Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Nastavitev zasebnosti Zapri
0
Trenutno v košarici 0,00 €

Recepti- prehrana malčka

Prehrana vašega malčka je izrednega pomena, saj vpliva tako na zdrav razvoj vašega malčka, kakor tudi na pravilno in normalno rast. Vaše prehranjevalne navade se bodo vsekakor odražale na zdravju vašega otroka, zato primerni, raznoliki in vitaminsko bogati prehrani posvetite dovolj vaše pozornosti.

Pripravili smo vam nekaj zanimivih receptov, za katere vas vabimo, da jih preizkusite ter deliti z nami vaše mnenje na marketing1@pikapolonica.com.

Vsekakor bi želeli, da nam tudi sami  zaupate vaše kuharske mojstrovine, ki jih ima vaš malček najraje. Ravno tako pa se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki so z nami že delili skrivnosti domače kuhinje.  

Recepti za zadravo prehrano vašega malčka:

 

SADNE KAŠICE

Jabolčna kaša s keksi

Sestavine: 1 srednje jabolko, 2 keksa (Albert keksi, masleni, Plasmon ...)

Priprava: jabolko ter kekse naribate ali zmeljete v mešalniku ter vse skupaj premešate in ponudite malčku.

 

Jabolko in banana

Sestavine: jabolko, banana

Priprava: jabolko naribate, dodate pretlačeno banano in sladek obrok je pripravljen.

 

Jabolko in korenček

Sestavine: jabolko, korenček

Priprava: jabolko in korenček naribate ali zmeljete v mešalniku, premešate in ponudite.

 

Sadna malica:

Sestavine: ananas, banana, borovnice, kivi, marelica, piškot

Priprava: sadje zmiksaš in dodaš zdrobljen piškot (najboljši so Plazma keksi). Ponudiš ohlajeno.

Lep pozdrav, Nika.

 

Sadne mešanice

Sestavine: jabolko/breskev/banana, borovnice/banana, mango/banana, mango/jabolko, slive/mango/marelice, avokado/banana …

Priprava: različne vrste sadja med seboj zmešate in malček bo užival v zdravem in pisanem obroku

 

SADNO-MLEČNI OBROKI

Jabolko s skuto

Sestavine: jabolko, 2-3 žlice skute, po želji otroški keks

Priprava: jabolko naribate, dodate skuto in premešate. Po želji lahko dodate nariban otroški keks (albert, Plasmon ...).

 

Sadje s skuto

Sestavine: ½ jabolka, ½ banane, 2-3 žlice skute

Priprava: jabolko naribate, banano pretlačite in dodajte 2-3 žlice skute in obrok je pripravljen.

 

Bananino mleko

Sestavine: ½ banane, 1.5 dcl toplega materinega ali prilagojenega mleka

Priprava: mleko in banano zmešamo v mešalniku in še toplo ponudimo malčku.

 

Riževa kaša

Sestavine: žlica riževih kosmičev, malo vode in materinega ali prilagojenega mleka.

Priprava: zavremo malo vode in dodamo žlico riževih kosmičev. Mešamo in dodajamo mleko dokler se ne zgosti. Riževa kaša je gotova, ponudite jo lahko kot samostojno jed ali kot prilogo.

 

Riževi kosmiči z jabolko

Sestavine: 2 žlici riževih kosmičev, voda, jabolko

Priprava: dvojno količino vode zavremo, dodamo riževe kosmiče in mešamo dokler se ne zgosti. Dodamo lahko tudi materino ali prilagojeno mleko. K gosti riževi kaši dodamo naribano jabolko, po želji lahko tudi malo sladkamo.

 

Mlečni gres ali riž z jabolkom

Sestavine: mlečni gris/riž, jabolko, malo cimeta

Priprava: skuhamo mlečni gris/riž, istočasno pa damo v vodo kuhati tudi eno razrezano in olupljeno jabolko, ki ga lahko začinimo z malo cimeta ali malo slaadkamo. Ko je jabolko zmehčano (vre cca 2-3 min), vodo odlijemo, ga z vilicami spasiramo in umešamo v mlečni obrok. Odličen je za zajtrk, večerjo ali tudi malico in je hitro pripravljen. Sam mlečni gris je lahko prepust za otroka, zato ga je bolj zdravo zmešati s prekuhanim jabolkom, kot pa s kakavom ali sladkorjem.

Doris, Kamnik

 

Kosmičev trik

Ker naši dojenčici ne »sedejo« kosmiči (ovseni, pirini), jo nekako "bodejo" in jih pljuva ven, se je mamica spomnila na en trik. Ovsene kosmiče sem enostavno uprašila (beri grobo zmlela) in jih dam kar v kak jogurt ali v mleko.
Priporočam. Kosmiči so super zadeva za zajtrk, saj so zelo hranljivi.

 

ZELENJAVNE JEDI

Bučka s krompirjem

Sestavine: manjša bučka in krompir, kisla smetana

Priprava: bučko in krompir olupimo, narežemo na rezine ali kocke in skuhamo. Ko sta krompir in bučka kuhana, pretlačimo z vilico in dodamo malo kisle smetane.

 

Zelenjavna juhica

Sestavine: Manjši krompir, pol bučke, pol paprike, manjši paradižnik, česen v prahu, peteršilj

Priprava: Zelenjavo narežemo na kocke, prepražimo na olju (ali skuhamo v vodi), podušimo in kuhamo 15 – 20 minut. Ko je zelenjava kuhana jo pretlačimo z vilicami ali zmešamo z mešalnikom. Po želji dodamo sol in kislo smetano.

 

Zelje in krompir

Sestavine: manjši krompir, zelje

Priprava: krompir in zelje poljubno narežemo in skuhamo v vodi. Ko je kuhano zmešamo z mešalnikom in po želji dodamo malo kisle smetane.

 

Pire iz korenja

Sestavine: korenček, mleko

Priprava: korenček narežemo na kolobarje, skuhamo in pretlačimo z vilico. Dodamo malo mleka (materino, prilagojeno) in premešamo.

 

Zelenjavna kaša

Sestavine: manjša čebula, steblo zelene, korenček, por, koleraba

Priprava: zelenjavo poljubno narežemo, skuhamo v vodi. Ko je kuhana pretlačimo z vilico ali zmešamo z mešalnikom in jed je pripravljena.

 

Zelenjavna kašica

Sestavine: paradižnik, česen, bučka, malo masla

Priprava: v kozico damo žličko masla, malo česna, 1 srednje velik paradižnik. Pražimo ter dodamo na koščke narezano bučko, zalijemo z malo vode ter posolimo. Za prilogo lahko ponudimo pire krompir.

Karmen, Radeče

 

Pisana mineštra

Pri prijateljicah opažam, da ima večina otrok zelo rada mineštre, čorbice…skratka juhice vseh sort. Tudi naša punčka ni izjema in smo prav veseli, da je tako, saj so mineštre zelo zdrave, hranljive in lahko prebavljive.

Pri nas mineštro delamo brez mesa, je na jedilniku 1x na teden. Meso nadomestimo z več vrstami stročnic.

Sestavine: por, mešana zelenjava (korenček, stročji fižol, cvetača, grah, gobice, brokoli, koruza, leča, pira, ajda, prosena kaša, zelena, začimbe – majaron, bazilika...krompir

Priprava: najprej popražimo malo pora, da lepo zadiši in porumeni. Nato dodamo zelo malo vode in začnemo dodajati zelenjavo: na kolobarčke narezan korenček, stročji fižol, cvetačo, grah, lahko tudi kakšno gobico, brokoli, koruzo…Popražimo,da voda izpari, nato ponovno dodamo malo več vode, kake pol litra. Nato dodamo še stročnice: rdečo in rjavo lečo, piro, ovseno kašo, proseno kašo in ajdo. Za okus dodamo še kak košček gomolja zelene, rumeno kolerabo, lahko tudi koren peteršilja. Še dodamo vode, toliko da krepko zalijemo. Solimo po okusu (rajši malo manj), dodamo baziliko, majaron, ščep mlete paprike, list lovorja in dve žlički pasirane paradižnikove mezge. Dodamo še dva olupljena krompirja, cela. Ko sta kuhana, ju spasiramo, tako postane mineštra bolj gosta in je ni potrebno zabeliti z moko (tega se rajši izogibajmo).

 

OBROKI ZA MALČKE

Mineštra z zelenjavo in piščancem

Sestavine: cvetača, brokoli, korenček, manjši krompir, košček piščančjih prsi.

Priprava: zelenjavo (lahko zamrznjeno) in piščančje meso skuhamo v vodi (zelenjava in meso dajo okus in ne potrebujemo drugih začimb) in ko je kuhano zmešamo z mešalnikom in okusen obrok je pripravljen.

 

Polenta z zelenjavo

Sestavine: polenta, mešana zelenjava (brokoli, cvetača, korenček, bučka)

Priprava: polento skuhamo po navodilih na embalaži. Zelenjavo skuhamo na pari, kuhano pretlačimo z vilico in ponudimo k polenti. Lahko vse skupaj premešamo, ali ponudimo ločeno.

 

Špinača z jajčko

Sestavine: špinača, jajce, kisla smetana, manjši krompir

Priprava: liste špinače in krompir skuhamo, iz krompirja naredimo pire z malo mleka, špinačo pretlačimo in dodamo kislo smetano. Jajce skuhamo, z vilico pretlačimo in obrok je pripravljen.

 

Mali ocvrtki

Sestavine: 1 bučko naribano, 20 dag mletega mesa, malo soli (ali vegete), malo naribanega sira, pol čebule, 1 česen, 1 jajco.

Priprava: vse skupaj zmešaš v posodi z ročnim mešalnikom da se sestavine dobro premešajo. Potem jih oblikuješ v male kroglice in jih lahko spečeš v ponvi ali pa v pečici na peki papirju.

Bučke lahko  nadomestimo z naribanim korenčkom če imajo otroci raje korenček.

 

Makoni z adeco mako pa tuno

Mmmmm doboooooo. Oči kuha makoneeeee.

Oči da odo, pazi, voče, Saja ne ne. Da sol, pa še makone. Bi bi, odo da pječ. Makone u cedilo.

Oči kuha mako. Mau olčka, bulca, cesencek, meša meša. Odpe kozevo, stese not pajadajzka. Meša meša. Stese not še en file, pa še tuno, pa še čimbe. Meša, pa kuha. Pa še meša pa kuha.

Že! Je že! Doboooo. Saja ge po slincka. Doboooo.

 

Testenine s tunino omako

Sestavine: testenine, tuna, čebula, česen, olivno olje

Priprava: po nasvetu, zapisanem na embalaži, skuhamo svoje, ups, otrokove najljubše testenine.

Omaka: na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo konzervo pelatov. Malo osolimo in dodamo ščepec sladkorja. Če želimo poudariti okus rib, omaki dodamo file ali dva. Sicer pa konzervo ali dve tune v olivnem olju.

Z začimbami ne smemo skopariti – omaki dodamo zajeten ščepec origana, bazilike in rožmarina. Če so začimbe sveže, bo okus še toliko boljši. Kuhamo toliko časa, da se fileti in tune razpustijo.

Hitro, poceni in predvsem božansko kosilo. Želim vam, da bi slednji pridevnik opisoval tudi družinsko vzdušje v jedilnici. Zdaj pa hitro na delo in dober tek!

Družina Mlakar, Radovljica

 

Zelenjavno-mesni obrok

Sestavine: ohrovt, korenje, krompir, puranje meso

Priprava: v vodi do mehkega skuhaš krompir in korenje. 15 minut pred koncem dodaš narezan ohrovt. S kuhanim mesom vse skupaj pretlačiš in ponudiš toplo.

 

Oskarjeva dobrota

Sestavine: pol brokolija, pol cvetače, 2 korenčka, 1 večji krompir (namesto krompirja, lahko tudi testenine), malo soli, kislo smetano, jajce, nariban sir

Priprava: brokoli in cvetačo narežemo na cvetke, korenček na kolobarje in skuhamo v rahlo osoljeni vodi nekje do srednje trdote, da ni preveč mehko. Prav tako skuhamo krompir narezan na kocke (ali testenine).

Ko je kuhano, vse skupaj še malo pretlačimo ampak ne spasiramo. Nato damo v nepregoren pekač.

Za preliv, v skledici zmešamo malo kisle smetane, razžvrkljano jajce, malo soli, nariban sir, vse skupaj polijemo po zelenjavi in zapečemo v pečici, na 180˙cca 15 min.

Lahko dodamo tudi kakšne začimbe, če so otroci večji.

Natalija, Rogaška Slatina

 

Pečeno jajce

Sestavine: jajca, malo masla, toast

Priprava: vzamemo rezino toasta in s skodelico ali kozarcem izrežemo sredico (krogec), tak toast z luknjo popečemo na maslu z ene strani (par sekund), ga obrnemo in nato v luknjo "ubijemo" jajce. Ko je jajce s spodnje strani pečeno, ga z lopatico skupaj s toastom seveda, obrnemo in popečemo na kratko še z druge strani. Tako pečeno jajce postavimo na krožnik in mu dodamo še posebej popečeno sredico toasta, ki smo jo ravno tako na hitro popekli na maslu.

Priloga? Skodelica kakava ali vročega mleka.

Milan, Ljubljana

 

Testenine z zelenjavno omako

Sestavine: por, česen, bučka, korenje, grah, paradižnik, origano, bazilika...olivno olje

Priprava: najprej sesekljamo malo pora in ga prepražimo na malo olivnega olja. Ko postekleni dodamo strt strok česna in pražimo samo toliko, da zadiši. Mlado, manjšo bučko olupimo (lahko pa pustimo tudi neolupljeno in jo samo operemo) in naribamo. dodamo česnu in čebuli in pražimo toliko da izpari tekočina iz bučk. Nato dodamo naribano korenje (1 ali 2 odvisno od velikosti), grah, malo na kocke narezane sveže paprike in paradižnikove pelate (ko pa je zrel paradižnik na vrtu, pa uporabimo kar tega, samo da ga olupimo in mu odstranimo semena). Kuhamo, da se paradižnik razpusti in dobimo omako. Dodamo malo origana, bazilike, peteršilja, popra in soli, lahko pa tudi kakšno žličko sladke mlete paprike. V slanem kropu skuhamo poljubne testenine. Kuhane in odcejane damo na krožnik in prelijemo z omako. Po želji lahko potresemo s parmezanom.

Testenine lahko jemo same ali pa si zraven privoščimo še solato.

Gordana, Maribor

 

Polenta z bučko in piščančjim mesom

Sestavine: bučka, polenta, piščančje meso

Priprava: na pari skuhaš bučko in na vodni osnovi polento. Oboje zmiksaš in dodaš v juhi kuhano piščančje meso.  Ponudiš toplo.

Nika, Kamnik

 

Testenine s tuno

Sestavine: široki rezanci, tuna ( lahko iz konzerve ali sveža ), rdeča paprika, paradižnik,čebula, olje, sol, voda za zalivanje.

Priprava:  najprej na olju prepražimo čebulo, ko ta zarumeni ji dodamo svežo papriko, paradižnik in vse skupaj malo pražimo. Nato dodamo tuno, solimo in malo zalijemo z vodo da postane omakasto. Vse skupaj kuhamo še kakšnih 15 minut, nato pa postrežemo s širokimi rezanci.

To je super hrana za vroče poletne dni.

Pa dober tek!

Vesna, Dol pri Hrastniku

 

Goveja juha naše babi

Večina otrok obožuje juhice, tudi naša punčka ni izjema. Ko je bolna, vemo, da bo to zagotovo jedla, zato je juha redno na našem jedilniku.

V večji lonec damo meso za juho, (goveje, telečje). Prelijemo z mrzlo vodo. Zraven lahko dodamo tudi 1 mozgovo kost in 1 rahlo kost, lahko tudi goveji rep. Začnemo kuhati.

Nato dodajamo zelenjavo:

  •  
  • 1 stisnjen paradižnik ali žlička mezge,
  •  
  • pol paprike (jaz dam rdečo),
  •  
  • kocen zelja ali list zelja (lahko tudi cvetačin),
  •  
  • ohrovtov list,
  •  
  • peteršilj korenino,
  •  
  • peteršilj zelenje,
  •  
  • zeleno narezano na kocke,
  •  
  • malo zelenja od zelene (ima močan okus),
  •  
  • na kocke narezana koleraba (za slabo pest),
  •  
  • 2 stroka česna, prerezana,
  •  
  • 2 majhni čebuli, popraženi, neolupljeni,
  •  
  • kocen cvetače ali brokolija,
  •  
  • 1 žlička soli

 

Če kakšne zelenjave ni, nič hudega.

 

Korenje damo v juho kasneje, da se ne razkuha ampak je čvrsto kuhano in da juha ni presladka od korenja.

Začimbe(zelo pomembne):

 

  • poper v zrnu,
  • koriander v zrnu,
  • piment v zrnu (3 - 4)
  • muškatni orešček (max 1/4)
  • ščep žafranike, janeža, rožmarina, bazilike in lovorjev list.
  •  

Pustimo, da počasi vre. Dodamo lahko tudi eno malo vejico luštreka.

Kuhamo največ 2 uri.

Ohlajeni juhi odstranimo maščobo,ki plava na vrhu in precedimo.

Dober tek!

 

Natalija, Jesenice

 

Lazanja na koroški beli

Pri nas doma imamo radi lazanjo, zelenjava v njej je očem skrita, zato jo navadno jejo tudi otroci. Pri nas je še posebej slastna, če so notri gobice.

Sestavine: 0.5 kg mletega mesa, testenine za lazanjo, gobice, čebula, česen, pelati, zelenjava, sir, bešamil

Najprej popražimo čebulico narezano zelo na drobno, dodamo strok česna (s tisto napravico, da je res minimalno nasekljan), dodam šampinjone ali kake druge gobice (eno večjo pest), malo popražimo in nato dodam mleto meso, ga mešamo in tlačimo toliko časa, da je res čisto na drobno. ponavadi je to 0.5kg mletega mešanega mletega mesa.

Sicer je goveje mleto meso bolj zdravo ali pa puranje, ampak za lazanjo pa se mešano mleto meso izkaže veliko boljše, je pač bolj sočno. Vse to mešamo, da se fajn kuha približno 20 min, zalijemo z vodo, da vse pokuha, nato pa dolijemo rdeče vino (po občutku), dodamo 2 žlički soli, malo suhe bazilike, origana, majarona, malo provansalskih zelišč, mleto papriko in en lonček pelatov (tistih brez konservansov seveda). Dodamo lahko še kakršnokoli zelenjavo, pri nas je to pogosto kar korenček.

Pelate v posodi kar potlačimo s tlačilko, da so koščki čim manjši. Potem to še vre in se kuha pribl. 10 minut. Vmes pripravimo pekač, namažemo z margarino. Naribam sir v posebno posodico. Pripravimo lazanje.

Izkazalo se je,da so od Barille veliko boljše kot pa od Grande. so bolj mehke, gibljive, tanke pa več jih je notri. Zavremo tudi dober liter vode, da notri pomakamo lazanje.

Ko se meso še praži, počasi naredimo še bešamel. Eno žličko masla (lahko kar za peko) damo v ponvico, da se stopi, dodam malo ostre moke in nato dodajamo toplo mleko, sproti. (Ne vem, koliko je količinsko, ker delam izključno po občutku). Hitro je treba mešati pa nujno dodati muškatni orešček. Če se naredijo kepice, se znajdemo tako, da bešamel precedimo skozi gosto cedilo pa dobimo novega.

Prvo plast začnemo tako, da na pekač takoj nalijemo eno plast bešamela in položimo eno plast lističev lazanje. Prej jih za nekaj minut namočimo v vrelo vodo, da se zmehčajo. Nato dodamo meso in potresemo s sirom. Nato spet plast lističev in bešamel in spet meso in sir...to delamo nekje do treh plasti. Zgornjo plast zaključimo tako da, na debelo razmažemo bešamel skupaj z naribanim sirom, potreseš z baziliko in mleto papriko, lahko tudi malo popra iz mlinčka.

Pečemo na 180°, 20 minut, (jaz dam na vetrnico, je super spečeno, sočno).

Natalija, Jesenice

 

Bučke v omleti

Sestavine: 2 jajčka, moka (tip nad 850), sol, mleko, na kockice narezana vrtna bučka in domač nariban korenček.

Priprava: najprej narediš testo, bolj gosto in potem dodaš še bučke, korenje in malo provansalskih zelišč. Mami mi je svetovala, da bi še malo muškatnega oreščka pasalo pa morda tudi sir-če bi dala zapečt v pečico.

Peče se v ponvi nekje 10 minut na zmernem ognju. Malce moraš poskusiti, če je na sredini pečeno.

Bilo je okusno in je šlo v slast tudi naši punčki, seveda pa smo omleto popestrili še s svežim paradižnikom z vrta, Ajda ga obožuje.

 

Natalija, Jesenice

 

SLADICE

Anjin kolač s skuto in sadjem

Zelo okusen in sočen kolač, gre vsem v slast. Preverjeno.

Za testo potrebujemo 35dag moke, pol pecilnega praška, 20dag masla, 15dag sladkorja v prahu ali navadnega sladkorja (lahko zmeljemo), 1 vanilijev sladkor, 2 rumenjaka, 1 dcl kisle smetane. Testo zgnetemo in ga damo na hladno za 30 minut.

Za nadev potrebujemo: od 0,5kg do 1kg skute (odvisno od okusa), sladkor po želji, 1 vanilijev sladkor, 2-3 velike žlice kisle smetane, 1 ali 2 jajca in sadje (cel velik kompot, lahko pa tudi surovo, odlične so marelice).

Priprava: testo zvaljamo, če se ne valja, narežemo na 1-2 cm debele rezine in sami s prsti dajemo v pekač, tako, da se vse sprime (poenostavimo zadevo). Tudi ob robu pekača damo testo. Nato na testo naložimo nadev in po vrhu damo še testo, če ga je kaj ostalo, ni pa nujno. Lahko naredimo tudi »kačice« in jih damo po vrhu. Na vrh lahko damo tudi tanko plast kisle smetane ali pa namažemo z jajcem.

Pečemo 50 minut pri 180°C.

Natalija, Jesenice

 

Presna torta - mjami!

Testo
1.5 kg lešnikov in mandljev (ali orehov)
700 g namočenih odcejenih mletih rozin 


Premaz
1 skodelica datljev brez koščice
300-400 ml vode
2 jž limoninega soka 


Krema
Banane
Limonin sok
Okrasitev
Zmleti oreščki

Priprava
Mandlje in lešnike drobno zmeljemo, rozine namočimo za pol ure v vodo in odcedimo. Nato rozine zmeljemo, dodamo mandlje in lešnike ter dobro pregnetemo. Po želji lahko dodaš tudi limonin sok. Vzamemo tretjino testa, ga oblikujemo v krog (lahko si pomagaš s pekačem za torte) in položimo na pladenj za torte.

Naredimo kremo iz datljev. To naredimo tako, da jih zmiksamo v mešalniku in dodamo limonin sok ter vode. Pozor! Sestavine dodajaj postopoma, da dobiš primerno gosto kremo. Namaži na prvo plast testa.

Nato zmiksaš oziroma zmečkaš še banane, dodaš limonin sok in namažeš preko kreme iz datljev. Po želji lahko dodaš še kakšno drugo sadje, čeprav se banane zelo dobro obnesejo, ker so sladke. Če želiš bolj kislo torto dodaj maline, ananas ali druge kisle sadeže.

Drugo tretjino testa oblikujemo kot prvo in jo položimo na bananino kremo. Nato ponovno namaži datlje in banane ter pokrij s tretjo tretjino testa. Za okrasitev posuj torto z zmletimi mandlji ali lešniki.

DOBER TEK !
Aja, pa še to. To je recept za res veliko torto, tako da brez problema zmanjšate količine. Še enkrat dober tek

Kaja, Maribor

 

Čokoladne palačinke

Sestavine: potrebuješ moko, malo soli, jajce, malo sladkorja in mleko, ter čokoladni kakav ali malo stopljene čokolade.

Spečeš palačinke.

Priprava: v kozici na maslu stopiš milka ali kinder čokolado in malo počakaš da se ohladi in s tem namažeš palačinke in jih ne zviješ ampak prepogneš na štiri dele.

Po vrhu še malo poliješ z čokolado ter dodaš malo stepene smetane.Prava poslastica za otroke

Natalija, Rogaška Slatina

 

 

 

Priljubljena žirafa SOPHIE

Eksotična žirafa iz naravnega kavčuka – kakovostna, varna in ljubka igrača, ki je ravno pravšnja za majhne otroške ročice.

KIT & KIN preprosto čudoviti izdelki za nego

Izberite naravno kozmetiko KIT & KIN – le najboljše za vašega dojenčka in za okolje

Z dvojčkoma na pot - vozički Baby Monsters

Baby monsters vozički so najboljša izbira za aktivne starše z dvojčki enake ali manjše razlike v starosti. 

Z električno prsno črpalko MAM do več mleka

Materino mleko je za novorojenčka najboljša in tudi najbolj zdrava prehrana v prvih mesecih življenja. Z njo dobi vse, kar potrebuje ...   

Za krajšo ali daljšo pot - Tricikel QPlay Rito!

Naj bo vsak družinski izlet ali pot samo še lep dogodek! Naj bo vsaka pot, ne glede na starosta vašega otroška, osredotočena na vaš izlet in dogodivščine ...

Prvi nakupi za dojenčka

Z željo, da vam prihranimo dragocen čas in skrbi pri pripravi na prihod novega družinskega člana, smo pripravili predlog osnovnih in dodatnih potrebščin.

Porodniški dopust

Porodniški dopust je dopust, namenjen pripravi na porod, negi in varstvu otroka takoj po porodu ter zaščiti materinega zdravja ob rojstvu otroka in po njem.

Potovanje in avtomobil

Se odpravljate na počitnice? Potem poskrbite, da bo pot za vašega malčka zabavna in igriva.

Ureditev malčkove sobe

V filmih, v katerih pričakujejo prvega dojenčka, vedno veliko časa posvetijo opremljanju otroške sobe.  

Nega novorojenčka

Nega novorojenčka je nekaj novega za vsako "novo pečeno" mamico in vsak nasvet je dobrodošel.

Zaščitite svoje bradavice

Prsne bradavice povzročajo v času nosečnosti ter še kasneje nemalo težav.  

Dojenje in duda

Kakor hitro dojenje poteka brez težav, lahko otroku ponudite dudo.

Materino mleko

Brez dvoma je materino mleko najboljša in najbolj zdrava hrana za otroka, saj njegova edinstvena sestava okrepi imunski sistem otroka.  

Se lahko duda pogoltne?

Ne. Proizvajalec dud MAM pravi, da so njihove dude razvite v sodelovanju s strokovnjaki, ustrezajo mednarodnim standardom in jih zaradi tega ni mogoče pogoltniti.

Čiščenje zobk

Čiščenje zobk naj se začne že zelo zgodaj.

Varnost v vašem domu

Preverite, kako varno je življenje vaših malčkov doma.

Vse o dojenju

  Pripravljanje na dojenje je ena številnih sprememb, ki jih vaše telo doživlja v času devetih mesecev.

Otroški horoskop

Dragi starši, rojstvo vašega malčka je pred vami ali pa morda že tudi za vami in vsekakor bi radi vedeli kakšen človek bo vaš otrok.

Izbira športnega vozička - marele

Kakko izbrati športni voziček (marelo)?

Naj bo učenje jezika preprosto

Vse česar morda še niste vedeli o razvoju otrokovega govora in učenju drugega jezika

Kognitiven in motoričen razvoj otroka

Vse česar morda še niste vedeli o otrokovem kognitivnem in motoričnem razvoju.

Igre na prostem

Vse česar morda še niste vedeli o igrah na prostem in njihovem vplivu na razvoj otroka.

Radi se igramo

Vse kar morda še niste vedeli o družabnih igrah in njihovem pozitivnem vplivu na razvoj otroka.  

Izbira avtosedeža

Izbor primernega avtosedeža predstavlja pomembno odločitev, saj gre za varnost vašega otroka.

Velikost otroških oblačil in pokrival

Izberite ustrezno velikost oblačil in pokrival za vaše najmlajše.

Za miren spanec dojenčka

Spanec ima pomemben vpliv na intelektualni, čustveni, fizični in vedenjski razvoj vašega dojenčka.

Odhod v porodnišnico

Vse potrebno za odhod v porodnišnico, si pripravite kakšen dan pred pričakovanim oz. določenim rokom poroda.         

Seznam porodnišnic

Seznam porodnišnic s telefonskimi številkami in naslovi.    

Otroška imena

V kolikor verjamete v numerologijo, boste pred izborom imena temeljito premislili in preračunali ali je ime vašega prihajajočega malčka pozitivno in napoveduje uspeh.

Recepti- prehrana malčka

Kakovostna in zdrava prehrana vpliva tako na zdrav razvoj vašega malčka, kakor tudi na pravilno in normalno rast.

Prijavite se na e-novice in pridobite 3 EUR popusta za vaš nakup.

S prijavo na e-novice boste vedno obveščeni o aktualnih akcijah in novostih, v zahvalo za potrditev prijave na e-novice, pa vam podarjamo kodo za popust v vrednosti 3 EUR, ki jo boste prejeli po potrditvi prijave na e-novice. Kodo lahko izkoristite za nakup v spletni prodajalni na www.pikapolonica.si. *Kodo je mogoče unovčiti le enkrat ob nakupu 30 EUR ali več v spletni prodajalni Pikapolonica.

Več informacij o promocijskih e-sporočilih podjetja Pikapoka d.o.o., namenu elektronskega obveščanja in možnosti odjave preberite na tej povezavi >>> TUKAJ

Lepo vas pozdravljamo, Vaša spletna prodajalna Pikapolonica