Plišaste igrače

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. ARTESAVI 3 Izdelki
 2. BABY HUG 1 Izdelek
 3. BABY TY 1 Izdelek
 4. BEANIE BOOS 14 Izdelki
 5. BONTON TOYS 3 Izdelki
 6. CHI CHI LOVE 9 Izdelki
 7. ČURI MURI 1 Izdelek
 8. CUTETITOS 1 Izdelek
 9. DIMIAN 2 Izdelki
 10. DISNEY 12 Izdelki
 11. DORMEO 1 Izdelek
 12. FLUFFII 6 Izdelki
 13. FUR REAL 3 Izdelki
 14. FURREAL 2 Izdelki
 15. GOKI 1 Izdelek
 16. IMC 5 Izdelki
 17. KEEL TOYS 11 Izdelki
 18. KID-E-CATS 5 Izdelki
 19. LITTLE LIVE PETS 3 Izdelki
 20. NEBULOUS STARS 1 Izdelek
 21. PAW PATROL 1 Izdelek
 22. PEEK A BOOS 2 Izdelki
 23. PEPPA PIG 1 Izdelek
 24. PEPPY PETS 4 Izdelki
 25. STERNTALER 18 Izdelki
 26. TELETUBBIES 1 Izdelek
 27. TIMELEADER 1 Izdelek
 28. TY 33 Izdelki
 29. UNIKATOY 6 Izdelki
 30. ZURU 2 Izdelki
Cena
Barva
 1. Bela 5 Izdelki
 2. Bež 2 Izdelki
 3. Modra 2 Izdelki
 4. Rjava 2 Izdelki
 5. Roza 4 Izdelki
 6. Rumena 2 Izdelki
 7. Siva 2 Izdelki
 8. Večbarvna 175 Izdelki
Starost otroka
 1. 2 let 5 Izdelki
 2. 7 let 1 Izdelek
 3. 6 mesecev 1 Izdelek
 4. 3 let 97 Izdelki
 5. NULL 2 Izdelki
 6. 0 mesecev 27 Izdelki
 7. 3 leta 6 Izdelki
 8. 4 let 10 Izdelki
 9. 3 mesecev 2 Izdelki
 10. 12 mesecev 8 Izdelki
 11. 5 let 7 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 6 Izdelki
Prikazanih 6 od 6 izdelkov
Razvrsti po
Prikazanih 6 od 6 izdelkov
Razvrsti po

Mehki prijatelji za vaše najmlajše

Plišaste igrače vseh velikosti in oblik že vrsto let razveseljujejo male in velike otroke po vsem svetu. Od klasičnih medvedkov do čarobnih samorogov - raznovrstne plišaste igrače dajejo našim najmlajšim občutek varnosti in udobja. V plišasti igrači otrok ne najde le igre in razvedrila, pač pa tudi topel objem, tolažbo in nemalokrat dobrega prijatelja. Tudi odrasli se radi spominjamo svoje najljubše plišaste igračke, ki je bila v otroštvu naša obvezna spremljevalka in brez katere nismo želeli zapustiti svojega doma. Nekatere igračke so nas spremljale celo tako dolgo, da so bile že čisto razcapane, vendar se kljub temu nismo bili niti slučajno pripravljeni posloviti od njih. 

Prikupne in mehke plišaste živali so odlične igrače za otroke vseh starosti. Otroci s svojo najljubšo igračko spijo, se z njo pogovarjajo in ji zaupajo svoje največje skrivnosti. Najmlajšim pogosto nudijo uteho, jih potolažijo v stresnih situacijah in jih tako učijo čustvene zrelosti. Globok odnos, ki ga otroci vzpostavijo s svojo najljubšo plišasto igračo, je izredno koristen za situacije, s katerimi se je potrebno spoprijeti skozi obdobje odraščanja.

Otrokov razvoj ob igri s plišasto igračo

Plišaste igračke še zdaleč niso koristne le za crkljanje! Otrok skozi igro odrašča in se razvija. Se sprašujete, kakšno vlogo pri tem odigra otrokov najljubši plišasti prijatelj?

Plišaste igračke nudijo uteho in tolažbo. Otroci se včasih znajdejo v stresnih situacijah, kjer tolažba najljubše plišaste igrače pride zelo prav! Posebej pri dojenčkih, ki jih širni svet kar naprej postavlja v nove in nepoznane situacije. Ko pride do neugodja ali joka, dojenčka dobro poznana igrača potolaži in ga spravi v boljšo voljo. Najmlajši se morajo naučiti tudi, da se je treba včasih potolažiti brez pomoči mame in očeta. Veliki življenjski koraki – kot na primer pridobitev mlajšega bratca ali sestrice – so s pomočjo najljubšega plišastega prijatelja lažji. Plišasta igračka ima lahko torej zelo velik vpliv na otrokov čustveni razvoj, saj se bo z njeno pomočjo otrok hitreje in bolj samostojno potolažil in lažje spoprijel s stresnimi situacijami. 

Plišaste igračke vzpodbujajo socialni razvoj. Dojenček skozi igro postavlja temelje, na katerih bo kasneje v življenju gradil svoje socialne veščine. Strokovnjaki menijo, da je optimalna starost za začetek igre vlog s plišastimi igračami, približno med 12 in 18 mesecev. Takšna vrsta igre običajno posnema vsakodnevne dejavnosti in rutino, ki je otroku dobro znana – na primer hranjenje ali pitje iz stekleničke. Otrok lahko prevzame starševsko vlogo in pokaže, kako skrbi za svojega ljubljenega plišastega prijatelja. Igra vlog je za otrokov socialni razvoj izredno pomembna, še posebej takrat, ko so vanjo vključeni tudi drugi otroci.

Igra vlog je izrednega pomena tudi za otrokov govorni razvoj in komunikacijske sposobnosti. Zakaj si ne bi pri usvajanju novih besed in fraz pomagali kar z najljubšo plišasto igračo? Pri dojenčkih lahko s pomočjo plišaste igračke poskusite vzpostaviti dialog, kar bo zagotovo okrepilo njegove komunikacijske veščine. Prav tako pa so plišaste igrače oziroma pripovedovanje zgodb z njihovo pomočjo izredno učinkovit način spoznavanja in usvajanja novega besedišča. Različne oblike in gibanje bodo pritegnile otrokovo pozornost in mu pomagale, da bodo njegove misli ostale pri zbrane ter si v spomin vtisnile čim več novih besed. Pomagajte svojemu otroku zgraditi dobro osnovo, na kateri bo lahko kasneje razvijal svoje sposobnosti branja in pisanja. 

Plišaste igrače so odličen pripomoček za razvoj otrokove empatije in sočutja. Skozi skrb za svojo plišasto igračo se otroci razvijajo v skrbnega posameznika z občutkom za soljudi. Otroci s svojimi plišastimi prijatelji razvijejo prav poseben odnos, ki jim kasneje pomaga v življenjskih situacijah. Empatija in sočutje, ki ju otrok razvija s pomočjo igre, sta bistvenega pomena za razvoj pristnih medčloveških odnosov.

Pikapoloničini plišasti prijatelji

Klasični medvedki, eksotične žirafe, prikupne mucke, nagajivi psički in junaški pokemoni! Velike in majhne igrače iz mehkega pliša vseh oblik in barv. V Pikapolonici najdete plišastega prijatelja za vsakega otroka!

Živali so najbolj pogoste plišaste prijateljice naših otrok. Si vaš otrok želi družbo razigrane opice ali pa bi se bolje ujel z nagajivim zajčkom? Preverite našo pestro ponudbo plišastih živali, kjer vašega otroka zagotovo čaka živalca, ki bi si jo želel imeti doma. Izbirate lahko med klasičnimi domačimi živalmi in tistimi bolj eksotičnimi. Prav tako pa med Pikapoloničinimi plišastimi prijatelji najdete tudi pravljična bitja, kot so na primer samorogi in pokemoni!

Ročne lutke so kot nalašč za razvoj otrokovih komunikacijskih sposobnosti. Dojenčka lahko s pomočjo ročne lutke vzpodbudite k dialogu, nekoliko starejšim otrokom pa lahko predstavite nove besede in mu pomagate osvojiti nove fraze.

Prav posebna linija plišastih igrač v Pikapolonici so plišaste igrače Disney, kjer otroci najdejo svoje najljubše risane junake, od ljubkih princesk do najbolj slavne miške na svetu – Mickey Mouse. 

Plišaste igrače, ki govorijo in hodijo otroke še dodatno vzpodbudijo k igri, ki hkrati uri njihove komunikacijske sposobnosti in jih spodbudi h gibanju. 

Vse to in še več najdete med Pikapoloničinimi plišastimi prijatelji. Prepričani smo, da boste v naši pestri ponudbi našli popolno plišasto igračko za svojega otroka!

Kako izbrati popolno plišasto igračo za svojega otroka?

V kupu plišastih igrač, med katerimi lahko izbirate, se je včasih težko odločiti za tisto, ki bo vašemu otroku najbolj odgovarjala. Predlagamo, da pred nakupom razmislite o naslednjem:

 • Dimenzije in fizične lastnosti igrače Opredelite, kakšno igračo iščete. Na voljo so namreč izredno velike in izredno majhne, enobarvne, pikčaste in progaste, mehke in malo manj mehke plišaste igrače.
 • Želje vašega otroka Konec koncev je prav on tisti, ki bo z igračo preživel največ časa. Pri dojenčkih je to sicer nekoliko težje, starejše otroke pa lahko brez zadržkov vključite v izbiranje popolnega pliška. So mu bolj všeč pravljična bitja ali domače živali? Če si želi kužka, vi pa menite, da za takšno odgovornost še ni pripravljen, se lahko najprej preizkusi v skrbi za plišastega psička. V primeru, da so mu bolj všeč divje živali, lahko v svoj dom brez skrbi pripeljete simpatičnega plišastega tigra ali veselo plišasto opico. 

Predlagamo tudi, da svojemu novemu plišastemu prijatelju dodelite ime. Otrok lahko izbere na primer ime svojega najljubšega risanega junaka – na primer levček Simba, mucek Tom ali mišek Jerry. Seveda pa si lahko ime izmisli tudi popolnoma samostojno! Naj ima domišljija prosto pot!

Prikaži več
Zapri