Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Nastavitev zasebnosti Zapri
0
Trenutno v košarici 0,00 €

Izbira avtosedeža

Vsem staršem je varnost njihovih otrok na prvem mestu. V široki ponudbi avtosedežev na trgu pa je pomembno vedeti, kako izbrati pravega za vašega otroka.

Osnovno pravilo pri nakupu avtosedeža je, da upoštevate starost, višino in težo vašega otroka. Prav tako vam priporočamo, da se raje kot za rabljen, odločite za nakup novega avtosedeža. To velja predvsem v primeru, ko ne poznate zgodovine avtosedeža. Vsak trk, tudi najmanjši, lahko vpliva na varnost, ki jo avtosedež nudi. 

 

SKUPINE AVTOSEDEŽEV:

Skupina 0+: otroški avtosedeži, namenjeni otrokom do 13 kilogramov telesne teže, oziroma od rojstva do dopolnjenega 12. meseca starosti.

Skupina I: otroški avtosedeži, namenjeni otrokom od 9 do 18 kilogramov telesne teže, oziroma otrokom starim od 9 mesecev do 4 let.

Skupina II, III: otroški avtosedeži, namenjeni otrokom od 15 do 36 kilogramov telesne teže, oziroma otrokom starim od 3 let do 12 let.

Skupina I, II, III: otroški avtosedeži, namenjeni otrokom od 9 do 36 kilogramov telesne teže, oziroma starim od 9 mesecev do 12 let.


SISTEM ISOFIX

Največjo varnost vsekakor zagotavlja najnovejši sistem ISOFIX. Isofix sistem pritrditve avtosedeža imajo samo avtosedeži skupin O+ in I (torej do 18 kg otrokove teže). Sistem isofix omogoča izjemno hitro in pravilno namestitev. Avtosedež namestimo v avtomobil v nekaj sekundah, pri čemer ni nevarnosti, da ta ne bi bil pravilno pritrjen. Pomembna prednost je, da se pri avtosedežih s sistemom isofix zmanjšujejo sile, ki ob morebitnem trku delujejo na otroka. Večina novejših modelov avtomobilov je že opremljena s pritrditvenimi točkami za varno pritrditev avtosedeža s sistemom isofix. Pred nakupom takšnega avtosedeža, se je potrebno natančno pozanimati, ali vaš model avtomobila omogoča namestitev s sistemom isofix.

Pri avtosedežih skupine Il in lll se pritrdilne točke isofix uporabljajo le za trdnejšo namestitev avtosedeža, medtem ko mora biti otrok obvezno pripet z varnostnimi avtomobilskimi pasovi.


NAMESTITEV AVTOSEDEŽA

Različni avtosedeži omogočajo različno namestitev. Nekateri avtosedeži omogočajo namestitev v smeri vožnje, medtem ko se nekaterih nameščajo v nasprotno smer (upoštevati je potrebno navodila proizvajalca). Potovanje v nasprotni smeri vožnje je najvarnejši način potovanja, saj so hrbtenica, glava in vrat otroka enakomerno zaščiteni in boljše podprti, kot če pri potovanju otrok sedi v smeri vožnje.

Ko gre za varnost vašega malčka, bodite zahtevni. Ne zadovoljite se kar tako, saj gre vašega otroka. Prav tako priporočamo, da opravite nakup avtosedeža v specializirani prodajalni z izdelki za otroke, saj vam bo prodajno osebje v teh prodajalnah znalo najbolje avtosedeže tudi predstaviti in izbrati najprimernješega za vašega malčka. Seveda sta ob varnosti pomembna tudi udobje, ki ga avtosedež nudi ter funkcionalnost in enostavna namestitev
.

V Pikapolonici vam ponujamo širok nabor priznanih blagovnih znamk različnih avtosedežev.

 

Interaktivna igrača

Moja prva poučna televizija.

Otrok v šoli in prosti čas

Ali mora imeti tudi šolski otrok čas za igro?

Nakup prve igrače

Kdaj je primerno otroku kupiti prvo igračo?

Kdaj - gosta hrana?

Kdaj začnemo dojenčka hraniti z gosto hrano?

Prvo striženje nohtkov

Nohtki vašega malčka so izredno mehki in krhki, predvsem pa so zelo majhni.

Nega novorojenčka

V Sloveniji imajo skorajda vse porodnišnice naziv Novorojenčku prijazna porodnišnica, saj mamicam ob rojstvu takoj predajo novorojenčka, da le ta nemudoma začuti mamin dotik in toplino.

Nosečnost in prehrana

Med nosečnostjo poteka pospešen prenos hranil iz telesa nosečnice k plodu, ki ima prednost pri oskrbi z vsemi potrebnimi hranili.

Nuhalna svetlina

Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečnosti napovemo možnost kromosomskih in drugih nepravilnosti ploda.

Kaj je toksoplazmoza?

Toksoplazmoza je okužba, ki jo povzroča parazit  Toxoplasma gondi. Bolezen je razširjena po vsem svetu, tudi v Sloveniji.

Vožnja v avtomobilu

Vašega otroka načeloma lahko v varno in pravilno nameščenem otroškem avtosedežu vozite tudi na sprednjem, sopotnikovem sedežu avtomobila.

Prvi koraki

Zdrav otrok običajno shodi približno takrat, ko upihne svečko za 1. rojstni dan.

Skrb za prve zobke

Je vašemu malčku že prikukal na plano prvi zobek?

Kopanje dojenčka

Dnevi v porodnišnici so minili kot bi trenil.

Preverjanje sluha

TEOAE je kratica za preiskavo, s katero že v porodnišnicah preverjajo otrokov sluh.

Cepljenja

Cepljenje je varen in učinkovit način zaščite otroka pred nekaterimi resnimi nalezljivimi boleznimi.

Zbujanje ponoči

Veliko otrok se v svojem prvem letu starosti zbuja nekaj krat na noč.

Škrtanje z zobmi

Strokovno škrtanje z zobmi imenujemo bruksizem in ga štejemo za razvado.

Novorojenček

Kaj vse potrebujem za novorojenčka v prvih mesecih njegovega življenja?

Izbira avtosedeža

Ko govorimo o vožnji vašega malčka v avtomobilu, je varnost prvotnega pomena.

Prva prehrana

Pri prvem pitju iz vaših prsi pije novorojenček kolostrum.

Vse o dojenju

Pripravljanje na dojenje je ena številnih sprememb, ki jih vaše telo doživlja v času devetih mesecev.

Uporaba tolažilne dude

Na kaj je treba biti pozoren pri uporabi tolažilne dude?

Prijavite se na e-novice in pridobite 3 EUR popusta za vaš nakup.

S prijavo na e-novice boste vedno obveščeni o aktualnih akcijah in novostih, v zahvalo za potrditev prijave na e-novice, pa vam podarjamo kodo za popust v vrednosti 3 EUR, ki jo boste prejeli po potrditvi prijave na e-novice. Kodo lahko izkoristite za nakup v spletni prodajalni na www.pikapolonica.si. *Kodo je mogoče unovčiti le enkrat ob nakupu 30 EUR ali več v spletni prodajalni Pikapolonica.

Več informacij o promocijskih e-sporočilih podjetja Pikapoka d.o.o., namenu elektronskega obveščanja in možnosti odjave preberite na tej povezavi >>> TUKAJ

Lepo vas pozdravljamo, Vaša spletna prodajalna Pikapolonica