetov." Vrtiljaki s svojimi pisanimi barvami in vrtenjem spodbujajo dojenčkov razvoj vida, takšni z glasbo pa tudi sluha.

Med kakšnimi otroškimi vrtiljaki lahko izbirate?

Med pestro ponudo otroških vrtiljakov boste našli čisto preproste, ki jih zavrtite na roko in s kontrastnimi barvami pritegnejo pogled vašega dojenčka. Ti preprosti mobili so običajno narejeni iz lesa in drugih naravnih materialov zato so priljubljeni med starši, ki želijo svojim otrokom urediti čimbolj naraven kotiček za spanje. Najbolj popularni so glasbeni vrtiljaki, ti imajo običajno že dodan motor, da se, ko vklopite glasbo, vrtiljak začne tudi nežno vrteti. Glasbeni vrtiljaki so običajno opremljeni z nežnimi melodijami, ki umirjajo dojenčka. Najdražji a tudi najbolj tehnično dovršeni pa so vrtiljaki s projekcijami, ki poleg glasbe in vrtenja na strop projecirajo še nežno svetlobo. Prednost takšnega vrtiljaka je v tem, da je običajno uporaben dalj časa, saj lahko kasneje služi tudi kot nočna lučka, ki pomaga otroku zaspati, če se boji teme.

Pomembna je izbira barv

Ne glede na to, katero vrsto vrtiljaka boste izbrali, bodite pozorni, da izberete takšnega z živahnimi barvami. Četudi vam je bolj pri srcu vrtiljak v pastelnih barvah, boste svojemu dojenčku največ dobrega naredili z vrtiljakom v živahnih barvah. Dojenčki namreč prvih nekaj tednov vidijo le črno-belo in močne kontraste, zato jih bo najbolj pritgnila kontrastna kombinacija nasičenih barv. 

Bodite previdni pri montaži

Ker je otroški vrtiljak nameščen na otroško posteljico, morate biti pri montaži še posebej previdni, saj dojenčka ne boste nadzirali ves čas, ko je v posteljici. Zagotoviti morate, da vrtiljak ne bo predstavljal nevarnosti za vašega dojenčka:

 • Preverite, da so vsi deli na vrtiljaku pravilno in dobro pričvrščeni. Pozorni bodite, da izberete vrtiljak, ki ne vsebuje posameznih manjših delov, ki bi lahko, če bi se odpeli iz vrtiljaka, predstavljali nevarnost za dojenčka.
 • Vrtiljak ne namestite direktno nad dojenčkovo glavo ampak malo na stran. Pazite, da ga ne pričvrstite predaleč, saj ga sicer ne bo videl, a tudi ne preblizu, da bi se ga lahko dotaknil oziroma ga potegnil k sebi.
 • Pri nameščanju sledite navodilom in ko je vrtiljak pričvrščen preverite ali je dobro pričvrščen, da ga ne morete premakniti.
 • Otroški vrtiljak je namenjen za dojenčke do približno 5 meseca, ko se lahko dojenček opre na roke in kolena. Vrtiljak zato odstranite, da ga dojenček ne bi mogel zgrabiti in ga potegniti k sebi.
Prikaži več
Zapri