LEGO kocke

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. ABRICK 1 Izdelek
 2. CLEMENTONI 2 Izdelki
 3. CLEMMY 6 Izdelki
 4. FABBRIX 9 Izdelki
 5. GEOMAG 2 Izdelki
 6. LEGO BATMAN 1 Izdelek
 7. LEGO CITY 19 Izdelki
 8. LEGO CLASSIC 8 Izdelki
 9. LEGO CREATOR 11 Izdelki
 10. LEGO DISNEY 3 Izdelki
 11. LEGO DISNEY PRINCESS 1 Izdelek
 12. LEGO DOTS 16 Izdelki
 13. LEGO DUPLO 15 Izdelki
 14. LEGO FRIENDS 11 Izdelki
 15. LEGO HARRY POTTER 2 Izdelki
 16. LEGO MINECRAFT 5 Izdelki
 17. LEGO NINJAGO 7 Izdelki
 18. LEGO STAR WARS 2 Izdelki
 19. LEGO SUPER HEROES 2 Izdelki
 20. LEGO SUPER MARIO 17 Izdelki
 21. LEGO TECHNIC 7 Izdelki
 22. LEGO TOY STORY 1 Izdelek
 23. LEGO TROLLS 3 Izdelki
 24. LEGO UNIKITTY 1 Izdelek
 25. LEGO VIDIYO 7 Izdelki
 26. LEGO® 74 Izdelki
 27. PLAYGO 1 Izdelek
 28. PLUS PLUS 23 Izdelki
 29. THE LEGO MOVIE 2 1 Izdelek
 30. UNIKATOY 2 Izdelki
Cena
Barva
 1. Naravni les 9 Izdelki
 2. Večbarvna 252 Izdelki
Starost otroka
 1. 4 let 28 Izdelki
 2. 5 let 57 Izdelki
 3. 18 mesecev 10 Izdelki
 4. 6 let 56 Izdelki
 5. 2 let 14 Izdelki
 6. 7 let 39 Izdelki
 7. 6 mesecev 6 Izdelki
 8. 2,5 leta 2 Izdelki
 9. 8 let 22 Izdelki
 10. 9 let 8 Izdelki
 11. 18 let 3 Izdelki
 12. 10 let 2 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 6 Izdelki
Prikazanih 6 od 6 izdelkov
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Plus Plus pastel set 600 kos Plus Plus pastel set 600 kos
  PLUS PLUS 
  Plus Plus pastel set 600 kos
  Akcijska cena 21,99 € Redna cena 24,99 €
  Quickview
  -12%
 2. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Plus Plus neon set 600 kos Plus Plus neon set 600 kos
  PLUS PLUS 
  Plus Plus neon set 600 kos
  Akcijska cena 21,99 € Redna cena 24,99 €
  Quickview
  -12%
 3. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Novo
  Plus Plus osnovi set 600 kos Plus Plus osnovi set 600 kos
  PLUS PLUS 
  Plus Plus osnovi set 600 kos
  Akcijska cena 21,99 € Redna cena 24,99 €
  Quickview
  -12%
Prikazanih 6 od 6 izdelkov
Razvrsti po

Kako izbrati prave kocke za svojega otroka

Izbira igrač za otroka ni kar tako, igra namreč pomembno vpliva na razvoj in učenje, ki ga dobre igrače spodbujajo in krepijo. Kocke so igrača po kateri bodo otroci zagotovo velikokrat posegli in bodo imele nepogrešljivo mesto v njihovem otroštvu. Spremljale jih bodo že od zgodnjega obdobja malčka, pa vse do osnovne šole ali morda še dlje. Igra s kockami je zelo zanimiva in raznolika, zato bo ves čas aktualna. Odlična je za spodbujanje domišljije, razvoj možganov, tehničnih veščin, krepitev koordinacije oko-roka in razvijanje ustvarjalnosti. Med široko in pestro izbiro boste zagotovo našli komplet kock, ki bo všeč vašemu otroku in se bo z njimi z veseljem igral. Pri igri se mu lahko kdaj tudi pridružite – to mu bo zagotovo všeč.

Kocke spodbujajo ustvarjalnost

Ustvarjalnost je zagotovo ena izmed bolj opaznih veščin, ki se jo bodo otroci naučili in jo razvili ob igri s kockami. Najboljša lastnost, ki jo imajo kocke, je ta, da lahko iz njih otroci sestavijo skoraj karkoli – pri tem je meja le njihova domišljija. Komplet kock po navadi vsebuje tudi navodila, ki pa zavirajo otroško domišljijo in ustvarjalnost. Sestavljanje kock po navodilih krepi druge veščine, včasih pa je bolje, da navodil ni. Tako lahko otroci že iz najbolj osnovnih setov kock ustvarijo zanimive in izvirne kreacije. Pri tem so prisiljeni razmišljati sami in domišljija lahko res dobi krila. 

Igra s kockami razvija socialne veščine

Morda v prvem trenutku ne bi niti pomislili na to, a igra s kockami spodbuja in krepi tudi socialne veščine. To se dogaja ne glede na to, če se otrok igra s kockami sam ali v družbi. Kocke so lahko odlična družabna aktivnost. Otroci bodo pri igri primorani razdeliti vloge in se naučiti sodelovanja, kar so izjemno dragocene veščine. Pri igri lahko pride tudi do trenj in nasprotujočih se mnenj. Otroci bodo izražali svoja čustva in se naučili, kako jih obvladati ter skleniti kompromis. Tudi če se otrok s kockami igra sam, razvoj socialnih veščin prav nič ne zaostaja. Nekateri otroci iz kock nekaj zgradijo in to postavijo na polico, drugi pa si pri tem ustvarijo povsem svoj, domišljijski svet. Pri tem se razvija empatija, komunikacija, kognitivne funkcije, naučijo pa se tudi reševanje problemov. 

Prostorske veščine in matematika

Ne glede na to, če bo vaš otrok iz kock gradil preproste hišice ali bolj zapletene stavbe, bo gradnja iz kock pripomogla k razumevanju na področjih tehnologije, matematike in inženiringa. Igrače, ki omogočajo gradnjo, pospešujejo tudi razvoj prostorskih veščin. Gradnja različnih zgradb iz kock uči tudi sortiranja – ene izmed osnovnih, a zelo pomembnih matematičnih veščin. Igra s kockami je odlična tudi zato, ker uči tridimenzionalnega razmišljanja. 

Seveda gre pri igri s kockami predvsem za zabavo in igranje, a kljub temu so kocke zelo močno orodje za učenje na vseh ravneh – od igre malčka, predšolske vzgoje in vse do fakultete. Gradbene igrače, kot so kocke, pomagajo pri raziskovanju lastne ustvarjalnosti. 

Kakšne kocke izbrati?

Med široko ponudbo kock, ki jih lahko izberete v Pikapolonici, boste zagotovo našli pravi komplet za svojega otroka. Seveda je pomembno, da so kocke prilagojene njegovi starosti. Če so prezahtevne, je lahko igra z njimi frustrirajoča in neprijetna. Po drugi strani lahko kocke, ki so za otroka že prevelike in preveč enostavne, zavirajo ustvarjalnost. Izbira kock glede na starost in sposobnost otroka je pomembna tudi zato, ker lahko manjše kocke predstavljajo nevarnost za dojenčke in malčke.

Preproste slikovne kocke

S preprostim kompletom slikovnih kock lahko razveselite svojega dojenčka še preden dopolni eno leto. Izberite mehke kocke, s katerimi se ne more poškodovati. Preproste slike v pisanih barvah bodo pritegnile dojenčkovo pozornost. Kocko bo obračal, v želji, da bi si ogledal vse slike in na ta način spoznaval nov lik. Od dojenčka zagotovo ne boste pričakovali, da iz kock tudi kaj zgradi, a že spoznavanje novih oblik, barv in motivov bo pomembno pripomoglo k njegovemu razvoju.

Velike kocke za gradnjo prvih hišk

Četudi bi si še tako želeli, vaš malček ne bo takoj pripravljen na igro z majhnimi LEGO® kockami. Najprej mu predstavite nekoliko večje DUPLO LEGO® kocke, ki po obliki povsem spominjajo na manjšo različico, a ni nevarnosti, da bi jih pogoltnil. Tudi, če so mehke, kot so kocke Clemmy, malčku že omogočajo gradnjo prvih, nezahtevnih stavb in drugih oblik. S pomočjo takšnih kock bo krepil koordinacijo oko-roka in odkrival zanimiv svet gradnje. Če k osnovnim kosom dodate še pirate, živali s kmetije ali druge zabavne junake, bo igra malčku res zabavna. 

LEGO® kocke – zabava za male in velike

Ikonične LEGO® kocke bodo k igri pritegnili prav vse – mlade in mlade po srcu. Neskončne možnosti gradnje in ustvarjanja so tisto, kar ji naredi res posebne. So nepogrešljiva igrača, ki ne sme manjkati v nobenem domu. Izberete lahko osnovni LEGO® CLASSIC komplet ter otroka spodbudite, da se prepusti domišljiji in ustvarjalnosti. Na igro s kockami povabite še njegove prijatelje in opazujte, kako bodo otroci skozi igro krepili pomembne življenjske veščine. Če želite, da se otrok uri v sledenju navodilom, ga lahko razveselite z enim izmed mnogih zanimivih kompletov LEGO® CREATOR, CITY in ARCHITECTURE. Morda je navdušen nad posebnim filmskim ali risanim junakom – v tem primeru bo s še večjo vnemo sledil korakom enega izmed kompletov kot so LEGO® BATMAN, DISNEY, FROZEN in podobnih. LEGO® kock se je skoraj nemogoče naveličati. 

Pri izbiri kock bodite pozorni na:

 • to, da so ustrezne velikosti glede na otrokovo starost. Tako se izognete nevarnosti, da bi otrok kocko pogoltnil in se zadušil, 
 • to, da je izbrani komplet otroku v ravno pravšnji izziv in da se bo pri igri ne bo dolgočasil,
 • materiale, iz katerih so kocke izdelane. Le-te morajo biti varni in primerni za igro.

Igra in ustvarjanje s kockami sta pomembni in koristni za vsakega otroka. Pri sestavljanju in ustvarjanju se boste zagotovo zabavali tudi starši, tete, strici in stari starši. Igra s kockami je tako odlična ideja za preživljanje skupnega prostega časa. Najbolj pri kockah pa je to, da se skozi igro otrok veliko nauči. Pridobiva pomembne izkušnje in krepi veščine, ki mu bodo koristile tako v nadaljnjem življenju, kot tudi v šoli ali morda celo na poklicni poti. 

Kocke so lahko tudi izvirno in zanimivo darilo, ki bo vedno narisalo nasmeh na obraz obdarjenca. 

Prikaži več
Zapri