LEGO kocke

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. LEGO 2 Izdelki
 2. LEGO ARCHITECTURE 2 Izdelki
 3. LEGO BATMAN 8 Izdelki
 4. LEGO CITY 57 Izdelki
 5. LEGO CLASSIC 18 Izdelki
 6. LEGO CREATOR 25 Izdelki
 7. LEGO DISNEY 16 Izdelki
 8. LEGO DISNEY PRINCESS 1 Izdelek
 9. LEGO DOTS 15 Izdelki
 10. LEGO DUPLO 49 Izdelki
 11. LEGO ELVES 3 Izdelki
 12. LEGO FRIENDS 51 Izdelki
 13. LEGO HARRY POTTER 6 Izdelki
 14. LEGO HIDDEN SIDE 9 Izdelki
 15. LEGO JUNIORS 6 Izdelki
 16. LEGO JURASSIC WORLD 6 Izdelki
 17. LEGO MINECRAFT 14 Izdelki
 18. LEGO NEXO KNIGHTS 2 Izdelki
 19. LEGO NINJAGO 54 Izdelki
 20. LEGO SPEED 10 Izdelki
 21. LEGO STAR WARS 37 Izdelki
 22. LEGO SUPER HERO GIRLS 1 Izdelek
 23. LEGO SUPER HEROES 21 Izdelki
 24. LEGO TECHNIC 12 Izdelki
 25. LEGO TOY STORY 9 Izdelki
 26. LEGO TROLLS 6 Izdelki
 27. LEGO UNIKITTY 1 Izdelek
 28. THE LEGO MOVIE 2 9 Izdelki
Cena
 1. 0,00 € - 9,99 € 3 Izdelki
 2. 10,00 € - 19,99 € 5 Izdelki
 3. 20,00 € - 29,99 € 5 Izdelki
 4. 30,00 € - 39,99 € 5 Izdelki
 5. 40,00 € - 49,99 € 2 Izdelki
 6. 50,00 € - 59,99 € 4 Izdelki
 7. 60,00 € - 69,99 €
 8. 70,00 € - 79,99 €
 9. 80,00 € in več 1 Izdelek
Prikazanih 24 od 25 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Modularna sladka presenečenja
  LEGO CREATOR
  Modularna sladka presenečenja
  Redna cena 39,99 €
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Mogočni dinozavri
  LEGO CREATOR
  Mogočni dinozavri
  Redna cena 16,99 €
  Quickview
 3. Dodaj na seznam želja
  Modularni sodobni dom
  LEGO CREATOR
  Modularni sodobni dom
  Redna cena 39,99 €
  Quickview
Prikazanih 24 od 25 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Lego kocke nudijo zabavo za male in velike

Le kdo ne pozna Lego kock. Že več kot 70 let navdušujejo tako malčke, kot otroke, mladostnike in odrasle. Igra z Lego kockami je vedno zanimiva in polna novih izzivov, saj lahko pri sestavljanju kock domišljiji res pustite prosto pot. Sestavljanje kock pozitivno vpliva na razvoj fine motorike, koordinacije oko-roka, poleg tega pa pomaga pri prostorskem razumevanju in spodbuja ustvarjalnost. Sestavljanje kock je lahko samostojna ali družabna igra in v tem primeru je ustvarjanje s kockami tudi odlično orodje za razvoj socialnih veščin. 

Zakaj so Lego kocke tako priljubljene

Lego kocke so še vedno ena izmed najbolj priljubljenih igrač, nad katerimi se navdušujejo tako mladi, kot mladi po srcu. Svojo priljubljenost so si prislužile z revolucionarnim sistemom, ki omogoča sestavljanje katerihkoli dveh kock skupaj. To pomeni, da lahko otroci in odrasli iz kock sestavite neskončno število različnih kombinacij. Ustvarjalnost in domišljija imata tu res prosto pot. Vsaki škatli Lego kock, ne glede na to, če izberete kolekcijo Lego Friends, Technic, City ali druge zanimive kolekcije, je priloženo slikovno navodilo za sestavljanje. A ne pozabite, da lahko navodila vedno pospravite nazaj v škatlo in se prepustite lastnemu navdihu. K temu spodbujajte tudi svoje otroke. 

Kocke so izdelane iz izredno kakovostnega umetnega materiala in ob normalni uporabi vam bodo služile celo življenje.

Vrste Lego kock

V osnovi so obstajale štiri vrste kock, a so danes v prodaji le še tri. Duplo so namenjene najmlajšim oziroma otrokom od drugega leta starosti. Duplo kocke so večje, s tem pa manj nevarne, da bi jih otroci pogoltnili in se z njimi zadušili. Klasične kocke, ki so vsem že na videz najbolj znane, so namenjene otrokom, ki so starejši od pet let. Za vse, ki si želijo pri sestavljanju kock še več izzivov, pa so kocke Tehnic, ki predstavljajo zahtevnejšo obliko kock. Poleg kock vseh oblik, velikost in barv, iz katerih lahko sestavite praktično karkoli, lahko igro dopolnite tudi z Lego figurami. 

Kolekcije kock za vse okuse

Lego kocke so že dolgo veliko več, kot le navadne štirikotne kocke. S številnimi raznolikimi kolekcijami so se ustvarjalci Lego kock še bolj približali vsem, tako otrokom, kot odraslim. Vsaka kolekcija kock je tako posebna in zanimiva, da je težko izbrati le eno.

 • Lego Friends: Glavne junakinje v Friends kolekciji kock je pet mladih, radovednih kreativnih in ljubečih deklet. Skozi sestavljanje, ustvarjanje in igro se lahko skupaj z njimi podate na številne zabavne dogodivščine.
 • Lego City: Z zbirko kock City boste igralni kotiček spremenili v pravo mesto v malem. V Lego mestu lahko vsak postane junak. Sestavite lahko vse, od policijske in gasilske postaje, do mesta, vozil in celo vesolja.
 • Lego Duplo: Pri igri s kockami skoraj, da ni spodnje starostne omejitve. Za malčke, ki se s svetom kock šele spoznavajo, so idealna izbira Lego Duplo kocke. Namenjene so malim ustvarjalcem z veliko domišljijo. 
 • Lego Star Wars: Kocke, iz katerih lahko sestavite vsa kultna mesta, plovila in druga prizorišča dogajanja, bodo pravo veselje za vse ljubitelje Star Wars filmov in risank.
 • Lego Technic: Za vse tiste, ki si pri sestavljanju kock želite več izzivov, so kocke Technic prava izbira. S kockami Technic lahko zgradite napredne, realne sisteme, ki vas bodo res navdušili. 
 • Lego Batman: Ljubitelji Batmana, ta kolekcija je za vas! Sestavite čisto svoj Batmobile, Batcave in uživajte v domišljijski igri. 
 • Lego Harry Potter: Pravi ljubitelji Harry Potterja, tisti, ki so skupaj z njim rasli, se ne bodo mogli upret čudoviti zbirki kock. Ustvarjanje in sestavljanje vas bo v hipu poneslo v čarobni svet čarovništva. Bradavičarka, slavni vlak, nočni avtobus in druge čarovniške dogodivščine so zdaj le še nekaj ustvarjalnih uric stran. 
 • Lego Architecture: Z zbirko kock Architecture bodo v vašem domu mesto dobile ikonične zgradbe z vsega sveta. Sestavite lahko vse, od znamenitega kipa svobode, do Empire State Building in mest, kot so London, Paris, Tokio in Las Vegas.

Kako izbrati prave kocke?

Vsi paketi Lego kock so označeni s starostno oznako. Priporočamo vam, da starostno oznako upoštevate, saj boste s tem poskrbeli, da:

 • Bo zlaganje kock otroku v ravno pravšnji izziv
 • Otroku sestavljanje ne bo dolgočasno
 • Bo igra varna in da komplet ne vsebuje premajhnih delcev

Vsaka kocka se lahko združi z drugo, zato lahko različne komplete kombinirate med seboj in tako ustvarjate vedno nove zgradbe, vozila in vse ostalo, kar vam narekuje domišljija. Če niste prepričani katere kocke bodo vašemu otroku najbolj zanimive, naj vam bodo v pomoč kolekcije, ki so nastale po navdihu slavnih filmov in risank – Lego Batman, Starwars, Harry Potter, Frozen, Jurassic World, Spiderman, Ninjago in mnogih drugih.

3 nasveti kako popestriti igro z Lego kockami

Igra s kockami je zabavna že sama po sebi, a če vam ali vašim otrokom kdaj zmanjka idej za igro in ustvarjanje, vam pomagamo s 3 zanimivimi nasveti:

 • Voda! Voda vedno popestri igro in tudi igra s kockami bo v kombinaciji z vodo postala še bolj zanimiva. Zavežite otrokom oči in jih izzovite, da v veliki posodi z vodo na slepo iščejo kocke ali pa jim dovolite, da z ladjo, ki jo bodo sami sestavili, plujejo po celi kadi.
 • Zgradite svojo hišo in dvorišče. Čas je da navodila pospravite nazaj v škatlo in postavite otroku nov izziv. Iz kock, ki so mu na voljo, naj čim bolj natančno zgradi vaš dom, šolo ali sosedovo dvorišče.
 • Pripovedujte zgodbo. Otroku preberite ali pripovedujte zgodbo, ki mu bo v navdih za sestavljanje in ustvarjanje. Po zgodbi lahko sestavljate tudi sami, nato pa se pogovorite o podobnostih in razlikah v vaših kreacijah. 

Ne glede na starost, so Lego kocke vedno prava izbira za rojstnodnevno in božično darilo ali pa kar tako. Sestavljanje in ustvarjanje s kockami spodbuja domišljijo, krepi socialne veščine in pomembno vpliva na razvoj grobe, predvsem pa fine motorike otrok. Katero kolekcijo boste izbrali vi?

 
Prikaži več
Zapri