Knjižni kotiček

Odkrijte čarobni svet literarnih junakov, ki že mnoga leta osvajajo srca naših otrok. V knjižnem kotičku najdete številne klasične pravljice, kartonke, potipanke, poučne in zvočne knjige, knjige za bodoče starše in še veliko več! Naše knjižne poličke pridno polnijo Mladinska Knjiga, Založba Epistola, Učila in drugi.
Preberi več

Priljubljeni izdelki

 1. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Knjiga Polh - me poznaš?
  OKA 
  Knjiga Polh - me poznaš?
  Akcijska cena 11,04 € Redna cena 12,99 €
  Quickview
  -15%
 2. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Knjiga Avtomobili na 3D fotografijah
  UČILA 
  Knjiga Avtomobili na 3D fotografijah
  Akcijska cena 5,01 € Redna cena 5,90 €
  Quickview
  -15%
 3. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Knjiga Živali v divjini
  UČILA 
  Knjiga Živali v divjini
  Akcijska cena 5,94 € Redna cena 6,99 €
  Quickview
  -15%
 4. Dodaj na seznam želja
  Akcija
  Knjiga Tina in medvedja moč
  DZS 
  Knjiga Tina in medvedja moč
  Akcijska cena 16,11 € Redna cena 18,95 €
  Quickview
  -15%

Pobrskajte po naši zakladnici uporabnih nasvetov.

Oddaja telefonskega naročila

Oddaja telefonskega naročila

Tukaj smo za vas - oddajte svoje naročilo tudi po telefonu.

Kaj z otroki početi med krompirjevimi počitnicami?

Kaj z otroki početi med krompirjevimi počitnicami?

Krompirjeve počitnice so tukaj! Jih je tudi vaša družina že komaj čakala? 

Dan družine - Majboljše ideje za preživljanje časa z družino

Dan družine - Majboljše ideje za preživljanje časa z družino

Aktivnosti za preživljanje časa z družino

Za branje ni nikoli prezgodaj. Knjige, če so premišljeno izbrane, imajo na otroka številne pozitivne vplive. Z veseljem bo opazoval čudovite ilustracije in poslušal zgodbo, ki mu jo lahko vi berete, dokler ne zna brati sam. Ko malo zraste, bo zagotovo užival tudi v barvanju svojih najljubših predmetov, živali in junakov.

Knjige tudi za dojenčke! Ja, prav ste prebrali. Knjiga je izvrstno darilo ali pozornost že za majhne dojenčke. Preproste kartonke, ki jih majhne ročice ne bodo hitro uničile, jim bodo zelo všeč. Običajno jih krasijo preproste in zanimive ilustracije, ki jih dojenčki z zanimanjem opazujejo. Izberite takšne knjige, ki imajo kontrastne ilustracije, saj jih bodo dojenčki lažje opazili. Dojenčkom lahko prebirate tudi pravljice, ki so všeč vam. Z veseljem jih bodo poslušali, saj jih vaš glas pomirja, poleg tega pa se lahko ob branju z dojenčkom tudi pocrkljate.

Knjige bogatijo besedni zaklad in spodbujajo otrokov razvoj. Knjiga je za otroka veliko več, kot le opazovanje ilustracij in poslušanje zgodb. Na naših policah vam je na voljo veliko interaktivnih in zanimiv knjig. Manjšim dojenčkom, ki že raziskujejo svet okoli sebe s svojimi majhnimi ročicami, lahko ponudite tipanko. Tipanke so knjige, v katerih najdete različne teksture. Tipanje teh tekstur spodbuja razvoj možganov, hkrati pa je dojenčku všeč, saj vsaka stran predstavlja nekaj novega.

Branje knjig bogati otrokov besedni zaklad. Skozi poslušanje in kasneje branje različnih pravljic se otrok nauči novih besed in besednih zvez, ki jih bo kasneje lahko uporabil v govoru. Vzemite si čas in mu res dobro prisluhnite - zagotovo boste zasledili marsikatero besedo ali frazo, ki jo je večkrat slišal v svoji najljubši pravljici.

Knjige z nalepkami Knjige z nalepkami ali nalepnice, kot jim tudi pravimo, imajo v otroških srcih prav posebno mesto. Branje zanimivih zgodb je mnogo bolj zanimivo, če jih lahko sproti dopolnjujejo z lepljenjem nalepk in ustvarjanjem. Prestavljanje in lepljenje nalepk pa spodbuja in krepi tudi fino motoriko ter pincetni prijem, kar je za otroka zelo koristno. Malčki bodo navdušeni tudi nad zvočnimi knjigami – takšnimi, ki oponašajo različne živali ali zvoke vozil. Zvočna knjiga da zgodbi povsem nov pomen in branje postane prava zabava. Poleg tega pa je takšna knjiga lahko tudi zelo poučna.

Pobarvanke za male in velike Barvanje je običajno otrokom v veliko veselje. Še posebej navdušeni so, če lahko barvajo svoje najljubše živali, vozila, predmete ali knjižne in risane junake. Sprva bodo pobarvanke bolj pisane in barva bo segala močno čez črto, a naj vas to ne skrbi, predvsem pa otroka zaradi tega ne popravljajte. S časom se bo naučil in napredoval, tako da bodo pobarvanke vedno bolj natančne in lepe. Še posebej navdušeni bodo nad pobarvankami, ki jih lahko dopolnjujejo tudi z nalepkami.

Knjige za učenje Knjige niso le za branje pravljic, spoznavanje novih oblik in živali ali barvanje. S pomočjo knjig se lahko otroci tudi učijo. Učenje s pomočjo knjig se začne že zelo zgodaj, ko svojemu dojenčku predstavite prve kartonke s preprostimi ilustracijami. Morda se vam zdi, da predmetov in živali v knjigi sploh ne prepozna, a s časom vas bo presenetil, kako dobro si je vse zapomnil. S ponavljanjem in rednim listanjem se znanje le še utrjuje. Tudi večjim otrokom lahko knjige predstavite kot orodje za učenje. S pomočjo knjig lahko dobro spoznajo človeško telo, živali na našem planetu ali različne športe. Tudi računanje je veliko bolj zabavno, če se ga učimo iz zanimivih knjig z zabavnimi ilustracijami. Na knjižnih policah Pikapolonice in Baby Centra boste našli tudi široko ponudbo poučnih knjig. Knjige so polne različnih vaj za učenje števil, štetja, računanja, poznavanja ure in drugih uporabnih nalog. Otrokom bodo v veselje, saj so opremljene s čudovitimi in zanimivimi ilustracijami.

Najlepše pravljice in zgodbice

Branje knjig lahko otroku predstavite kot del jutranje ali večerne rutine. V takšnih trenutkih izberite knjige s pravljicami in zgodbicami. Otroci jih imajo zelo radi, saj poleg tega, da bogatijo besedni zaklad, spodbujajo domišljijo. Hitro bodo izbrali svojega najljubšega knjižnega junaka in se z njim poskušali poistovetit. Izberite pravljice in zgodbice, ki imajo lepo, pozitivno vsebino in dobro sporočilo. Za vaše otroke imamo bogato zbirko zanimivih in modernih pravljic, ki jih pogosto srečate tudi v risani obliki na televiziji. Nismo pa pozabili tudi na dobre, stare klasične zgodbice bratov Grimm in Hansa Christiana Andersena ter odličnih domačih pisateljev. Le kdo ne pozna Mačka Murija, Malega Meda in čudovite, vedno aktualne Muce Copatarice. Čeprav stare, so ravno te pravljice še posebej čudovite in polne lepih spominov. Ob branju boste tako skupaj s svojim otrokom uživali tudi vi.

Knjige so čudovito darilo!

Če iščete popolno praznično ali rojstnodnevno darilo, nikar ne pozabite na knjige. Knjiga je vedno lepo in pozorno darilo. Ker imamo širok in bogat nabor različnih knjig, boste zagotovo našli takšno, ki ustreza starosti otroka in v njej nastopajo njegovi najljubši junaki. Večjim otrokom lahko izberete poučne knjige z različnimi vajami, medtem ko bodo najmlajši navdušeni nad tipankami in zvočnimi knjigami.

Če obdarujete otroka, ki rad barva in ustvarja, mu podarite pobarvanke – navadne ali takšne, ki vsebujejo tudi nalepke. Nove in nove risbe, ki čakajo, da jih obogati z izbranimi barvami, ga bodo zagotovo osrečile.

Branje knjig je trenutek, ko se lahko povežete in pocrkljate s svojim otrokom, sorojencem ali nečakom. Skupaj lahko odkrivata nove knjižne junake in zanimive zgodbe, ki jih bosta še dolgo podoživljala. Z otroci se o prebranih zgodbah in pravljicah tudi pogovorite. Sprašujte jih kakšni so se jim zdeli knjižni junaki, pogovarjajte se o dobrih delih, ki so jih storili in o poučnih situacijah. Branje knjig je lahko za otroka naporno, saj mora biti med branjem tiho in pri miru. To je lahko odlična priložnost, da mu pomagate, da se po dolgem in zanimivem dnevu pomiri in pripravi na večerni spanec. Če imate možnost, lahko v njegovi sobi ustvarite pravi mali bralni kotiček, ki ga opremite z udobno okrasno blazino in čisto njegovo knjižno polico. Branje bogati besedni zaklad, bogati pa tudi dušo. Veselje do branja in knjig lahko tako že zgodaj privzgojite tudi svojemu otroku. Iz pestre ponudbe knjig, slikanic in pobarvank ne bo težko izbrati tistih, ki jih bo z veseljem odprl in listal vedno znova.

Prikaži več
Zapri