Pobarvanke

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. DEPESCHE 1 Izdelek
 2. DJECO 2 Izdelki
 3. FANTASY MODEL 1 Izdelek
 4. KID-E-CATS 2 Izdelki
 5. MLADINSKA KNJIGA 7 Izdelki
 6. NEBULOUS STARS 1 Izdelek
 7. TOPMODEL 6 Izdelki
 8. UČILA 4 Izdelki
Cena
Barva
 1. Večbarvna 27 Izdelki
Prikazanih 24 od 28 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  POPSTAR pobarvanka
  DEPESCHE 
  POPSTAR pobarvanka
  Redna cena 9,95 €
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Pobarvanka Obleci me
  TOPMODEL 
  Pobarvanka Obleci me
  Redna cena 5,95 €
  Quickview
 3. Dodaj na seznam želja
  Pobarvanka
  TOPMODEL 
  Pobarvanka
  Redna cena 9,95 €
  Quickview
 4. Dodaj na seznam želja
  Pobarvanka
  TOPMODEL 
  Pobarvanka
  Redna cena 7,95 €
  Quickview
 5. Dodaj na seznam želja
  Top model pobarvanka Doggy
  TOPMODEL 
  Top model pobarvanka Doggy
  Redna cena 7,95 €
  Quickview
 6. Dodaj na seznam želja
  Pobarvanka Pobarvanka
  NEBULOUS STARS 
  Pobarvanka
  Redna cena 16,99 €
  Quickview
 7. Dodaj na seznam želja
  Zabavna pobarvanka z nalepkami
  MLADINSKA KNJIGA 
  Zabavna pobarvanka z nalepkami
  Redna cena 5,99 €
  Quickview
Prikazanih 24 od 28 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Kdaj otroku ponuditi prvo pobarvanko?

Sposobnost barvanja med vnaprej določenimi črtami je zelo pomemben razvojni mejnik, ki v otrocih uri motorične in kognitivne veščine. Spoznanje, da obstajajo meje je izjemno pomembno spoznanje, ki ga otrok nosi s seboj še celo življenje.

Barvanje je ena izmed tistih dejavnosti, ki nima točno določene starostne meje. Starši običajno sami zaznajo, kdaj je njihov otrok pripravljen, da lahko začne z barvanjem pobarvank. Nekateri otroci z veseljem posežejo po barvicah že pri devetih ali desetih mesecih, drugih barvanje ne zanima in lahko barvice začnejo uporabljati veliko kasneje. Veliko je odvisno od otrokovega potenciala in želje, da bi poskusil uporabiti pisalo. Če otrok še ni pripravljen, ga ne silite. Sčasoma vsak otrok poseže po barvicah in barvanje hitro postane njegovo najljuše preživljanje prostega časa.

Kako začeti?

Ko se odločite, da je napočil čas, ko lahko vaš otrok začne z barvanjem, poskrbite, da mu boste zagotovili vse, kar potrebuje, da uspe. Za prvo barvanje otrok potrebuje pisala (običajno barvice ali voščenke), ki jih lahko enostavno prime. Pisala naj bodo debela in narejena iz materiala, ki ne drsi. List oz. pobarvanka, kjer bo barval, naj bo velika z velikimi risbami. Najbolje je, da pobarvanko iztrgate iz knjige (če gre za knjigo pobarvank seveda) in jo s trakom prilepite na mizo, da se ne more premakniti. Za začetek bo otrok potreboval nekaj vzpodbude, zato je dobro, če začnete barvati tudi sami in mu pokažete, kaj naj počne. Ko bo razumel, kaj počnete, bo tudi on ponovil za vami.

Prepoznavanje barv

Barvanje otroških pobarvank bo pomagalo otroku pri prepoznavanju in ločevanju barv. Študije so pokazale, da bi moral zrav otrok razlikovati med osnovnimi barvami nekje do 3. leta, nekaj bi jih moral znat že tudi poimenovat. Pri barvanju mu lahko s tem tudi pomagate. To storite tako, da ga pohvalite z imenovanjem predmetov na sliki. Pohvalite ga lahko, kako lep zelen list je pobarval ali kako lepo rumeno sonce je narisal.

Izberite primerno pobarvanko

Četudi ne obstaja obdobje, za katerega bi lahko rekli, da je idealno za začetek, je najbolje, da opazujete svojega otroka in mu prisluhnete. V naši ponudbi boste našli pobarvanke, ki so primerne za zelo majhne otroke. Najbolje je, da začnete s temi in težavnost pobarvank prilagajate glede na sposobnost in interes otroka. Da bo barvanje še posebej zanimivo obstajajo tudi pobarvanke z različnimi dodatki, kot so smešne nalepke, ali pa izberite takšno, ki vključuje otrokove najljubše risane junake.

Pobrskajte med široko ponudbo pobarvank v Pikapolonici in navdušite svojega otroka!

Prikaži več
Zapri