Otroška obutev

Otrokovi prvi koraki so izredno pomembna prelomnica za vsako družino, predstavljajo pa tudi trenutek, ko je treba razmisliti o izbiri otrokove prve obutve. V Pikapolonici in Baby Centru vas čaka široka izbira otroške obutve blagovnih znamk Cool Club, Adidas, Superfit, Bosa Noga, Rolly, Sternataler in drugih. Pri nas najdete copatke ali čevlje za vsak par nagajivih otroških nog.
Preberi več

Pobrskajte po naši zakladnici uporabnih nasvetov.

Oddaja telefonskega naročila

Oddaja telefonskega naročila

Tukaj smo za vas - oddajte svoje naročilo tudi po telefonu.

Kaj z otroki početi med krompirjevimi počitnicami?

Kaj z otroki početi med krompirjevimi počitnicami?

Krompirjeve počitnice so tukaj! Jih je tudi vaša družina že komaj čakala? 

Čas je za zabavo ob bazenu!

Čas je za zabavo ob bazenu!

Prihaja vroče poletje, imate vse potrebno za super zabavo v bazenu? 

Od prvih korakov do razburljivega raziskovanja širnega sveta

Prvi koraki so zelo pomembna prelomnica v otrokovem življenju, ki si jo vsi starši še kako dobro zapomnijo. S prvimi koraki pa pride tudi čas tudi za izbiro otrokove prve obutve, ki ji je potrebno posvetiti dovolj časa in razmisleka. Obutev mora biti primerna za otrokovo majhno stopalo, pomembno pa je tudi, da ga pri gibanju ne ovira. Z izbiro kakovostnih, varnih in udobnih čevljev ali copatov, boste svojemu otroku dali pomembno popotnico za raziskovanje širnega sveta. Razvoj stopal in mišičnih skupin, ki se dogaja ob prvih korakih neposredno vpliva na razvoj otrokovih motoričnih sposobnosti. Kakovost obutve pa ni pomembna samo za dojenčke, pač pa je bistvenega pomena tudi v vseh ostalih obdobjih otroštva.

V prodajalnah Pikapolonica in Baby Center najdete širok nabor kakovostne otroške obutve, primerne za vse starosti, vse od prvih korakov naprej. Preverite otroško obutev blagovnih znamk Rolly, Playshoes, Disney, Free Splash, SlipStop, Bosa Noga, Bubaba, Ipanema, Minoti, Sternataler in drugih.

Kakšna naj bo otroška obutev?

Dojenčki, ki še ne hodijo, ne potrebujejo čevljev. Za njih je najbolje, če so čim pogosteje bosi. Če vas skrbi, da bi se prehladili, jim lahko obujete debele nogavičke, ki imajo na podplatih poseben, nedrseč material. Med sprehodi in izleti v hladnejših mesecih, pa je seveda prav, da poskrbite, da jih bo obutev prijetno grela. Za ta namen lahko izberete mehke zimske čevlje, ki se hitro in enostavno obujejo, predvsem pa poskrbijo, da bo dojenčkom zelo toplo.

Se še spomnite, kako so nam starši čevlje vedno potipali pri prstih in tako ugotovili, če so nam prav? Nožni prsti morajo imeti v obutvi dovolj prostora. To ni pomembno le zaradi udobja, ampak tudi zato, ker lahko pri stisnjenih prstih pride do deformacije drobnih mišic v prstih in stopalu. Otroku čevelj ne sme biti niti prevelik, niti premajhen. Če je čevelj premajhen, sili otrokovo stopalo v neustrezen položaj, kar slabo vpliva na kosti, mišice ter na hojo in razvoj otroka. Če je čevelj otroku prevelik, pa mora otrok ustvariti dodatno mišično aktivacijo, da čevelj obdrži na svojem mestu. To lahko popači gibalni vzorec, hkrati pa je za otroka neprijetno in neudobno.

Čevlji morajo biti mehki. To pomeni, da morajo imeti fleksibilen podplat, ki ga lahko stisnete oziroma upognete s prsti. Takšen podplat se kar najbolj približa bosonogi hoji. Obutev s fleksibilnim podplatom podpira optimalni razvoj.

Ali so ponošeni in obrabljeni čevlji optimalna izbira za otrokova stopala in zdrav razvoj? Nakup nove obutve, vsakič, ko otrok preraste trenutno številko, je zelo pomembna. Že ponošen čevelj je namreč oblikovan po stopalu nekoga drugega in ni nujno, da bo ustrezal tudi vašemu otroku. Ker se zavedamo, kako pomembna je kakovostna in predvsem nova obutev, smo na naše police postavili kakovostne in dostopne čevlje za vse otroke. 

Otroška obutev za vsako priložnost!

Topla zimska obutev za brezskrbne dogodivščine na snegu! Otroci obožujejo igro na prostem, ne glede na letni čas. Ko zapade sneg, se jim v očeh prižgejo iskrice in komaj čakajo, da se bodo lahko zabavali, delali snežake in se sankali na bližnjem hribu. Pomembno pa je, da jim bo pri igri na prostem toplo in udobno. Za igranje na snegu ali na prostem v hladnih zimskih mesecih, izberite tople zimske čevlje ali škornje. Naj bodo dovolj visoki, da bodo nogavice zagotovo ostale suhe. Priporočljivo je, da imajo zimski čevlji za otroke podplat, ki ne drsi.

Udobna obutev za brezskrbno poletje

Poletje je čas, ko lahko otroci veliko časa preživijo bosi, kar je za njihova stopala najboljše. A kljub temu se pogosto znajdejo v situacijah, ko potrebujejo kakovostno obutev, ki bo varovala njihova stopala. Hitro se lahko zgodi, da jih piči kakšna žuželka, da v morju stopijo na oster kamen ali pa je asfalt na igrišču tako vroč, da bosa hoja ne bi bila več varna. Udobna in praktična poletna obutev za otroke je tako nepogrešljiva. Sandali in japonke lahko malčkom, ki so komaj naredili prve korake, predstavljajo velik zalogaj. Nudijo namreč veliko manj opore kot čevlji z ravnim podplatom ali gležnarji. Zato izberite poletno obutev, ki je izdelana iz kakovostnega materiala, ki ne drsi in se noga v njem ne poti. Poleg tega poskrbite, da bo čevelj za otroka narejen tako, da nogo dobro objame in otroku nudi občutek varnosti. Tako prvi, kot vsi naslednji koraki bodo tako veliko bolj prijetni, varni in samozavestni.

Obutev za veselo čofotanje

Pri igri in kopanju v vodi, reki ali jezeru, bo otroku veliko bolj prijetno, če bo njegova stopala varovala udobna in praktična obutev. Škoda bi bilo, da mu zabavo in veselje pokvari kakšen oster kamen, žuželke ali druge morebitne nevarnosti, ki na nežna stopala prežijo v in ob vodi. Otroška obutev za v vodo je izdelana iz mehkih in udobnih materialov, ki dajo otroku občutek, kot bi bil bos. Hkrati pa so materiali dovolj trpežni, da poskrbijo, da so majhna stopala ves čas varna. Zabava v vodi in ob njej bo tako veliko bolj prijetna in brezskrbna – tako za vas, kot za vašega malčka.

Udobni in mehki copati za majhne nogice

Doma in v vrtcu bo vaš malček potreboval udobne copatke. Najbolje je, če izberete copate, ki imajo mehek in dobro gibljiv podplat. Ker takšen podplat posnema bosonogo hojo, je za otrokov razvoj najbolj optimalen. Izdelan naj bo iz materiala, ki ne drsi. Tako kot ostala obutev, morajo biti tudi copati ustrezne velikosti. Premajhni copati bodo otroka tiščali, kar bo povzročilo neudobje in slabo voljo, preveliki pa ga bodo pri gibanju ovirali.

Prikaži več
Zapri