Punčke, dojenčki in dodatki

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. BABY ANNABELL 11 Izdelki
 2. BABY BORN 29 Izdelki
 3. BARBIE 49 Izdelki
 4. BLOOPIES 4 Izdelki
 5. BOUNCIN BABIES 2 Izdelki
 6. CRY BABIES 2 Izdelki
 7. DIMIAN 33 Izdelki
 8. FREE 2 PLAY BY FREEON 4 Izdelki
 9. FROZEN 4 Izdelki
 10. HASBRO 1 Izdelek
 11. IMC 18 Izdelki
 12. KLEIN 1 Izdelek
 13. MINNIE MOUSE 1 Izdelek
 14. MOJA MALA ANA 1 Izdelek
 15. NEBULOUS STARS 1 Izdelek
 16. NTOYS 2 Izdelki
 17. SMOBY 4 Izdelki
 18. SPARKLE GIRLZ 8 Izdelki
 19. UNIKATOY 1 Izdelek
 20. WINX 3 Izdelki
 21. ZAPF CREATION 16 Izdelki
Cena
Barva
 1. Bela 1 Izdelek
 2. Črna 1 Izdelek
 3. Roza 6 Izdelki
 4. Siva 2 Izdelki
 5. Večbarvna 240 Izdelki
Starost otroka
 1. 4 let 5 Izdelki
 2. 3 mesecev 2 Izdelki
 3. 12 mesecev 10 Izdelki
 4. 5 let 3 Izdelki
 5. 18 mesecev 12 Izdelki
 6. 2 let 16 Izdelki
 7. 3 let 182 Izdelki
 8. 0 mesecev 1 Izdelek
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 4 Izdelki
Prikazanih 24 od 248 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Punčka, ki hodi in poje Punčka, ki hodi in poje
  NTOYS 
  Punčka, ki hodi in poje
  Akcijska cena 22,99 € Redna cena 31,99 €
  Quickview
  -28%
 2. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Voziček Amore Voziček Amore
  DIMIAN 
  Voziček Amore
  Akcijska cena 27,99 € Redna cena 33,99 €
  Quickview
  -18%
 3. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Barbie extra roza jakna
  BARBIE 
  Barbie extra roza jakna
  Akcijska cena 30,99 € Redna cena 35,99 €
  Quickview
  -14%
 4. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Barbie extra flower power Barbie extra flower power
  BARBIE 
  Barbie extra flower power
  Akcijska cena 30,99 € Redna cena 35,99 €
  Quickview
  -14%
 5. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Barbie totally hair zeleni prameni Barbie totally hair zeleni prameni
  BARBIE 
  Barbie totally hair zeleni prameni
  Akcijska cena 26,99 € Redna cena 32,99 €
  Quickview
  -18%
 6. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Barbie z mavrični prameni Barbie z mavrični prameni
  BARBIE 
  Barbie z mavrični prameni
  Akcijska cena 26,99 € Redna cena 32,99 €
  Quickview
  -18%
 7. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Barbie z roza prameni
  BARBIE 
  Barbie z roza prameni
  Akcijska cena 26,99 € Redna cena 32,99 €
  Quickview
  -18%
 8. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Barbie z modrimi prameni Barbie z modrimi prameni
  BARBIE 
  Barbie z modrimi prameni
  Akcijska cena 26,99 € Redna cena 32,99 €
  Quickview
  -18%
 9. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Barbie v kopalkah Barbie v kopalkah
   
  Barbie v kopalkah
  Akcijska cena 10,39 € Redna cena 12,99 €
  Quickview
  -20%
 10. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Barbie zdravnica FXP00 Barbie zdravnica FXP00
  BARBIE 
  Barbie zdravnica FXP00
  Akcijska cena 13,29 € Redna cena 18,99 €
  Quickview
  -30%
 11. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Barbie astronavtka GFX24 Barbie astronavtka GFX24
  BARBIE 
  Barbie astronavtka GFX24
  Akcijska cena 13,29 € Redna cena 18,99 €
  Quickview
  -30%
 12. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Barbie Chelsea s ponijem GHV78 Barbie Chelsea s ponijem GHV78
  BARBIE 
  Barbie Chelsea s ponijem GHV78
  Akcijska cena 20,99 € Redna cena 29,99 €
  Quickview
  -30%
Prikazanih 24 od 248 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Nepozabno igranje z dojenčki in punčkami

Punčke in dojenčki so ena najstarejših igrač. Razlog, da so tako popularna igrača tiči v tem, da dojenčki oziroma punčke predstavljajo otroka samega. Skozi igro z njimi tako otrok lažje razume sebe in svet okoli sebe. Postavlja se v različne situacije, vadi dialoge in rešuje probleme. Takšna igra pomembno vpliva tudi na otrokovo nadaljnje življenje.

Čeprav v igri z dojenčki in punčkami večinoma uživajo deklice, pa pogosto privabi tudi dečke. Ne glede na spol, pa ima takšna igra številne prednosti. S številnimi dodatki, ki so vam na voljo na naših spletnih in fizičnih policah, bo igranje z dojenčkom ali punčko res prava zabava.

Dojenčki in punčke za dober razvoj

Igranje s punčkami in dojenčki utrjuje socialne spretnosti, ki jih otroci pridobijo v zgodnjem otroštvu. Ko se otroci igrajo s punčkami, se naučijo kako komunicirati z ostalimi. S tem, ko za punčko ali dojenčka skrbijo, pa se naučijo kako za nekoga drugega tudi poskrbeti.

Poleg nepogrešljivih socialnih spretnosti, pa se otroci v zgodnjem otroštvu učijo tudi odgovornosti. S tem, ko se naučijo odgovornosti, bodo v prihodnosti lažje poskrbeli za domačo žival, ki si jo bojo želeli ali za mlajšega sorojenca.

Igranje z dojenčki in punčkami močno vpliva tudi na razvoj empatije, ki je za dobre medosebne odnose in razumevanje sočloveka, pomembna socialna spretnost. Ker bo otroku mar za dojenčka ali punčke, bo razumel, da je prav, da mu je kasneje mar tudi za ljudi okoli njega.

Punčke Barbie

Ene najbolj prepoznavnih punčk so zagotovo punčke Barbie. Že več kot 60 let osrečuje deklice po vsem svetu. Z zares širokim naborom dodatkov, oblačil in pripomočkov, punčka Barbie dokazuje, da si lahko karkoli si zaželiš. Deklice se bodo z njo tako povsem poistovetile in v igri zares uživale.

Punčke, kot so na primer Barbie, omogočajo otroku igro vlog. Igra vlog s punčkami omogoča otroku varno okolje, v katerem lahko otrok eksperimentira, doživlja svet z druge perspektive, se uči interakcije in empatije. Otroci imajo potrebo, da velik in glasen svet skrčijo v manjšo, njim ljubšo verzijo. Tam lahko testirajo ideje v vsakodnevnih situacijah, vadijo odzive in dialoge.

Punčke Barbie in ostale zanimive punčke so popolna izbira za igro vlog. S številnimi dodatki si otrok lahko ustvari okolje, ki mu je res všeč. Punčkam lahko določa različne vloge in se v igro še bolj vživi. V takšni igri bo zelo užival, zato mu dajte prostor in ga le opazujte. Če vas povabi k igri, pa sprejmite, a ne poskušajte vpeljati svojih pravil. Sledite njegovim in se prepustite zanimivi igri s punčkami.

Zakaj se naj otroci igrajo z dojenčki

Idealno bi bilo, da bi se imel vsak otrok možnost igrat z dojenčki. Govorimo o igrači, seveda. Dojenčki blagovnih znamk Baby Born, Annabel in Dimian se zdijo tako pravi, da bo igra z njimi še bolj doživeta in zanimiva. Poleg dojenčkov so na voljo tudi številni dodatki, od pleničk, dud in stekleničk, pa vse do vozičkov in lupinic. Dovolite, da vam predstavimo, na kaj vse igra z dojenčki pozitivno vpliva:

 •  Pri igri z dojenčki bodo otroci razvijali kognitivne sposobnosti in fino motoriko. Držanje drobcene žličke, da bi lahko nahranili svojega Baby Borna ali Baby Annabell namreč ni kar tako. Igra z dojenčki je pomembna tudi za dečke, saj fino motoriko in sposobnost oblačenja razvijejo nekoliko kasneje. Oblačenje dojenčka jim je tako lahko pri tem v veliko pomoč.
 • Okoli drugega ali tretjega leta starosti boste lahko opazili, da se otroci obnašajo, kot da jih dojenček dejansko razume. Z njim se bodo pogovarjali, ga hranili, kopali in dali spat. Tu bodo zanimivi pripomočki zelo dobrodošli. Takšna igra je pomembna za njihov kognitivni razvoj.  
 • Preoblačenje dojenčka je tesno povezano s tem, da bodo otroci znali sleči in obleči tudi sami sebe. Oblačenje in slačenje drobnih oblačil je zahtevno delo, a se bo izkazalo kot dobra vaja za prihodnost. Bodo pa otroci običajno prej osvojili slačenje, kot oblačenje. Spodbujajte otroka, da najprej obleče dojenčka, nato pa še sebe. To bo dobra vaja.
 • Nam, odraslim, se zdi uporaba obeh rok pred telesom nekaj povsem normalnega. Za otroke je to zahtevna motorična veščina, ki jo osvojijo šele po prvi polovici drugega leta starosti. Je pa izredno pomembna, še posebej za zapenjanje in odpenjanje zadrge ali hranjenje dojenčka. 
 • Igra z dojenčkom vam je lahko tudi v pomoč pri premagovanju strahov ali navajanju na rutino. Skupaj z vašim otrokom okopajte dojenčka, vi pa mu ob tem korak za korakom razlagajte kako poteka vaša rutina.

Kako izbrati pravo punčko ali dojenčka

Pri igri s punčkami in dojenčki ni omejitev in jih lahko otroku predstavite, ko menite, da je na to pripravljen. Pozorni bodite predvsem pri dodatkih, ki so lahko zelo majhni in predstavljajo nevarnost zadušitve. Tukaj vedno upoštevajte varnostna priporočila glede spodnje starostne meje.

Pri dojenčkih so na voljo tako deklice, kot dečki. Dojenčki, kot je na primer Baby Born, imajo tudi široko ponudbo različnih oblačil – od kopalk, oblekic, hlač, pižam in jaken. Kompleti oblačil so tudi izvirna in dobra ideja za darilo, ki bo razveselila vsako deklico ali dečka, ki rad skrbi za svojega dojenčka.

Punčke so na voljo v številnih različnih vlogah in poklicih. Deklice bodo ravno zaradi tako široke izbire še posebej navdušene, zagotovo pa tudi malo zmedene. Pomagajte jim pri izbiri tako, da jih vprašate, kaj si želijo postati, ko bodo velike. Igra s punčko, ki opravlja enak poklic, o katerem sanjajo one, bo še posebej zanimiva.

Punčke in dojenčki za vse

Čeprav se s punčkami in dojenčki pogosteje igrajo deklice, je takšna igra izrednega pomena tudi za dečke. Nenazadnje je razvijanje empatije, fine motorike in kognitivnih sposobnosti nekaj, kar si za svoje otroka želimo, ne glede na to, če je deklica ali deček. Če imate priložnost, ponudite igro z dojenčki dečku in deklici naenkrat. Opazujte kako se bo igra razvijala in na kakšne načine pristopata k igri vlog. Zagotovo bo zanimivo opazovati podobnosti in spremembe.

Z raznolikimi dodatki, ki jih najdete na policah prodajalne Pikapolonica, je lahko igra vlog z dojenčkom ali punčko vsakič drugačna. Tako bo aktualna in zanimiva še veliko časa.

Prikaži več
Zapri