Punčke, dojenčki in dodatki

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. BABY ALIVE 1 Izdelek
 2. BABY ANNABELL 24 Izdelki
 3. BABY BORN 34 Izdelki
 4. BARBIE 50 Izdelki
 5. DIMIAN 17 Izdelki
Več ...
Barva
 1. Modra 5 Izdelki
 2. Oranžna 2 Izdelki
 3. Rdeča 1 Izdelek
 4. Roza 10 Izdelki
 5. Rumena 2 Izdelki
Več ...
Cena
 1. 0,00 € - 9,99 € 2 Izdelki
 2. 10,00 € - 19,99 € 6 Izdelki
 3. 20,00 € in več 2 Izdelki
Primerno za starost od
 1. 60 6 Izdelki
 2. 96 11 Izdelki
 3. 48 20 Izdelki
 4. 12 5 Izdelki
 5. 36 110 Izdelki
Primerno za starost do
 1. 36 2 Izdelki
Interaktivnost
 1. DA 1 Izdelek
Zvočni učinki
 1. DA 1 Izdelek
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 108 Izdelki
Prikazanih 24 od 174 izdelkov
Prikazanih 24 od 174 izdelkov

Nepozabno igranje z dojenčki in punčkami

Punčke in dojenčki so ena najstarejših igrač. Razlog, da so tako popularna igrača tiči v tem, da dojenčki oziroma punčke predstavljajo otroka samega. Skozi igro z njimi tako otrok lažje razume sebe in svet okoli sebe. Postavlja se v različne situacije, vadi dialoge in rešuje probleme. Takšna igra pomembno vpliva tudi na otrokovo nadaljnje življenje.

Čeprav v igri z dojenčki in punčkami večinoma uživajo deklice, pa pogosto privabi tudi dečke. Ne glede na spol, pa ima takšna igra številne prednosti. S številnimi dodatki, ki so vam na voljo na naših spletnih in fizičnih policah, bo igranje z dojenčkom ali punčko res prava zabava.

Dojenčki in punčke za dober razvoj

Igranje s punčkami in dojenčki utrjuje socialne spretnosti, ki jih otroci pridobijo v zgodnjem otroštvu. Ko se otroci igrajo s punčkami, se naučijo kako komunicirati z ostalimi. S tem, ko za punčko ali dojenčka skrbijo, pa se naučijo kako za nekoga drugega tudi poskrbeti.

Poleg nepogrešljivih socialnih spretnosti, pa se otroci v zgodnjem otroštvu učijo tudi odgovornosti. S tem, ko se naučijo odgovornosti, bodo v prihodnosti lažje poskrbeli za domačo žival, ki si jo bojo želeli ali za mlajšega sorojenca.

Igranje z dojenčki in punčkami močno vpliva tudi na razvoj empatije, ki je za dobre medosebne odnose in razumevanje sočloveka, pomembna socialna spretnost. Ker bo otroku mar za dojenčka ali punčke, bo razumel, da je prav, da mu je kasneje mar tudi za ljudi okoli njega.

Punčke Barbie

Ene najbolj prepoznavnih punčk so zagotovo punčke Barbie. Že več kot 60 let osrečuje deklice po vsem svetu. Z zares širokim naborom dodatkov, oblačil in pripomočkov, punčka Barbie dokazuje, da si lahko karkoli si zaželiš. Deklice se bodo z njo tako povsem poistovetile in v igri zares uživale.

Punčke, kot so na primer Barbie, omogočajo otroku igro vlog. Igra vlog s punčkami omogoča otroku varno okolje, v katerem lahko otrok eksperimentira, doživlja svet z druge perspektive, se uči interakcije in empatije. Otroci imajo potrebo, da velik in glasen svet skrčijo v manjšo, njim ljubšo verzijo. Tam lahko testirajo ideje v vsakodnevnih situacijah, vadijo odzive in dialoge.

Punčke Barbie in ostale zanimive punčke so popolna izbira za igro vlog. S številnimi dodatki si otrok lahko ustvari okolje, ki mu je res všeč. Punčkam lahko določa različne vloge in se v igro še bolj vživi. V ta