Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Nastavitev zasebnosti Zapri
0
Trenutno v košarici 0,00 €

Ureditev malčkove sobe

Otroška soba – mavrica lepih trenutkov

V filmih, v katerih pričakujejo prvega dojenčka, vedno veliko časa posvetijo opremljanju otroške sobe. Izbiri posteljice, zaves, tapet, barv. Izbiri slik, posteljnine, prvih igrač. Tudi v realnem življenju je tako. Vsak starš si želi, da bi se njegov otrok v svojem kotičku počutil lepo in varno.

Danes je na voljo toliko različnih vrst pohištva in dodatkov, da lahko zadovoljimo prav vsak okus. Ustvarimo lahko prostor, kjer se bo vašemu otroku odprl domišljijski svet. Poleg vsega naštetega pa je zelo pomembna tudi izbira barv v otroški sobi. Barve bodo vplivale na otrokovo počutje, ga vzpodbujale, pomirjale. S kombinacijo pravih barv in materialov boste lahko ustvarili prostor, ki bo hkrati vzpodbujal k igri in ustvarjanju ter sprostitvi in počitku.

 

Kaj moramo vedeti?

Močne barve prostor optično zožijo, svetlejše pa nam dajejo občutek prostornosti. Barve ločimo na hladne in tople, pri čemer hladne in nevsiljive barve (na primer modra, bela, umirjena zelena in vijolična) pripomorejo k širjenju prostora. Temne barve delujejo težko in vam jih toplo odsvetujemo. Priporočamo izbiro svetlejših barv, ki bodo dvigale otrokovo razpoloženje. Tudi v turobnih jesenskih dneh in takrat, ko sonce sploh ne bo pokukalo izza oblakov.

 

Na kaj je treba paziti?

Svet okoli nas ni enobarven in pust. Ljudje imamo čudovito sposobnost, da zmoremo razlikovati med vsaj 2000 različnimi barvnimi odtenki. Barve pa imajo na nas tudi močan psihološki učinek. Nekateri verjamejo, da barve lahko tudi zdravijo. Prav gotovo pa močno vplivajo na počutje, vedenje. Lahko ustvarijo prijetno okolje in v prostor vnašajo pozitivno energijo, ki jo intuitivni otroci še posebej dobro zaznavajo. Ravno zato so barve otrokom všeč in nanje tudi močno vplivajo. Otroke najbolj pritegnejo žive barve. Tudi dojenčke, ki take barve najlažje opazijo (modra, rumena, rdeča). Vendar moramo biti pri izbiri barv previdni in zmerni – eksplozija močnih barv bi slabo vplivala tako na otroka kot na odraslega. Vsaj spalni del naj bo nekoliko bolj umirjen, pri igralnem kotičku pa ste lahko tudi bolj pogumni. V otroški sobi je potrebno izbrati barve, ki otroku zagotavljajo toplino in varnost. Pri malo večjih otrocih je dober pokazatelj počutja miren in sproščujoč spanec. Za stene otroških sobic so najprimernejši odtenki vijolične in modre, odtenki rožnate in marelične ter odtenki zelene. Dodatki so lahko tudi intenzivnejših barv. Razposajenega otroka na primer umirimo s hladnimi barvami, vase zaprtega in premalo samozavestnega pa lahko spodbudimo s toplejšimi toni. Tudi otroško domišljijo in kreativnost lahko spodbujamo z barvami; k temu pripomorejo odtenki modre, turkizne in vijolične barve.

 

Od bele do črne in vsa mavrica vmes

BELA je mešanica vseh treh osnovnih barv: rumene, rdeče in modre. Zaradi tega se na belo večinoma odzivamo pozitivno. Simbolizira jasnost, nedolžnost in čistost, nov začetek, rojstvo. Je barva miru. Z njo najbolje kombiniramo ostale barve. Bela soba izgleda prostorno, lahko pa tudi pusto in sterilno. Dodatki na stenah, zavese, morda barvna vrata in okvirji oken pa bodo puščobnost zagotovo omilili. Bela barva je pri otrocih priljubljena, saj je barva domišljije.

RUMENA je barva svetlobe in sonca, poživlja in nas varuje pred strahovi. Spodbuja motoriko, komunikativnost, dinamiko in gibanje. Ima zelo pozitiven učinek na počutje, dihalne organe, zvišuje krvni pritisk, pospešuje pulz in ima ugoden vpliv na živčevje.

 

Otroško sobo vašega malčka lahko popestrite z nalepkami  . Na voljo so različni motivi! Velike dekorativne nalepke v trenutku spremenijo izgled sobice. Lahko jih večkrat odlepite in ponovno prilepite, ne da bi na steni za njimi ostal madež.

Zabavno, hitro in enostavno!

Otroci bodo navdušeni!

                        

Konec z naglavnimi ušmi

Popolna novost v Sloveniji so izdelki blagovne znamke Leeloop, ki učinkovito ščitijo nagajive glave vaših malih nadobudnežev.

Priljubljena žirafa SOPHIE

Eksotična žirafa iz naravnega kavčuka – kakovostna, varna in ljubka igrača, ki je ravno pravšnja za majhne otroške ročice.

KIT & KIN preprosto čudoviti izdelki za nego

Izberite naravno kozmetiko KIT & KIN – le najboljše za vašega dojenčka in za okolje

Z dvojčkoma na pot - vozički Baby Monsters

Baby monsters vozički so najboljša izbira za aktivne starše z dvojčki enake ali manjše razlike v starosti. 

Z električno prsno črpalko MAM do več mleka

Materino mleko je za novorojenčka najboljša in tudi najbolj zdrava prehrana v prvih mesecih življenja. Z njo dobi vse, kar potrebuje ...   

Za krajšo ali daljšo pot - Tricikel QPlay Rito!

Naj bo vsak družinski izlet ali pot samo še lep dogodek! Naj bo vsaka pot, ne glede na starosta vašega otroška, osredotočena na vaš izlet in dogodivščine ...

Prvi nakupi za dojenčka

Z željo, da vam prihranimo dragocen čas in skrbi pri pripravi na prihod novega družinskega člana, smo pripravili predlog osnovnih in dodatnih potrebščin.

Porodniški dopust

Porodniški dopust je dopust, namenjen pripravi na porod, negi in varstvu otroka takoj po porodu ter zaščiti materinega zdravja ob rojstvu otroka in po njem.

Potovanje in avtomobil

Se odpravljate na počitnice? Potem poskrbite, da bo pot za vašega malčka zabavna in igriva.

Kako izbrati najlepše praznično DARILO za otroke?

Čas obdarovanja in iskanja pravih idej za darilo.

Ureditev malčkove sobe

V filmih, v katerih pričakujejo prvega dojenčka, vedno veliko časa posvetijo opremljanju otroške sobe.  

Nega novorojenčka

Nega novorojenčka je nekaj novega za vsako "novo pečeno" mamico in vsak nasvet je dobrodošel.

Zaščitite svoje bradavice

Prsne bradavice povzročajo v času nosečnosti ter še kasneje nemalo težav.  

Dojenje in duda

Kakor hitro dojenje poteka brez težav, lahko otroku ponudite dudo.

Materino mleko

Brez dvoma je materino mleko najboljša in najbolj zdrava hrana za otroka, saj njegova edinstvena sestava okrepi imunski sistem otroka.  

Se lahko duda pogoltne?

Ne. Proizvajalec dud MAM pravi, da so njihove dude razvite v sodelovanju s strokovnjaki, ustrezajo mednarodnim standardom in jih zaradi tega ni mogoče pogoltniti.

Beremo: Ideje za izbiro božičnih igrač

Vas zanima kako se je izbire daril lotila Mojca, blogerka "Dream big Never stop" ...

Čiščenje zobk

Čiščenje zobk naj se začne že zelo zgodaj.

Varnost v vašem domu

Preverite, kako varno je življenje vaših malčkov doma.

Vse o dojenju

  Pripravljanje na dojenje je ena številnih sprememb, ki jih vaše telo doživlja v času devetih mesecev.

Otroški horoskop

Dragi starši, rojstvo vašega malčka je pred vami ali pa morda že tudi za vami in vsekakor bi radi vedeli kakšen človek bo vaš otrok.

Izbira športnega vozička - marele

Kakko izbrati športni voziček (marelo)?

Naj bo učenje jezika preprosto

Vse česar morda še niste vedeli o razvoju otrokovega govora in učenju drugega jezika

Kognitiven in motoričen razvoj otroka

Vse česar morda še niste vedeli o otrokovem kognitivnem in motoričnem razvoju.

Igre na prostem

Vse česar morda še niste vedeli o igrah na prostem in njihovem vplivu na razvoj otroka.

Radi se igramo

Vse kar morda še niste vedeli o družabnih igrah in njihovem pozitivnem vplivu na razvoj otroka.  

Izbira avtosedeža

Izbor primernega avtosedeža predstavlja pomembno odločitev, saj gre za varnost vašega otroka.

Velikost otroških oblačil in pokrival

Izberite ustrezno velikost oblačil in pokrival za vaše najmlajše.

Za miren spanec dojenčka

Spanec ima pomemben vpliv na intelektualni, čustveni, fizični in vedenjski razvoj vašega dojenčka.

Odhod v porodnišnico

Vse potrebno za odhod v porodnišnico, si pripravite kakšen dan pred pričakovanim oz. določenim rokom poroda.         

Seznam porodnišnic

Seznam porodnišnic s telefonskimi številkami in naslovi.    

Otroška imena

V kolikor verjamete v numerologijo, boste pred izborom imena temeljito premislili in preračunali ali je ime vašega prihajajočega malčka pozitivno in napoveduje uspeh.

Recepti- prehrana malčka

Kakovostna in zdrava prehrana vpliva tako na zdrav razvoj vašega malčka, kakor tudi na pravilno in normalno rast.

Prijavite se na e-novice in pridobite 3 EUR popusta za vaš nakup.

S prijavo na e-novice boste vedno obveščeni o aktualnih akcijah in novostih, v zahvalo za potrditev prijave na e-novice, pa vam podarjamo kodo za popust v vrednosti 3 EUR, ki jo boste prejeli po potrditvi prijave na e-novice. Kodo lahko izkoristite za nakup v spletni prodajalni na www.pikapolonica.si. *Kodo je mogoče unovčiti le enkrat ob nakupu 30 EUR ali več v spletni prodajalni Pikapolonica.

Več informacij o promocijskih e-sporočilih podjetja Pikapoka d.o.o., namenu elektronskega obveščanja in možnosti odjave preberite na tej povezavi >>> TUKAJ

Lepo vas pozdravljamo, Vaša spletna prodajalna Pikapolonica