Stolčki za hranjenje

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. BUBABA BY FREEON 1 Izdelek
 2. CHICCO 10 Izdelki
 3. FREEON 28 Izdelki
 4. MAXI-COSI 3 Izdelki
 5. PEG PEREGO 13 Izdelki
Cena
Barva
 1. Bela 20 Izdelki
 2. Bež 4 Izdelki
 3. Črna 3 Izdelki
 4. dark gray 2 Izdelki
 5. Modra 7 Izdelki
 6. Naravni les 6 Izdelki
 7. Oranžna 2 Izdelki
 8. Rdeča 1 Izdelek
 9. Rjava 1 Izdelek
 10. Roza 4 Izdelki
 11. Rumena 1 Izdelek
 12. Siva 14 Izdelki
 13. Siva 2 Izdelki
 14. Večbarvna 5 Izdelki
 15. Vijolična 1 Izdelek
 16. Zelena 3 Izdelki
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 1 Izdelek
Prikazanih 1 od 1 izdelkov
Razvrsti po
Prikazanih 1 od 1 izdelkov
Razvrsti po

Za veselje med hranjenjem

Stolček za hranjenje otrok je nepogrešljiv del otroške opreme, ki ga potrebuje prav vsaka družina z majhnim otrokom. 

Našim najmlajšim stolčki za hranjenje zagotavljajo prijetno in varno okolje, v katerem lahko brez skrbi odkrivajo nove okuse in veselo polnijo svoje trebuščke. Obenem pa so stolčki za hranjenje izredno praktični tudi za starše, ki z njihovo uporabo lažje nadzorujejo hranjenje in počistijo hrano, ki je namesto v otrokovih ustih pristala na pladnju ali na tleh. Ko stolček za hranjenje prilagodite višini jedilne mize, otroka vključite v interakcijo z drugimi družinskimi člani.

V Pikapolonici vas čaka pestra ponudba stolčkov za hranjenje blagovnih znamk FreeON, Chicco, Childhome, Ingenuity, Jane, Mima in Peg Perego.

Med različnimi vrstami, funkcijami in lastnostmi stolčkov za hranjenje, se je včasih težko odločiti, kateri je pravšnji za našega otroka. Konec koncev ima vsaka družina različne potrebe ter prostorske in finančne zmožnosti. V nadaljevanju najdete podroben opis različnih vrst stolčkov za hranjenje in nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri nakupu. Prepričani smo, da boste pri nas našli popoln stolček za svoj dom!

Vrste stolčkov za hranjenje

Visoki stolčki za hranjenje so izredno priročni za starše in udobni za dojenčke. Ne pozabite, da lahko visoki stolček za hranjenje začnete uporabljati šele takrat, ko otrok že samostojno sedi. Izjemoma lahko nekatere visoke stolčke za hranjenje uporabljate kot ležalnike že od otrokovega rojstva naprej, vendar predlagamo, da se pred nakupom o tem najprej prepričate na embalaži izdelka oziroma v navodilih za uporabo.

Leseni stolčki za hranjenje se odlično podajo v vsak prostor. Običajno so namenjeni otrokom od 6. meseca starosti naprej. Izdelani so iz masivnega lesa, navdušujejo pa s svojim preprostim dizajnom in izjemno stabilnostjo. 

Prenosni stolčki za hranjenje so izredno praktični za družine, ki bodo stolček pogosto uporabljale na različnih lokacijah. Prenosne stolčke običajno odlikujejo manjše dimenzije, nižja teža in enostavno zlaganje. Zložen stolček lahko preprosto spravite v avtomobilski prtljažnik in vzamete s seboj na pot. Uporabite ga lahko na izletu, dopustu ali na počitnicah pri starih starših. Ne glede na to, kje ste, bo prenosni stolček za hranjenje otroka spomnil na dom in mu omogočil hranjenje v dobro znanem okolju. 

Dodatki za stolčke zagotovijo še več udobja in bolj praktično hranjenje. Dopolnite stolček za hranjenje s pladnjem ali z mehko podlogo za sedenje. Pred nakupom se ne pozabite prepričati o kompatibilnosti dodatka in stolčka. Večina dodatkov je namreč namenjena točno določenemu modelu ali blagovni znamki.

Kako izbrati stolček za hranjenje

Pomembno je, da izberete stolček za hranjenje, ki bo najbolj ustrezal vašemu otroku in vaši družini. Najprej se prepričajte, da je stolček za hranjenje primeren za starost, višino oziroma težo otroka. Ob tem pa ne pozabite tudi na svoj življenjski stil oziroma kje in kako boste stolček največkrat uporabljali. Koliko prostora imate? Bo stolček pritrjen na jedilno mizo ali bo stal samostojno? Ga boste pogosto vzeli s seboj na pot?

Preverite, o katerih funkcijah in lastnostih stolčkov za hranjenje je pred nakupom smiselno premisliti:

 • Vrsta stolčka Izberite vrsto stolčka, ki je primerna za starost, višino in težo vašega otroka, prav tako pa ustreza prostoru, kjer boste stolček uporabljali. 
 • Prilagodljivost glede na otrokovo velikost Različne nastavitve naklona in višine sedišča omogočajo, da stolček za hranjenje uporabljate vse dokler otrok ni pripravljen na samostojno sedenje pri mizi.
 • Namestitev Nekateri stolčki za hranjenje so samostoječi in jih lahko postavite kamorkoli v prostoru, druge je potrebno namestiti na stol ali na mizo. Nekatere stolčke lahko popolnoma prilagodite višini družinske jedilne mize, kar otroku omogoča neposredno interakcijo z družino.
 • Preprosto čiščenje Neredu in packariji se je pri otroškem hranjenju običajno zelo težko izogniti. Včasih se zdi, da hrana pristane povsod, le v otrokovih ustih ne. Izberite stolček, ki ga lahko enostavno očistite. 
 • Pladenj Pri nekaterih stolčkih je čiščenje dodatno olajšano z odstranljivim pladnjem, ki ga lahko enostavno očistite v umivalniku ali celo v pomivalnem stroju. V primeru, da stolček nima pladnja, ga postavite k jedilni mizi, kjer bo vaš otrok jedel v družbi ostalih družinskih članov. 
 • Udobje Udobno sedenje in prijetna namestitev izredno vplivata na otrokovo dobro počutje med zajtrkom, malico, kosilom ali večerjo. Privoščite svojemu otroku udoben in mehak sedež, v katerem bo z veseljem sedel. Nekateri stolčki za hranjenje ne vključujejo mehke podloge za sedenje. Brez skrbi! V Pikapoloničini ponudbi dodatkov za stolčke za hranjenje boste zagotovo našli ustrezno podlogo, s katero lahko dopolnite svoj stolček. 
 • Varnost Otrok mora biti med sedenjem v stolčku za hranjenje pripet z varnostnim pasom, ki preprečuje nesreče in zmanjšuje možnost poškodb. Tipi varnostnih pasov se med posameznimi stolčki za hranjenje razlikujejo, običajno pa gre za tritočkovne in pettočkovne sisteme pripenjanja.
 • Dimenzije in teža Preprosta mobilnost je posebej pomembna za družine, ki bodo stolček za hranjenje pogosto premikale iz ene lokacije na drugo. Lahki stolčki, ki zloženi merijo zelo malo, so odlični sopotniki za družine, ki pogosto potujejo. Manjši stolček za hranjenje lahko brez težav spravite v avtomobilski prtljažnik in ga vzamete s seboj na pot. 
 • Kolesa Kolesa služijo enostavnemu premikanju stolčka po prostoru. Namesto napornega dvigovanja in prenašanja stola sem ter tja, ga lahko s pomočjo koles enostavno popeljete. 
 • Funkcija vrtenja Stolčki s funkcijo vrtenja omogočajo lažje hranjenje in premikanje otroka, brez, da bi ob tem prestavljali celoten stol. 
 • Materiali Kakovostni materiali zagotavljajo višjo funkcionalnost, večje udobje in daljšo življenjsko dobo stolčka za hranjenje. 

Varna uporaba stolčkov za hranjenje

Pravilna uporaba stolčkov za hranjenje je izredno pomembna. Poškodbe zaradi padcev iz visokih stolčkov za hranjenje so vse prej kot redke. Obvezno se moramo prepričati, da je stolček za hranjenje primeren za težo, višino in starost našega otroka. Prav tako moramo poskrbeti, da je otrok v stolčku stabilno nameščen in pripet z varnostnim pasom. 

Dobro je vedeti tudi:

 • Stolčki za hranjenje niso primerni za dojenčke, ki še ne sedijo samostojno. Izjema so nekateri stolčki, ki jih lahko od otrokovega rojstva naprej uporabljate v funkciji ležalnika. 
 • Otrok mora biti v stolčku za hranjenje ves čas pod nadzorom odrasle osebe.
 • Aktualni varnostni standard stolčkov za hranjenje je t.i. EN14988:2017. Slovenski inštitut za standarde je 1. 11. 2017 regulacijo objavil kot SIST EN 14988:2017, Otroški visoki stoli – Zahteve in preskusne metode.
Prikaži več
Zapri