Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Nastavitev zasebnosti Zapri
0
Trenutno v košarici 0,00 €

Kako izbrati najlepše praznično DARILO za otroke?

Praznični čas je skoraj pred vrati in zagotovo se ga najbolj veselijo prav otroci. Vznemirjenje in pričakovanje jim prižge iskrice v očeh in nemirno se sprašujejo, če jih bo pod smrečico res pričakalo tisto, kar so si zaželeli. Veselje, ki jih prevzame ob odpiranju daril, je nalezljivo in to so res čarobni trenutki za vso družino. Hkrati pa je lahko za starše, babice in ostale odrasle ravno ta čas najbolj stresen, saj je izbira prave igrače včasih pravi izziv. Igrača mora biti primerna glede na to, koliko je otrok star in v katerem razvojnem obdobju je. Tako bo igra prijetna, hkrati pa bo spodbujala otrokov razvoj. Da bo odločitev lažja, smo za vas pripravili kratek vodič po najlepših darilih za otroke. 
 
Najlepša darila za malčke od 1 do 3 let
Okoli prvega leta starosti otroci naredijo prve korake. Takrat se jim odpre povsem nov svet in tudi igra postaja drugačna, kot je bila v obdobju dojenčka. V tem obdobju bodo otrokom zanimive igrače, ki jih lahko vlečejo ali rinejo. Zamotile jih bodo tudi preproste sestavljanke ter igrače, ki so različne na otip in oddajajo različne zvoke.
 
Najlepša darila za malčke, od 1 do 3 let
 
Za deklice
Srca malčic boste osvojili z interaktivno igračo kot je Kužkova sestrica ali slonček Loni. Z interaktivno igračo bo malčica urila svoj govor in se učila različnih fraz, ki jih bo hitro znala samostojno uporabljati.  Če imate v družini malo bodočo kuharico, potem ji za darilo potrdite leseni set za rezanje zelenjave ali pripomočke za kuhanje. Si predstavljate nasmeh na obrazu vaše deklice, ko bi pod božičnim drevescem zagledala gugalnega samoroga
 
Za dečke
Avtomobili, traktorji in druga lesena vozila bodo poskrbeli za neskončno zabavo ter ure in ure igranja. Malčki bodo navdušeni tudi nad žogami vseh barv in velikosti. Čudovito darilo pa je tudi gugalni konjiček, ki bo vašemu malčku v tem obdobju še posebej zanimiv. Tudi malčki obožujejo interaktivne igrače kot je Pametni kuža ali interaktivni gol, ki bo nagradil vsak dosežen gol.
 
Obdobje po prvem letu je ravno pravšnje tudi za to, da se pod smrečico znajdejo prve Lego Duplo kocke. Če si želite spodbujati razvoj empatije in odgovornosti, svetujemo, da za darilo izberete interaktivnega medvedka "Kako se počutiš Teddy?" Čudovito darilo je lahko tudi preprost lesen inštrument. Če ste ljubitelji knjig in jih želite podariti tudi otrokom, izberite takšne, ki imajo zanimive ilustracije in dodatne zvočne efekte. 
 
Najlepša darila za otroke od 3 do 5 let
Med 3. in 5. letom otrokom postaja vse bolj pomembna igre v družbi ostalih otrok ali odraslih, saj zelo pomembno vplivajo na socialni razvoj. Z igranjem v skupini se učijo podrejanja pravilom, prilagajanja članom skupine in igri sami, upoštevanja ostalih udeležencev ter veselja ob skupnem uspehu. Nabor igrač, ki jih lahko podarite kot praznično darilo v tem obdobju, je širok in pester. To vam omogoča, da za otroka najdete darilo, ki mu bo resnično pisano na kožo. Čeprav se razvija igra v skupini, pa še vedno prevladuje samostojna igra, kar naj vam bo vodilo tudi pri izbiri daril.
 
Za deklice
Deklice se v tem obdobju rade igrajo, da vodijo vrtec, zato bodo navdušene nad vsako novo plišasto igračo, ki bo lahko postala njihova varovanka. Uživale bodo tudi v ustvarjanju nakita iz preprostih materialov, kar je odlično tudi za krepitev fine motorike. Razveselili jih boste s plastelinom, ki bo dal njihovi domišljiji krila in ustvarjanju kar ne bo konca. Še vedno zelo aktualne so tudi punčke in dojenčki, za katere bodo deklice res srčno skrbele. 


Najlepša darila za otroke, od 3 do 5 let
 

Za dečke
Tudi dečkom bo všeč ustvarjanje na 101 način. Komplet plastelina ali pobarvanke jim vedno narišejo nasmeh na obraz. Zelo jih boste razveselili tudi s kompletom LEGO kock. Ne pozabite pa, da so dečki vedno navdušeni nad vozili vseh barv, oblik in velikosti. Izbiro vozila lahko dopolnite tudi s čudovito garažno hišo, cesto ali avtopralnico. Dečki se še posebej radi igrajo z orodjem, zato bodo zagotovo navdušeni, če jih bo pod smrečico pričakala čisto prava, samo njihova delavnica, polna raznolikega orodja.
 
Najlepša darila za malčke, od 3 do 5 let
 
Tako dečkom, kot deklicam postane zanimiva igra vlog, zato bodo pripomočki za igranje zdravnikov ali trgovin odlična ideja. Veliko navdušenja v tem obdobju bo požela tudi otroška kuhinja z zanimivimi pripomočki.  Darilo lahko izberete tudi med široko ponudbo različnih LEGO in drugih kock. Za bogatenje besedna zaklada lahko podarite knjigo, saj jih otroci radi prebirajo, četudi še ne znajo zares brati. To obdobje pa je primerno tudi za prve inštrumente, s pomočjo katerih bodo otroci spoznavali glasbo.
 
Najlepša darila za otroke od 5-7 let
Tudi po 5. letu otroci zelo uživajo v igri vlog, zato bodo kuhinje, delavnice in kompleti za ličenje še vedno zelo popularna izbira, ki jo lahko nastavite pod smrečico. Je pa zdaj odličen trenutek, da otroku za darilo izberete tudi prvo družabno igro. Človek ne jezi in spomin sta igri, ki ju bodo otroci v tem obdobju hitro usvojili, skupaj z njimi pa se boste lahko igrali tudi vi. Enostavne sestavljanke z le nekaj kosi, v tem obdobju nadomestijo zahtevnejše sestavljanke z manjšimi in bolj številčnimi kosi, ki bodo otrokom v pravi izziv.
 
Najlepša darila za malčke, od 5 do 7 let
 
Pomembno je, da spodbujate tudi igro na prostem. Učenje vožnje kolesa ali vožnja s skirojem je odlična aktivnost za otroke, hkrati pa ponudi izvirno idejo za čudovit praznični paket.  Med pravimi izbirami za darilo pa ostajajo tudi LEGO kocke. Za otroke, ki so starejši od 5. let so že primerne LEGO Classic, razveselite pa jih lahko tudi s kolekcijami, kot so LEGO Technic, Creator, Minecraft, Friends in drugimi. To bo res nepozabno darilo. 
 
Otrok več ne verjame v dobre može, kaj pa zdaj?
Kmalu po vstopu v šolo otroci prenehajo verjeti v dobre može, a se kljub temu še vedno zelo veselijo praznikov in daril. S tem, ko vejo, da ste za darila zadolženi vi, vam bo pri izbiri nekoliko lažje, hkrati pa se lahko želje in zahteve otrok povečajo, saj vedo, kdo bo darila nastavil.
Z otroki se lahko v tem obdobju pogovorite o njihovih skritih željah. Morda lahko skupaj obiščete našo prodajalno, natančno pregledate ponudbo igrač, nato pa se ob toplem kakavu pogovorite, katera je tista prava, ki se bo znašla pod smrečico. Sliši se kot čudovit predbožični izlet, kajne?
 
Pri nas boste našli širok nabor različnih tipov igrač, primernih za vsa starostna obdobja. Obiščite nas v najbližji prodajalni, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri ali pa igrače izberite in naročite kar v naši spletni prodajalni.
 
 
 
 
...................................................................
 

Preberite več zanimivosti

 

Konec z naglavnimi ušmi

Popolna novost v Sloveniji so izdelki blagovne znamke Leeloop, ki učinkovito ščitijo nagajive glave vaših malih nadobudnežev.

Priljubljena žirafa SOPHIE

Eksotična žirafa iz naravnega kavčuka – kakovostna, varna in ljubka igrača, ki je ravno pravšnja za majhne otroške ročice.

KIT & KIN preprosto čudoviti izdelki za nego

Izberite naravno kozmetiko KIT & KIN – le najboljše za vašega dojenčka in za okolje

Z dvojčkoma na pot - vozički Baby Monsters

Baby monsters vozički so najboljša izbira za aktivne starše z dvojčki enake ali manjše razlike v starosti. 

Z električno prsno črpalko MAM do več mleka

Materino mleko je za novorojenčka najboljša in tudi najbolj zdrava prehrana v prvih mesecih življenja. Z njo dobi vse, kar potrebuje ...   

Za krajšo ali daljšo pot - Tricikel QPlay Rito!

Naj bo vsak družinski izlet ali pot samo še lep dogodek! Naj bo vsaka pot, ne glede na starosta vašega otroška, osredotočena na vaš izlet in dogodivščine ...

Prvi nakupi za dojenčka

Z željo, da vam prihranimo dragocen čas in skrbi pri pripravi na prihod novega družinskega člana, smo pripravili predlog osnovnih in dodatnih potrebščin.

Porodniški dopust

Porodniški dopust je dopust, namenjen pripravi na porod, negi in varstvu otroka takoj po porodu ter zaščiti materinega zdravja ob rojstvu otroka in po njem.

Potovanje in avtomobil

Se odpravljate na počitnice? Potem poskrbite, da bo pot za vašega malčka zabavna in igriva.

Kako izbrati najlepše praznično DARILO za otroke?

Čas obdarovanja in iskanja pravih idej za darilo.

Ureditev malčkove sobe

V filmih, v katerih pričakujejo prvega dojenčka, vedno veliko časa posvetijo opremljanju otroške sobe.  

Nega novorojenčka

Nega novorojenčka je nekaj novega za vsako "novo pečeno" mamico in vsak nasvet je dobrodošel.

Zaščitite svoje bradavice

Prsne bradavice povzročajo v času nosečnosti ter še kasneje nemalo težav.  

Dojenje in duda

Kakor hitro dojenje poteka brez težav, lahko otroku ponudite dudo.

Materino mleko

Brez dvoma je materino mleko najboljša in najbolj zdrava hrana za otroka, saj njegova edinstvena sestava okrepi imunski sistem otroka.  

Se lahko duda pogoltne?

Ne. Proizvajalec dud MAM pravi, da so njihove dude razvite v sodelovanju s strokovnjaki, ustrezajo mednarodnim standardom in jih zaradi tega ni mogoče pogoltniti.

Beremo: Ideje za izbiro božičnih igrač

Vas zanima kako se je izbire daril lotila Mojca, blogerka "Dream big Never stop" ...

Čiščenje zobk

Čiščenje zobk naj se začne že zelo zgodaj.

Varnost v vašem domu

Preverite, kako varno je življenje vaših malčkov doma.

Vse o dojenju

  Pripravljanje na dojenje je ena številnih sprememb, ki jih vaše telo doživlja v času devetih mesecev.

Otroški horoskop

Dragi starši, rojstvo vašega malčka je pred vami ali pa morda že tudi za vami in vsekakor bi radi vedeli kakšen človek bo vaš otrok.

Izbira športnega vozička - marele

Kakko izbrati športni voziček (marelo)?

Naj bo učenje jezika preprosto

Vse česar morda še niste vedeli o razvoju otrokovega govora in učenju drugega jezika

Kognitiven in motoričen razvoj otroka

Vse česar morda še niste vedeli o otrokovem kognitivnem in motoričnem razvoju.

Igre na prostem

Vse česar morda še niste vedeli o igrah na prostem in njihovem vplivu na razvoj otroka.

Radi se igramo

Vse kar morda še niste vedeli o družabnih igrah in njihovem pozitivnem vplivu na razvoj otroka.  

Izbira avtosedeža

Izbor primernega avtosedeža predstavlja pomembno odločitev, saj gre za varnost vašega otroka.

Velikost otroških oblačil in pokrival

Izberite ustrezno velikost oblačil in pokrival za vaše najmlajše.

Za miren spanec dojenčka

Spanec ima pomemben vpliv na intelektualni, čustveni, fizični in vedenjski razvoj vašega dojenčka.

Odhod v porodnišnico

Vse potrebno za odhod v porodnišnico, si pripravite kakšen dan pred pričakovanim oz. določenim rokom poroda.         

Seznam porodnišnic

Seznam porodnišnic s telefonskimi številkami in naslovi.    

Otroška imena

V kolikor verjamete v numerologijo, boste pred izborom imena temeljito premislili in preračunali ali je ime vašega prihajajočega malčka pozitivno in napoveduje uspeh.

Recepti- prehrana malčka

Kakovostna in zdrava prehrana vpliva tako na zdrav razvoj vašega malčka, kakor tudi na pravilno in normalno rast.

Prijavite se na e-novice in pridobite 3 EUR popusta za vaš nakup.

S prijavo na e-novice boste vedno obveščeni o aktualnih akcijah in novostih, v zahvalo za potrditev prijave na e-novice, pa vam podarjamo kodo za popust v vrednosti 3 EUR, ki jo boste prejeli po potrditvi prijave na e-novice. Kodo lahko izkoristite za nakup v spletni prodajalni na www.pikapolonica.si. *Kodo je mogoče unovčiti le enkrat ob nakupu 30 EUR ali več v spletni prodajalni Pikapolonica.

Več informacij o promocijskih e-sporočilih podjetja Pikapoka d.o.o., namenu elektronskega obveščanja in možnosti odjave preberite na tej povezavi >>> TUKAJ

Lepo vas pozdravljamo, Vaša spletna prodajalna Pikapolonica