Za dojenčke (do 1 leta)

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. BLUE SEVEN 5 Izdelki
 2. JACKY 1 Izdelek
 3. MILO MALO 7 Izdelki
 4. MINOTI 28 Izdelki
 5. PLETILSTVO ERIKA 1 Izdelek
 6. STERNTALER 1 Izdelek
 7. VENERE 2 Izdelki
Cena
 1. 0,00 € - 9,99 € 25 Izdelki
 2. 10,00 € - 19,99 € 16 Izdelki
 3. 20,00 € in več 4 Izdelki
Barva
 1. Bela 72 Izdelki
 2. Bež 10 Izdelki
 3. Črna 31 Izdelki
 4. Modra 74 Izdelki
 5. Oranžna 7 Izdelki
 6. Rdeča 10 Izdelki
 7. Rjava 2 Izdelki
 8. Roza 45 Izdelki
 9. Rumena 12 Izdelki
 10. Siva 7 Izdelki
 11. Siva 42 Izdelki
 12. Večbarvna 8 Izdelki
 13. wheit 3 Izdelki
 14. Zelena 12 Izdelki
Prikazanih 24 od 45 izdelkov
Stran
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Obleka
  MINOTI
  Obleka
  Redna cena 19,99 €
  Quickview
 2. Dodaj na seznam želja
  Pletena jopica
  BLUE SEVEN
  Pletena jopica
  Redna cena 15,99 €
  Quickview
 3. Dodaj na seznam želja
  Legice
  MINOTI
  Legice
  Redna cena 4,99 €
  Quickview
 4. Dodaj na seznam želja
  Obleka
  MINOTI
  Obleka
  Redna cena 8,90 €
  Quickview
 5. Dodaj na seznam želja
  Obleka
  MINOTI
  Obleka
  Redna cena 7,90 €
  Quickview
 6. Dodaj na seznam želja
  Obleka
  MINOTI
  Obleka
  Redna cena 22,99 €
  Quickview
 7. Dodaj na seznam želja
  Pajac, bodi in hlače
  MINOTI
  Pajac, bodi in hlače
  Redna cena 19,99 €
  Quickview
 8. Dodaj na seznam želja
  Majica in hlače
  MINOTI
  Majica in hlače
  Redna cena 13,99 €
  Quickview
 9. Dodaj na seznam želja
  Obleka
  BLUE SEVEN
  Obleka
  Redna cena 19,90 €
  Quickview
 10. Dodaj na seznam želja
  Komplet pajac z rutico
  MINOTI
  Komplet pajac z rutico
  Redna cena 11,99 €
  Quickview
 11. Dodaj na seznam želja
  Pajac
  MINOTI
  Pajac
  Redna cena 9,99 €
  Quickview
 12. Dodaj na seznam želja
  Komplet obleka s hlačkami
  MINOTI
  Komplet obleka s hlačkami
  Redna cena 19,99 €
  Quickview
 13. Dodaj na seznam želja
  Legice
  MINOTI
  Legice
  Redna cena 4,99 €
  Quickview
 14. Dodaj na seznam želja
  Komplet tunika in legice
  MINOTI
  Komplet tunika in legice
  Redna cena 19,99 €
  Quickview
 15. Dodaj na seznam želja
  Komplet majica in legice
  MINOTI
  Komplet majica in legice
  Redna cena 13,99 €
  Quickview
 16. Dodaj na seznam želja
  Bodi
  MINOTI
  Bodi
  Redna cena 6,99 €
  Quickview
 17. Dodaj na seznam želja
  Obleka
  MINOTI
  Obleka
  Redna cena 7,90 €
  Quickview
 18. Dodaj na seznam želja
  Majica z dolgimi rokavi
  MINOTI
  Majica z dolgimi rokavi
  Redna cena 5,90 €
  Quickview
 19. Dodaj na seznam želja
  Komplet za dojenčka, 2-delni
  MINOTI
  Komplet za dojenčka, 2-delni
  Redna cena 14,90 €
  Quickview
 20. Dodaj na seznam želja
  Jopica s kapuco
  MINOTI
  Jopica s kapuco
  Redna cena 23,90 €
  Quickview
 21. Dodaj na seznam želja
  Prehodna jakna
  MINOTI
  Prehodna jakna
  Redna cena 22,90 €
  Quickview
 22. Dodaj na seznam želja
  Hlačne nogavice 2 v 1
  MINOTI
  Hlačne nogavice 2 v 1
  Redna cena 8,99 €
  Quickview
Prikazanih 24 od 45 izdelkov
Stran
Razvrsti po

Čudovita oblačila za vaše najmlajše

Oblačila za dojenčke so tako prikupna in majhna, da je včasih težko verjeti, da so komu sploh prav. Zelo pomembno je, da so oblačila za dojenčke izdelana iz kakovostnih materialov, ki so prijazni do dojenčkove nežne in občutljive kože. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na praktičnost, saj je oblačenje dojenčka svojevrsten izziv – najprej, ker so tako drobceni, kasneje pa, ker jih zanima vse drugo, le oblačenje in sodelovanje ne.

Oblačila za dojenčke v prodajalnah Pikapolonica so izdelana iz kakovostnih materialov ter so hkrati so lepa in praktična. Dojenčku bo v njih izredno udobno, hkrati pa bo, zaradi čudovitih dizajnov in prisrčnih vzorcev, izgledal naravnost čudovito! Ne pozabite, da so oblačila za dojenčke tudi odlična ideja za darila, ki se ga bodo zagotovo razveselili vsi bodoči starši. Saj veste, pri dojenčkih je zmeraj kaj sveže zapackano, zato pridejo sveže majčke, hlačke in pajacki še kako prav.

Preverite Pikapoloničin širok in pester izbor prikupnih oblačil za najmlajše. Pri nas najdete oblačila za dojenčke blagovnih znamk Minoti, Dirkje, Blue Seven, Koko Noko in drugih.

Oblačilo za dojenčka lahko podarite tudi kot darilo!

Bodoči starši so sicer zagotovo že poskrbeli za dojenčkovo garderobo, vendar bodo zagotovo veseli kakšnega dodatnega kosa. Ker je težko predvideti, kako velik se bo dojenček rodil in kaj mu bo prav, vam svetujemo, da za darilo ne kupujete oblačil v najmanjših številkah. Raje izberite številko ali dve večji kos oblačila, ki mu bo zagotovo ustrezal; če ne zdaj, pa čez nekaj tednov! S takšno izbiro boste prav tako pomagali bodočim staršem, saj jim ne bo treba hiteti v trgovino takoj, ko bo dojenček prerasel prva oblačila v najmanjših številkah.

Za darilo ob rojstvu dojenčka lahko podarite komplet bodijev ali udoben in praktičen pajac. Seveda so odlična izbira tudi hlačke s stopalkami, ki posrbijo, da bo dojenčku vedno toplo v majhne nogice.

Se odpravljate na Baby Shower? V Pikapolonici najdete tudi čudovite izdelke blagovne znamke Babyblooms, ki so popolno darilo za obdarovanje bodočih staršev. Visokokakovostna oblačila za dojenčke so domiseljno zložena v šopke, tortice in druge prikupne oblike. Odlična ideja za darilo družine, ki pričakuje dojenčka!

Kako izbrati oblačila za dojenčke?

Izbira oblačil za dojenčka je lahko prav poseben izziv. Še posebej za tiste, ki se s starševsko vlogo srečujete prvič. Zagotovo se vam porajajo vprašanja, kot so »koliko oblačil sploh potrebujem?«, »kakšno velikost naj izberem?« in »kaj od oblačil dojenček sploh potrebuje?«. Dovolite, da vam z nekaj praktičnimi nasveti pomagamo pri izbiri in vas popeljemo v svet čudoviti oblačil za dojenčke.

 • Oblačila za dojenčke se običajno začnejo pri številki 50 ali 56, izjemoma manj za res majhne dojenčke ali nedonošenčke. To so prve številke, ki jih boste morali izbrati za prihajajočega člana vaše družine. Ko dojenček raste, preprosto nadaljujete s številkami, ki si sledijo. Številke označujejo dolžino centimetrov. Seveda se lahko zgodi, da pride do odstopanj, saj na to ali bo dojenčku oblačilo prav, vplivajo tudi kilogrami. Svetujemo vam, da vedno raje izberete oblačilo, ki je nekaj centimetrov večje, kot manjše.
 • Ker so dojenčki majhni in drobceni, je starše pogosto strah, kako jih bodo oblačili, ne da bi jim kaj naredili. Da bo strah vsaj malo manjši, izberite praktična oblačila za dojenčke, ki jih ni težko oblačiti. Bodiji na preklop bodo nepogrešljiv del dojenčkove garderobe, zelo praktične pa so tudi hlačke s stopalkami ali kar pajaci. Za začetek vam priporočamo pajace, ki imajo zadrgo, ko boste bolj izkušeni in suvereni, pa boste z lahkoto oblekli tudi pajace, ki se zapenjajo z gumbi.
 • Bodiji in pajaci so prva oblačila, ki nam padejo na pamet, ko pomislimo na oblačila za dojenčke. A nikar ne pozabite izbrati tudi drugih pomembnih kosov. Če se je vaš dojenček rodil v zimskem času, bo zagotovo potreboval toplega zimskega pajaca, medtem ko bo dojenček, ki je rojen poleti, potreboval tudi klobuček ali čepico, ki ga bo varovala pred močnim soncem.

Oblačenje dojenčka ni izziv le zato, ker se starši ves čas bojijo, da bi mu kaj naredili. Ker dojenčki še ne zmorejo uravnavati svoje telesne temperature tako, kot to počnemo odrasli, je včasih potrebno dobro premisliti kaj in kako mu bomo oblekli. Hitro se lahko zgodi, da mu je prevroče, kar zagotovo ni prijetno. Poleg tega pa ne želimo niti, da bi dojenčka zeblo.

Če se je dojenček rodil v hladnejših mesecih, mu bo najbolj prijetno, če ga boste oblekli eno plast oblačil več, kot jih nosite vi. Če imate doma zelo toplo, lahko dodatno plast seveda tudi izpustite. Pomembno je, da dojenčka spremljate in opazujete, saj boste hitro opazili, če se ne bo dobro počutil.

Osnovna in najbolj praktična oblačila za dojenčke so bodiji, ki jih lahko uporabljate kot samostojno oblačilo ali pa namesto spodnje majice pod majico z dolgimi ali kratkimi rokavi. Bodiji so praktični, saj na mestu držijo tudi pleničko, poleg tega pa zagotovijo, da je dojenčkov trup v celoti pokrit in na toplem. Čez bodi lahko oblečete hlačke ali pajac, odvisno od tega, kaj je bolj praktično za vas in najbolj udobno za vašega dojenčka.

Najbolj pomembno je, da izbirate oblačila, ki bodo olajšala oblačenje vam in vašemu dojenčku, hkrati pa poskrbela, da bo dojenčku udobno in prijetno.

Koliko oblačil potrebuje dojenček?

Tako majhni so, pa toliko oblačil potrebujejo. Včasih se res zdi, da jih imajo v svoji omari še več, kot odrasli. Koliko oblačil bo potreboval vaš dojenček, je zelo odvisno od tega, kako pogosto perete, kako zelo se bodo oblačila umazala in kako pogosto ga boste preoblačili. Na to vprašanje je zato zelo težko odgovoriti, vam pa podajamo nekaj smernic, ki vam bodo v pomoč pri izbiri in usklajevanju dojenčkove prve garderobe:

 • med 7 in 10 bodijev; še posebej, če bo dojenček rojen pozimi in ga boste oblačili v dvojne plasti,
 • približno 5 parov hlačk; svetujemo hlačke s stopalkami, saj lahko majhne nogavičke drsijo z nogic,
 • 1 ali 2 jopici za hladnejše dni; če je vaš dojenček rojen v hladnejšem delu leta, bo potreboval več toplih oblačil,
 • 3 pajacki; služijo kot oblačilo za čez dan ali kot pižama.

Izbira ostalih oblačil je odvisna predvsem od tega, v katerem letnem času je rojen vaš dojenček. Oblačila lahko vedno dokupite tudi kasneje. Nakupovanje, ko bo dojenček že na svetu, bo lažje predvsem za to, ker boste videli koliko oblačil zares potrebujete. Če se vam pri nakupovanju oblačil za vašega najmlajšega člana še vedno porajajo dvomi in vprašanja, se lahko v prodajalnah Pikapolonica brez zadržkov obrnete na prijazne prodajalke, ki vam bodo z veseljem pomagale pri izbiri. Kupovanje prvih oblačil je poseben dogodek, še posebej za bodoče starše. Premišljeno izberite oblačilca, ki jih bo vaš dojenček oblekel v prvih dneh in tednih, saj si jih boste zapomnili za vedno.  

Prikaži več
Zapri