Varnostne ograje in varnostni dodatki

Filtriraj 1
Nakupovalne možnosti
Znamka
 1. AVENT 7 Izdelki
 2. BUBABA BY FREEON 7 Izdelki
 3. CHICCO 13 Izdelki
 4. FEHN 1 Izdelek
 5. FREEON 6 Izdelki
 6. HOLA 1 Izdelek
 7. KIDZ DELIGHT 1 Izdelek
 8. LUMIPETS 3 Izdelki
 9. MOTOROLA 2 Izdelki
 10. NUVITA 1 Izdelek
 11. RABBIT AND FRIENDS 8 Izdelki
 12. SAFETY 1st 1 Izdelek
 13. VTECH 8 Izdelki
 14. ZAZU 3 Izdelki
Cena
Barva
 1. Bela 30 Izdelki
 2. Bež 1 Izdelek
 3. blue/green 1 Izdelek
 4. Črna 1 Izdelek
 5. light green 1 Izdelek
 6. mint 1 Izdelek
 7. Modra 4 Izdelki
 8. multucolor 1 Izdelek
 9. Oranžna 1 Izdelek
 10. Prozorna 2 Izdelki
 11. Roza 7 Izdelki
 12. Siva 2 Izdelki
 13. Siva 1 Izdelek
 14. Večbarvna 13 Izdelki
 15. Zelena 1 Izdelek
Novi izdelki
 1. Novi izdelki 8 Izdelki
Prikazanih 8 od 8 izdelkov
Razvrsti po
Prikazanih 8 od 8 izdelkov
Razvrsti po

Poskrbite za varnost otroka tudi v objemu doma

Otrokova varnost je izredno pomembna za prav vsakega starša. Svojim najmlajšim družinskim članom si, bolj kot karkoli drugega, želimo zagotoviti brezskrbno otroštvo in prijetno odraščanje v varnem okolju. Naše otroke težko zaščitimo pred vsemi nevarnostmi širnega sveta, lahko pa jim zagotovimo varnost v zavetju toplega doma. Ob tem si lahko pomagamo z raznovrstnimi pripomočki, kot so na primer ograjice, hišna varovala, posteljna varovala, nočne lučke ter video in audio varuške

V Pikapolonici lahko izbirate med številnimi varnostnimi pripomočki blagovnih znamk Avent, Baby Dan, FreeOn Safe, Jane, Pinio in Summer Infant. Preverite našo ponudbo in izberite izdelke, ki vam bodo pomagali ustvariti otroku prijazen in varen dom. 

Varno raziskovanje doma in brezskrbna igra

Ograjice in varnostna vrata zagotovijo vašemu mlademu raziskovalcu brezskrbno igro ter preprečujejo, da bi ga radovednost odnesla po stopnicah navzdol in poškodbam naproti. Izbirate lahko med izdelki različnih barv in dimenzij, izdelanih iz raznovrstnih materialov. Pred nakupom varnostne ograjice ali varnostih vrat se ne pozabite prepričati, da dimenzije izdelka ustrezajo dimenzijam prostora, kjer bo varovalo nameščeno. Pri izboru izdelka preverite tudi način namestitve; večina ograjic se namesti z vijačenjem. V primerih, ko je ograjica nekoliko prekratka, jo lahko dopolnite s podaljškom, ki pa mora biti obvezno kompatibilen s samo ograjico. 

Hišna varovala namestite na tista mesta, ki bi utegnila biti otroku nevarna. Ostre robove pohištva zaščitite s prav posebnimi varovali za robove in preprečite poškodbe ob morebitnem padcu. Majhni in radovedni prstki naših otrok včasih zatavajo ravno tja, kamor ne bi smeli. Z varovali lahko preprečite nevarno dotikanje vtičnic in možnosti priprtja nežnih otroških ročic v predal. Zraven varoval za vtičnice in varoval za predale pa v Pikapolonici najdete tudi univerzalna hišna varovala, ki jih lahko namestite skoraj kamorkoli. Univerzalna varovala so primerna za omarice, predale, hladilnike, koše za smeti, straniščne školjke in tako naprej. Prilagodite lahko dolžino traku in varovalo brez vrtanja in vijačenja namestite preko poljubnih vogalov.

Miren in varen spanec

Prijeten in miren spanec je prvi pogoj za otrokovo zdravje, veselje in dobro voljo. Preverite Pikapoloničino ponudbo izdelkov, ki vašim najmlajšim pomagajo zagotoviti maksimalno udobje in varnost pri brezskrbnem nočnem počitku. 

Posteljna varovala preprečujejo neprijetne in nevarne padce iz postelje ter otroku omogočijo prijeten spanec brez motenj. Namestitev varoval je preprosta, njihov doprinos k mirni in varni noči pa izredno velik. Z njimi se namreč izognete možnosti neprijetnih padcev iz postelje, ki bi lahko povzročili resne poškodbe. Nekatera varovala lahko medtem, ko je otrok buden, obrnete navzdol in mu omogočite, da sam spleza v posteljo ter iz nje. 

Nočne lučke otroka varujejo pred vsemi strahovi, ki jih prinaša temna noč. Skupaj s projektorji veljajo otroške lučke za eno izmed najbolj učinkovitih metod za premagovanje otroškega strahu pred temo. Ta se običajno začne razvijati med 2. in 3. letom starosti, sočasno z razvojem otrokove domišljije. Nočne lučke in projektorji soustvarjajo udoben in varen spalni prostor in pomagajo s premagovanjem neprijetnih misli, ki jih prinesejo nočne more. Prav tako so prenosne nočne lučke odlične spremljevalke za malčka, ki se privaja na samostojno uporabo kahlice. V spremstvu svoje lučke se lahko namreč brez zadržkov tudi ponoči odpravi v kopalnico. Prav tako pa se za nakup nočne lučke odločajo številni novopečeni starši, ki morajo svojega novorojenčka preveriti in nahraniti nekajkrat na noč. Priporočljivo je, da s tovrstno uporabo sicer prenehate takoj, ko otrok prvič nemoteno prespi noč.

Opremite otrokovo sobo s prikupno nočno lučko, ki bo odgnala strah pred temo, otroka pomirila in ga zazibala v miren spanec. V Pikapolonici vas čaka pestra ponudba nočnih lučk v obliki prikupnih živalic in projektorjev, ki bodo v otroški sobi pričarali čarobno nebo, polno pravljičnih zvezdic. 

Audio in video varuške

Opremite otroško sobico z eno izmed visokokakovostnih elektronskih varušk blagovnih znamk Avent, Chicco, Motorola in Reer. V Pikapolonici se zagotovo najde varuška za vsako družino, saj naša ponudba zajema vse od najbolj preprostih audio varušk, do naprednih varnostnih video sistemov, ki vključujejo tudi več kamer. Zagotovite svojemu otroku miren spanec in pokukajte v njegovo sobico, brez motečega prižiganja luči!

Set audio ali video varuške vsebuje starševsko enoto in vsaj eno otroško enoto.  Varuške se med seboj razlikujejo po številnih funkcijah in lastnostih, zato tudi je tudi cenovni razpon med najcenejšimi in najdražjimi izdelki precej velik. Pri nekaterih varuškah prejmete različne dodatke, kot so na primer nočna lučka ali stojalo, na katerega lahko namestite varuško. 

Audio varuška je najbolj klasična elektronska varuška, za katero se odloči večina novopečenih staršev. Starševska enota je običajno opremljena z indikatorji zvoka, ki starša dodatno opozorijo na zvok, ki se pojavi v otroški sobi. 

Za video varuško boste praviloma odšteli nekoliko več denarja, vendar nadzor dojenčka s pomočjo video kamere prinaša tudi številne prednosti. Med drugim lahko enostavno preverite, ali vaš otrok spi, brez nepotrebnega prižiganja luči, ki bi otroka lahko prebudilo. 

Video varuške se praviloma razlikujejo po naslednjih funkcijah in lastnostih: 

 • Premikanje kamere Kamere se lahko premikajo levo-desno ter gor-dol, njihov položaj pa lahko praviloma nastavite tudi na daljavo. 
 • Število kamer  Nekateri kompleti omogočajo priklop dodatnih kamer, s katerim lahko otroško sobo nadzorujete iz različnih pozicij, kar vam omogoča še boljši pregled in nadzor nad dogajanjem v sobi. V teh primerih lahko dodatno kamero običajno dokupite posamično. 
 • Nastavitve Tako na starševski, kot tudi na otrokovi enoti lahko izbirate med različnimi nastavitvami skladb, temperature in namestitve dodatnih kamer. Prav tako lahko preko ekrana starševske enote preverite različne stvari, kot so na primer temperatura, stanje baterije, število priključenih kamer, signal in jakost povezave. Možnosti nastavitev se med različnimi modeli in blagovnimi znamkami razlikujejo.
 • Zaslon Izberete lahko izdelek z barvno ali črno-belo sliko ter med zasloni z različno kakovostnimi resolucijami. 
 • Domet Se razlikuje glede na to, ali varuško preizkušate na odprtem, ali jo uporabljate v zaprtih prostorih. 

Kako video varuške pravzaprav delujejo?

Delovanje video varušk se med posameznimi blagovnimi znamkami in modeli razlikuje.  Nekatere video varuške delujejo s pomočjo aplikacije, ki jo namestite na svoj pametni telefon, tablični računalnik ali računalnik. Aplikacija vam omogoča nastavitve položaja kamere, z njo lahko povečate sliko, predvajate skladbo, preverite temperaturo sobe in tako naprej. Tovrstne video varuške delujejo s pomočjo WiFi povezave.

Prikaži več
Zapri