Ležalniki in gugalniki

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. BRIGHT STARTS 3 Izdelki
 2. CHICCO 7 Izdelki
 3. FREEON 4 Izdelki
 4. INGENUITY 5 Izdelki
 5. NUNA 5 Izdelki
 6. TINY LOVE 2 Izdelki
Barva
 1. Bela 3 Izdelki
 2. Bež 7 Izdelki
 3. Črna 2 Izdelki
 4. Modra 3 Izdelki
 5. Rjava 2 Izdelki
 6. Rose gold 1 Izdelek
 7. Siva 6 Izdelki
 8. Večbarvna 8 Izdelki
Izdelkov, ki bi ustrezali iskanju, ne moremo najti.

Zazibajte otroka v miren spanec z gugalnikom ali ležalnikom

Otroški ležalniki in gugalniki so med novopečenimi starši izredno priljubljeni, saj jim, vsaj za kratek čas, dajejo proste roke, medtem ko otroku nudijo udobno okolje za miren počitek. Gre za nepogrešljiv del otroške opreme, ki ga lahko najdemo pri skoraj vsaki družini z majhnim otrokom. Samostoječe enote našim najmlajšim zagotavljajo prijeten in miren počitek ali pa udoben prostor za igro z igračkami na igralnem loku. Ležalniki in gugalniki so izredno praktični tako za starše, kot tudi za otroke. Ritmično pozibavanje pomiri tudi najbolj zahtevne dojenčke! 

Privoščite svojim rokam počitek, brez, da bi dojenčku odrekli prijetno pozibavanje! Preverite Pikapoloničino ponudbo visokokakovostnih ležalnikov in gugalnikov blagovnih znamk Ingenuity, Tiny Love, FreeOn, Bright Starts in Chicco. Izberite izdelek, ki pomiri dojenčka, razbremeni starša in posledično razveseli vso družino!

Pred nakupom in uporabo ne pozabite

 • Gugalniki in ležalniki nikakor ne nadomestijo človeškega stika, zato strokovnjaki priporočajo, da uporabo omejite na približno eno uro na dan. Kljub temu, da se ena ura dnevno ne zdi veliko, vam bo, sploh v času ko imate pri hiši novorojenčka, zagotovo prišla še kako prav!
 • Pred uporabo se dodobra seznanite z navodili za uporabo in varnostnimi opozorili in zagotovite svojemu dojenčku brezskrbno in varno izkušnjo v prijetnem objemu ležalnika ali gugalnika. 
 • Dojenček v ležalniku ali gugalniku pod neprekinjenim nadzorom odrasle osebe. 

Kaj moramo upoštevati pri nakupu ležalnika in gugalnika?

V izredno raznoliki ponudbi otroških ležalnikov in gugalnikov se je včasih težko odločiti, kateri bo najbolje ustrezal naši družini. Pri izboru izdelka je najbolj pomembno, da upoštevate starost, višino ali težo svojega otroka. Podrobne zmogljivosti posameznega izdelka so odvisne od proizvajalca, praviloma pa velja, da so gugalniki in ležalniki primerni za uporabo vse dokler ni otrok dovolj velik, da sam spleza ven. Pri večjih in bolj aktivnih dojenčkih obstaja nevarnost, da bi se otrok skupaj z ležalnikom ali gugalnikom lahko prevrnil. 

Zraven tega je treba upoštevati tudi prostor, s katerim razpolagamo in proračun, ki smo ga pripravljeni nameniti nakupu. V širokem in pestrem naboru gugalnikov lahko izberete od najbolj enostavnega in osnovnega, do pravega malega zabaviščnega sistema. Kompleksnost in funkcije izbranega izdelka seveda močno vplivajo na vsoto denarja, ki ga boste morali odšteti. 

Predlagamo tudi, da izberete izdelek, ki omogoča enostavno čiščenje.  Tako se boste izognili preglavicam zaradi takšnih in drugačnih madežev, ki se jim je v prvih mesecih otrokovega življenja zelo težko izogniti. Preverite, ali je prevleka izbranega izdelka snemljiva in pralna. 

Družinam, ki veliko potujejo, priporočamo nakup kompaktnega in lahkega gugalnika ali ležalnika, ki se enostavno zloži, zložen pa zavzame malo prostora. Tako ga boste lahko enostavno spravili v avtomobilski prtljažnik in vzeli s seboj na pot. 

Če ima vaš otrok najljubšo igračko, ki bi jo želeli namestiti na igralni lok gugalnika ali ležalnika, se ne pozabite prepričati o kompatibilnosti enega in drugega izdelka. Inovativni sistemi, s katerimi so opremljeni nekateri gugalniki, omogočajo celo premikanje igračk po dolžini igralnega loka!

Bistvene razlike med posameznimi gugalniki in ležalniki

Posamezni izdelki kategorije ležalnikov in gugalnikov se med seboj razlikujejo po naslednjih lastnostih in funkcijah: 

 • Hitrost in smer pozibavanja Večina gugalnikov se pozibava v smeri naprej-nazaj, nekateri pa ponujajo tudi opcijo levo-desno, ki nekaterim dojenčkom bolj odgovarja. Nekateri novejši modeli gugalnikov ponujajo tudi različne tresljaje, gibanje v smeri gor-dol in kroženje. Pri večini gugalnikov lahko izberete tudi poljubno hitrost pozibavanja in jo prilagodite vašemu malčku. 
 • Časovnik za izklop Izredno priročna funkcija, ki pozibavanje po vnaprej določenem času samodejno ustavi. Možnosti nastavitve časovnika se med posameznimi izdelki razlikujejo; lahko gre le za nekaj minut, lahko pa tudi za celo uro. 
 • Melodija Za dodatno pomiritev vašega otroka so nekateri izdelki opremljeni s prijetnimi melodijami, ali pa celo s pomirjujočimi zvoki iz narave. 
 • Način napajanja Nekateri izdelki se napajajo direktno iz električne vtičnice, medtem ko drugi delujejo baterijsko. Če izdelek z baterijskim napajanjem, preverite tudi, ali so baterije priložene, ali jih je potrebno kupiti ločeno. 
 • Varnostni pas Varnostni pas zagotavlja vašemu malčku optimalno zaščito med guganjem. Običajno so izdelki opremljeni s tritočkovnim ali pettočkovnim varnostnim pasom. 
 • Ogrodje Izberite izdelek s stabilnim ogrodjem, saj boste le tako vašemu malčku zagotovili optimalno varnost pri guganju. V primeru, da veliko potujete, bodite pozorni, da je ogrodje enostavno in hitro zložljivo in ga lahko vzamete s seboj na pot, kljub temu pa naj bo stabilnost in otrokova varnost osnovno vodilo pri izbiri ogrodja. 
 • Udobje Večina gugalnikov in ležalnikov ima hrbtni naklon prilagojen novorojenčkom. Prepričajte se, da je oblazinjenje izbranega gugalnika dobro podloženo in mehko. Pri nekaterih izdelkih lahko izbirate med različnimi nakloni hrbtnega naslona in izdelek še dodatno prilagodite preferencam vašega otroka. 
 • Dodatki Nekateri gugalniki in ležalniki so dodatno opremljeni z različnimi igračkami, pladnji, ekrani in glasbo. V primeru, da je izbran izdelek opremljen s pladnjem, se prepričajte, da je le tega možno odstraniti, saj boste tako enostavneje namestili otroka.

Varna uporaba otroških ležalnikov in gugalnikov

Natančno upoštevajte navodila za uporabo gugalnika ali ležalnika. Upoštevajte tudi, da gugalniki in ležalniki niso namenjeni otrokom, ki že samostojno sedijo. Pri večjih dojenčkih, ki se veliko premikajo, obstaja namreč nevarnost, da bi zdrsnili ali se prevrnili. Natančne zmogljivosti posameznega izdelka določi proizvajalec, navedene pa so na embalaži, skupaj z varnostnimi opozorili.  

Priporočamo tudi, da za varno uporabo gugalnika ali ležalnika upoštevate naslednje: 

 • Otroka v gugalniku ali ležalniku ne smete pustiti brez nadzora, prav tako pa mora biti vedno pripet z varnostnim pasom. Otrokovi gibi bi v nasprotnem primeru namreč lahko povzročili zdrs ali padec. 
 • Prepričajte se, da so priložene igračke vedno čvrsto pritrjene, saj se na tak način izognete možnosti poškodbe ali zadušitve.
 • Gugalnika ali ležalnika nikoli ne uporabljajte namesto otroškega avtosedeža ali globoke košare. Izdelki prav tako niso primerni za otrokovo potovanje v avtomobilu ali na letalu. 
 • Izdelek naj bo postavljen trdno na tla in ne v neposredni bližini otroku nevarnih površin, kot so na primer stopnice ali robovi miz. 
 • Gugalnika in ležalnika, v katerem leži otrok, nikoli ne dvigujte. 
 • Igralni lok je namenjen izključno namestitvi igračk, zato za dvigovanje ležalnika ali gugalnika nikoli ne uporabite igralnega loka.

Želimo vam prijetno pozibavanje in obilo čarobnih trenutkov pri uporabi Pikapoloničinega ležalnika ali gugalnika! 

Prikaži več
Zapri