Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Nastavitev zasebnosti Zapri
0
Trenutno v košarici 0,00 €

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne podjetja Pikapoka d.o.o.

V spletni prodajalni Pikapolonica vam ponujamo širok izbor izdelkov za vašega otroka. V kolikor pa želenega izdelka v spletni prodajalni ni, vas vljudno vabimo, da nas obiščete v naši najbližji prodajalni Pikapolonica.
 
 

 

 
Splošni pogoji poslovanja
Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Pikapolonica določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Pikapoka vse za otroka, d.o.o., Slomškova ulica 3, 2250 Ptuj (v nadaljevanju ponudnik).
Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne https://www.pikapolonica.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Spletna prodajalna Pikapolonica deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Uporaba spletne prodajalne je brezplačna. Kupec lahko izbere in naroči izdelke ter jih uvrsti v nakupovalno košarico. S končno potrditvijo kupec naročilo odda. Naročilo se obdela in pripravi glede na možnost dobave izdelkov.
 
Ob naročilu vam na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob naročilu, pošljemo obvestilo o vašem nakupu. Istočasno pa se vaše naročilo shrani tudi pri nas. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika.
 
Cene v spletni prodajalni Pikapolonica
Vse navedene cene izdelkov so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen, razen, če ni  navedeno drugače (primer akcij in posebnih popustov). Ko kupec naročilo v spletni prodajalni potrdi, veljajo cene, objavljene s strani podjetja Pikapoka d.o.o., ki se zapišejo v končni potrditvi naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos. V spletni prodajalni so navedene cene kot redne cene izdelkov, cene zelo ugodno, spletne cene ter klub cene.
 
Cena UGODNA CENA je v spletni prodajalni primerno označena in velja za vse kupce spletne prodajalne Pikapolonica. 
Akcijske cene so v spletni prodajalni iznačene kot SPLETNA CENA in veljajo le za člane kluba Pikapolonica. Cene veljajo za člane kluba Pikapolonica tudi v prodajalnah Pikapolonica. Članstvo v klubu je za stranke popolnoma neobvezujoče in brezplačno. Za pravne osebe, samostojne podjetnike, druge institucije, zavode, društva, organizacije članstvo v klubu in koriščenje članskih ugodnosti ni mogoče, prav tako zanje ne veljajo druge akcije s popusti  in ostale ugodnosti. Vse akcije so predvidene za količine, ki so primerne za  gospodinjstva in ne za nadaljno prodajo.   
 
Klubske cene so v spletni prodajalni označene kot KLUB CENA in veljajo le za člane kluba Pikapolonica. Članstvo v klubu je za stranke popolnoma neobvezujoče in brezplačno. Za pravne osebe, samostojne podjetnike, druge institucije, zavode, društva, organizacije članstvo v klubu in koriščenje članskih ugodnosti ni mogoče, prav tako ne zanje veljajo druge akcije s popusti  in ostale ugodnosti. Vse akcije so predvidene za količine, ki so primerne za  gospodinjstva in ne za nadaljno prodajo.   
 
V kolikor se želite pridružiti klubu Pikapolonica ter tako uživati ugodnosti, ki jih nudi, preberite več na http://pikapolonica.si/info/klub/o-klubu.
 
Akcije in kuponi ugodnosti v spletni prodajalni Pikapolonica
Vse akcije in kuponi ugodnosti v prodjalni Pikapolonica (Nočno nakupovanje, Srečni petek, Črni petek, Pomladni festival odličnih nakupov, knjižica s kuponi ugodnosti ipd.) veljajo samo za člane kluba Pikapolonica. Popust velja na izdelke z redno ceno iz zaloge in se obračuna na blagajni. Popusti se ne seštevajo. Izdelki s klub ceno, druge akcije in kuponi ugodnosti so izvzeti. Akcijskih kuponov in popustov ni mogoče uveljavljati za nakup darilnih bonov, za nakup otroškega vozička Peg Perego YPSI ali za nakup izdelkov blagovne znamke Mima. Skladno s 16. členom Pravilnika o začetnih formulah za dojenčke in nadaljevalnih formulah za dojenčke in majhne otroke (Uradni list RS, št. 54/07, 2/08 – popr., 8/10 in 38/14) popusta ni mogoče uveljavljati na začetne formule (začetna mleka) in skladno z Zakonom o enotni ceni knjige (Uradni list RS, št. 11/14) popusta ni mogoče uveljavljati na knjige, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev.
Izdelki, ki imajo pri informaciji o času dostave zabeleženo oznako "Izdelek je v prihodu" niso na zalogi in so zato iz akcije izključeni. 
Akcije s kuponi so občasne in trajajo omejen čas. Kuponi s popustom se med seboj ne seštevajo. Kupona ni mogoče koristiti za nakupe darilnih bonov. Pri vsakem nakupu je mogoče izkoristiti en kupon. Nepravilno uporabljen kupon ne bo upoštevan. 
 
Slike izdelkov
Slike izdelkov so simbolične. Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od slike izdelka na spletu (barvno, številčno...odstopanje).
 
Teksti ob izdelkih
Teksti ob izdelkih so informativne narave in so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka.
 
Odveza odgovornosti in odstop od prodajne pogodbe
Pikapoka d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh podjetja in v spletni prodajalni. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cene spremenijo tako hitro, da Pikapoka d.o.o. v spletni prodajalni ne uspe popraviti podatkov ali pa se kljub ažurnosti nehote lahko zgodi, da je kateri izmed podatkov (cena, karakteristike, zaloga, ...) napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Prav tako si podjetje Pikapoka d.o.o. v takšnh primerih pridržuje pravico do odstopa prodajne pogodbe.
 
Podatki podjetja
 
Pikapoka d.o.o.
Slomškova ulica 3
2250 Ptuj
Slovenija
 
Tel.: +386 (0)8 200 86 00
Fax: +386 2 778 82 51
E-mail: info@pikapolonica.com
 
 
 
Garancija
Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
 
Garancija preneha veljati pri:
 • neupoštevanju navodil za uporabo,
 • popravilu, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
 • malomarnem ravnanju z izdelkom,
 • poškodbah, ki so nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe.
 
 
Dostava
Pikapoka d.o.o. blago naročeno v spletni prodajalni dostavi z navadno pošto preko pogodbenega partnerja  GLS. 
Dostavo opravi pogodbeni izvajalec na navedeni naslov na območju Slovenije.
 
 
Naročeni izdelki imajo različne roke dobave: 
 • od 2 do 3 delovne dni: kadar je izdelek na zalogi v prodajalni Pikapolonica Ljubljana,
 • do največ 5 delovnih dni: kadar je izdelek na zalogi v centralnem skladišču,
 • do največ 7 delovnih dni: kadar izdelka ni na zalogi v centralnem skladišču,
 • Izdelka v spletni prodajalni trenutno ni na voljo:  ta status je namenjen izdelkom, ki jih trenutno ni na zalogi. O natančni dobavljivosti vas bomo kontaktirali ter se dogovorili o nadaljnem poteku naročila. Izdelki s statusom "Izdelka v spletni prodajalni trenutno ni na voljo" so iz iz akcije Črni petek, Srečni petek in/ali Pomladni festival odličnih nakupov izključeni. 
V primeru naročila izdelkov z različnimi dobavnimi roki (razen statusa Izdelek je v prihodu), bo dejanska dobava izvedena v skladu z najdaljšim navedenim rokom.
V primeru plačila po predračunu, začne rok dobave teči po prejemu plačila. 
En dan pred dostavo prejmete elektronsko pošto. Za dostavo poskrbi dostavna služba, v večini primerov naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni.
Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na navedenem naslovu, dostavljalec obvesti prejemnika, na katerem prevzemnem mestu lahko paket prevzame.
 

Strošek dostave:
Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in je pavšalen za vsa naročila. Višina poštnine je 3,99 €. Za vsa naročila nad 60 € je poštnina brezplačna. Brezplačna poštnina nad 60 € velja samo za dostavo po Sloveniji.
V času posebnih akcij se lahko znesek obračunane poštnine spremeni.
Za pošiljke, poslane v tujino, se poštnina obračuna po ceniku dostavne službe. V primeru vračila pošiljke iz tujine v Slovenijo strošek poštnine plača pošiljatelj.
 
Ali moram ob prevzemu pošiljke plačati provizijo GLS-u?
V primeru dostave z dostavno službo in plačilom po povzetju GLS ne plačate dodatnih stroškov obdelave naročila, vendar samo znesek, za katerega ste opravili naročilo. Pri dostavni službi GLS lahko plačilo po povzetju opravite z gotovino ali s plačilno kartico.

OPOZORILO!
S 1. 4. 2019 je PETROL pričel v vseh svojih poslovalnicah dodatno zaračunavati storitev vročanja paketa kupcu (0,45 €) in storitev obdelava odkupnine (1,05 €) tudi prejemnikom GLS paketov.
Za vročitev paketa brez odkupnine, bo tako potrošnik plačal 0,45 €, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 €. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.
Strošek vročanja velja samo ob prevzemu na bencinskih servisih PETROL, pri direktnem prevzemu od GLS dostavljalca ali pri prevzemu v drugih paketnih trgovinah se strošek ne obračunava!
 
Za vse informacije smo vam z veseljem na voljo, kontaktirate nas lahko na:  
Tel.: +386 8 200 86 49 ali
E-mail: etrgovina@pikapolonica.com
 
NE SPREGLEJTE: Vrnjeno blago pošljite s Pošto Slovenije - PPN (izključno kot poslovni paket) na naslov: 
 
Pikapoka d.o.o.
Slomškova ulica 3
2250 Ptuj
 
 
Osebni prevzem
Osebni prevzem se vrši izključno v prodajalnah Pikapolonica. Prevzemno mesto izberete v košarici, pred zaključkom nakupa. 
Možna prevzemna mesta se ažurno in sproti posodabljajo, glede na trenutno, aktualno zalogo artikla/ov v košarici, po prodajalnah Pikapolonica. Za prevzemno mesto lahko določite le prodajalno Pikapolonica, ki jo lahko izberete (označite) na seznamu. Vpis naziva/imena/naslova prodajalne Pikapolonica v polje "Opombe" ni veljaven ali ustrezen način izbire poslovalnice za osebni prevzem in ne bo upoštevan. 

Ali moram ob prevzemu pošiljke plačati provizijo GLS-u?
V primeru dostave z dostavno službo in plačilom po povzetju GLS ne plačate dodatnih stroškov obdelave naročila, vendar samo znesek, za katerega ste opravili naročilo. Pri dostavni službi GLS lahko plačilo po povzetju opravite z gotovino ali s plačilno kartico.

OPOZORILO!
S 1. 4. 2019 je PETROL pričel v vseh svojih poslovalnicah dodatno zaračunavati storitev vročanja paketa kupcu (0,45 €) in storitev obdelava odkupnine (1,05 €) tudi prejemnikom GLS paketov.
Za vročitev paketa brez odkupnine, bo tako potrošnik plačal 0,45 €, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 €. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.
Strošek vročanja velja samo ob prevzemu na bencinskih servisih PETROL, pri direktnem prevzemu od GLS dostavljalca ali pri prevzemu v drugih paketnih trgovinah se strošek ne obračunava!
 
Izdelke bomo za prevzem pripravili v roku 3 delovnih dni v izbrani prodajalni Pikapolonica. Ko bodo izdelki pripravljeni za prevzem, vas bomo obvestili na vpisan elektronski naslov. V primeru, da naročenih izdelkov ne boste prevzeli v roku 3 delovnih dni od prejema obvestila o prevzemu, bo naročilo preklicano.
 
Osebni prevzem je mogoč samo v primeru plačila s plačilno oziroma kreditno kartico.
 
Dodatnih stroškov pri osebnem prevzemu ni. 
 
 
Cene in način plačila
 
Cene
Cene, objavljene v spletni prodajalni https://www.pikapolonica.si ter objavljene ponudbe, veljajo na dan oddaje naročila.
Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.
Vse navedene cene za vse izdelke so v eur ter zajemajo DDV (davek na dodano vrednost).
Obvestilo davčne blagajne
 
 
 
Načini plačila
Pikapoka d.o.o. omogoča naslednje načine plačila: 
 
1. Plačilo po povzetju
Ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo preko spletne prodajalne poslali potrdilo o prejemu naročila. Kupnino plačate dostavni službi ob dostavi naročenega blaga. Plačilo dostavni službi ob prevzemu je možno z gotovino ali plačilno kartico. Pri plačilu po povzetju velja cena izdelka, veljavna na dan naročila. 
O času dostave boste obveščeni v SMS sporočilu, ki ga posreduje dostavna služba. Z dostavno službo lahko dogovorite, da paket prevzamete na drugi lokaciji.
 
Spletna prodajalna Pikapolonica bo vsa naročila z izbiro plačila po povzetju obravnavala kot končno in nepreklicno naročilo.
V kolikor naročnik naročenega blaga ob dogovorjenem datumu ne bo prevzel, stroške ponovne dostave krije naročnik.
 
2. Plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico
V spletni prodajalni Pikapolonica lahko plačilo poravnate s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami .
Kreditne kartice: MasterCard, Visa in Karanta.
Plačilne kartice: Maestro.
Pri plačilu s plačilno oziroma kreditno kartico iz seznama izberite ustrezno.
Opomba: za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje. 
 
Pri plačilu s plačilno kartico:
plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne oziroma kreditne kartice,
po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.
 
Postopek plačila s kartico:
 
1. Korak: vnos številke kartice
2. Korak: vnos veljavnosti kartice. V primeru, da to zahteva kartica (velja za kartici Mastercard in Visa) je potreben vnos varnostne kode vaše kartice. Če uporabljate kartico Visa ali Mastercard, je to 3 mestna številka desno od številke vaše kartice (hrbtna stran kartice)
3. Korak: V primeru, da je politika poslovanja banke, kjer imate kartico (npr. Nova KBM) takšna, da zahteva še eno kodo (8 – mestna koda), se vam odpre novo okno, kjer  s pomočjo ČIP kartice in OTP čitalca pridobite potrebno 8 – mestno kodo.
 
POMEMBNO: V kolikor izdelki, ki ste jih naročili niso na zalogi, vam bomo sredstva rezervirana za plačilo, sprostili nazaj na vaš TRR račun.
 
 
 
3. Plačilo po predračunu
V kolikor ste v nakupovalnem postopku izbrali način plačila po predračunu vas prosimo, da plačilo po predračunu poravnate za tem, ko prejmete predračun na vaš e-naslov.
Predračun boste prejeli na vaš e-naslov, v roku 5 delovnih dni od oddaje naročila. 
Svoje obveznosti lahko poravnate preko spletne banke kot tudi neposredno na banki ali pošti.
Prosimo, da plačilo po predračunu poravnate v roku 2 delovnih dni od prejema predračuna na vaš e-naslov.
V primeru, da bodo naročila neporavnana, sistem za urejanje naročil, naročila avtomatsko izbriše.
V spletni prodjalni Pikapolonica plačilo po predračunu ni mogoče za čas trajanja akcije Srečni Petek, Črni petek, Pomladni festival odličnih nakupov in/ali Nočno nakupovanje.
 
 
 
Odveza odgovornosti
Pikapoka d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh podjetja in v spletni prodajalni. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cene spremenijo tako hitro, da Pikapoka d.o.o. v spletni prodajalni ne uspe popraviti podatkov ali pa se kljub ažurnosti nehote lahko zgodi, da je kateri izmed podatkov (cena, karakteristike, zaloga, ...) napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Prav tako si podjetje Pikapoka d.o.o. v takšnh primerih pridržuje pravico do odstopa prodajne pogodbe.
 
 
Vračilo blaga
 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Kupec naročenega blaga na www.pikapolonica.si ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-naslov: etrgovina@pikapolonica.com ali na tel: 00386 (0)8 2008 649 (pon-sob: 9-20h), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga. V namen odstopa od pogodbe lahko potrošnik neobvezno uporabi priložen vzorčni odstopni obrazec.  Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa.
 
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži. V kolikor je izdelek v tem roku bil sestavljen in že v funkciji oz. uporabi, vračilo izdelka ni mogoče.
 
Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, v kolikor pa se kupec strinja pa se vplačani znesek naročenega blaga vrne na TRR uporabnika. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14  dni od prejema izdelka v nespremenjenem stanju in originalni embalaži. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu po predhodnjem dogovoru izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.
 
Stroške vračila paketa nosi potrošnik (pošiljatelj). 
Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov – povezava: http://www.pisrs.si/Pis.web/npbDocPdf?idPredpisa=ZAKO7399&idPredpisaChng=ZAKO513&type=pdf (neuradno prečiščeno besedilo).
Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite na e-naslov: etrgovina@pikapolonica.com ali na tel: 00386 (0)8 2008 649 (pon-sob: 9-20h),
 
 
 
V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na:
E-naslov: etrgovina@pikapolonica.com,
Tel:  00386 (0)8 200 86 49,
Naslov: Pikapoka, vse za otroka, d.o.o., Slomškova ulica 3, 2250 Ptuj.
 
Podjetje Pikapoka d.o.o. se obvezuje, da bo vse spore reševalo sporazumno. V kolikor spora ni možno rešiti sporazumno, je za reševanje spora pristojno sodišče v kraju sedeža podjetja.
 
Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi Pikapoka d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Pikapoka d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
 
 
Stvarna napaka
 
Opredelitev stvarne napake
Napaka je stvarna:
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
 
Preverjanje primernosti izdelka
Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
 
Uveljavitev stvarne napake
Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki, na lastne stroške, obvestiti v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.
Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.
Obrazec za uveljavitev stvarne napake za izdelka, naročen izključno preko spleta, se nahaja tukaj
 
Shranjevanje pogodbe (naročila)
Vsa opravljena naročila se arhivirajo na naslovu Pikapoka vse za otroka d.o.o., Slomškova ul. 3, 2250 Ptuj. Naročila in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov: info@pikapolonica.com.
 
Varovanje podatkov
S spletno prodajalno www.pikapolonica.si (v nadaljevanju tudi »spletna prodajalna«) upravlja podjetje Pikapoka d.o.o, Slomškova ulica 3, 2250 Ptuj, matična številka: 1666223, davčna številka: SI91075220, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: ponudnik oz. podjetje oz. upravljavec osebnih podatkov)
Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne prodajalne je:
Pikapoka d.o.o.
Slomškova ulica 3
2250 Ptuj
Tel: 00386 (0) 8 2008 600
E-naslov: info@pikapolonica.si
 
Upravljavec zagotavlja, da bodo Vaši osebni podatki predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali oz. v kolikor soglasje prekličete, upravljavec osebnih podatkov ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno prodajalno www.pikapolonica.si.
 
Privolitev
Z uporabo spletne prodajalne uporabnik soglaša z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.
 
Zbiranje osebnih podatkov
Z nakupovanjem v spletni prodajalni uporabnik dovoljuje, da Pikapoka d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje po Splošni uredbi EU o varstvu podatkov (v nadaljevanju »GDPR«).
Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob oddaji naročila, varoval v skladu z GDRP, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam (razen zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki podatke obdelujejo izključno v imenu in po navodilih podjetja Pikapoka d.o.o.), ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo.
Ponudnik se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Spletna prodajalna lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne prodajalne in optimizacijo.
 
Vrste uporabnikov:
Registriran uporabnik:
Registriran uporabnik spletne prodajalne pridobi pravico do nakupa v spletni prodajalni.
Registriran uporabnik se v spletno prodajalno prijavi v postopku nakupa. Nov uporabnik se v spletno prodajalno registrira v postopku nakupa. 
Članstvo v klubu Pikapolonica ni pogojeno z registracijo v spletni prodajalni, kot tudi ni pogoj za nakup v spletni prodajalni. 
 
Za registracijo v spletni prodajalni Pikapolonica je potrebno navesti naslednje točne in resnične osebne podatke (ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj bivanja, e-naslov, številka mobilnega telefona, državo bivanja). Podjetje Pikapoka d.o.o. ne odgovarja za točnost, ažurnost, popolnost in pravilnost osebnih podatkov svojih članov, se pa zavezuje, da bo z njimi ravnala skrbno in v skladu z veljavno zapisano zakonodajo.
 
Neregistriran uporabnik (Hitri nakup brez registracije):
Neregistriran uporabnik spletne prodajalne ima pravico do nakupa v spletni prodajalni.
Neregistriran uporabnik v košarici navede svoje podatke, za potrebe izvedbe nakupa. 
 
Za potrebe izvedbe nakupa je potrebno navesti naslednje točne in resnične podatke: ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj bivanja, e-naslov, številka mobilnega telefona in državo bivanja. Podjetje Pikapoka d.o.o. ne odgovarja za točnost, ažurnost, popolnost in pravilnost osebnih podatkov svojih članov, se pa zavezuje, da bo z njimi ravnala skrbno in v skladu z veljavno zapisano zakonodajo.
 
Ponudnik za potrebe opravljanja svojih storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
 
Registracija stranke (fizična oseba), ki je že obstoječ član kluba Pikapolonica:
• ime in priimek,
• naslov 
• poštna številka 
• kraj bivanja
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
• geslo
• kontaktna telefonska številka,
• številka kartice kluba Pikapolonica
• način obveščanja
• status »fizična oseba« (podjetje NE)
• čas in datum registracije,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vpiše v vnosna polja.
 
Registracija stranke (fizična oseba), ki ne želi postati član kluba Pikapolonica:
• ime in priimek,
• naslov 
• poštna številka 
• kraj bivanja
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
• geslo
• kontaktna telefonska številka,
• način obveščanja
• status »fizična oseba« (podjetje NE)
• čas in datum registracije,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vpiše v vnosna polja.
 
Registracija stranke (fizična oseba), ki se ob registraciji včlanjuje tudi v klub Pikapolonica:
• ime in priimek,
• naslov 
• poštna številka 
• kraj bivanja
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
• geslo
• kontaktna telefonska številka,
• način obveščanja
• status »fizična oseba« (podjetje NE)
• čas in datum registracije,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vpiše v vnosna polja,
• datum rojstva
• ime in priimek otroka in datum rojstva otroka. 
 
Registracija stranke (pravna oseba):
• naziv podjetja
• naslov podjetja
• poštna številka
• kraj
• kontaktna oseba
• telefonska številka kontektne osebe
• davčna številka podjetja in podatek o davčni zavezanosti
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
• geslo
• status »pravna oseba« (podjetje DA)
• čas in datum registracije,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vpiše v vnosna polja.
 
Ob opravljenem nakupu se beležijo še:
• naslov za dostavo in država dostave
• sprememba podatkov, 
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni prodajalni,
• IP naslov, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta (v primeru plačila s kreditno kartico ali plačilno kartico),
• arhiv komunikacije,
• podatke o vsebini naročila,
• način plačila, 
• način prevzema,
• datum naročila.
 
Uporaba osebnih podatkov
Ponudnik zbira podatke z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne prodajalne ter nudenje zahtevanih storitev. 
Osebne podatke Pikapoka d.o.o. potrebuje za nemoteno izvedbo storitve (nakupa v spletni prodajalni www.pikapolonica.si), kar vključuje individualno komunikacijo s stranko preko e-naslova in/ali podane telefonske številke (SMS/MMS/Viber sporočil, telefonskih klicev in drugo) ter za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, dostave naročila).
Podatke strank hranimo na strežniku 2 letI od zadnjega opravljenega nakupa. Podatke, ki jih je stranka navedla ob naročilu, nato anonimiziramo. Trajno hranimo IP naslov naročila, ki je bilo poravnano s kreditno ali plačilno kartico. 
 
Shranjevanje pogodbe (naročila): Vsa opravljena naročila se arhivirajo na naslovu Pikapoka vse za otroka d.o.o., Slomškova ul. 3, 2250 Ptuj. Naročila in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov: info@pikapolonica.com. 
V primeru "vdora" v bazo oz. v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti za posledice. Vsekakor pa bo podjetje Pikapoka d.o.o. izvedlo vse potrebne in zakonsko predpisane ukrepe.
Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje in za opravljanje storitev, ki jih podjetje ponuja. Če uporabnik ne poda podatkov, ki so potrebni za registracijo člana, nakup v spletni prodajalni ni možen.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.
 
Uporabnik z osebno privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča ponudnika kot upravljavca osebnih podatkov, da za zgoraj navedene namene posreduje zbrane osebne podatke pogodbenim partnerjem, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo v imenu ponudnika in za njegov račun. Podatki kupcev spletne trgovine se posredujejo tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in obdelave plačil. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko in e-naslov). V kolikor kupec izbere način "Plačilo s kartico", sodeluje ponudnik z Bankart d.o.o. glede poteka plačila. Podatke uporabljajo tretje osebe izključno za izpolnjevanje svojih obveznosti v skladu z izvrševanjem postopka naročila in plačila.
 
Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila), razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.
 
Izbris osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju ter zbiranju in obdelavi vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z določili veljavne zakonodaje na področju varovanja osebnih podatkov.
Ponudnik bo osebne podatke uporabnikov hranil samo toliko časa, kot je nujno potrebno glede na veljavno zakonodajo.
 
Končne določbe
1. Vsakokrat veljavni Splošni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani https://www.pikapolonica.si/info/splosni-pogoji.
2. Enako velja za morebitne spremembe in dopolnitve veljavnih Splošnih pogojev poslovanja, nastale zaradi spremenjene poslovne politike ponudnika ali veljavne zakonodaje.
 

Prijavite se na e-novice in pridobite 3 EUR popusta za vaš nakup.

S prijavo na e-novice boste vedno obveščeni o aktualnih akcijah in novostih, v zahvalo za potrditev prijave na e-novice, pa vam podarjamo kodo za popust v vrednosti 3 EUR, ki jo boste prejeli po potrditvi prijave na e-novice. Kodo lahko izkoristite za nakup v spletni prodajalni na www.pikapolonica.si. *Kodo je mogoče unovčiti le enkrat ob nakupu 30 EUR ali več v spletni prodajalni Pikapolonica.

Več informacij o promocijskih e-sporočilih podjetja Pikapoka d.o.o., namenu elektronskega obveščanja in možnosti odjave preberite na tej povezavi >>> TUKAJ

Lepo vas pozdravljamo, Vaša spletna prodajalna Pikapolonica