Hojice

Filtriraj
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. CHICCO 2 Izdelki
 2. FREEON 8 Izdelki
 3. INFUNBEBE 1 Izdelek
Cena
Barva
 1. Bela 1 Izdelek
 2. Bež 1 Izdelek
 3. Modra 1 Izdelek
 4. Roza 2 Izdelki
 5. Rumena 1 Izdelek
 6. Siva 2 Izdelki
 7. Večbarvna 4 Izdelki
Prikazanih 11 od 11 izdelkov
Razvrsti po
 1. Dodaj na seznam želja
  Klub cena
  skokec Jumper ROO skokec Jumper ROO
  FREEON 
  skokec Jumper ROO
  99,99 €
  119,99 €
  ali od 10,84 € / mesec
  Quickview
  -17%
 2. Dodaj na seznam želja
  Hojica ZOO Hojica ZOO
  FREEON 
  Hojica ZOO
  69,99 €
  ali od 12,41 € / mesec
  Quickview
  Hojica ABC
  Hojica ABC
  Hojica Little Driver
  Hojica ZOO
  Hojica Fancy
 3. Dodaj na seznam želja
  Hojica Fancy Hojica Fancy
  FREEON 
  Hojica Fancy
  74,99 €
  ali od 13,29 € / mesec
  Quickview
 4. Dodaj na seznam želja
  Hojica z gugalnikom Piano Hojica z gugalnikom Piano
  FREEON 
  Hojica z gugalnikom Piano
  89,99 €
  ali od 15,95 € / mesec
  Quickview
 5. Dodaj na seznam želja
  Hojica z gugalnikom Happy Hojica z gugalnikom Happy
  FREEON 
  Hojica z gugalnikom Happy
  89,99 €
  ali od 15,95 € / mesec
  Quickview
  Hojica z gugalnikom Happy
  Hojica z gugalnikom Piano
 6. Dodaj na seznam želja
  Hojica Little Driver Hojica Little Driver
  FREEON 
  Hojica Little Driver
  74,99 €
  ali od 13,29 € / mesec
  Quickview
 7. Dodaj na seznam želja
  Sprehajalec Vrtnar 2v1 Sprehajalec Vrtnar 2v1
  CHICCO 
  Sprehajalec Vrtnar 2v1
  59,99 €
  ali od 10,63 € / mesec
  Quickview
 8. Dodaj na seznam želja
  outlet
  Sprehajalec z aktivnostmi
  INFUNBEBE 
  Sprehajalec z aktivnostmi
  Akcijska cena 20,93 € Redna cena 29,90 €
  Quickview
  -30%
 9. Dodaj na seznam želja
  Sprehajalec 2 v 1 Sprehajalec 2 v 1
  CHICCO 
  Sprehajalec 2 v 1
  59,99 €
  ali od 10,63 € / mesec
  Quickview
 10. Dodaj na seznam želja
  Hojica ABC Hojica ABC
  FREEON 
  Hojica ABC
  74,99 €
  ali od 13,29 € / mesec
  Quickview
  Hojica ABC
  Hojica ABC
  Hojica Little Driver
  Hojica ZOO
  Hojica Fancy
 11. Dodaj na seznam želja
  Hojica ABC
  FREEON 
  Hojica ABC
  74,99 €
  ali od 13,29 € / mesec
  Quickview
Prikazanih 11 od 11 izdelkov
Razvrsti po

Razbremenite hrbtenico in podarite otroku svobodo raziskovanja s hojico

Hojica je priročen izdelek za popestritev otrokovega učenja hoje ter del otroške opreme skoraj vsake družine z majhnimi otroki. 

Učenje hoje je naporno tako za otroke, kot tudi za starše. Razlog za priljubljenost hojic se skriva predvsem v tem, da so izredno priročne za razbremenitev staršev v procesu učenja hoje. Namesto nenehnega sklanjanja in teka za živahnim otrokom, lahko z uporabo hojice, svoji hrbtenici privoščite nekaj počitka, otroku pa več samostojnosti pri raziskovanju svoje okolice in pri učenju hoje. 

V Pikapolonici vas čaka pestra ponudba hojic blagovne znamke FreeON. Izbirajte med raznobarvnimi izdelki z različnimi uporabnimi funkcijami in čudovitimi motivi. Prepričani smo, da boste pri nas našli hojico, ki bo najbolje ustrezala vašemu otroku in vaši družini. 

Ne pozabite! Hojica ni namenjena samostojnemu učenju hoje otrok;  njena uporaba nikakor ne nadomesti ostalih metod učenja hoje. Kljub temu, da se lahko otrok v hojici samostojno premika po prostoru, ne pozabite, da mora biti uporaba neprekinjeno nadzorovana s strani odrasle osebe.  Priporočamo tudi, da se pred uporabo dodobra seznanite s preostalimi varnostnimi opozorili ter svojemu otroku zagotovite najvišjo stopnjo varnosti pri osvajanju prvih korakov.  

Vrste hojic

Klasična hojica omogoča otroku samostojno raziskovanje prostora ter obenem razbremeni starša in njegovo hrbtenico. Prve otroške hojice so bile zasnovane že v 19. stoletju, njihov poglavitni namen pa je bil preprečitev otrokovih poškodb pri učenju hoje, saj so gibanje omejile na točno določen prostor. Z razvojem tehnologije so se razvijale tudi tehnične lastnosti hojic in danes lahko v raznoliki ponudbi najdemo številne izdelke, katerih zmogljivosti zadovoljujejo potrebe vsake sodobne družine. Klasične hojice omogočajo otroku samostojno raziskovanje prostora s pomočjo poganjanja, hkrati pa razbremenijo starše in jim za kratek čas dajejo proste roke, kar pride pri družinah z majhnimi otroki še posebej prav. Kljub temu je potrebno upoštevati, da je nadzor odrasle osebe med uporabo hojice vsekakor nujen. Čeprav se zdi, da je otrok v hojici samostojen, lahko pomanjkanje nadzora odrasle osebe pripelje do neželenih nesreč in poškodb. 

Hojica z gugalnikom je odličen igralno-razvojni pripomoček z dvema različnima funkcijama, ki bosta brez dvoma razveselili vsakega otroka. Gugalnik vašega otroka prijetno zaziblje in je namenjen pomiritvi in igri na mestu. Otrokove noge ne dosežejo tal, zato se otrok ne more poganjati in premikati po prostoru. Drugi način uporabe izdelka pa je seveda uporaba klasične hojice, kar pomeni, da se otrok poganja z nogami in raziskuje prostor okoli sebe. Funkcijo izdelka lahko kadarkoli prilagodite svojemu otroku in mu zagotovite tisto aktivnost, ki jo v danem trenutku najbolj potrebuje. 

Igralni center z zvočnimi in svetlobnimi efekti, ki odlikuje Pikapoloničine hojice, pritegne otrokovo pozornost in pomaga pri urjenju finih motoričnih sposobnosti. Nagajivi motivi in prikupni igralni pripomočki bodo zagotovo razveselili in zaposlili vašega otroka. Zanimive črke, oblike, površine in barve dodatno popestrijo še glasbeni in svetlobni efekti. Z izborom izdelka s svetlobnim in zvočnim igralnim centrom svojemu otroku zagotovite tudi dodatno krepitev senzoričnih in kognitivnih sposobnosti. 

Zakaj po hojico v Pikapolonico

V Pikapolonici najdete izredno praktične in raznolike hojice blagovne znamke FreeON. Hojice blagovne znamke FreeON odlikujejo naslednje lastnosti:

 • Imajo različne nastavitve višine omogočajo, da hojico prilagodite višini svojega otroka. Izbirate lahko med tremi različnimi nastavitvami višine. Hojica tako raste skupaj z vašim otrokom. 
 • So izredno praktične za shranjevanje, saj zložene zavzamejo zelo malo prostora. Primerne so tudi za manjša stanovanja in za tiste družine, ki ne razpolagajo z veliko prostora za otroško opremo. Prav tako jo lahko zaradi kompaktnosti preprosto spravite v avtomobilski prtljažnik in vzamete s seboj na pot. 
 • Opremljene so z zavornimi oblogami, ki preprečujejo padec po stopnicah. Kljub temu je priporočeno, da se izdelka nikoli ne uporablja v bližini stopnic in drugih otroku nevarnih površin. 
 • Za dodatno zabavo poskrbijo tudi zanimivi glasbeni in svetlobni efekti, ki so del dinamičnega igralnega centra. Le ta otroku omogoča spoznavanje različnih oblik, površin, barv in zvokov. Tako med uporabo izdelka otrok krepi tudi svojo fino motoriko, senzorične spretnosti in kognitivne sposobnosti. 
 • Oblazinjen sedežni del otroku zagotovi izredno udobje med raziskovanjem sveta. Sedež je tudi odstranljiv in pralen, zato vam madeži ne bodo povzročali preglavic!
 • Nekatere FreeON hojice odlikuje funkcija guganja, zato jih lahko uporabljate na dva načina; tudi kot gugalnik. 

Pred nakupom preverite, ali je hojica primerna za vašega otroka. Priporočena obremenitev naj bo vodilo pri izbiri izdelka. Upoštevajte tudi okoliščine, otrokove spretnosti ter njegova močna in šibka področja. Hojice blagovne znamke FreeON so praviloma namenjene otrokom med 6. in 18. mesecem starosti. 

Varna uporaba hojice

Pred uporabo hojice se podrobno seznanite z navodili za uporabo oziroma varnostnimi opozorili. Opozorila so navedena na hojici oziroma na njeni embalaži. 

Pomembno je, da z uporabo hojice ne pretiravate! Z njo namreč ne nadomestite ostalih metod učenja hoje, zato ni priporočljivo, da se zanašate izključno nanjo. Prekomerna uporaba izdelka lahko vpliva na razvoj vašega otroka, saj ne omogoča krepitve vseh mišic, ki jih človeško telo uporablja pri hoji. Poskrbite torej, da je uporaba izdelka ne presega priporočene dnevne omejitve.

Upoštevajte tudi naslednje varnostne napotke:

 • Prepričajte se, da je hojica primerna za starost, višino oziroma težo vašega otroka. Omejitve in primerne obremenitve posameznih izdelkov so odvisne od proizvajalca in so običajno navedene na embalaži izdelka, skupaj z varnostnimi opozorili. Primerna starost otroka je določena na podlagi veljavnih uredb in zakonov, otrokovega senzoričnega, motoričnega in umskega razvoja.
 • Hojice so primerne za otroke, ki že samostojno sedijo. Praviloma gre za otroke starejše od šestih mesecev.
 • Pri hojicah, ki so nastavljive po višini, se prepričajte tudi, da ste izbrali ustrezno nastavitev glede na višino vašega otroka.
 • Uporaba hojice ni primerna za otroke, ki že samostojno hodijo oziroma presegajo težo, ki jo določi proizvajalec izdelka. 
 • Otroku v hojici onemogočite dostop do površin, kot so na primer stopnice, na katerih bi se lahko poškodoval. Prav tako bodite pozorni, da otrok med uporabo hojice ne trči v steno ali v trde predmete, ki bi lahko povzročili poškodbe. 
 • Hojica je primerna za uporabo v zaprtih prostorih, zato je nikoli ne uporabljajte na prostem. Prav tako ni primerna za uporabo na površinah z naklonom. 
 • Otroka med uporabo hojice vedno nadzorujte in ga nikoli ne pustite samega. 
 • Pred uporabo hojice se prepričajte, da so sestavni deli čvrsto priviti in sestavljeni. 
Prikaži več
Zapri