Pustni kostumi in maske

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. CARNIVAL TOYS 2 Izdelki
 2. HOT WHEELS 1 Izdelek
 3. RUBIES 9 Izdelki
 4. UNIKA TTI 2 Izdelki
 5. UNIKATOY 4 Izdelki
Starost otroka
 1. 3 mesecev 7 Izdelki
 2. 3 let 8 Izdelki
Izdelkov, ki bi ustrezali iskanju, ne moremo najti.

Pustni kostume in maske so nepogrešljiv del najbolj norčavega dne v letu

Pust je tisti zabavni del leta, ko se vsak lahko prelevi v tisto, kar si najbolj želi biti. V pustnem času seveda najbolj uživajo otroci, ki imajo edinstveno priložnost postati najljubši risani junaki, superjunaki, princeske, najljubše živali in pač vse, kar so vedno želeli biti. Nepogrešljiv del pusta je izbira pustnega kostuma in maske, v kateri boste skupaj z vašim otrokom zagotovo uživali.

Raznoliki in zabavni pustni kostumi in maske

Pustni kostumi morajo izgledati pristno in biti kakovostni, zato, da se bo otrok v njih resnično dobro počutil. V trgovinah Pikapolonica so vam na voljo najrazličnejši pustni kostumi in maske, ki bodo že na prvi pogled navdušile vaše otroke. Skupaj z atraktivnimi dodatki bo maska točno taka, kot so si jo zamislili.

Samo predstavljajte si, kako zelo bo poletela otroška domišljija, ko se bodo otroci lahko našemili v zabavne pustne kostume in maske. V hipu se bodo spremenili v močne in pogumne junake, nežne princese in prikupne živali. Igra v pustnih maskah bo zabavna kot še nikoli. Spodbujajte jih k igri, k oponašanju in igranju vlog ter se zabavajte z njimi!

Zakaj se morate našemiti in uživati v pustnem času

Pustni čas velja za najbolj zabaven in norčav čas v letu! Tudi otrokom veliko pomeni in navadno se ga zelo veselijo. Končno lahko, za vsaj en dan, postanejo junaki, ki jih sicer tako občudujejo v knjigah ali na televizijskih zaslonih. Tudi oblačenje v kostume in maske je na nek način igra vlog, ki je za otroke tako zelo pomembna.

Pustni kostumi in maske spodbujajo razvoj otrokovih možganov in spomina. Ko so našemljeni, se vživijo v druge vloge in na svet pogledajo z druge perspektive. Seveda se bodo želeli v svojo masko povsem vživeti, kar bo vključevalo tudi govor. Na ta način razvijajo svoj govor in besedni zaklad, kar je zelo koristno.

Izbira pustne maske je v tako bogati izbiri težja, ko si predstavljate

Ker imamo v trgovinah Pikapolonica tako bogato izbiro pustnih kostumov in mask, je lahko izbira prave še posebej težka. Otroku lahko pri izbiri prave maske pomagate tako, da se že pred obiskom trgovine z njim pogovorite o tem, kaj si želi letos postati za pust. Pomislita na vse njegove najljubše zgodbice in risanke. Zagotovo obstaja vsaj en junak, v katerega bi se želel otrok za en dan preleviti. Ko imata izbrane favorite, pa je čas za obisk trgovine.

Pustne maske in kostumi v Pikapolonici

V Pikapolonici najdete izredno širok nabor različnih mask, kostumov in vseh dodatkov, ki sodijo zraven!

 • Pustni kostumi: Če si želi vaš otrok postati Pika nogavička, čudovita princesa ali pogumni gasilec, potem boste zagotovo našli pravi kostum zanj. Tudi za močne vojake in simpatične zajčke se najde pravi kostum. Ne glede na to, če imate doma dojenčka, malčka ali večjega otroka, boste lahko izbrali pravo masko.
 • Lasulje: Brez lasulje ni pravega kostuma. Ravno atraktivna in zanimiva lasulja lahko naredi pustno masko res pristno in zabavno. Elsa, Pika nogavička ali prava afro afričanka – pri nas bo vsaka našla lasuljo zase.
 • Pustna kozmetika: Ko so kostumi in lasulje izbrani, je čas še za pustno kozmetiko. Vodne barve, ki jih ponujamo v naših prodajalnah, so nežne in prijazne do kože. Poleg tega jih ni težko izprati, kar je, še posebej za starše, še kako pomemben in koristen podatek.
 • Pustni dodatki: Dodatki so tisti, ki zaokrožijo in dopolnijo videz maske. Pustni kostum je tako popoln.

Kakšna pa je vaša pustna tradicija?

Da bo pust še bolj zabaven, naj ga ne predstavljajo le pustni kostumi in maske. Pustni čas ima tudi svoje običaje. Skupaj s svojimi otroki lahko začnete svojo pustno tradicijo. Kostumi so seveda nepogrešljiva točka. Naj bo izbiranje pravega poseben dogodek. Ne pozabite na tradicionalno pustno hrano, ki vključuje krofe in flancate. Enkrat v letu se pa res lahko pošteno posladkate.

Otrokom lahko predstavite tradicionalne pustne kostume. Opišite in pokažite jim, kateri kostumi in običaji so značilni za kateri del Slovenije. Takšno pripovedovanje mu bo zagotovo všeč in zelo zanimivo. Znanje lahko ponovite in nadgradite vsako leto in tako ohranjate svojo lastno pustno tradicijo. Ko bo otrok dovolj velik, mu lahko pokažete tudi pripravo in peko krofov, v kateri se skupaj preizkusita.

Zabavni pustni kostumi

Prioriteta pri izbiranju kostuma, lasulj in kozmetike, naj bo zabava in veselje. Nič hudega, če kostum ni popoln. Bodite izvirni in kreativni, predvsem pa zaupajte v svoje sposobnosti. Z nekaj dodatki lahko vsak kostum izgleda še bolje, kot si je vaš otrok zamislil. Pustni čas je čas, ko se lahko še posebej zabavate, smejite in ste preprosto norčavi. Otroci bodo zelo uživali, zato se prepustite tudi vi.

Morda lahko za naslednji pust pripravite družinsko masko. Zagotavljamo vam, da bodo vaši otroci navdušeni, uživali pa boste tudi vi. Za navdih vzemite risane junake, pravljice ali zgodbice, ki jih imate radi. Lahko celotna družina predstavlja enak lik ali pa vsak prevzame eno vlogo – odločitev je povsem vaša. Lahko se udeležite tudi bližnjega karnevala, se ostalim predstavite v svoji maski ter si ogledate zanimiv sprevod. Nikar se ne pozabite udeležiti tudi kakšne pustne zabave – s krofi, seveda.

Prava pustna zabava

Če imate radi zabave in v njih uživajo tudi otroci, lahko za pust priredite pravo pustno zabavo. Povabite otrokove prijatelje, postrezite slastne pustne prigrizke in zagotavljamo vam, da bodo otroci navdušeni. Pustni kostumi in maske naj jih, po dogovoru in sodelovanju s starši, čakajo kar na zabavi, tako da se bodo skupaj uredili. Oblačenje, ličenje in priprave bodo zagotovo zelo zabavne.

Dovolite si, da se prebudi otrok v vas in se skupaj z vašimi otroci veselite pustnega časa. Smeh, zabava in dobra volja naj bodo glavno vodilo. Z izbranimi pustnimi maskami in dodatki, ki jih lahko najdete v naših trgovinah, bo ta čas še bolj zanimiv in atraktiven. Tudi, če se vam zdi neumno, se oblecite v vaš najljubši lik in rajajte skupaj z otroki.

Pustni kostumi in maske so vam na voljo tako v spletni, kot fizični trgovini. Če veste katero masko si želi vaš otrok in rojstni dan praznuje ravno pred pustom, je pustna maska lahko tudi čudovito in vznemirljivo darilo. Skupaj pa lahko potem izbereta še dodatke in lasulje, ki bodo masko lepo dopolnili.

 

Prikaži več
Zapri